Yönetim Kurulundan ayrı bir kurulun olmaması gerektiğini belirtmiştim ama sonrasında yapılan açıklamalardan YK'nın yükünün fazla olması nedeniyle duyulan gereksinimin haklı olduğunu görüyorum.
Kurulacak disiplin kurulu, dinlerden özgür grup içerisinden ve daha önce disiplinle ilgili konularda problem yaşamamış, düşünce ve inançlarının etkisiyle önyargılı olmayan, konulara objektif yaklaşabilen, hukukçu olmasa dahi hak-hukuk konularında deneyimli üyelerden oluşmalıdır.
Disiplin kurulu 5 üyeye ya da 3 asil 3 yedek üyeye sahip olmalıdır ki, kararlarda gecikmelere meydan verilmesin. Çünkü kurul üyelerinden zaman zaman işleri nedeniyle zaman ayıramayanlar olabilir. Bilhassa yaz dönemi eksiklik yaşanabilir. Olmayan üye yerine yedek üye katılır. Ya da 5 kişilik kurul iki eksik olduğunda 3 kişi ile karar alabilir ama 3 kişilik kurul 2 kişi eksilince karar alamaz. Ayrıca kuruldan ayrılan olduğunda yenisi seçilene kadar boşluk oluşmaz.
Yönetim Kurulunda olanlardan da 1-2 üye Disiplin Kurulunda görev alabilir. Örneğin K.C. arkadaşımızın bu görevi hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum.
Sargon da bu kurulda görev almalı. YK kadar bağlayıcı olmaz nasıl olsa DK.

Aldostu, Psiko, Ezkamo gibi değerli arkadaşlarımız biraz görev konularında kafalarını dinlesinler bence. Ama değerli yazılarını eksik etmesinler.
Sodomo aslında bu görev için biçilmiş kaftandı. Bu görev zorunlu olarak onun asabiyetini alır, dizginlerdi. Tek dezavantajı vardı o da dindarlara karşı hoşgörüsüzlüğü. Ama sorumluluğun bilincinde olacağına inandığım Sodomo'nun bunu da aşacağına eminim. Şimdi olmasa da ilerde olur umarım.
Kurula ayrıca Vartor, Liop, Deli Cevat, Drej Ali, Köfteci Cemal, Jayjay isimleri arasından *düşünülebilir.