Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-03-2012, 01:43
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Muhammed hakkında söylenen bir diğer işaret de, ticaret için gezdiği zamanlarda sürekli olarak bir bulutun kendisini izlediğiydi. Daha sonra bir yahudi tarafından bunun bir işaret olduğu, bu çocuğun (ya da genç tam hatırlamıyorum) ileride önemli biri olacağı ve kendisine dikkat edilmesi gerektiği söyleniyordu.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 05-03-2012, 01:44
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Muhammed'in Kureyş'e sonradan sokulduğu da görüşler arasında.Buna göre Muhammed'i Kureyşli annesi doğurmamış,onu evlatlık almışlar.

Muhamed'in yaşamamış olma ihtimali de çok yüksektir.Muhammed'in adı bile şüpheli,Muhammed-Ahmed övülen kimse demektir,yani bu isim değil sıfattır,''ben Muhamed'im=övülenim'' anlamında ismin sıfat olarak kullanıldığı hadisler var.

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 05-03-2012, 21:30
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
...
Muhamed'in yaşamamış olma ihtimali de çok yüksektir.Muhammed'in adı bile şüpheli,Muhammed-Ahmed övülen kimse demektir,yani bu isim değil sıfattır,''ben Muhamed'im=övülenim'' anlamında ismin sıfat olarak kullanıldığı hadisler var.
sevgili dostum, muhammed'in yaşamamış olma ihtimali çok düşük.
hakkında bu kadar bilgi (farklı kaynaklardan hadisler) olan birinin yaşamış olduğunu düşünüyorum.

ayrıca aşağıdaki hadis muhammed'in soyağacını da gözler önüne seriyor. bugün bile hiç birimiz dedemizin dedesinin ismini bilmeyiz.

"Ben, Muhammed b. Abdullah, b. Abdulmuttalib, b. Hâşim, b. Abdi Menaf, b. Kusayy, b. Kilab, b. Mürre, b. Ka'b, b. Lüey, b. Galib, b. Fihr, b. Malik, b. Nadr, b. Kinane, b. Huzeyme, b. Müdrike, b. İlyas, b. Mudar, b. Nizar'...ım! Halk, ne zaman iki kısma ayrılsa, muhakkak, Allah beni onların en hayırlı olanının içinde bulundurmuştur. Ben, Cahiliye devrinin kötülüklerinden hiçbir şey bulaşmaksızın, ana ve babamdan meydana geldim. Ben, tâ Âdem'den babama ve anneme gelip ulaşıncaya kadar, hep nikâh mahsulü olarak meydana geldim, asla zinadan meydana gelmedim! Ben, sizin nefis yönünden de en hayırlınızım, baba soyu yönünden de en hayırlınızım!"[16]

[16] Hâkim, M. Ulûmi'I-hadîs, s. 170-171, Beyhakî, Delâilü'n-nübüvve, c. 1, s. 174-175, Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2, s. 255-256, Suyûtî, Câmiu's-sağîr, c. 1, s. 107, Alâuddin Ali, Kenzu'l-ummâl, c. 11, s. 401.

Soy Ağacı

Muhammed :Muhammed bin Abdullah
Abdullah :Abdullah bin Abdulmuttalib
Abdulmuttalib : Abdulmuttalib bin Haşim
Hâşim : Haşim bin Abdimenâf
Abdimenâf : Abdimenâf bin Kusay
Kusay
Kilab
Mürre
Ka’b
Lüey
Galib
Fihr
Malik
Nadr
Kinane
Huzeyme
Müdrike
İlyas
Mudar
Nizar
...

ayrıca bu hadisler, içerdikleri pek çok bilgiler açısından tutarsız olmalarına rağmen, muhammed ve akrabalıkları konusunda %100 tutarlıdırlar. Ayşe, Ebu-bekir, Ali, Ümmü Gülsüm, Ebu Talip vs.

Bizim dizi yazarları bile bu tür konularda hata yaparlarken, hadisçiler bu konuda hata yapmamışlar.

yaşamamış olma ihtimali olan kişilerden ikisi İsa ve Kral Arthur'dur.

İsa tartışılabilir (NatGeo'da bununla ilgili belgesel de vardı)
Fakat bu Kral Arthur, sadece 1 roman'da geçiyor. ve daha sonraki romanlarda da anılmaya başlıyor.

