Hacerül Esved' ın metal kısmının üzerine düşen
karartıyı İsa' ya
benzettim; uzun saçları ,sakalı,boynu,elbisesinin yakasıyla ,(yüzü bize dönük)sadece gözü,burnu,ağzı eksik insan silüeti.(öpenin yanında ki adama dikkat edin ,yüzü siyah.tanınmasın diye photoshopla kararttılar herhalde.sanki kafası arkaya dönmüş gibi."The Exorcist "filminde ki sahneyi hatırlattı bana. İsa' yı ele verenler arasında sadece Yahuda İskraiot 'u tanıyoruz.diğerleri kim karanlıkta "karanlık".İskariot' un yüreğine giren "yoldaş" ı iblisin yüzünün "gizli" olması anlaşılabilir bir durum.
Fazla mı zorluyorum ? belki...
İsa silüetinin gözünün,burnunun,ağzının olmamasının yorumu az önce bana bildirildi :
"İsa 'yı gece farkedemeyecekleri için Yahuda
kimi öpersem İsa odur demişti.
İsa' yı tanıyan sadece
İsa' yı öpenYahuda İskariot' du.bu bakımdan silüetin gözü,burnu,ağzı olmadığından hemen farkedilememesi normal...
resimde Hacerul Esved
sağ tarafta,Müslüman
sol
tarafta...resmin arkasında ; vakit "gece" ,ışıltılar "meşale" leri andırıyor.
İsa' yı yakalamaya gelenlerin ellerinde de meşaleler,fenerler vardı.
İsa' nın silüetini soldan yaklaşıp tam yanağından öpen hacının çıplak bedeninin beyaz elbisesi ile birleştiği "hat"ta dikkat edin ,ben orada bir
domuz
silüeti görüyorum ;
domuzun yüzü sola bakıyor.bu durumda domuzun arka kısmı yani kıç kısmı Hacerül Esved' in içinde olmuş olur.yani Domuz kara taşın
içine pislemiş oluyor

...silüet de ki domuzun burnu kısa ; domuzun burnu uzun olur , yavru domuzlar hariç.
İsa havarilerine "çocuklar" diye hitap etmişti.Iskariot'dan olsa olsa "yavru domuz "olur.
ayet de "Allah aklını kullanmayanların üzerine
pislik
atarım demişti...Yahuda' nın dudaklarının temiz olduğunu kim söylemiş ?
"
Engerek zehiri var dudaklarının altında Romalılar 3/13
Romalı askerler İsa' yı tutuklamıştı.İncil' in "Romalılar" bölümünde olması bir başka tesadüf (veya tevafuk) .(ingilizce "iskariot" "askeriye" diye okunur..."asker" ...askeriye...tesadüf tesadüf tesadüf..."asker" arapça kökenli bir kelimedir .bize ait değil,İsa' nın Tanrılığını inkar eden araplara ait bir kelime.
(-Kuran dahil- Kutsal (sayılan) kitaplarda şifreler niye olur bilmem...)
"zehir var dudaklarında "..
"dudak" demiyor "dudaklar" diyor...çoğul bir ifade var.İsa' yı öpen Yahuda' nın dudakları kastedilmiş diye varsaydığımızda öpen çok olmalı ki çoğul ifade kullanılsın( Hac 'ın manası
kastedmek,yönelmektir."ziyaret" değil )...resimde görüldüğü üzere binlerce kişi İsa' yı öper.
Resimde ;
Solda Hacı ,sağda İsa
Solda "günahkarlar " sağda "cennetlikler"
İncil ile Kuran asla örtüşmez.