Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-02-2005, 14:54
oguz oguz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nonconformist,

biraz uzadi, ama yakinda faaliyete gececek. Yeni bir host''a gececegiz. Benzer sorunlarla karsilasmamak icin itina gosteriyor oldugumuzdan geciktik...
Alt 15-02-2005, 16:48
ali oktay
Üye Değil

1500 kusurlarda Yavuz Sultan Selim''in Misir''i fethetmesiyle ele gecmis ve Istanbul''a getirilmis, sonradan diger bazi yerlerden de toplanan baska malzemelerle olusturulmus "mukaddes emanetler" paha bicilmez degerdedir.

Bunlarin icinde Muhammed''in sakali, ayak izi, kiliclari, yaylari, hirkasi, seccadesi, oldukten sonra yikandigi suyun bulundugu sise, takunyasi, teyemmum ettigi tas ve hirkasi bulunmaktadir. (Son donemlerde bu gune kadar sergilenmemis ve depolarda saklanan Muhammed''e ait pek cok bilinmeyen esya da bulunmustur. Bunlar ve mevcutlarin butun resimleri Topkapi muzesi tarafindan birinci sinif baski yapilmis bir kitap ile gecen sene satisa sunulmustur.)

Muhammed''den kalan esyalar icinde en kiymetlisinin muhammed''e ait bir hirkadir (hirka-i serif). Altin bir sandikta muhafaza edilen bu hirkayi, gecmiste Osmanli padisahlari savasa giderlerken giyerlermis.

Oguz hakli,ben okuma ve anlama ozurlu oldugumdan,farkli anlam cikarmisim.
Alt 15-02-2005, 18:09
Üye Değil

Pazar günkü Milliyet gazetesi ekinde, Topkapı Sarayı''nın emekliye ayrılan bayan müdürüyle yapılan röportajda, eski müdür "mukaddes emanetlerin gerçekliğinden şüpheliyim" diyor.
Alt 15-02-2005, 21:17
Üye

Bazi yazilarimda Kuran Ayet ve Sure''leri icin, "inis sirasi sudur" veya "inmistir" seklinde ifadeler kullaninca, bazi muslumanlar "madem indi diyorsun, o zaman indigine inaniyorsun" seklinde sozler etmektedirler.

Mukaddes emanetler ile ilgili yazimda kullandigim ifadeler icin de, israrli sekilde yapilan bu bos iddianin da ayni amaca yonelik olmadigini ummak isterim...

Gerci ayni amaca yonelik olsa da, pek seyimde degil ya...
Alt 16-02-2005, 10:58
ali oktay
Üye Değil

oguz,senin yukaridaki basinla ilgileniyorum asagidaki ile degil.
Yazinda bu kutsal denilen toplama esyalara yonelik bir tek serh koymamis,tam aksine herkesten emin bir sekilde "Muhammede ait hirkadir..."diye de kesinlik belirten ifade kullanmissin.
Ben polemik icin yazmiyorum bunlari.Senin soylemini carpittigim da yok.Hem -Muhammede aittir- diyeceksin hem de -benim soyleme tarzim bu,asil soylemek istedigim bu degil -gibi garip savunmalar yapacaksin.Bir de yazinin sonuna,seyimde dgil gibi gayet assagidan mesajlar vereceksin.
Polemigi bile beceremiyorsun.
Bunlara gerek yoktur.Yazarken karsinin nasil degerlendirecegini gozeterek yazmalisin.Bunlari eski bir ateist dostumun yazmasi elime gecen makarayi sarmami engelledi,oysa bulunmaz bir firsatti dogrusu.
Gerekenden fazla alinganlik gosterip, ustune bir de beni belinden asagisi ile muhatap etmen eski bile olsa dostluk iliskisi ve ateist etik ile bagdasmaz.
Alt 16-02-2005, 13:38
explorer explorer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili ella,
eğer peygamberlerde diğer insanlar gibi normal yaşaması gerekiyorlarsa

mucizeler(masallar) neyin nesi ??????

"kazanın doğurduguna inanıyorsunda, öldüğüne neden inanmassın ??.."

"TuranDursun forumunda gündüzler uzundur ,geceler k?sa....."

"Tanr?, kendisinin yarat?lmad?g?n? ve sonsuztan beri varoldugunu söylüyor. öyleyse tanr?da bir Ateisttir."
Alt 16-02-2005, 14:17
Üye

Genel gorus ve kabuller dogrultusunda, sadece bilgi amacli yazdigim bir yaziya, "demek sen de bunlarin dogruluguna inaniyorsun" seklinde getirilen yoruma, asil dusuncelerimi belirten bir baska yazi yazdim. Bu yazi, okuyan herhangi biri icin ikna olmaya yetecekken, her nedense Ali Oktay "biz okuma yazma ozurlumuyuz" diyerek polemik yaratmayi daha uygun gormustur.

Son yazim bu polemige girmeyecegimin acik anlatimindan ibarettir.

Kendi adima konuyu burada noktaliyorum.

Hic kimse de kendisini sinirlamasin... Isteyen istedigi sekilde makarasini sarsin, diledigiyle polemik yapsin... Fakat artik hic kimse bu forumda oguz ile polemik yapamayacak.

Cunku oguz bu forumdan cekiliyor...
Alt 16-02-2005, 16:23
kitapsiz kitapsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

oguz ve ali oktay, haftalardir sevenlerinizi üzüyorsunuz! sanki aranizda kan davasi var! her ikinizinde birbirinize olan tutumunuzu ben kum havuzu hikayesine cok benzetiyirum! nedense?
ali oktay küsüyor, ateistforumu terkediyor! oguz küsüyor, T forumu terkediyor!
ben simdi oturdum nereyi terketsem daha karizmatik bi etki yaparim acaba diye düsünmekteyim...

oguz ile ali opktaydan geriye tekedilecek forum kalmadi ama... biliyorum. benim ne söyledigimin her ikiniz icinde bir önemi yok. ama be yinede söylemek geregi duyuyorum.

aranizdaki son haftalardaki gelismeler, benim her ikisinede ayri ayri saygi duydugum iki "eski dosta" YAKISMIYOR!
Alt 16-02-2005, 16:26
kitapsiz kitapsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yaw, yukardaki o siritan figür oraya nasil girdi bilemiyorum. bu klavyer beni dinlemiyor.

T.D forum olacakti.
Alt 16-02-2005, 16:30
ngcoskun ngcoskun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

oğuzla ali oktay arasındaki sorunu ne olduğunu tam olarak anlamadım.mutlaka bir geçmişi vardır diye düşünüyordum.beni ilgilendirmez diyor ve her ikisini de severek okuyordum.ama şimdi işler değişti.birilerinden fire verdik.bence olmamalı...
kimse gitmemeli...lutfen...

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN

Önerilen Siteler