Merlin
Excalibur
Camelot

vb. bir sürü ayrıntı kral Arthur'un yaşamış olabileceği izlenimini vermekle beraber tek kaynağa dayanması ve hiç bir tarihi bulguya rastlanmamış olması bunun sadece bir roman kahramanı olduğu fikrini geçerli kılmıştır.

muhammed'le ilgili güçlü bir kanıt olmasa bile farklı kaynaklardan %100 ortak olan bölümler, onun yaşamış olduğuna bir işarettir. Ayrıca bildiğim kadarıyla bedir savaşı, uhud savaşı vb. olaylar roma ve iran kaynaklarında da geçiyor.

saygılar...

Konu YasasinBilim tarafından (05-03-2012 Saat 21:35 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-03-2012, 00:31
Kıdemli Üye

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili dostum, muhammed'in yaşamamış olma ihtimali çok düşük.
hakkında bu kadar bilgi (farklı kaynaklardan hadisler) olan birinin yaşamış olduğunu düşünüyorum.

saygılar...
Evet hakkında çok bilgi var fakat bu bilgiler Muhammed'den 300 sene sonra kaleme alınmıştır.Muhammed'den 300 sene sonra birden bire hadis patlaması olmuş ve milyonları bulmuştur hadis sayısı,emeviler hadis üreticiliğinde birinciydiler,hatta onlar başlattı yanlış bilmiyorsam.

Buna göre Hadislerin %99.9'u uydurma demektir bu da Muhammed hakkında hiçbirşey bilmediğimiz anlamına gelir ki yaşamamış olma ihtimalini güçlendirir.

Sevgilerimle...

Blog Facebook
Alt 06-03-2012, 00:41
Kıdemli Üye

Muhammedin tarih kitaplarına konu olacak işler yapmış olması (savaşlar, antlaşmalar vb. vb. vb.) yaşadığına dair güçlü kanıtlar olarak sunulabilir. Kendisi sadece dini kurmamış aynı zamanda devletleşmenin de temelini atmıştır.

SERBEST KALEM
Alt 06-03-2012, 00:47
Kıdemli Üye

istatistik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Muhammedin tarih kitaplarına konu olacak işler yapmış olması (savaşlar, antlaşmalar vb. vb. vb.) yaşadığına dair güçlü kanıtlar olarak sunulabilir. Kendisi sadece dini kurmamış aynı zamanda devletleşmenin de temelini atmıştır.
Yalnız bunları da 300 sene sonra uydurulmuş hadislerden öğreniyoruz.Kur'an'ı uyduranların Muhammed isminde bir de peygamber üretmeleri,ve bunu savaşlara sokmaları garipsenecek bir durum değildir.

Kaldı ki Muhammed isim olabileceği gibi,sıfattır da.

Ben de yaşadığı taraftarıyım ama yaşamama ihtimali daha güçlü gibi,her an kayabilirim

Blog Facebook
Alt 06-03-2012, 01:00
Kıdemli Üye

Ben de yaşadığı taraftarıyım ama yaşamama ihtimali daha güçlü gibi,her an kayabilirim
O zaman sana bir omuz verelim dostum

Muhammed, İslam (o dönem için bunlar araplardır) dışı kaynaklarda da rastlanan bir kişi. Yani sadece hadislere dayali bir anlatımı yok.

Kendisine yönelik ilk islam dışı kaynaklar ise bizans arşivlerinde bulunmakta. Burada, Hıristiyanlar ve Yahudiler tarafından "Sahte Peygamber" olarak görüldüğü belirtilmekte.

SERBEST KALEM
Alt 06-03-2012, 02:09
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bir Uhud yenilgisi de güçlü bir delil yaşadığına hani sonra Allah 1'e 10 olayından çark ediyor Kuran'da. Sonra yaşamamış olsa Huneyn seferi dönüşü mücahitlerin ganimet için Muhammed'i dövmeye kalkışması olayını niye uydursunlar ki? Evlatlığın boşadığı karısıyla evlenilir diyen ayeti de Kuran'a ancak işine gelen koyar, bu kitabı toplanıp bir grup uydursaydı çok daha iyi bir şey ortaya çıkardı. Sonra savaşlarla yayılması, ganimetler, Kureyza katliamı... Baba-oğulun abi-kardeşin birbirini boğazlaması. Muhammed'in öldürttüğü şairler. Rüşvetle Müslüman olanlar... Bu rezaletlerin kurmaca olma ihtimali çok az. Uyduracak daha düzgün bir peygamber hayatı olamaz mıydı? Bence pek çok olumsuzluk olması Muhammed diye birinin gerçekten yaşadığı ihtimalini güçlendiriyor.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 06-03-2012, 02:19
Kıdemli Üye

istatistik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O zaman sana bir omuz verelim dostum

