03-11-2008, 17:15
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
H.A.C.I beni iyi tanır LA MEVCUD
la mevcud bende hacıları iyi tanırım
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

03-11-2008, 17:25
|
|
Üye
|
|
|
|
ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı
H.A.C.I beni iyi tanır LA MEVCUD
la mevcud bende hacıları iyi tanırım 
|
İnsanın başına ne gelmişse Hacılardan hocalardan gelmiştir kardeşim Hocalardan kurtulursak Bizde Müyesser Medeniyyetler seviyesine çıkarız   :eek:
LaMevcud Diyor ki Gerçekler Hayaldir; Hayallerse gerçek. Ama Tekbir HAKİKAT vardır. O
|

04-11-2008, 21:21
|
|
Üye
|
|
|
|
hz. Muhammed'e de ateist dediniz ya bravo gerçekten bravo :S bi kere bu ne zeka kardeşim tutmuş okuma yazma bildiğini gizlemiş, hayatında bir kez olsun yalan söylememiş, hatta süt annesini fln da daha bebekken oyununa alet etmiş ki onun hakkında mucizeler uydurulmuş vs vs bu liste uzar gider..evet çok zekiymiş ve çok da iyi kalpli hep güzellikleri öğütlemiş,arapların sokaklarından şaraplar akmasını sağlamış, putperestlik gibi akılla bağdaşmayan bir olayı ortadan kaldırmış,mucizelerde bulunur gibi yapmış (ne de olsa sıradan bir insan peygamber değil mucizelerine inanmıyoruz değil mi?), çok sıkıntı çekmiş,yüzüne pislik atmışlar onu öldürmeye kalkmışlar ama o sabretmiş.. ama ben yaratıcıyım veya Allah'ın oğluyum gibi safsatalara girmemiş kendini düşünmek yerine insanlığı düşünmüş..torunlarının şehit olacağını tesadüfen bilmiş, İstanbul'u fetheden Fatih'e boşuna övgülerde bulunmuş..her ateist böyle olacaksa benim için sorun yok ne diyim biraz daha mantık rica ediyorum..
|

04-11-2008, 22:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
benim inancım, Muhammed'in de diğer din kurucuları gibi daha büyük bir grubun üyesi, islamın ise sandığımızdan daha büyük bir organizasyonun bir parçası olduğu yönündedir. Dikkat edersek din kurucuları genelde ya yağmacı, çapulculardır, ya tüccarlardır ya da uydurma karakterlerdir. Yağmacı çapulcu olanların kurduğu din aynı yolda devam ediyor. Tüccarların ve politikacıların olan hristiyanlık ve islam yine aynı yolda devam ediyor. Yani perdenin gerisinde birileri var. İmparatorluklarda kralların arkasında duran güçler, din lerde peygamberlerin arkasında, "kalpleri mühürlü olmayanlar"  görür.
|

04-11-2008, 22:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Muhammed;
okuma yazma bildiğini gizlemiş,
hayatında bir kez olsun yalan söylememiş,
hatta süt annesini fln da daha bebekken oyununa alet etmiş,
çok zekiymiş ve çok da iyi kalpli,
hep güzellikleri öğütlemiş,
arapların sokaklarından şaraplar akmasını sağlamış,
putperestlik gibi akılla bağdaşmayan bir olayı ortadan kaldırmış,
mucizelerde bulunur gibi yapmış,
çok sıkıntı çekmiş,
yüzüne pislik atmışlar onu öldürmeye kalkmışlar ama o sabretmiş,
ben yaratıcıyım veya Allah'ın oğluyum gibi safsatalara girmemiş,
kendini düşünmek yerine insanlığı düşünmüş,
torunlarının şehit olacağını tesadüfen bilmiş,
İstanbul'u fetheden Fatih'e boşuna övgülerde bulunmuş.
--------------------------------
Point, gel bu yazdıklarının, özellikle kalın yazılıların altını doldur, biz de yardımcı oluruz. Ayet-hadis vs.
|

