Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-06-2013, 20:53
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Brian´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Evrensel İnsan;

Sorun şurada aslında, sanıyorum ki siz benim ne söylediğimi anlamadınız. Aynı zamanda kapitalizmi de anlamadığınızı düşünüyorum.

Neyse ben yeterince yanıt yazdım, anlayan anlar. Fazla zaman yok kusura bakmayın.

İyi akşamlar size.
Onemli degil, zamanin olunca yazarsin.

En azidan sorularima yanit verirsen; ben senin neyden ne anladigini gorur, ona gore yanit yazarim.

Cunku mesela, bir yerde demokrasi olup olmadigini tartisabilmek icin; once demokrasi kavramina verilen anlam ve icerikte ortak nokta gerekir.

Yoksa Turkiye'de diktatore gore birak demokrasiyi hem de ilerisi varken; bana gore tam aksine; sivil, teokratik otokratik sunni ideolojik politik bir diktatorluk vardir.

Ayrica sanki siz benim her yazdigimi ve kapitalizmi anlamis gibi kendinizi degerlendiriyorsunuz, acaba oyle mi?

Onemli olan kapitalizmi anlamak degil; hangi ...e goreye gore kapitalizmi anlamlandirmak ve iceriklendirmek.

Sizin kapitalizmi anlamanizi hangi ..e goreye dayandiriyorsunuz? Yani sizin kapitalizmden anladiginiz neye gore, hangi temele gore?

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 13-06-2013, 21:09
Brian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Brian Brian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Onemli degil, zamanin olunca yazarsin.

En azidan sorularima yanit verirsen; ben senin neyden ne anladigini gorur, ona gore yanit yazarim.

Cunku mesela, bir yerde demokrasi olup olmadigini tartisabilmek icin; once demokrasi kavramina verilen anlam ve icerikte ortak nokta gerekir.

Yoksa Turkiye'de diktatore gore birak demokrasiyi hem de ilerisi varken; bana gore tam aksine; sivil, teokratik otokratik sunni ideolojik politik bir diktatorluk vardir.

Ayrica sanki siz benim her yazdigimi anlamis gibi kendinizi degerlendiriyorsunuz, acaba oyle mi?

Sayın Evrensel İnsan;

Sizin yazdıklarınızı anladığımı düşünüyorum. Sorun şu:

Maddi koşullar,diğer koşullar, kapitalizm vb. elbette belirleyicidir ve önemlidir.

Siz sorunu bir kaç kişiye bağlıyorsunuz...Sanki o bir kaç kişi yerine başka bir kaç kişi olsa bu sorunlar olmayacak...

Bu üretim ilişkileri maddi koşullar, kapitalizm vb. bu şekilde olduğu sürece bu tür sorunlar yine olacak....

Şirketler giderek büyüyor, bu şirketler büyüdükçe insanların yaşam alanları ellerinden alınacak, insanların özgürlükleri kısıtlanacak, sosyal hakları ellerinden alınacak. Bu zaten oluyor. Olmayan bir şey değil...Bunu söylüyorum...Bunu tek bir insan beynine indirgeyip, diğer önemli nedenleri yok sayarsanız yanılırsınız. Ve siz de bunu yapıyorsunuz. (Bir insanın, liderin alacağı kararlar önemsizdir demiyorum ama olay sadece bununla sınırlı değil.)

Bunun yanında verdiğiniz tanımlar son derece belirsiz, gözlemlerle de uyuşmuyor.

Aksine, apolitik her turlu poolitikayi bunyesinde toplayabilir. Ama bir politika kendisinin disinda baska bir politikayi da apolitikligi de bunyesinde toplayamaz.
Nasıl apolitik biri bünyesinde her türlü politikayı toplayabilecek. Ne demek bu? Politik olan biri dogmatik davranmadıktan sonra neden başka politikaları anlayamasın, yoksa ne demek istediniz?

Kendi gözlemlerime göre gördüğüm şu: apolitik insanlar öyle çok geniş kapsamlı filan düşünmüyor. Politik konuları da iyi bilmiyorlar çünkü zaten politik konulara ilgili değiller.

Öte yandan siz maddi ve metaryalist koşulları neredeyse yok sayıyorsunuz. Sorunları bir kaç kişinin beyin düşüncesi ve ideası ile açıklamaya çalışıyorsunuz. Kapitalist üretim ilişkilerini, ekonomisini, politik ilişkilerini vb. daha birçok şeyi de görmezden geliyorsunuz.

Neyse vaktim olursa yanıt vermeye çalışırım.

İyi akşamlar.

