Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-10-2017, 19:21
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Karaiskakis;güldürdünüz beni..Şeyhiniz de sizi güldürsün

Akp kafası da sizin gibi düşünüyor..Ne yaptılar?Bir dini cemaatin devlete sızmasına neden oldular..Ne oldu?Bu dini cemaat ülkeyi bir gecede mahvetti..Demek ki neymiş?Dini cemaatler,devletten uzak durmalıymış..Yoksa 15 temmuz gibi bir gece yaşanırmış..
Siz 15 temmuza rağmen bu lafları ettiğinize göre,garip bir konumdasınız galiba..

Şu konuda haklısınız tabi..Laik/seküler bir devlet,başörtüsü gibi dini bir malzemeye izin vermez..Bu mümkün değil..Bu bir baskıdır tabi..Yalnız bu baskı,bu insanların aslında özgürce dinlerini yaşayabilmeleri adına yapılmaktadır..Bu cümlemi anlayabilir misiniz acaba?
Alt 10-10-2017, 19:41
Karaiskakis Karaiskakis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Karaiskakis;güldürdünüz beni..Şeyhiniz de sizi güldürsün
Akp kafası da sizin gibi düşünüyor..Ne yaptılar?Bir dini cemaatin devlete sızmasına neden oldular..Ne oldu?Bu dini cemaat ülkeyi bir gecede mahvetti..Demek ki neymiş?Dini cemaatler,devletten uzak durmalıymış..Yoksa 15 temmuz gibi bir gece yaşanırmış..
Siz 15 temmuza rağmen bu lafları ettiğinize göre,garip bir konumdasınız galiba..Şu konuda haklısınız tabi..Laik/seküler bir devlet,başörtüsü gibi dini bir malzemeye izin vermez..Bu mümkün değil..Bu bir baskıdır tabi..Yalnız bu baskı,bu insanların aslında özgürce dinlerini yaşayabilmeleri adına yapılmaktadır..Bu cümlemi anlayabilir misiniz acaba?
FETÖ terör örgütünün devlet içine sızışının koşullarını yaratan, bizatihi Kemalist bürokrasinin kendisidir. Zira diğer cemaat ve tarikatları baskılayarak FETÖ'nün güçlenmesinin, kendisini tek İslami hareket olarak (aslında masonik bir örgüt olduğu malumdur) lanse edebilmesinin önünü açmıştır. Eğer zirve noktasına 28 Şubat sürecinde ulaşan Kemalist vesayetin dini kurumlar üzerindeki bu baskısı olmasaydı, zaten vatansever tarikat ve cemaatler FETÖ ile gerek teolojik, gerek ise fiziksel manada mücadele ederek onu etkisizleştireceklerdi. Fakat 28 Şubat postmodern Kemalist darbesinde Aczimendi lideri Müslüm Gündüz Hoca Efenedi Hazretlerinin uğradığı zulümle bizzat tanık olduğumuz bu süreç, FETÖ dışındaki cemaat ve tarikatları ezerek FETÖ'ye harekat alanı açmıştır.

Ben bu noktada Ak Parti iktidarının bir sorumluluğu olduğunu düşünmüyorum. Belki diyeceksiniz ki, Ak Parti döneminde FETÖ'cü teröristler devlet içine sızmıştır. Fakat bu süreç Ak Parti ile başlamamış olup, istihbarat raporlarına göre mazisi 1980'lere kadar uzanmaktadır. Çiller'ler, Ecevit'ler, Demirel'ler bu paralel yapılanmaya karşı ne yazık ki gereken direnci gösterememişlerdir. Ecevit'in Gülen'i meth eden sözleri hala hafızalarımızdadır. Buna karşılık FETÖ ile tek mücadele eden siyasi lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunun en somut delili de 15 Temmuz gecesi bir başka ülkeye kaçabilecek veya teslim teslim olabilecekken, hayatını bile gözden çıkararak, vatanı uğruna FETÖ'cü darbecilerle savaşmasıdır. Yine aynı şekilde Bilal Erdoğan'lar, Berat Albayrak'lar o gece hayatları ile vatanları arasında bir tercih yapmaları gerektiğinde tercihlerini vatanlarından yana kullanarak gelecek nesillere şu şiarı miras bıraktılar; Ya İstiklal, Ya Ölüm!