04-11-2008, 22:35
|
|
Üye
|
|
|
|
Üç seyi yapmak kimseye Helal olmaz :
1- imamin yalniz nefsine dua etmesi,
2- izinsiz olarak,bir evin içine bakmak,
3- Destursuz eve girmek.
$u üç sey üzerine yemin ederim :
1- Sadakadan dolayi,asla mal eksilmez,
2- Affedeni Allah aziz eder,
3- Dilenene Allah fakirlik kapisini açar.
Üç sey derecedir :
1- Yemek yedirmek,
2- Selâmlasmak,
3- insanlar uyurken Namaz kilmak.
Üç seyi olmayan,Allah'tan ve benden uzaktir :
1- Hilm
2- Güzel ahlak
3- Vera (Haramdan son derece kaçinmak)
Üç kimse mel'undur :
1- Ana-Babaya lânet eden,
2- Allah'tan baskasi adina kurban kesen,
3- Arazinin hududunu bozan.
Üç sey insanin sevgisini kazandirir :
1- Karsilasinca selamlasmak,
2- Meclislerde ona yer açmak,
3- Ona,en çok sevdigi isimle çagirmak
Seçkin kulun vasfi üç'tür :
1- Yalniz Allah'a kul olur,
2- Gönül hoslugu ile Zekâtini verir,
3- Nefsini tezkiye eder,temize çikarir.
Üç sey bir adamda olursa,
Allah onu Cennetine kor :
1- Zayifa Rifk ile muamele,
2- Ana-Babaya $efkat,
3- Köleye iyi davranis.
$u üç sey,büyük bela' lardandir :
1- iyiligi bilmiyen,kötülügü affetmiyen âmir,
2- iyiligi örten, kötülügü yayan zalim,
3- Yaninda iken eziyet,yok iken hiyanet eden kadin.
Üç seyi yapan mücrim'dir :
1- Haksizliga ön ayak olan,
2- Ana-Babaya asi olan,
3- Zalimi destekleyen,beraber gezen.
Üç $ey Allah'in büyüklügünü tazimdendir :
1- Kur'an-i ya$ayan ihtiyara saygi,
2- Kur'an hamiline ikram,
3- ilim sahibine ikram.
hepsini yazmadım internetten ztn tüm bunlara ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz..bunlar yadırgadığınız,beğenmediğiniz (bi başka konuda "ucube" diyen dahi çıkmış çok sinirlendim kusuruma bakmayın) iyilik timsali peygamberimizin hadislerinin bir kısmı..kendisini beğenmeyenlere soruyorum kaçınız onun gibi olabildiniz (cvp hiçbirimiz onun gibi olamadık olamayız) o alemlere rahmet olarak gönderildi..lütfen at gözlüklerimizi bi kenara bırakalım..
|

05-11-2008, 18:28
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
sadece turan dursun okumak böyle bir şey işte bütün hadislere inansaydılar müslüman olurlardı sadece İŞİNE GELENLERİ.. BİR KERE İSLAMİYET hakkında yorum yapabilmek için
TEMEL ESERLERİNİ okumak gerekir sadece turan dursun yetmez ŞUNLAR:
EBU HANİFE: FIKH I EKBER
İMAM MATURİDİ: KELİME İ TEVHİD
EŞARİ: ''MAKALAT'' BUNLARDAN SONRA:
HALLAC: '' TAVASİN''
SÜHREVERDİ: HEYAKÜLİN NUR CİLİ nin'' insanı kamil''i ZEMAHŞERİ nin tefsirleri
TURAN DURSUN U bu insanların yanına koymak karıncayı ASLANIN yanına koymak gibidir
önce onları okuyun sonra gelin buraya
|

05-11-2008, 21:23
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
sadece turan dursun okumak böyle bir şey işte bütün hadislere inansaydılar müslüman olurlardı sadece İŞİNE GELENLERİ.. BİR KERE İSLAMİYET hakkında yorum yapabilmek için
TEMEL ESERLERİNİ okumak gerekir sadece turan dursun yetmez ŞUNLAR:
EBU HANİFE: FIKH I EKBER
İMAM MATURİDİ: KELİME İ TEVHİD
EŞARİ: ''MAKALAT'' BUNLARDAN SONRA:
HALLAC: '' TAVASİN''
SÜHREVERDİ: HEYAKÜLİN NUR CİLİ nin'' insanı kamil''i ZEMAHŞERİ nin tefsirleri
TURAN DURSUN U bu insanların yanına koymak karıncayı ASLANIN yanına koymak gibidir
önce onları okuyun sonra gelin buraya
|
Karadenizli, sen boşver Turan Dursun'u, Ebu Hanife'yi.
Sen bu yazdıklarını okuduysan eğer, demek ki senin gibi ASLANın yanında biz karınca gibi kalırız.
Öyleyse gel aydınlat bizi.
Ama Point gibi değil.
"Yazdıklarının altını doldur" dedik. Gitti, uyduruk alıntıları getirip yazdı buraya.
Gelin örneğin "Kur'an'daki matematik hatası" nı izah edin.
Adam gibi. Matematik diliyle, Hakkı Yılmaz gibi 1 sayfa "Kelale" izahı ile lagaluga yapmadan. Buyrun, hodri meydan!
http://www.turan-dursun.com/forumlar...t=1464&page=39
|

