1 den ve kendisinden başka hiçbir sayıya kalansız bölünemeyen pozitif tamsayıya asal sayı denir.
A.sayılar=(1,2,3,5,7,11,13,17,.....)
....Kur'an da bulunan her surenin, biri sıra numarası diğeri ayet sayı olmak üzere iki sayı ile tanımlandığını daha önce görmüştük.
Soru:Bu rakamların tümünün toplamı asal mıdır?
Buna cevap vermek için surelerin sıra numaralarını ve ayet sayılarını toplamak gerekir.
Kur'an surelerinin sıra numaraları toplamı:
1+2+3+4+5+.........110+111+112+113+114=6555 Kur'an surelerinin ayet sayıları toplamı:
7+286+200+176+.......5+4+5+6=6236
Bu iki sayının toplamı Kur'an fihristinde bulunan rakamların toplamını verir.
Şimdi sorumuza cevap verebiliriz:
Cevap:Evet,bu fihriste bulunan sayıların toplamı asal bir sayıdır.
Soru:Fihriste bulunan bu iki dizinin (sıra no ve ayet sayıları)çarpımları toplamı asal bir sayı mıdır?
Bu soruyu cevaplamak için aşağıdaki listeyi oluşturmamız gerekir. Sure * * no*ayet sayısı
Fatiha * * * * * * * * * * * 7
Bakara * * * * * * * * * *572
Al-i İmran * * * * * * * *600
Nisa * * * * * * * * * * * *704
......
......
Felak * * * * * * * * * * *565
Nas * * * * * * * * * * * * 684
Şimdi bunları toplayalım:
7+572+600+704+600+.......565+684=209029
Cevap:Evet,fihriste bulunan bu iki dizinin çarpımları toplamı da asal bir sayıdır. Değerlendirme
Bu durum karşısında şu iki değerlendirmeden birini yapmak zorundayız:
a)Bu bir tesadüftür.
b)Bu kitabın sahibi asal sayıların ne demek olduğunu bilen biridir.Bu durumu bilinçli olarak hazırlamıştır.
Asal sayılar kümesinin sayma sayılar kümesi içinde dar bir yer tuttuğunu bilenler ilk seçeneğin ne denli düşük bir ihtimal olduğunu bilirler.Ancak yine de bunun bir tesadüf olduğunu iddia edebilirler.Fakat bundan sonraki tesbitleri gördükçe ilk seçeneğin olasılık olarak ihmal edilmesi gereken bir düzeye ineceğini bizatihi göreceklerdir.Çünkü olasılık biliminde üst üste tesadüf öngörmek ihtimal oranını her defasında bölerek zayıflatır.
Sargon Demişki: Ya Hiramusta, ben seni akli basinda biri olarak gordum hep. Bu sacmaliklarin neyini ciddiye aliyorsun anlamiyorum. Gercekten bu zirvalara inaniyor olamazsin. Adamlar nerdeyse gunesin icine girip inceleyecekler, koca Islam dunyasi gunesle ayin birbirini nasil kovaldigini anlatiyor birbirine. Bir de niye geriledik diye soruyorsunuz. Niye olacak, boyle zirvalarla ugrastiginiz icin
Çok güzel özetlemişsiniz ..
"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Sargon,güneşe roket gönderdinde ben mi engel oldum.Ben bilim adamı değilim.Ben kendi mesleğimi hakkıyla icra ettiğime inanan birisiyim.İslam benim hayat felsefem olduğu içinde dini barındıran tüm argümanlarla ilgiliyim.Bunların içerisinde kabullerim Kur'an merkezli ve Onu tanımlayan herbilgidir.Bu konuda benim kabullerim arasındadır.Benim Allah'ı (Yaradanı),Peygamberi ve Kur'anı inkar eden sizlerden beklediğim ise bu bilgileri akl-ı selim ile değerlendirip inanç bazındaki reddiyenizi gerekçelerinizle beraber sağlamlaştırmak veya ortaya bir reddiye koyamıyorsanız kabulünüzü ve tasdikinizi dile getirmenizdir.
Kur'an surelerinin sıra numaraları toplamı 6555 bir asal sayi degil, demek ki Kuran ilahi bir kitap degil
Kur'an surelerinin ayet sayıları toplami 6236 yine asal sayi degil, demek ki Kuran ilahi bir kitap degil
Boyle Allaha ulasamazsiniz, yanlis yoldasiniy. Yolu degistirip Hiramustanin yaptigi gibi carpma islemi yapalim. Bu rakamlari birbiriyle carrpiyoruz, topluyoruz, yine asal degil. Ama birbirleriyle carpip sonra toplarsak gizemli sayiya ulasiyoruz. 209029. Demek ki Allah var. *
Bu kadar ugrasmaya ne gerek vardi. Daha kolay ispatlar da var halbuki.
Fatiha suresinde 7 ayet var. Asal sayi. Bu bir tesaduf olabilir mi? Demek ki Allah var.
Kuran surelerinin sira numaralari toplami 6555 5'e bolunuyor. Bu bir tesaduf olabilir mi? Demek ki Allah var.
