Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-01-2007, 17:32
lenin lenin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Fetullah gazetesinin naneleri

....................................

Karanlığın Sonu Bir Ulu Şafak...
Alt 10-01-2007, 17:33
Üye

onur";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Her insan hatasının nerede olduğunu kendisi düşünmelidir.Onu ondan başkası çözemez...
Nasıl yani kurana göre bizi yaratan allah değil mi?Bizim kaderimizi çizen Allah değil mi?Bizim yapacağımız hatayı bizim kaderimize ekleyen allah değil mi?Madem öyle niye bizim kalbimiz mühürledi?niye kulaklarımıza ağırlıkindirdi?hani allah kullarını seviyordu?Yoksa atesitler onun yarattığı kullardan değil mi?

Alt 10-01-2007, 18:10
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Nasıl yani kurana göre bizi yaratan allah değil mi?Bizim kaderimizi çizen Allah değil mi?Bizim yapacağımız hatayı bizim kaderimize ekleyen allah değil mi?Madem öyle niye bizim kalbimiz mühürledi?niye kulaklarımıza ağırlıkindirdi?hani allah kullarını seviyordu?Yoksa atesitler onun yarattığı kullardan değil mi?
Sn lenin ,

Allah insanları yaratı insanların kaderini yine insanların isteklerine göre yazdı..

Sizin yapacağınız hatayı kaderinize ekleyen Allah fakat sizin irade etmenizden dolay kendisi irade edip bu hatayı sizlere işletirdi.

İnsanların kalpleri insanın ameline göre mühürlenir bir insan iyilik yapmak isterse iyilik yapar fakat sürekli kötülük yapmak isteyenin ise Allah kalplerini mühürler ve böylece o kişi iyilik yapamaz.(Veya iman etmez)

Allah sonuz merhamet sahibidir 99 sıfatında bile bunu dile getirmiş merhamet eden acıyan ve kullarını sevendir .
Fakkat kulları peygamberini sevmez Allahın emirlerini karşı gelir Allaha şirk koşarlarsa Alalh bunları sevmez Hata lanetler!

Hz Muhammed bir hadisi şerifinde "Kim beni çocuklarından anne babasından fazla sevmese iman etmemiş olur" demeki sadece Allahın varlığına inanmak değil aynı zamanda Peygamberi kendi çocuklarından ve anne babamızdan daha çok sevmemiz gerekirmiş yoksa Allah ne merhamet eder nede mühürlü kalplerimizin mührünü açar.

Herşeyi Yaratan Allahtır iyiyi,kötüyü ve bütün alemleri Yaratan Allah tır .

Allah dilemese hiç birşey olmaz herşey onun dilemesi (istemesi ) ile olur . Bugün sizlerin burada bu suali sormanızı yine Allahın Dilemesi sayesinde bu sualinizi burada biz değerli müminlere sorma fırsatı buldunuz:P

Eğer siz dilemiş olmasaydınız Allah dilermiydi buraya yazmanızı ?

Allah diledi diyemi siz yazdınız?

Eğer Allah diledi ve sonrada Allahın dilemesinden dolayı sizler dileyip buraya sualinizi yazdıysanız o zaman burada yazılanlarla ilgili hesaba çekilmeniz haksızca olur çünkü siz sadece Alalhın dilemesinden dolayı dileyip Allahın yaratması sonucu yapıyorsunuz.?

Eğer Allahın vermiş olduğu cuzi irade ile siz bu sualleri sorduysanız ozaman Sizin bu sualerden dolayı hesaba çekilmeniz gerekmektedir.

Fakat siz istediniz diye Allah ta istedi ise o zaman Haşa Allah sizlerin isteklerinize cevap veriyordur ve buda onun büyüklüğüne ters düşmektedir.

Hatalarımızı cehaletimize bağışlayın..

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 10-01-2007, 19:10
Üye

sn tawderi,

Size göre beni yaratan allah değil mi?dolayısıyla benim irademi de yaratan allah.Yani benim inanmayacağımı belirleyende allah.

Alt 10-01-2007, 19:45
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

lenin";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sn tawderi,

Size göre beni yaratan allah değil mi?dolayısıyla benim irademi de yaratan allah.Yani benim inanmayacağımı belirleyende allah.
Sn Lenin,

*Sizlerin inanıp inamayacağını islam alimlerinin söylediğine göre (veya benim okuduklarımın söylediğine göre) Siz seçiyorsunuz size verilen cuzi irade *ile inanmamayı seçtiğiniz için Allah bu isteği seçiyor ...

O zaman Allah *insanların seçtiğinimi seçiyor . veya şöyle sorayım bir müslüman olarak ben İnanmayı diledim diyemi Allah benim dilemememi mi diliyor ..
*
*Ben dilemesem Allah dileyemezmi eğer ben dilemediğim için Allah diliyorsa ozaman Alahın dilediğinden dolayı ben neden hesaba çekiliyorum..

Hadis vardır bu konulara girmeyin

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 10-01-2007, 21:53
Üye

tewderi";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
lenin";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sn tawderi,

Sn Lenin,

Sizlerin inanıp inamayacağını islam alimlerinin söylediğine göre (veya benim okuduklarımın söylediğine göre) Siz seçiyorsunuz size verilen cuzi irade ile inanmamayı seçtiğiniz için Allah bu isteği seçiyor ...

O zaman Allah insanların seçtiğinimi seçiyor . veya şöyle sorayım bir müslüman olarak ben İnanmayı diledim diyemi Allah benim dilemememi mi diliyor ..

Ben dilemesem Allah dileyemezmi eğer ben dilemediğim için Allah diliyorsa ozaman Alahın dilediğinden dolayı ben neden hesaba çekiliyorum..

Hadis vardır bu konulara girmeyin
Sn tawderi;

Hadis vardır bu konulara girmeyin demişsiniz.
Bizde hadislere bakarak kurana bakarak sorgulamasaydık ateist olmazdık aslında bu şekilde bakmak dine karşı gelmek oluyor ama orası başka.
Bende hadislere baksaydım bende kurana baksaydım bende sorgulamazdım ateist olmazdım.Hadis var bu konulara girmeyin demek benim açımdan garip düşüyor.Ve de hiç bir inançlı bu sorulara tatmin edici bir cevap vermiş değil.

Saygılar...

Alt 11-01-2007, 17:12
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

özür dilerim lafa karışıyorum ama tewderi bence durum şöyle Allah biraz dengesiz ve bunun sonucunda kimisine hidayet veriyo ve onların müslüman olmayı dilemesini istiyo kimisinide(ki burası büyük çoğunluk)cehennem için yaratıyo dikkatini çekerim günahkarlar için cehennemi yaratmıyo cehennemde yakmak için günahkar yaratıyo

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 11-01-2007, 17:53
Kont Kont isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dört yaşında Das Kapital'i okumuş.

İşkembe kokuları alıyorum.
Alt 11-01-2007, 18:44
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Asiri bilgiden beyin kanamasina ne buyurulur? Bilginin beyin hacmini genisletip kanamaya sebep olabilecegine, ancak imani butun birileri yutabilir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 11-01-2007, 22:17
Druid Druid isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kasım ayında Time dergisinin evrim hakkında yazdığı bir yazı hakkında da çarpıtma kokuları aldığım bir haberi vardı bu gazetenin. Makalenin hiç bir yerinde geçerliliği sorgulanmayan teorinin, bu makale ile bilmem kaçıncı kez bittiğini yazmışlardı. Başka bir değişle bu ilk değil...

Önerilen Siteler