Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-12-2006, 15:04
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Yönetim Kurulu'ndan ayrı Disiplin Kurulumuz da olsun mu?

Son dönemde yaşadığımız karmaşa bize bu tür sorunlardan bir çıkış yolu sunuyor gibi..

* *Tüm yaşam pratiğimizin isbatladığı gibi herhangi bir "sorun" ortaya çıktığında aslında kendi çözümünü de içinde taşır.

* *Altını tekrar kalın bir şekilde çizmek gerekir. Biz (bu site) bir taraftır. Çizgisi bellidir..Dinlerden özgürlük..Bizim açımızdan, bu soyutlama düzeyinde dinlerden özgürlüğü düşünsel platforma taşıyan herhangi bir üye, dinsel inanışın neresinde yer alırsa alsın "inançlı" bir üyemizden bizim
için değerlidir.

* *Ancak forumların sağlıklı olabilmesi için yönetim olarak yanlı bir tutum içerisinde olmamız beklenemez. Çünkü forumlar bilginin paylaşıldığı ve özellikle de tartışma ortamında paylaşıldığı platformlardır.

* *Tartışmaların belli bir düzeyi korumasına özen gösterilmesini beklemek hepimiz için zorunluluktur. İnsanın olduğu her yerde hele uç noktalarda düşüncelerin olduğu yerde zıtlaşmalar, kişisel takıntılar ,kırgınlıklar hatta saygısızlık kaçınılmaz gibi duruyor. Yaşadığımıza benzer olaylar ilerde de olacak. Ne yapmalı ?

* * Öncelikle bu krizden öğrendiğimiz ilk şey Y.Kurulunun bu tartışmalar içerisinde olması krizi derinleştiremekten başka bir şeye yaramıyor. Tarafsız olma kaygısı ile taraf olma konumu "bizden" olana haksızlığa dönüşebiliyor.

* * İkincisi Y.Kurulu gelişmelerin peşinde koşan bir unsur oluyor. Zamanlama olarak ceza kurulu gibi çalışmaya uygun bir yapısı yok.Yedi kişinin konu üzerinde fikir birliği oluşturması bir kaç günü alabiliyor. Bu süreç forumlarda başlangıçta olmayan sorunların ortaya çıktığı yeni tartışmalar, kavgalarla sürerken alınan karar "eskileşiyor"

* *Çözüm Cem'in D.Kurulu oluşturulmalı önerisinde gibi duruyor.Hızlı karar verebilecek üyelerin "adil" olma talebini karşılayabilecek isimlerden oluşacak üç kişilik bir disiplin kurulunun ivedilikle oluşturulması...

* *İsim olarak Pante ve Aldostu arkadaşlarımızın yanına *benim önerim dilaver arkadaştır.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 05-12-2006, 16:06
Üye Değil

İsim olarak Pante ve Aldostu arkadaşlarımızın yanına *benim önerim dilaver arkadaştır
Frodo olayı özetlemiş,tüm fikirlerine katılıyorum
Disiplin kurulu bu üç arkadaşımızdan oluşmalıdır
Saglıcakla
Alt 05-12-2006, 22:20
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Sevgili Frodo ve Daye,

ben Pante ve Vartor'u önerdim. Önerilerim yanlış anlaşılmış sanırım. Aldostu arkadaşımız değerli bir arkadaştır. Daha önce yönetimde de yer aldı ve disiplin konusundaki uyuşmazlıklarımızdan dolayı ayrıldı. Bu yüzden önermedim. Dilaver arkadaş ise daha yeni yönetime hakaret etti. Nasıl öneriyorsunuz DK'ya anlamadım. Eğer Dilaver son eylemini yapmasaydı, forum yönetimine önerirdim örneğin. Yeni üyelerin direk DK yada YK'ya alınmadan bir süre Forum Yönetiminde kalmaları gerektiğini savunuyorum.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 06-12-2006, 06:41
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Dilaver arkadaş ise daha yeni yönetime hakaret etti.

* * * *Sargon
* * * *Kimseye hakaret etmedim,etmem.

