Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı
bursali68;1 yıllık kurslarda herşeyi öğretirler..3 aylık kurslarda da özet halinde öğretilir..Yani bu tarz kurslarda sadece ''Arapçanın okunuşu öğretilir'' dersek,doğru olmaz..
Biz fıkıh veya siyer deyince,bunu zor konular olarak algılamamak lazım..Fıkıh denilen şey mesela orucu bozan şeyler,siyer denilen şey de Muhammed'in hayatı filan..Bu tarz konular da,kısa veya uzun süreli olan kuran kurslarında öğretilir..
|
Günaydın,
Sevgili Ahlaksız...
İddia etmek başka bir şey " tümden genelleme yapmak " başka bir şey, gerçek olanlar başka bir şey...
Bizler de gittik 3 aylık kurslara, hadi bizim gittiğimiz dönem eskide kaldı, çevremizde çocuklarını gönderenler var ve biliyoruz da ne öğrendiklerini, neler öğrettiklerini...Bu dediklerim basın haberi değil, bire-bir bildiklerimiz, gördüklerimiz...
Diyelim ki bu kurs cami de açılmıştır.Eğer o camide etkin olarak bir cemaat veya tarikat baskısı var ise evet o zaman akıllarına gelen herşeyi empoze etmeye çalışırlar, buna katılabilirim, ancak benim bu zamana dek yaşadığım çevredeki özellikle kısa süreli kursların hiçbirinde ( cemaat, tarikat baskısı-bağlantısı gözükmeyen ) Kur'an'ın Arapça okunuşunu öğretmenin dışında bir şey öğretilmeye çalışılmamıştır ki zaten kısa süreli olan bu kurslarda bu MÜMKÜN değildir...Ancak kelime aralarında " kafalarında belki kalır " diye bazı şeyler söyleniyor olabilir.Bu düzenli, verilen konular değildir.Ayrıca kursu verenden verene göre de değişir.Sizin de sonradan açıklayarak " basit " diye niteledikleriniz zaten benim de söylemek istediklerimdir...Ama bunu " Fıkıh, Siyer eğitimi " tarzında yansıtmanız son derece yanlış.Ki o konuların eğitimi ağırdır.O basitlik güncel bazı karşılaşacaklarıdır o kadar...
Yok, özel bazı cemaat veya tarikat destekli kurslara giderse çocuk, mutlaka Kur'an harici herşeyden de bahsediliyordur, bu su götürmez bir gerçektir.Burada sizinle tam olarak hemfikrim.
Yani bu konuda ısrarla Kurslarda Kur'an dışında fıkıh ve siyer öğretiliyor, empoze ediliyor demenin sağlam bir gerçekliği yoktur.Bunun nedeni hem özellikle Kur'an kursu adı altında verilen kursların genellikle kısa süreli oluşu, hem kısa süre ve ağır konular oluşu bunu imkansız kılar.
Ancak haberde geçen tarzdaki, Milli Eğitim ile ilgili anaokullarına yapılan operasyon konusu farklı.Burada etkilemeye çalışma birinci öncelik diye düşünüyorum.Oysa ki o yaştaki çocukların yaratıcı kavramını öğrenebilmeleri oldukça zordur, ancak yine de öğrenemeseler, öğrenebilmiş olmasalar da ileriki hayatlarında geçmişten anımsadıkları arasında yer etmesi sağlanır bu konuların...Bana göre eğitim süresi sonunda amacına ulaşmayan her eğitim tehlikeli olma ihtimali yüksek eğitimdir.4 yaşındaki çocuğa ancak " insanlık " ile ilgili varsa dini olarak anlatım şekli onlar anlatılablir..Zaten o yaştaki çocuklar, dikkat, odaklanma konusunda çok etkin değildirler.
Kabaca söylemek gerekirse " kısa süreli Kur'an kurslarına " giden hiçbir çocuk, aileleri yoğun din etkisi altında değilse veya öyle bir çevrede yaşamıyorsa veya kurs etkin bir şekilde tarikat-cemaat etkisi altında değil ise asla MÜRİT falan olmaz...Sadece Kur'an'ı Arapça okur o kadar...Onu da ANLAMADAN OKUR...Ki bu çoğu zaman aileler arasında " Çocuğunu Kur'an kursuna göndererek hatim etmesini sağlama GELENEĞİ " dir...
Tekrar basitçe söyleyeyim " MERDİVEN ALTI yerlerdeki " kurslar ve direkt cemaat ve tarikatların açtığı kurslar HARİÇ...Onlarda HER YOL VARDIR...
Sağlıcakla kalınız...