Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-07-2007, 18:41
Üye Değil

Standart Re: Ne olacak bu CHP'nin hali?

Sargon,

Blogundaki cehalet ile ilgili kısmı henüz okumadım. Ama ben bu hususta farkına vardığım bir özelliği aktarmak istedim. *Chp'nin yetersizliğinden bahsederken Akepe'nin yeterliliği de aynı bağlamda ele alınmalı. Akepe ABD'den iyi örnek almış, dernek gibi davranıp fakirlerle ilgileniyor. Fakire gidip derdin nedir diye sorup onu işe yerleştiriyor, hastaneye götürüyor, gerektiğinde kömür veriyor, gıda veriyor. Bunu sadece seçim zamanı da yapmıyor, az veya çok ama sürekli yapıyor. Diğer hiç bir parti bu içerikle çalışmıyor. Seçim geldiğinde bu vatandaşın başka bir şey düşünmeden Akepe'ye oy vermesinden normal bir şey olamaz tabi. Medyanın da yardımı ile ülkenin durumu zaten halktan gizlenmiş odurumda. Halkın bu fakirliği ve ilgisiz kalışı veya bırakılışı sonucu bu aldatmaca durum ortaya çıkıyor. "Bu ülkenin geleceği şu, şu yüzden kötü durumda" dendiğinde, halkın kendisi ile ilgelenenleri "yok ya bunlar iftira atıyorlar" diye arkalaması aldatmaca oyunu sonucudur. Burada hiç bir şekilde Türkiye'nin nasıl idare edilmiş olduğu, gelecekte nasıl idare edileceği, çeşitli hususlardaki politikalarının ne olacağı, nekadar yenilip içildiği irdelenerek oy kullanılmıyor yani.

Gelişimi çok güzel anlatmışsın ama 1950'lerde aydınlanma sürecinin sürdüğü belirlemen yanlış. Bu devrede McCarthy'ciliği kıskandıracak bir komünist avı vardı. Özgürlüklerin olmadığı bir ortamda eğitim hamlesinden ve aydınlanmadan bahsedemezsin. Marshal yardımlı, süt tozu destekli, montaj ekonomisine değişimi bu bağlama katmamalısın. Ayrı bir konu o. O devirde doğru dürüst eğitim yoktur. İlk icraat ezanın arapça da okunabilmesidir. Oy uğruna Menderes'in gidip Saidi Nursi'nin el öpme, arabasını Saidi Nursiye vererek oy avcılığı yaptırma devresidir. Kuran kurslarının açıldığı, bugünkü şeriatın başlatıldığı devredir. ["Erol Güney'in Ke(n)disi" adlı kitabı okudun mu?]

1960 Devrimi sonrası birden bire kitap basımındaki sıçrama da 50 devrindeki karanlığın göstergesidir. 1960 sonrası özgürlükler iade edilmiş, yeni anayasal kurumlarla da güvence altına alınmıştır. Ancak bu zamanda Türkiye kapitalizmin, komünizmin, sosyalizmin ne olduğunu öğrenebilmiş ve sonunda 68 kuşağı ortaya çıkmıştır.
Alt 29-07-2007, 18:44
senol senol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dilaver beyler(çoğulsunuz) c.h.p için yazdıklarını okudum önce sormak isterim üye misin, değilsen, ne kadar seni ilgilendiriyor ki ? ülkesine fayda yerine yolsuzluk rüşvetci her tür kataküleyi özünde taşıyan bir partiyi çöpe atma görevi sana verildi . her ne duygular taşıyorsan önce vicdan ve ahlak süzgecinden geçirmeni tavsiye ederim.Ben de partimin yıllardır eksiklikleriyle mücadele ediyorum, AMA hiç kimse C.H.P yi çöp kelimesiyle yan yana adlandıramaz seni kınıyor dikkatli söz ve yazılar yazmanın yararlı olacağına inanıyorum.sen başka verilmiş görevlerine bak saygılar
Alt 29-07-2007, 18:53
Üye Değil