* * * *Bunu etiket amacıyla yazmıyorum, bu konuda Ezkamo tanıgımdır. Ancak bir kelimeyi açarak buna açıklık getirmek istiyorum.

* * * *Anlamlar Türkçede degişik algılanabiliyor, farklı anlamları olabiliyor. Benim kullandıgım maskara kelimesinin bir kaç anlamı var.

* * * *Çocuksu özellikler taşıyarak eglendirici özellik taşımaya verilen addır maskara kelimesi. Ufak çocukların bizi güldürmesi karşısında maskaralık yapıyor deriz, ya da bir kedi yavrusu maskaradır bizim için. Bu anlamda bu kelime sevgiyi ifade eder hakareti degil. Ama esas vurguladıgı özellik çocukluktur, çocuksuluktur. Sorumluluktan uzak olmaktır. Oyun oynamaktır.

* * * * Bir yerde isim vermeden kullandıgınız demokrasi uygulayanlara soytarı demek ibaresi ise maskaranın biraz ileri halidir. Ben böyle bir şey kullanmadım. Ama soytarılık kişiliginden sıyrılarak insanları eglendirmeye çalışmaktır. Hafif yollu bir onursuzlık ve küçümseme içerir.

* * * * Maskaranın en ileri anlamı ise şerefsiz anlamına gelir.

* * * * Burada kelimeler degerlendirilirken, bütünden koparılırsa tamamen degişik anlamlar çıkarabilmek mümkündür. Ama kelimeler bütün yazı içerisinde ele alınıp degerlendirildiginde aslında hiç de öyle olmadıgı görülür.

* * * * Benim yazımı degerlendirirken iki şeye dikkat etmek gerekiyor. Birincisi o yazı hakaret amacıyla mı yazılmıştır yoksa tepki amacıyla mı. Bunu yazan şahıs şimdiye kadar yazdıgı herhangi bir kişiye bırakın hakaret etmeyi, hakaret içerebilecek bile bir cümle kurmuş mudur; hiç uslubunu bozmuş mudur.

* * * * Kaldı ki hakaret etmenin teorik ve düşünsel yetersizlikten kaynaklandıgının bilincinde olarak bu satırların yazarı o sıglıkta mıdır, ve yazıları böyle bir düşünceyi ve eylemi yapabilecek ,rahatça, içinde olmaktan zevk aldıgı bir platformun yönetimine futursuzca ve ulu orta hakaret edebilecek bir bir kapasite mi sergilemektedir.

* * * * Bunları degerlendirdikten sonra bu kelimenin hangi anlamda kullanıldıgını, hakaret içerip içermedigini söylemek mümkündür. Bir yönetimi çocuklukla, çocuksulukla zamanı eglendirici bir çabayla harcadıgını söylemek hakarete giriyorsa o zaman buna denebilecek bir şey yoktur.

* * * *Ancak bırakın ulu orta yı ben hiç bir ciddi tartışmamda bile bana ana avrat sövülse dahi uslubumu bozmadım, bozmam ve bundan sonrada bozmaya niyetim yok. Doruk BBs in eski internet öncesi kayıtları olsa da bunu ispat etsem.

* * * *İstediginiz gibi yorumlamak tabii ki okuyanın tercihi, ama maskara kelimesi oyuncu anlamında degerlendirilirse hiç bir şekilde hakaret amaçlamayıp, içermedigi anlaşılır. Aksine tam da içinde bulunulan ortama uygun oldugu için seçilmiştir. Bu kelimeyi en ileri anlamında kullanamayacak kadar henüz kendimi ispat edemediysem suç benimdir.

* * * * saygılarımla
Alt 06-12-2006, 13:35
Üye Değil

Sargon'un da algıladığı gibi pek çok kimse Dilaveri'in "Maskara demek suçsa evet ben de işliyorum o suçu ve diyorum ki Yönetim Kurulumuz maskaradır" sözünü hakaret olarak algıladı. Forumlardaki gerginlik nedeniyle tansiyonu daha da yükseltmemek için bu konu şimdiye dek gündeme sokulmadı.