05-11-2008, 21:48
|
|
Üye
|
|
|
|
işine gelmeyince uyduruk diye nitelendirebilirsin ama herkesin bildiği örnekler verdim zaten duymamış olmanız mümkün değil..bu sitede Hz.Muhammet'e ucube diyen insanlar var ben de burda din kültürü öğretmeni gibi size açıklama yapmak zorunda değilim.. yine de istedin diye birkaç hadis yazmak istedim ama sağol varol yazdığıma pişman oldum..üstelik ben kendi adıma büyük laflar etmedim hiçbir zaman, herkesin görebileceği şeyleri gördüğüme inanıyorum din alimi değilim..benim de merak ettiğim bir sürü soru var dini açıdan ama bunları bilmiyorum diye böyle din mi olur kardeşim ben inanmıyorum demiyorum..çünkü bilenlere soruyorum mantıklı şeyler öğreniyorum.. çok merak ediyorsan internet üzerinden bir islam aliminin sitesine gir sorunu gönder..veya bir programa bağlan sor..o da olmadıysa git en yakın caminin hocasını bul o da bilemiyorsa söyle seni bir bilene yönlendirsin..bu sitede soruya cevap çıkmadı diye hobaa Kur'an da çelişki var dersen bu senin sorunun benim değil..onca insan görmedi tefsir yaptılar ettiler bir siz bulnuz tüm çelişkileri ne diyim bravo..
|

05-11-2008, 22:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
İşine gelmeyince uyduruk diye nitelendirebilirsin ama herkesin bildiği örnekler verdim zaten duymamış olmanız mümkün değil..bu sitede Hz.Muhammet'e ucube diyen insanlar var ben de burda din kültürü öğretmeni gibi size açıklama yapmak zorunda değilim.. yine de istedin diye birkaç hadis yazmak istedim ama sağol varol yazdığıma pişman oldum..üstelik ben kendi adıma büyük laflar etmedim hiçbir zaman, herkesin görebileceği şeyleri gördüğüme inanıyorum din alimi değilim..benim de merak ettiğim bir sürü soru var dini açıdan ama bunları bilmiyorum diye böyle din mi olur kardeşim ben inanmıyorum demiyorum..çünkü bilenlere soruyorum mantıklı şeyler öğreniyorum.. çok merak ediyorsan internet üzerinden bir islam aliminin sitesine gir sorunu gönder..veya bir programa bağlan sor..o da olmadıysa git en yakın caminin hocasını bul o da bilemiyorsa söyle seni bir bilene yönlendirsin..bu sitede soruya cevap çıkmadı diye hobaa Kur'an da çelişki var dersen bu senin sorunun benim değil..onca insan görmedi tefsir yaptılar ettiler bir siz bulnuz tüm çelişkileri ne diyim bravo..
|
Kur'an'daki çelişkileri yazdığımız zaman, bu bizim sorunumuz olmuyor, sizin sorununuz oluyor. İncil'deki çelişkileri yazdığımızda Hristiyanların, Tevrattaki çelişkileri yazdığımızda Musevi ve Hristiyanların sorunu oluyor. Ve bu çelişkilere ikna edici yanıtlar getirilmesi gerekiyor.
İslam aliminin sitesine ya da cami hocasına  gidildiğinde bunlara yanıt alınabildiğini sanıyorsan çok yanılıyorsun.
Bunu denemek senin elinde. Eğer ortaokul eğitimine sahipsen Nisa 11-12 deki matematik hatasının yanıtını öğrenmeye çalış. Ama yanlış anlaşılmamaya çalış sorarken, yanıt yerine kafir-dinsiz suçlamalarıyla karşılaşabilirsin.
|