senol";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
dilaver beyler(çoğulsunuz) c.h.p için yazdıklarını okudum önce sormak isterim üye misin, değilsen, ne kadar seni ilgilendiriyor ki ? ülkesine fayda yerine yolsuzluk rüşvetci her tür kataküleyi özünde taşıyan bir partiyi çöpe atma görevi sana verildi . her ne duygular taşıyorsan önce vicdan ve ahlak süzgecinden geçirmeni tavsiye ederim.Ben de partimin yıllardır eksiklikleriyle mücadele ediyorum, AMA hiç kimse C.H.P yi çöp kelimesiyle yan yana adlandıramaz seni kınıyor dikkatli söz ve yazılar yazmanın yararlı olacağına inanıyorum.sen başka verilmiş görevlerine bak saygılar
CHP ile ilgili eleştirilerini gayet iyi açıklamış sayın dilaver.
Çok mu iyi sizce CHP. Bırakın artık şu parti holiganlığı yapmayıda biraz olaylara objektif bakın.CHP çer çöp olmuşsa olmuştur ne yani.
Alt 29-07-2007, 22:34
Üye

ChildInTime";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
senol";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
CHP ile ilgili eleştirilerini gayet iyi açıklamış sayın dilaver.
Çok mu iyi sizce CHP. Bırakın artık şu parti holiganlığı yapmayıda biraz olaylara objektif bakın.CHP çer çöp olmuşsa olmuştur ne yani.
objektiflik buysa al senin olsun...bu ülkede ya çok şey düşünen insan görüyoruz ya da hiçbirşey düşünmeyen!mesele de burda ya zaten!
Alt 29-07-2007, 22:41
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sayın şenol

* * düşünceniz nedir, onu belirtmeniz herhalde hepimizin ufkunu açacak. Dahası karşı çıkmanın haricinde bir kendi görüşünüz var mı.

* * saygılarımla

* * dilaverler
Alt 29-07-2007, 22:44
Üye

deggial";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sarıgül'ün CHP'nin başına geçmesini ihitmal dahilinde görmüyorum. Her nekadar medya arkasından ittirse de :wink:

Farzedelim geçti, bugün Baykal'a rağmen CHP'ye oy verenler de dahil pek çok seçmenini kaybeder. Barajı geçmesi hayaldir. %2-3 oy alırsa öpüp başına koymalıdır. Öncelikle şunu anlamalı her belediye başkanlığından gelen başbakan olamaz bu ülkede

Hadi diğerinin elinde halkı kandıracak din gibi muazzam bir silah vardı. Sarıgül'ün elinde ne var? Şu ana kadar "bu ülke partiye genel başkan değil, başbakan adayı arıyor" vecizesinden başka bir mucizesini de göremedik.(zaten Sargon arkadaş da belirtmiş bunu)

Ben iddia ediyorum eğer başka bir ülkede seçimden 1 hafta önce PETKİM özelleştirmesi gibi bir özelleştirme yapılsaydı muhalefet bunu yapan iktidarı sandığa gömerdi. Son bir hafta CHP saat muhabbeti çevirdi meydanlarda.
deggial dostum seni kutluyorum..eleştirine katılıyorum..ama sn Baykal ın da bu partinin geleceğini düşünmesi gerekiyor..eleştriyi yavan bir şekilde yapabilenler bizim kaale ye alacağımız kişiler değildir..ne kadar yetki sahibi de olsalar....
Alt 29-07-2007, 22:53
Üye