Maskara sözcüğünü, bütünlüğünde alaycılık ifade eden bir mesajın içinde kullanan ve uyarı cezası alan kişi Hiramusta idi. Dilaver arkadaş Hiramusta'nın bu sözüne arka çıkıyor. Ben de kullanırım bu sözü ne var diyerekten hodri meydan okuyor. Ardından da gidip kendisini şikayet ediyor gereğini yapın diye.
Alt 07-12-2006, 00:14
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yönetim Kurulundan ayrı bir kurulun olmaması gerektiğini belirtmiştim ama sonrasında yapılan açıklamalardan YK'nın yükünün fazla olması nedeniyle duyulan gereksinimin haklı olduğunu görüyorum.
Kurulacak disiplin kurulu, dinlerden özgür grup içerisinden ve daha önce disiplinle ilgili konularda problem yaşamamış, düşünce ve inançlarının etkisiyle önyargılı olmayan, konulara objektif yaklaşabilen, hukukçu olmasa dahi hak-hukuk konularında deneyimli üyelerden oluşmalıdır.

Disiplin kurulu 5 üyeye ya da 3 asil 3 yedek üyeye sahip olmalıdır ki, kararlarda gecikmelere meydan verilmesin. Çünkü kurul üyelerinden zaman zaman işleri nedeniyle zaman ayıramayanlar olabilir. Bilhassa yaz dönemi eksiklik yaşanabilir. Olmayan üye yerine yedek üye katılır. Ya da 5 kişilik kurul iki eksik olduğunda 3 kişi ile karar alabilir ama 3 kişilik kurul 2 kişi eksilince karar alamaz. Ayrıca kuruldan ayrılan olduğunda yenisi seçilene kadar boşluk oluşmaz.

Yönetim Kurulunda olanlardan da 1-2 üye Disiplin Kurulunda görev alabilir. Örneğin K.C. arkadaşımızın bu görevi hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum.
Sargon da bu kurulda görev almalı. YK kadar bağlayıcı olmaz nasıl olsa DK.
Aldostu, Psiko, Ezkamo gibi değerli arkadaşlarımız biraz görev konularında kafalarını dinlesinler bence. Ama değerli yazılarını eksik etmesinler.
Sodomo aslında bu görev için biçilmiş kaftandı. Bu görev zorunlu olarak onun asabiyetini alır, dizginlerdi. Tek dezavantajı vardı o da dindarlara karşı hoşgörüsüzlüğü. Ama sorumluluğun bilincinde olacağına inandığım Sodomo'nun bunu da aşacağına eminim. Şimdi olmasa da ilerde olur umarım.

Kurula ayrıca Vartor, Liop, Deli Cevat, Drej Ali, Köfteci Cemal, Jayjay isimleri arasından *düşünülebilir.
Alt 07-12-2006, 01:26
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bir aralar önerdigimi hatırlıyorum. Onur üyeleri genişletilmiş bir karar organı içinde yer almalılar diye. Yk harici oluşturalacak her organda bu kıdem sırasının esas alınması kıdemin anlamına bir içerik katacaktır.

* * * *DK oluşturulacaksa öncelikle onur üyelerinden oluşturulmalıdır. Onur üyelerini yeterli gelmedigi şartlarda kıdem üyelerine baş vurulmalıdır.

* * * *Üç kişi yeterlidir aslında. Ama bu kurulun önüne bir ceza kanunu koyulmalıdır. Üyelerin Dinlerden Özgürlük şartı aranmalıdır.

* * * saygılarımla
Alt 07-12-2006, 03:07
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

adımız geçti ya..ayrıcadana pırofuzda.bİzimde bilinsel bi görüş bildirmemis lazım.

mAtde bir:bizede basetmişin pANte abim*-saol.
Önerme yaptıın *şaıslar hakında nOTlarım.