Muhammed, İslam (o dönem için bunlar araplardır) dışı kaynaklarda da rastlanan bir kişi. Yani sadece hadislere dayali bir anlatımı yok.

Kendisine yönelik ilk islam dışı kaynaklar ise bizans arşivlerinde bulunmakta. Burada, Hıristiyanlar ve Yahudiler tarafından "Sahte Peygamber" olarak görüldüğü belirtilmekte.
Hangi kaynaklarda mesela dostum,eğer öyleyse cidden ilginç,görmeyi çok isterim.

yucemanitu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir Uhud yenilgisi de güçlü bir delil yaşadığına hani sonra Allah 1'e 10 olayından çark ediyor Kuran'da. Sonra yaşamamış olsa Huneyn seferi dönüşü mücahitlerin ganimet için Muhammed'i dövmeye kalkışması olayını niye uydursunlar ki? Evlatlığın boşadığı karısıyla evlenilir diyen ayeti de Kuran'a ancak işine gelen koyar, bu kitabı toplanıp bir grup uydursaydı çok daha iyi bir şey ortaya çıkardı. Sonra savaşlarla yayılması, ganimetler, Kureyza katliamı... Baba-oğulun abi-kardeşin birbirini boğazlaması. Muhammed'in öldürttüğü şairler. Rüşvetle Müslüman olanlar... Bu rezaletlerin kurmaca olma ihtimali çok az. Uyduracak daha düzgün bir peygamber hayatı olamaz mıydı? Bence pek çok olumsuzluk olması Muhammed diye birinin gerçekten yaşadığı ihtimalini güçlendiriyor.
Muhammed hakkında tüm bildiklerimiz hadislerden ibaret değil mi dostum?Eğer Muhammed'den yüzlerce yıl sonra milyonlarca hadis uydurulabiliyorsa,neden öyle demişler bilmem ama sonuçta uydurmadır.

Bildiğim kadarıyla Ömer hadis toplatmış başta,500 kadar toplamışlar,fakat bunlar arasında bile çelişkiler olduğu görülünce hadis yazımı yasaklanmış.

Hatta sahih hadislerde Muhammed'in de hadis yazıcılığını yasakladığı ifadeler var.

Blog Facebook
Alt 06-03-2012, 04:10
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

...
Evet hakkında çok bilgi var fakat bu bilgiler Muhammed'den 300 sene sonra kaleme alınmıştır.Muhammed'den 300 sene sonra birden bire hadis patlaması olmuş ve milyonları bulmuştur hadis sayısı,emeviler hadis üreticiliğinde birinciydiler,hatta onlar başlattı yanlış bilmiyorsam.

Buna göre Hadislerin %99.9'u uydurma demektir bu da Muhammed hakkında hiçbirşey bilmediğimiz anlamına gelir ki yaşamamış olma ihtimalini güçlendirir.

Sevgilerimle...
sevgili dostum,
hadisler konusunda seninle aynı düşünüyorum. aralarında mutlaka güvenilir olanlar vardır. ama 1 tane uydurma hadisin varlığı bile tüm hadis külliyatının güvenilirliğini yerle bir etmeye yeter.

yalnız burdaki can alıcı husus daha önce yazdığım şu cümleler.

<<
ayrıca bu hadisler, içerdikleri pek çok bilgiler açısından tutarsız olmalarına rağmen, muhammed ve akrabalıkları konusunda %100 tutarlıdırlar. Ayşe, Ebu-bekir, Ali, Ümmü Gülsüm, Ebu Talip vs.

Bizim dizi yazarları bile bu tür konularda hata yaparlarken, hadisçiler bu konuda hata yapmamışlar.
>>

saygılar...

Önerilen Siteler