Konu Brian tarafından (13-06-2013 Saat 21:18 ) değiştirilmiştir.
Alt 13-06-2013, 21:21
Kıdemli Üye

Sayın Evrensel İnsan;

Sizin yazdıklarınızı anladığımı düşünüyorum. Sorun şu:

Maddi koşullar,diğer koşullar, kapitalizm vb. elbette belirleyicidir ve önemlidir.

Siz sorunu bir kaç kişiye bağlıyorsunuz...Sanki o bir kaç kişi yerine başka bir kaç kişi olsa bu sorunlar olmayacak...
Ben boyle bir algi verdigimi hatirlamiyorum. Hangi yazdigimdan bunu algiladiniz?

Bu üretim ilişkileri maddi koşullar, kapitalizm vb. bu şekilde olduğu sürece tür sorunlar yine olacak....

Şirketler giderek büyüyor, bu şirketler büyüdükçe insanların yaşam alanları ellerinden alınacak, insanların özgürlükleri kısıtlanacak, sosyal hakları ellerinden alınacak. Bu zaten oluyor. Olmayan bir şey değil...Bunu söylüyorum...Bunu tek bir insan beynine indirgeyip, diğer önemli nedenleri yok sayarsanız yanılırsınız. Ve siz de bunu yapıyorsunuz.
Tek bir insan beyni!?

Bunun yanında verdiğiniz tanımlar son derece belirsiz, gözlemlerle de uyuşmuyor.

Kime neye gore belirsiz. Iste o yuzden halasizden sordugum sorulara yanit bekliyorum.

Bugunku yazismalarimiza donup bir bakiniz ve mumkunse sorulari yanitlayiniz.

Cunku benim yazdiklarimi verdigim gibi algiladiginmizi zannetmiyorum.

Nasıl apolitik biri bünyesinde her türlü politikayı toplayabilecek. Ne demek bu? Politik olan biri dogmatik davranmadıktan sonra neden başka politikaları anlayamasın, yoksa ne demek istediniz?
Bir antitez tezi bunyesinde toplar. Aksine tez olarak politikayi anlar ve anladigi icin apolitiktir. Cunku politika ayrimci bolucu cikarci v.s. dir.

Kendi gözlemlerime göre gördüğüm şu: apolitik insanlar öyle çok geniş kapsamlı filan düşünmüyor. Politik konuları da iyi bilmiyorlar çünkü apolitik insan demek politikaya ilgisiz demek.
Dedigim gibi birey bilincinin apolitik bilincini algilayamiyorsunuz? Ve hala sadece bananeci olarak degerlendiriyorsunuz?

Öte yandan siz maddi ve metaryalist koşulları neredeyse yok sayıyorsunuz. Sorunları bir kaç kişinin beyin düşüncesi ve ideası ile açıklamaya çalışıyorsunuz. Kapitalist üretim ilişkilerini, ekonomisini, politik ilişkilerini vb. daha birçok şeyi de görmezden geliyorsunuz.
Yok saydigimi neye gore dusunuyorsunuz? Basta insanoglunun kendisi vucudu ve beyni maddi, ama duzeni sistemi hakki hukuku adaleti ozgurlugu sadece numenal yetisinin yarattigi kavramlar. Ustelik maddelestirdigi kavramlar.

Neyse vaktim olursa yanıt vermeye çalışırım.

İyi akşamlar.
Bakin bir ornek vereyim. Cami insanoglu aklinin bir urunu olarak maddelesmistir. Yani cami once numenal yeti de ortaya cikmis, sonra maddelesmistir. Ayni kulluk kolelik ve buna benzer bilimum kavramlar gibi.

Mesela benim de bir politikam yok ve bu konuda gayet bilincliyim. Cunku politikanin bilincinin sorununu algiladim.

En guzel gozlem anketin kendisi ve genclerin beyanlari.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 13-06-2013, 21:44
Kıdemli Üye

Bak burda gozlem ne diyor?

http://www.turandursun.com/forumlar/...858#post485858

Evet bunu hangi ortak politika ve maddi tabana oturtuyorsun?

Alt 13-06-2013, 21:59
Kıdemli Üye

Sayın Evrensel İnsan;

Yazdıklarınız orada duruyor.

Bir tek insan beyni derken liderin, diktatörün beyni dediniz. Bunu merkeze aldınız. 19. mesajda şöyle yazmışsınız:

Ayrica bu kosulu yaratan da Diktatorun diktatorlugudur, yani onun beyninin fonksiyonu; inanci, ideolojisi, demokrasi algisi bilgisi bilinci v.s.
Ben yukarıda demişim ki: "Bir insanın, liderin alacağı kararlar önemsizdir demiyorum ama olay sadece bununla sınırlı değil."