Vartol .vArtol amcam olabilir.atevis*ama tarafsıs davranabilir.yaşı var-olgun*olur.
Liop:bu abim çok sinirli*ayrıcadana taraflı.koyu renk ervimci.karşı çıkıca*saldırıyo..Bide kızınca taksimde keman çalmaya davet yapıyo*** olmas.
DeliCevat:cEvat kardeşim iyi*hoş-yaşına göre çokolgun.ama çok tarflı.hem atevis-hemkomniz. ops: * olmas.
drecali:abim böle biri varmı? 8O bidene deremal ali var.Omu bu?Oda koyu atevis.açıkda tarafsıscalardan seçmek nazım.... olmas.
cay-cay:bu kardeşimis ünversiteli.olabilir.ama daa tarfsıslık yapmak kaydıynan...olur.
Köfteci cEmaL: abim salaın teki bu yaw.. kim teklif ediyo buna..Hem cahilin teki.hem sallak..Bide porofum filece diyo..Yaw biz bu *atılsın siteden *deyi
kappanya filece başlatalım diye geçiriyoduk kafamızdan...sen kalkmışınız DIKa alalım filece diyon.Yok melemekte cumurbaşkanı yapalım...
oldu olcek..... yok yok olmecek.. olmaz..

kimse kusura bakmasın.Bizde üye olaraktan domokratik hakkımıza kullanıp-fikir beyan verdik.oy verdik...OYyy kutsaldır..karışılamaz...
OoyyyYYYyyyyYYYyyyyYYyyyy anam oyyyyYYYYYYyyyyyyy....
(bu oy lafına alışın..seneye seçim varmış..bak size alıştırem deyi yazdım bu *oy * lafına.

oyca kalın. :wink:

'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!
'
Alt 07-12-2006, 07:43
Üye Değil

Sevgili Pante;
Bugüne kadar site içinde yapmış olduğun tüm önerilere en son harfine kadar katıldığımı belirtmek isterim.

Diğer dostlarım adına konuşamam ama şahsen yönetimde bir miktar bulunma tecrübemle şunu söyleyebilirim :Gelişmeye açık sitemizin mutlaka daha kurumsal olma zorunluluğu var ve D.K bu gelişme için gerçekten lazım değil elzem.

Ancak ortada ufak bir sorun var ihdas edilen kurumların ne yapacaklarını biliyor olmaları gelişim açısından çok önemli.

Var olan yönetim kurulunda iken bu kurulun henüz ne yapacağı nasıl işleyeceği konusu tam oturmamıştı ve sitedeki oluşan olaylara baktığımızda bunu görebilmek mümkün. Şimdi ise her perşembe günü rutin toplanma işlemi yazısı var oda girişinde ve bu çok güzel bir gelişme.

Bu açıdan lütfen bunu bir eleştiri değil gözlem olarak telakki edelim ve yönetim kurulumuz sitemizde var olan kuralları daha da olgunlaştırıp tüm site arkadaşlarımızı kucaklayan uygulamalar yaparak biraz daha tecrübe kazandıktan sonra bu tecrübenin klavuzluğunda mı bu işe soyunsak acaba derim.

Ama D.K kurulsun işleme esnasında tecrübe kazansın denirse o zaman D.K nun Sen,Sargon ve K.C den oluşmasında yarar var derim.Çünkü sizlerin yargıları esnasında ortaya koyacağı bilgi,tarafsızlık ve adil olma konumu gelecekte sizlerden sonrakilere devredilecek kurulun omurgasını oluşturacaktır.

Şahsen benim fikrim bu ama tabi ki kararı;Sitedeki arkadaşlarımızın önerileri ile Y.K nda enine boyuna tartışıp Y.K muz verecek.

Sevgilerimle
Alt 07-12-2006, 10:55
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

disiplin kurulunda kimler olur bilemem.Ama olmaması gerekenler,
sodomo (zaten ayrıldı gerçi siteden), sargon (ihsas-ı rey etti,ben de red-i hakim ediyom) , ezkamo (yöneticilik yıprattı onu),2 üye daha var bence uygun değiller (kendileri bilir kim olduklarını )

Ama illa bir öneri gerekirse,mutlaka neutrino,k.c.,merwe,exclusive,sparta,dan en az biri;

liop,aldostu;en az biri,

dilaver,mhmmd;en az biri
bence DK için uygundur.

Önerilen Siteler