Kuran surelerinin ayet sayilari toplami 6236. Dikkat ederseniz iki tane 6'nin arasindaki 2 ile 3'u carparsak da 6 sayisini elde ediyoruz. Bunun tesaduf olmasi dusunulebilir mi. Demek ki Allah var.
Buyrun curutun curutebilirseniz.
Hatta bana vereceginiz herhangi bir rakamdan bile Allah'in varligini ispatlayabilirim. Isteyen bir rakam sallasin, ben de o rakamin ilahiligini size ispatlayayim.
"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Simetriyi genel olarak; bir nesnenin, belli bir işlem sonucunda aynı kalması olarak tanımlayabiliriz .Yani bir cismi tam ortasından ikiye böldüğümüzde kalan parçalar bakışım sağlıyorsa o nesne simetriktir. Simetri *uygulanan işlemin sürekliliğini şart koşar.
Şimdi *herhangi bir matematik kümesinin tek ve çift sayılara göre simetrik olup olmadığına bakacağız. Konumuz kuran olduğuna göre ve simetri anahtarımız tek çift sayılar olduğuna göre bakalım ne kadar simetrik bir dağılıma sahibiz.
1-Kuran’da 114 sure var. Herhangi bir seçeneğe göre yapılacak sıralamada57 tek 57 de çift sayı elde ederiz. (simetrik demek ki Allah var !!)
2-Her sure ayet sayısı bakımından tek veya çifttir. Kuranda ayet toplamları tek olan 54 sure vardır. Geri kalan 60 sure de ayet toplamları çifttir. (simetrik değil, demek ki Allah yok !!!)
3-Ana simetriyi bozan (bknz 2.madde) Ayet sayısı tek olan surelerden sıra numarası tek olanlar 27 ve çift olanlar da 27 dir (simetrik demek ki Allah var !!)
4-Ana simetriyi bozan (bknz 2.madde) Ayet sayısı çift olan surelerden numarası tek olanlar 30 çift olanlar da 30 dur.(simetrik, demek ki Allah var !!! )
3 ve 4. maddede bahsettiğimiz simetriler ofsayttan atılan gollere benzediği için sonuca bağlamak zor. Tüm sezon boyunca bu goller konuşulur artık. (Ulusoy istifa. )
* * * * *Bir başka küme oluşturup (ofsayt kamerası ) oradan bakmakta fayda var gibi. Orijinal sıralamayı yapalım. Yani sureleri iniş sırasına koyalım. Bakalım ne olacak. (diyanet’in nuzül sıralaması esas alınmıştır)
1-Kuran’da 114 sure var. Nuzül sırası *seçeneğine *göre yapılacak sıralamada 57 tek 57 de çift sayı elde ederiz. (simetrik demek ki Allah var !!)
2-Her sure ayet sayısı bakımından tek veya çifttir. Kuranda ayet toplamları tek olan 54 sure vardır. Geri kalan 60 sure de ayet toplamları çifttir. (simetrik değil, demek ki Allah yok !!!)
3- Ayet toplamı tek olan 54 surenin sure sıra numarası tek olanların toplamı 26 , sıra numarası çift olanların toplamı da 28’dir (simetrik değil demek ki gol ofsayt)
4-Ayet toplamı çift olan 54 surenin sure numarası tek olanların toplamı 31 çift olanların toplamı ise 29 dur. (demek ki bu gol de ofsayt).....
Son söz; gerçeği arıyorsanız sözlere bakın rakamlar üzerinde oynamaya son derece uygundurlar. Eğer “matematikçi” değilseniz kolay aldatılırsınız .
Ayet sayısı ve sıra numarası olmak bakımından türdeş olan ve olmayan sureler
Sıra numarası ve ayet sayısı türdeş olan surelere örnek: 97 Kadir 5
Kadir suresinin sıra nu. ve ayet sayısı da asal bir sayıdır.Dolayısıyla Kadir suresi bu anlamda türdeş bir suredir. 4 Nisa 176
Nisa suresi de türdeş bir suredir.Çünkü sıra nu. ve ayet sayısı asal olmayan bir suredir.
Sıra numarası ve ayet sayısı türdeş olmayan surelere örnek: 17 İsra 111
İsra s. sıra nu. asal ayet sayısı asal olmayan bir suredir.Dolayısıyla İsra s. bu anlamda türdeş olmayan bir suredir.
10 Yunus 109
Yunus suresi de türdeş olmayan bir suredir.Çünkü sıra numarası asal olmadığı halde ayet sayısı asaldır.
Sıra numarası ve ayet sayısı asal olmak bakımından türdeş olan süreler kümesi:
Bu kümenin eleman sayısı 67 dir.
67 asal bir sayıdır.
Sıra numarası ve ayet sayısı asal olmak bakımından türdeş olmayan süreler kümesi:
Bu kümenin eleman sayısı 47 dir.
47 asal bir sayıdır.
Kitapta asal sayılarla ilgili onlarca hesap daha vardır.Konu uzun olduğundan burda kesip başka hesaplara geçiyoruz.