Bu arada İlker Başbuğ bile, 2012 yılından itibaren devlet içinde FETÖ ile mücadele eden tek kişi Sayın Başbakandı diyerek, bir bakıma karşı cenahtanda bu gerçekliği doğrulayan kişi olmuştur.
Alt 10-10-2017, 19:47
Üyeliğini Sonlandırmış

Karaiskakis;ben anladım sizi..En başta dediğim gibi,kafa şeriatçı kafası..
Vakit kaybısınız..Size iyi forumlar..
Alt 10-10-2017, 20:11
Karaiskakis Karaiskakis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Karaiskakis;ben anladım sizi..En başta dediğim gibi,kafa şeriatçı kafası..
Vakit kaybısınız..Size iyi forumlar..
Sevgili ahlaksız, meseleye bakış açın, mezunu olduğun torna-tesviye meslek lisesi sıralarında sana öğretilen İnkilap Dersi ezberlerinden ibaret olduğu için dile getirdiğim gerçeklikleri kavrayamıyor oluşunu anlayışla karşılıyorum. Eminim ki zaman geçtikçe benim forumdaki yazılarımında yardımı ile kendini geliştirecek, zihinsel olarak içinde bulunduğun sığlığı aşacaksın. Buna inanıyor ya da en azından inanmak istiyorum.
Alt 10-10-2017, 23:01
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bursali68;kuran kurslarında sadece arapça öğretilmez..Fıkıhta öğretilir,siyer de..Çocuklara herşeyi empoze etmeye çalışırlar..

Merhaba,

Sevgili Ahlaksız, Kur'an kursları adı üzerinde KURS tur...Kısa sürelidir...Genellikle çocukların ilkokuldan sonra veya orta okuldn sonra, ağırlıklı olarak ilkokuldan sonra " yaz aylarında " Kur'an okumayı öğrenmek " için gittikleri kurstur...

O kısa süre içerisinde fıkıh gibi, siyer gibi o yaştaki çocuklara ağır gelen konular değil, sadece Kur'an'ın " Arapça " okunuşu işlenir...Bunun dışında elbette ki bir çok şeyden bahsetmeye çalışırlar ancak bu sadece ve sadece " empoze etme " çabasıdır.Komple din eğitimi değildir...

Eğer ki bu Kur'an kursu adı altında uzun süreli bir dönemi kapsayan bir eğitim ise zaten onun adı kurs ta olsa aslında kurs değildir...

Konuyu bağlamından kopartmamak adına şunu söyleyebilirim, çocuk daha börtü böceği tanıma ve oyun çağındayken ne Kur'an öğrenebilir ne de din...Sadece ileri yaşlarda daha önceki hayatına ait bir etki yaratılmıştır ki bu son derece tehlikeli ve sakıncalıdır...4 yaşındaki bir çocuk " Yaratıcı " kavramını anlayacak zeka yetişkinliinde değildir...

Haberdeki konu ise tamamen benim de katıldığım SİYASİ hamledir...Çünkü Milli Eğitim sistemi içerisine zaten İMAMI katmak siyasidir...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 10-10-2017, 23:03
Üye

kartopu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bursali68 Bu tarz eğitimlerde de, Kur'an kurslarında da Kur'an'ın " Arapça okunuşu " öğretilir sadece, din değil...

Bence tamamen yanlış anlama ve anlatma. Kuran kurslarında devletin kabul ettiği din öğretiliyor. Devletin kabul ettiği Müslüman yetiştirilir. Bu okulların bazı siyasi düşüncelerin arka bahçesi olduğu unutulmamalı Bunu söyleyenlerde bu okullardan yetişen militanlardan faydalananlar olduğu da unutulmamalı.

