dersimmm";p="´isimli üyeden Alıntı
kimyacı werdiğin ikinci adrese bir kürd olarak önce ben üzüldüm
ama işin esasına bakarsan TÜRK ASKERİ ŞEHİT OLMAZ
hiç bir ordunun askeri de şehit olmaz, hiçbir örgütün militanıda şehit olmaz
çünkü ortada ne cennet var, ne allah'ın gönderdiği bi kitap war. biz ateistler bunu savunuyoruz
|
Sevgili dersimmm hocam,
kurt olmakla PKK li olmak arasinda cok fark var. Insanlarimizin unuttugu bir nokta var, ordumuz sadece bizim degil kurt vatandaslarimizin huzuru guvenligi icinde savasmaktadir. Her kim kurt bagimsiz Turkiye cumhuriyetinden hicbir gerekcesi olmadan bagimsizlik isterse Turkiye cumhuriyetinin dusmanidir. Kurt halkida Turkiye cumhuriyetinin butunlugune can vermis, herkes kadar bu ulkede hakki olan insanlardir. Bazi kurtler ise gercektende emperyalizm ajanidir ve bu emperyalist ulkeler icin bile gerektigi zaman politik bir koz gibi kullanilan insanlardir. Kurtlere bagimsizlik verilmesini savunan Avrupa neden bir kurt vatandasa vize vermez? Bu nasil bir ozgurluk destekciligidir. Kimse Avrupa'nin bir kurdu yada bir ermeniyi adam yerine koydugunu sanmasin.
Sehitlige gelince benim dedemin abileri ve buyukleri Arabistan savaslarinda Muhammedin ummetine karsi savasip sehit olmuslardir. Sehitlik ulkesinin guvenligi icin canini kaybeden insanlardir. Eger bir millet sehit olmayi goze alamazsa bagimsizligini, kaynaklarini ve topraklarini dusmana vermek zorundadir. Yani sehitlik kavrami birazda askerlerin olme ihtimalini kolay kabullenmesi icindir. Muhammed'in sehitlik kavramini askerlerine olumu daha kolay kabul ettirmek icin buldugu acik.