Ben diyorum ki: (18. mesaj.)

Kapitalizm sorununun politik boyutunu görmek önemlidir. Yani emperyalizm, kapitalizm vb. ilgili olan sorunlar politik yanları vardır. Kapitalizmin uyguladığı neoliberal vb. politikaları görmeyi, bunları deşifre etmeyi ve bunlara karşı politikalar geliştirmeyi içerir.

Annesinin sütünü emmek isteyen çocuğun yeterince bilinçli olmadığına değinmişsiniz. Neden peki? Bebek emmek için mücadele içinde değil mi? Örneğin acıkan bebek ağlıyor bir bakıma bunun da mücadele olduğu söylenebilir.

Yine aç kalan insanlar, çok bilinçli bile olmasa, aç kalmak onları zorladığı için bu konuda mücadele içine gireceklerdir.

Demek ki mücadele etmek için maddi koşulların oluşması son derece önemli ve bir bakıma gereklidir
Siz diyorsunuz ki: (19. mesaj)

Burada maddi kosuldan ziyade birey bilinci olgusu var. Eger birey bilinci olmasaydi, gezi parki direnci olmazdi
Maddi kosul yeterli degildir ve dogaldir. Onemli olan beynin fonksiyonunun niteligidir
Burada konu kapitalizm degildir. Siz bunu ona tasiyabilirsiniz. Burada konu her turlu hak ve ozgurluge mudaheledir. Bunun algisi da ancak birey bilinci ve numenal yeti ile algilanir.
Maddi koşulları ve kapitalizmin geldiği noktayı pek önemli görmüyorsunuz. Belki bunlar da bir sorun da görmüyorsunuz, çünkü doğal diyorsunuz, konu kapitalizm değil diyorsunuz. Elbette orada bireyler, insanlar var; bunlar olmasa böyle bir sorun olmayacak, (yoksa Mars gezeni için filan bunları tartışmamıza gerek yok tabii), ama orada sadece insan beyni yok, maddi koşullar, kapitalizmin geldiği nokta vardır. Bunlar size göre sorun değil, doğal. Bunu yazıyorsunuz sonra başka bir şey yazıyorsunuz. Yazdığınız orada Evrensel İnsan.

Siz diyorsunuz ki:

Dedigim gibi birey bilincinin apolitik bilincini algilayamiyorsunuz? Ve hala sadece bananeci olarak degerlendiriyorsunuz?

Apolitik olanları algıyamadığımı ama onların benim politik düşüncelerimi filan gayet iyi anladığını, aştığını mı iddia ediyorsunuz? Bu konuda kanıtınız ne? Sizin belirsiz bir tanım yaptığınızı söylüyorum. Siz tanımınızı belirli hale getirmek yerine beni algı sorunları yaşamakla suçluyorsunuz. Ben oradaki apolitik kitlelerin beyinsiz ve tümüyle bilinçsiz olduğunu da söylemedim. Bakın Mısır'da eylemciler eylem yaptı, İran'da da yaptılar zamanında, buradan her eylemcinin üst düzey bir bilince sahip olduğunu, tüm politik bilinçlerin üzerinde düşündüğü filan sizin iddianız. Ayrıca tüm politik düşünenleri, bu konuda kafa yoranları bir şekilde kısır düşünmekle ve bir bakıma sığlıkla suçluyorsunuz buna da katılmıyorum.

Sizin politik düşünceniz var mı Evrensel İnsan? Yok mu? Bakın tartıştığımız konu politik konu, forumun politik forumun kısmında yazıyorsunuz ve aslında politika yapıyorsunuz ama apolitik olmayı öven bir politika bu. Bunun da ciddi bir çelişki olduğunun farkındasınızdır umarım.

Konu Brian tarafından (13-06-2013 Saat 22:12 ) değiştirilmiştir.
Alt 13-06-2013, 22:08
Kıdemli Üye

Cok kisa yazacagim. Benim su an bir politik dusuncem yok. Cunku politik dusuncenin insanoglunu her yonden ayirdiginin, boldugunun kutuplastirdiginin ve sadece tum toplumu bu politik goruse onlarin niteligini sosyo-psikolojisini gale almadan guc otorite ile zorladiginin bilincinde ve farkindayim.

Ben de gencler gibi apolitik olarak her bir bireyin her turlu etik kisilik kimlik degerlerinin hak ve ozgurlugunu savunuyor, kendiminkini talep ediyor, hak ve ozgurluk mucadelesine destek veriyor ve herhangibir ideoloji inanc ya da izm temelli bir politikanin kendi dogrusunu dayatmasina ve toplumu kendi dogrusuna yonlendirmesine karsi cikiyorum.