Bir insan kendi dinini en iyi şekilde kendi dili ile anlar yorumlar belki de eleştirir.

Merhaba,

Yanlış anlama ve anlatmadan kastınız, benim yanlış anlamış ve anlatmış olmam mıdır ?

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 11-10-2017, 20:57
Üyeliğini Sonlandırmış

bursali68;1 yıllık kurslarda herşeyi öğretirler..3 aylık kurslarda da özet halinde öğretilir..Yani bu tarz kurslarda sadece ''Arapçanın okunuşu öğretilir'' dersek,doğru olmaz..
Biz fıkıh veya siyer deyince,bunu zor konular olarak algılamamak lazım..Fıkıh denilen şey mesela orucu bozan şeyler,siyer denilen şey de Muhammed'in hayatı filan..Bu tarz konular da,kısa veya uzun süreli olan kuran kurslarında öğretilir..
Alt 12-10-2017, 09:26
Üye

bursali68;1 yıllık kurslarda herşeyi öğretirler..3 aylık kurslarda da özet halinde öğretilir..Yani bu tarz kurslarda sadece ''Arapçanın okunuşu öğretilir'' dersek,doğru olmaz..
Biz fıkıh veya siyer deyince,bunu zor konular olarak algılamamak lazım..Fıkıh denilen şey mesela orucu bozan şeyler,siyer denilen şey de Muhammed'in hayatı filan..Bu tarz konular da,kısa veya uzun süreli olan kuran kurslarında öğretilir..

Günaydın,

Sevgili Ahlaksız...

İddia etmek başka bir şey " tümden genelleme yapmak " başka bir şey, gerçek olanlar başka bir şey...

Bizler de gittik 3 aylık kurslara, hadi bizim gittiğimiz dönem eskide kaldı, çevremizde çocuklarını gönderenler var ve biliyoruz da ne öğrendiklerini, neler öğrettiklerini...Bu dediklerim basın haberi değil, bire-bir bildiklerimiz, gördüklerimiz...

Diyelim ki bu kurs cami de açılmıştır.Eğer o camide etkin olarak bir cemaat veya tarikat baskısı var ise evet o zaman akıllarına gelen herşeyi empoze etmeye çalışırlar, buna katılabilirim, ancak benim bu zamana dek yaşadığım çevredeki özellikle kısa süreli kursların hiçbirinde ( cemaat, tarikat baskısı-bağlantısı gözükmeyen ) Kur'an'ın Arapça okunuşunu öğretmenin dışında bir şey öğretilmeye çalışılmamıştır ki zaten kısa süreli olan bu kurslarda bu MÜMKÜN değildir...Ancak kelime aralarında " kafalarında belki kalır " diye bazı şeyler söyleniyor olabilir.Bu düzenli, verilen konular değildir.Ayrıca kursu verenden verene göre de değişir.Sizin de sonradan açıklayarak " basit " diye niteledikleriniz zaten benim de söylemek istediklerimdir...Ama bunu " Fıkıh, Siyer eğitimi " tarzında yansıtmanız son derece yanlış.Ki o konuların eğitimi ağırdır.O basitlik güncel bazı karşılaşacaklarıdır o kadar...

Yok, özel bazı cemaat veya tarikat destekli kurslara giderse çocuk, mutlaka Kur'an harici herşeyden de bahsediliyordur, bu su götürmez bir gerçektir.Burada sizinle tam olarak hemfikrim.

Yani bu konuda ısrarla Kurslarda Kur'an dışında fıkıh ve siyer öğretiliyor, empoze ediliyor demenin sağlam bir gerçekliği yoktur.Bunun nedeni hem özellikle Kur'an kursu adı altında verilen kursların genellikle kısa süreli oluşu, hem kısa süre ve ağır konular oluşu bunu imkansız kılar.