sn dilaver benim görüşüm bellidir,bunu nihat genç bu hafta çok güzel açıklamıştır..bu ülkenin geleceğinde chp baba rolü üstlenmiştir..söylüyorum size büyük kurtarıcı ATATÜRK ümüzden aldığı mirası son 5 yıldır elinden geldiği kadar devam ettirmemiş midir?bugün ab politikasında akp hükümeti chp nin istediği noktaya gelmemiş midir?..1 mart tezkeresinde türkiyenin geleceğine kritik bir yön vermemiş midir?ki bugün anadolu da seçimlerden önce yapılan en büyük propoganda islami başbakan sözüne karşı *türkiyenin laik yapısını korumaya çalışmamış mıdır?kaldı ki chpyi şu şekilde eleştirirseniz haklısınız..bugün halktan kopan chp ciddi bir uçurumun kenarındadır..fakat bu ülkede AHLAK ve YOLSUZLUK üzerine düşecek, baba rolü üstlenecektir..ama baba bu 'höt'dediği yerde sevimsizlik doğar..chp bu yüzden kaybetti..ama bugün babalar olmasaydı oğullar nolurdu varın onu da siz düşünün sn.dilaver bey..
Alt 29-07-2007, 23:06
Kıdemli Üye

satyın şenol
*
* *maalesef ahlaki soysuzlaşma öncelikle babalardan başlıyor, dahası erkeklerden başlıyor . Chp nin tezkere geçiremeyecek gücü yoktu, bunu Akp milletvekilleri sayesinde yapmıştır bunun altını bir kere çizelim.

* *Babalar olmasaydı ogullara hiç bir şey olmazdı, aynen eski atalarımızda oldugu gibi. O zaman da babalar pek bilinmiyordu ama toplum son derece iyi yönetiliyordu. Malenezya toplumunda 100 sene evveline kadar babalar bilinmezdi. Babalık bir ataerkil kurum ideolojisidir ve pek de bir önemi yoktur. Ya da insanlık tarihinde ilk zamanlarda böyle algılanmıştır.

* * Türkiyenin laik yapısının korunması için ön şart ise Diyanet in kaldırılması ve fesh edilmesidir. Benim vergilerimle din adamı yetişiyorsa o toplum laik olamaz. Bu şekildeki düzeni savunan hiç bir parti de laik olamaz. Chp laik falan degildir, dini kendi işine göre kullanmak istemektedir hepsi bu. Akp den de bu konuda hiç bir farkı yoktur.

* * * Kaldı ki Chp hiç bir zaman halkla birleşmedi ki halktan kopsun. Sizin tanımınıza göre baba anayı sinkaf etmekten başka bir şey yapmıyor, öyle degil mi.

* * *saygılarımla

* * *dilaverler
Alt 29-07-2007, 23:37
Üye

sizin bu dediğinize biz linç diyoruz sn dilaver..bir defa baba olmasaydı oğul olmazdı..baba olmasaydı afedersin ama oğul hangi kötü yollara sapardı..sen bireysel düşünebilirsin ama genele baktığımızda türk toplumunun ataerkil bir yapıdan geldiğini iyi biliriz(tabi siz buna da itiraz edeceksiniz)neyse uzaktan örnek vermeye gerek yok..(malenezya gibi ne olduğunu ilk defa duyuyorum)kaldı ki biz türk toplumunu inceliyoruz..madem ateistiz, laikliği dinsizlik olarak gören sizsiniz dini de işinize göre kullanan sizsiniz..nutukta açıkça belirtilir ki LAİKLİK KİŞİNİN DİNİNDE SERBEST OLMASIDIR..vergi olayına da tamamen katıldığımı belirtmek istiyorum..bu ülkede bizim gibi dinlere inanmayanlar azınlıktadır..ama inananların da neye inandığını bilinçli bir şekilde öğrenmesi için diyanet kurumlarına ihtiyaç vardır...bugün biz babaların değil oğulların ve torunların ceremesini çekiyoruz...sorunu geçmişte değil bugünde aramak önemlidir...
Alt 29-07-2007, 23:41
Kıdemli Üye

sayın şenol

* ben sizi o zaman öncelikle dinlerden özgürlük grubuna davet edyim ve bu sıkıcı tartışmaya bir son vermeyi dileyeyim.

* *saygılarımla

Önerilen Siteler