Simdi buyrun bunun uzerine yazin.

Alt 13-06-2013, 22:09
Kıdemli Üye

Bak burda gozlem ne diyor?

http://www.turandursun.com/forumlar/...858#post485858

Evet bunu hangi ortak politika ve maddi tabana oturtuyorsun?
Gayet normal.

Zaten Türkiye'de politik düşünen (sosyalistler için konuşuyorum) insan sayısı yüzde olarak az. İnsanların çoğu apolitik veya dogmatik biçimde politikalara bağlı.

Ayrıca bu tür eylemlere şirketlerin çıkarını savunan kişilerin, dogmatik dincilerin vb. pek katılmasını da beklemiyorum.

Sosyalistler yüzde 1'lık kesim içinde.

Bu durumda rastgele seçeceklerin içinde apolitik insanların önemli bir yüzdeyi kapsaması beklenen bir durum.
Alt 13-06-2013, 22:13
Kıdemli Üye

Gayet normal.

Zaten Türkiye'de politik düşünen insan sayısı yüzde olarak az. İnsanların çoğu apolitik veya dogmatik biçimde politikalara bağlı.

Sosyalistler yüzde 1'lık kesim içinde.

Bu durumda rastgele seçeceklerin içinde apolitik insanların önemli bir yüzdeyi kapsaması beklenen bir durum.
Bakin bir ust mesajda acikladim. Ben hangi politik goruse bagliyim?

Ayrica normal olan ne?

Dunyanin gipta ve kiskanclik ile takip ettigi ulkemizdeki halk hareketini siz neye dayanarak normalbuluyorsunuz?

Siz bana birakin Turkiye'yi dunyada olmus bir halk direnisi hareketinden bahsedin.

Bakin bana devrimlerden bahsetmeyin. Bana onculerin nicelik olarak kitleleri cektigi ve guc otorite temelindeki nicelik devrimlerinden bahsetmeyin.

Birey bilinci nedir?

Birey nedir?

Alt 13-06-2013, 22:19
Kıdemli Üye

Bakin bir ust mesajda acikladim. Ben hangi politik goruse bagliyim?

Ayrica normal olan ne?

Dunyanin gipta ve kiskanclik ile takip ettigi ulkemizdeki halk hareketini siz neye dayanarak normalbuluyorsunuz?

Siz bana birakin Turkiye'yi dunyada olmus bir halk direnisi hareketinden bahsedin.

Bakin bana devrimlerden bahsetmeyin. Bana onculerin nicelik olarak kitleleri cektigi ve guc otorite temelindeki nicelik devrimlerinden bahsetmeyin.

Birey bilinci nedir?

Birey nedir?
Peki Evrensel İnsan;

Bunun dünyada örneği yok. Tek bir Türkiye'de var böyle şeyler...

Örneğin Bolivya'da olmadı, başka bir ülkede olmadı, Arjantin'de olmadı....ABD'de hiç olmuyor. Sadece Türkiye'de oldu. Mısır'da bir şey olmuyordu.

Siz apolitik insanlar aşmış insanlarsınız, sahip olduğunuz yüksek beyin ve bilinç gücüyle çok büyük işler başaracaksınız. Tek engel bizim gibi insanlar. Biz sığdık, bağnazdık ve sizi hep engelledik. Ama artık çoğunluk oldunuz herhalde. Belki her zaman sayınız epey fazlaydı biz sosyalistler yüzde 1'lik kesim olarak engelledik sizi. Artık bunu da aştınız.

Yaşasın apolitik yüksek birey bilinci.

Yaşasın idea, beyin ve birey beyninin bilinç düzeyinin gücü..
Alt 13-06-2013, 22:28
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

apolitik kavramı; süreç içerisinde biraz olumsuz bir içerik kazandı .sadece ülkemizde değil, birçok ülkede.
depolitik olma ile eşanlamlılaştırıldı.

olaya bira an tersinden bakıp, sözde apolitikliğin aslında bal gibi politik olduğunu iddia etmek de mümkün.

ama ben bu tartışmanın içine girmeyeceğim.
çünkü fazlasıyla yanlış anlaşılmaya müsait bir tartışma.

hele de taraflardan bir tanesi, her şeyi ancak analitik düzeyde düşünen, idealizmin kendisine ezberlettiği soyutlamaları yegane ve tartışılmaz gerçek kabul ederek farkında olmadan metafizik düşünme batağında boğulan, ama egosundan da taviz vermemek için direndiğini bildiğim bir arkadaş olunca,
en temizi beladan mümkün olduğunca uzak durmak.

Önerilen Siteler