09-07-2006, 00:10
|
|
|
Re: neden 4 kitap? yoksa 4 Tanrı mı var?
Vartor kardeşim,
Bir insan ant içer bun anlıyorum da alah nasıl ant içiyor onu anlamıyorum..
ne demek "allahin cehennemi insan ve cinlerle dolduracagina and icmesi"...
Herşeyin yaratanı o ise, insanlar nasıl yaratmışsa öyledir... İnsanları cehenneme gidecek şekilde yaratmışsa cehenneme gider... Cinleri bilemeyeceğim. Bir alaattinin cini var diyorlar onu da ben görmedim
İnsan allahın adına, kutsal bildiği şeyler adına ant içer... allah ne adına içmiş?
|

09-07-2006, 01:53
|
|
|
vartor";p="´isimli üyeden Alıntı
Sen ,allahin cehennemi insan ve cinlerle dolduracagina and ictigini bilmiyorsun galiba.
|
Sevgili Vartor,
Dünyayı ve insanı yaratıyorsun.Hem de altı günde!...Her şeye kadirsin.Ama buna
rağmen yemin ediyorsun.Bence işte burada yakayı ele veriyor.Çünkü bu allah
kuranın allahı...
|

09-07-2006, 06:07
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bana, sanki cok tanrili bir dinmis gibi geliyor muslumanlik. Oyle ya ,allah , havaya suya, yere ,goge durmadan and iciyor. Acaba bunlar da eski araplarin tanrilari miydi ki .yazar muhammad, tanrisina durmadan and ictiriyor.Yani yer, gok,su, gunes derken, bunlari da baska tanrilar olarak mi goruyor? Aksi takdirde, cok sacma bir tanrinin manasiz yarattiklarina and icmesi.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

09-07-2006, 15:49
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili vartor.
* *Sevgili mamuli.
* *Sevgili ezkamo.
*Ben mevzuyu anlamakta güçlük çekiyorum,Allah durduk yerde cehennemi insan ve cinlerle dolduracağınamı and içiyor,nasıl yani
AHH! LEYLA YI BİRDE MECNUN GÖZÜYLE GÖRSENİZ.
|

09-07-2006, 16:11
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Araf 179- *Andolsun ki, cin ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık. Onların kalpleri vardır, onunla gerçeği anlamazlar, gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır ama onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvan gibidirler, hatta daha şaşkındırlar. İşte o gafiller ancak bunlardır. *
Daha yaratma esnasında cehennem için yaratma var. Henüz imtihan devreye girmeden, cehennem için yaratılmış insan ve cinler var.
Secde 13- Eğer dilemiş olsaydık, herkese hidayetini verirdik; fakat tarafımdan şu söz verildi: "Elbette ve elbette cehennemi bütün cin ve insanlardan dolduracağım!" *
Yani Allah, bütün cehennemi cin ve insanlarla dolduracağına dair kendi kendine söz verdiği için herkese hidayet vermeyi dilemiyor/ dileyemiyor.???
|

09-07-2006, 17:13
|
|
Üye
|
|
|
|
K.C.";p="´isimli üyeden Alıntı
Araf 179- Andolsun ki, cin ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık. Onların kalpleri vardır, onunla gerçeği anlamazlar, gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır ama onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvan gibidirler, hatta daha şaşkındırlar. İşte o gafiller ancak bunlardır.
Daha yaratma esnasında cehennem için yaratma var. Henüz imtihan devreye girmeden, cehennem için yaratılmış insan ve cinler var.
Secde 13- Eğer dilemiş olsaydık, herkese hidayetini verirdik; fakat tarafımdan şu söz verildi: "Elbette ve elbette cehennemi bütün cin ve insanlardan dolduracağım!"
Yani Allah, bütün cehennemi cin ve insanlarla dolduracağına dair kendi kendine söz verdiği için herkese hidayet vermeyi dilemiyor/ dileyemiyor.???
|
* * *Sevgili K.C *benimde anlıyamadığım bu ''tarafımdan şu söz verildi'' derken geçmişte verilmiş bir sözden bahsediyor,durduk yerde söz veriyorum demiyorki, nerde ve ne için söz verdiğine bakmak lazım, söz verdim kafama göre bir kısmını cehenneme atıcam demiyorki. bak o sözü verdiği ayetler var.
* * *(Araf * 17 ) İblis- *'' sonra onların önlerinden,arkalarından,sağlarından,sollarından onlara sokulacağım ve çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın''(18) Allah buyurdu: haydi,sen yerilmiş ve kovulmuş olarak ordan çık.ANDOLSUNKİ , ONLARDAN SANA KİM UYARSA SİZİN HEPİNİZDEN CEHENNEMİ DOLDURACAĞIM,
* *(Sad 84 *İblise *hitapla ''Benim halis kullarımı kandıramazsın ve ben gerçek olarak diyorumki,
* * * * * (85) * * *'' SENDEN VE SANA UYAN KİMSELERDEN CEHENNEMİ DOLDURACAĞIM''
* * Bu ayetlerden anladığım kadarıyla sizin vurgulamaya çalıştığınız gibi İnsanlar yaratayımda *bir kısmını cehenneme atayım mantığı yok,Yaratılmış insanlardan uyarılara rahmen şeytana uyanları cehenneme atacağına dair bir söz var.sanırım o ayet yaradılş öncesi verilmiş bir sözü başka bir yerde hatırlatmasıyla ,biraz kafa karıştırıyor. * *sevgiler
|