Ancak haberde geçen tarzdaki, Milli Eğitim ile ilgili anaokullarına yapılan operasyon konusu farklı.Burada etkilemeye çalışma birinci öncelik diye düşünüyorum.Oysa ki o yaştaki çocukların yaratıcı kavramını öğrenebilmeleri oldukça zordur, ancak yine de öğrenemeseler, öğrenebilmiş olmasalar da ileriki hayatlarında geçmişten anımsadıkları arasında yer etmesi sağlanır bu konuların...Bana göre eğitim süresi sonunda amacına ulaşmayan her eğitim tehlikeli olma ihtimali yüksek eğitimdir.4 yaşındaki çocuğa ancak " insanlık " ile ilgili varsa dini olarak anlatım şekli onlar anlatılablir..Zaten o yaştaki çocuklar, dikkat, odaklanma konusunda çok etkin değildirler.

Kabaca söylemek gerekirse " kısa süreli Kur'an kurslarına " giden hiçbir çocuk, aileleri yoğun din etkisi altında değilse veya öyle bir çevrede yaşamıyorsa veya kurs etkin bir şekilde tarikat-cemaat etkisi altında değil ise asla MÜRİT falan olmaz...Sadece Kur'an'ı Arapça okur o kadar...Onu da ANLAMADAN OKUR...Ki bu çoğu zaman aileler arasında " Çocuğunu Kur'an kursuna göndererek hatim etmesini sağlama GELENEĞİ " dir...

Tekrar basitçe söyleyeyim " MERDİVEN ALTI yerlerdeki " kurslar ve direkt cemaat ve tarikatların açtığı kurslar HARİÇ...Onlarda HER YOL VARDIR...

Sağlıcakla kalınız...

Alt 12-10-2017, 19:19
Üyeliğini Sonlandırmış

bursali68;Fıkıh dediğiniz şeyin içine abdestte girer..3 ay kuran kursuna giden bir çocuk,cüzden kurana geçtiyse eğer,mutlaka abdest almak zorundadır..Çocuk eline kuranı alıp,hocasının karşısında okuyor mu?Okuyor..Abdesti var mı?Var..Nasıl aldı bu abdesti?İşte bu fıkhın konusudur

Tabi ki imam hatiplerdeki gibi sadece ''fıkıh'' dersi gibi bir şey olamaz ama en azından abdest nasıl alınır veya namaz nasıl kılınır sorularının cevabı da her türlü kurslarda verilir..Bu çok kısa olarak anlatılsa bile,yine de ''bu kurslarda fıkıh öğretiliyor'' diyebiliriz..

''Şimdi ki kısa süreli kurslarda abdest almayı bile çocuklara öğretmiyorlar'' diyorsanız,onu bilemem..Belki 3 aylık kurslarda,çocuklar sadece cüz okuyorlar,kuran okumuyorlar..Bu yüzden abdeste ihtiyaçta duymuyorlar..Bunu da bilemem ama bu bana saçma geliyor..
Cüz okurken bile abdest almak lazım ama genelde hocalar cüz de esnek olurlar..Konu kuran olunca,o abdest alınır ve o abdestin nasıl alınacağı da hocanın bilgisiyle olur..

Yalnız 1 yıllık kurslarda bu dediklerim detaylıca anlatılır..Bugün de anlatılır..Anlatılmak zorundadır..
3 ayda belki anlaşamayacağız ama 1 yıllık kurslarda her türlü dini bilginin verildiği konusunda anlaşalım
Alt 12-10-2017, 23:12
manas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
manas manas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

çocukken kuran kursuna bir süreliğine gitmiştim 80'li yıllar, tabi o zamanlar sadece arabice birşeyler öğretiyorlardı daha fazlası yoktu olamazdı çünkü laik rejim baskındı ama şimdi laiklik kağıt üstünde kaldığı için dinin önü açık,çocuklara herşey öğretirler, dinden ziyade tarikat öğretileri bile yaparlar. zaten kuran kurslarında verilen din okullarda da devam eder zaman geniş yani herşeyi empoze etmeleri için.

***Tanrı mineral de uyudu, bitki de düş kurdu, hayvanda uyandı, insan da kendini buldu ***

Önerilen Siteler