Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-06-2017, 13:20
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu tartışma husûsunu ikiye ayırıp analiz edeceğim:

1 - İnsanların genel olarak kendi aralarında yaptıkları veya ekranlardan izleme imkânı bulduğumuz münâkaşalar.
2 - İnternet üzerinden, sosyal medya ve forumlarda yapılan tartışmalar.

Sosyal medya ile ilgili pek tecrübem yok. Gerçek ismimle orada var olmayı pek akıllıca görmem. Birkaç fake hesap açtım; 10-15 gün içerisinde kapattılar. Ben de uğraşmaktan vazgeçtim. Forumlarda bulunduğum süreç içerisinde edindiğim intibâ şu: Kimse kendi fikrinden gram taviz vermiyor. Sanırsınız ki hepimimiz adetâ "Tanrı hükmü" modunda 'en doğru'(!) olanı yazmaktayız. Şimdiye kadar "Evet ben, şurada hatâ yapmışım diyene rastlamadım.

Ha, bir de herkes kendini okuyor.

Avâmın kendi içindeki tartışmaları ka'ale almıyorum.
Çoğu geyik muhabbeti kıvamında, sığ ve düzeysiz.
Ekranlarda ise samimi tartışmaların yapıldığı kanâ'atinde değilim.
Her tartışmacı kendi kliğinin savunucusu görünümünde.

Tanrı ile ilgili yapılagelen tartışmalar noktasında kısa ve öz tespitim şu: Kendim de dâhil milyarlarca inanır, bir gün ölüp toprağa karışacağımız, sâhip olduklarımızı terk edeceğimiz gerçeğini kabul edemeyor, korkularıyla yüzleşemiyor. Bir Tanrı'nın varlığı ve bu Tanrı'nın bizi tekrar diriltip "ebedi hayat" vereceği, dünyada karşı karşıya kaldığımız haksızlık ve adâletsizliklerin hesâbını soracağı düşüncesi, korkularımızı bastırıp kendimizi avutmakta son derece etkili bir 'müsekkin' gibi. Gerçi, Tanrı inancı burada birkaç cümleye sığdırdığım hususlar kadar sığ değil. İnanç, soyut/izâfi olduğundan her düşündüğümü cümleye döküp anlatmakta mahâretli olamıyorum. Bilemiyorum, belki de kelime haznemin yetersizliği de engel oluyor düşüncelerimi doğru ve etkili biçimde aktarmama. Ama, netice itibâriyle Tanrı fikri görece olduğundan, üretilen her düşünce her insanda aynı etkiyi yapmıyor, benzer sonuçlar ortaya koymuyor. Tıpkı kimya bilminde görüldüğü üzere, her maddenin birbiriyle tepkimeye girmediği gibi.
Alt 08-06-2017, 18:44
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Forumun trolü,forumun sahibi adamla ve bizlerle dalga geçiyor..
Dikkat edin şu lafına;
Fakat tanrı konusunda da konuklar yetersiz kalıyorlar diyorum, hocanız spartacus beyefendi çok daha iyi işler çıkarabilir diyorum yanlış mıyım?
Bir ara banlanmıştı ama tekrar hesabı açılmış..Şimdi de yeni hesabıyla resmen dalga (argosunu yazmayayım şimdi) geçiyor..
''Hocanız spartacus beyefendi'' demek,''hepinizle burada eğleniyorum,aslında derdim paylaşım yapmak,rasyonel yazılar yazmaya çalışmak değil..vb '' demektir..Yani ''benim niyetim KÖTÜ'' demektir..

Hiiiç bana cevap verme selgom..Hiiiiç uğraşamam seninle..!
Alt 08-06-2017, 19:14
SelGom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SelGom SelGom isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Forumun trolü,forumun sahibi adamla ve bizlerle dalga geçiyor..
Dikkat edin şu lafına;
Fakat tanrı konusunda da konuklar yetersiz kalıyorlar diyorum, hocanız spartacus beyefendi çok daha iyi işler çıkarabilir diyorum yanlış mıyım?
Bir ara banlanmıştı ama tekrar hesabı açılmış..Şimdi de yeni hesabıyla resmen dalga (argosunu yazmayayım şimdi) geçiyor..
''Hocanız spartacus beyefendi'' demek,''hepinizle burada eğleniyorum,aslında derdim paylaşım yapmak,rasyonel yazılar yazmaya çalışmak değil..vb '' demektir..Yani ''benim niyetim KÖTÜ'' demektir..

Hiiiç bana cevap verme selgom..Hiiiiç uğraşamam seninle..!
Hiç uğraşamayacaksan laflarımı irdeleyip cevap hakkı doğurma. Orda hiçbir dalga yok, tamamen ciddi olarak yazdım. Hocanız spartacus beyefendi ifadesi çok kibar bir ifade. Herkes anlayamaz. Dalga ile bir ifade yok, bunu dalga olarak görenler asıl dalga geçenlerdir.
Alt 09-06-2017, 01:43
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Tartışma" kelimesi zaten bana hep oldum olası itici gelmiştir, özünde de negativite vardır, Gerçek hayatta "falanca ile tartıştım" derken, bu onunla adeta kavga ettim anlamındadır çoğunca, yani kelime zaten kafadan uyumsuzluk ile anılıyor ki forumlarda ki tartışmada bu anlamda uyumsuzluk barındırır illaki.

Sohbettir, muhabbettir bunlar çok daha yumuşak kavramlardır. Karşı ile anlaşılmasa bile değil mi ki "sohbet ettik" diye bir kelime ile biten bir sohbet/yazışma, kişiye pozitif olarak yansıyacaktır.

Tabi olay sohbetten çıkıp, tartışma düzeyine geçince, artık bir pozitivite kalmaz. Hakeza direk tartışma olarak başlayan bir yazışmada böyledir.
Eski deyimle, ... gönül sohbet ister kahve bahane bu hep böyledir aslında.

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.

Önerilen Siteler