09-07-2006, 19:49
|
|
Üye
|
|
|
|
ya bu kuran keşke daha güzel bir dilde inseydi.Arapçanın başka dillere tercümesi çok zor böyle çarpık cümleler çıkıyo ortaya.Bi kelimenin 3 tane karşılığı var hangi birisini kullanacağını şaşırıosun... :twisted:
|

09-07-2006, 20:39
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
arkadaslar daha okullarin acilmasina vakit var.sorularinizi kendi mantiginizla kendiniz yanitlamaya calismazsaniz,o konudaki dini mantiga beraberce ulasmaya calisiriz.acele etmeyelim.sizin dusunce ve mantiginiz zaten sizde emin ellerde bir de dini bakisi irdelemek icin bir duzen ve sira icinde *sorulu cevapli gitmeye calisalim.
eger isterseniz tabi.
veya boyle de devam edebilirsiniz.
|

10-07-2006, 02:09
|
|
|
(necdeathx)
* * (Araf * 17 ) İblis- *'' sonra onların önlerinden,arkalarından,sağlarından,sollarından onlara sokulacağım ve çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın''(1 Allah buyurdu: haydi,sen yerilmiş ve kovulmuş olarak ordan çık.ANDOLSUNKİ , ONLARDAN SANA KİM UYARSA SİZİN HEPİNİZDEN CEHENNEMİ DOLDURACAĞIM,
* (Sad 84 *İblise *hitapla ''Benim halis kullarımı kandıramazsın ve ben gerçek olarak diyorumki,
* * * * *(85) * * *'' SENDEN VE SANA UYAN KİMSELERDEN CEHENNEMİ DOLDURACAĞIM''
Sevgili Necdeathx,
Bana öyle geliyor ki iyimser olmak için kendini fazla zorluyorsun.Her şeye
kadir olan allahın yemin etmesi sence mantıklı mı?İkincisi:
Araf 179- *Andolsun ki, cin ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık...
Secde 13- Eğer dilemiş olsaydık, herkese hidayetini verirdik; fakat tarafımdan şu söz verildi: "Elbette ve elbette cehennemi bütün cin ve insanlardan dolduracağım!"
Bu ayetlerin yoruma açık bir yönü yok.Her şey ortada.Elbette cehennemi süs diye
yaratmamış ki.Kuranın allahı dilediğini saptırıyor,dilediğinin kalbini mühür-
lüyor.Ve bir de diyor ki eğer ben dileseydim herkese hidayetini verirdim.
Benim anlamadığım her şeye kadir olan bu allah kullarına işkence etmekten zevk
mi alıyor.Kendime söz verdim diyor.Cehennemi cin ve insanlarla dolduracağım
diyor.Sen de diyorsun ki seytana uyanları cehenneme atacağım demiş.Acaba senin
yaptığın da diğerleri gibi takiyyecilik olmuyor mu?
|

10-07-2006, 03:44
|
|
Üye
|
|
|
|
Kuranın allahı dilediğini saptırıyor,dilediğinin kalbini mühür-
lüyor.Ve bir de diyor ki eğer ben dileseydim herkese hidayetini verirdim.
*
* * Sevgili ezkamo Beni takiyyecilikle suçlamışsın saol, ama ben herşeyi sorgularım,bir and içme mevzusu geçiyordu ve bende kendimce takıldığım noktaları ortaya koydum ve benim sizlerin ortaya koyduğunuz şeyleri sorgulamam bir anlamda kuranı da sorgulamamdır.yukarıda alıntıladıklarım ciddi iddialardır bir insanı dininden edebilir.bunların doğruluk ve yanlışlıklarını araştırmam neden takiyye olsun,ben kuranı araştıran bir insanım,İslamcılara bir şey sorduğumda dinsiz,İnançsızlara birşey sorduğumda takiyyeci oluyorum ve anlamıyorum niye taraflar ortaya koydukları şeylerin sorgusuz kabul edilmesini isterler. İslamcı bir sitede Allahın niye peygamber olarak,okuma yazması olmayan hz Muhammeti ve konuşma özrü bulunan musayı seçtiğni sordum,sülalemden başlayıp evimin bacasından çıktılar,tabiki öğrenemedim sizlerde öğrenmenin önünü kesmeyin.
|