Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-08-2007, 22:49
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Sizce Turkiye NATO'dan cikmali midir?

Mesele Menderes ya da İnönü değil. Mesele, ABD emperyalizminin 2. Dünya savaşından sonra Marshall yardımlarıyla yayılmacılığının doruğa ulaşmasıdır. Bu dönem Türkiye'de 50'li yıllardır ve bağımlılık bu dönemde başlar. Nazım da şiirini bu döneme dair yazar. İktidar Menderes'tir ama İnönü ve CHP de sessiz kalışıyla bağımlılığı kabullenmiş sayılır.

Geri kalmışlık, 3. dünya ülkesi olmak başkadır, emperyalizmin esareti altında olmak başka. Örneğin Küba. 3. dünya ülkesidir ama esir değildir. Atatürk Türkiyesi de aynıydı. Bağımlılığına dair tek bir örnek gösterilemez.
Alt 07-08-2007, 23:10
InVitatio
Üye Değil

Sevgili Pante
simdi senin yazindan ben sence Türkiye Bagimsiz diyorsun ....
yanlis mi anlamisim ?
Alt 07-08-2007, 23:22
Kıdemli Üye

Yanlış anlamışsın İnvitatio. Türkiye bağımlı demek ayrı, TC ABD uşağı demek ayrıdır.
TC devleti tüm kurumlarıyla birlikte ifade eder. 1990'lı yıllardan itibaren devlet içinde PKK'ya desteğinden dolayı ABD'ye karşı tutum oluşmaya başlamış ve bugün hükümet haricindeki ( Ki hükümetin ki de köprüyü geçene kadar) kurumların ABD bağlılığından sözetmek mümkün değildir.
Bağımlılığımız borçlarımız arttıkça daha da artıyor. Ama bağımlılığa karşı olanların sayısı da artıyor.
Benim de demek istediğim budur. Bağlıyız ama artık bağlılığa karşı olanlarımız geçmişten daha güçlü. 90 öncesi ABD karşıtlığı %20'lerde iken bugün %90'larda. 12 Eylül darbecileri ABD bağımlısı iken bugün ABD'ye rağmen diyebiliyorlar artık. Yani TC tepeden tırnağa bağımlı değil.
Alt 07-08-2007, 23:39
InVitatio
Üye Değil

Dostum
senin ormanlarin, limanlarin satilmis
askerin elindeki silah'dan tutunda silahindaki kursuna kadar bagimliyiz
tarim toplumu olamiyoruz cünkü birileri karsi cikiyor
kendi milli sermayemizi kuramiyoruz cünkü ayni birileri tekrar karsi cikiyor...
türkiye borsasin yabanci sermayenin cirt attigi yer
türkiyde "milli" bankacilik diye bir deyim bile yok artik.
Anti Amerianist diyoruz bir yandan
Halkimiz Cumhuriyet tarihin en Amerikanci Adami Basbakan secti
Türkiyenin TSK ve "Galatasaray'dan" baska bir Markasi varmidir
disarida türk patentliligi ile tanilian ?
hani türkiye neye göre bagimsiz onu anlamis degilim
Alt 08-08-2007, 00:09
Kıdemli Üye

Artık FB de markamız. Bak Anderlecth teknik direktörü "Korktuğumuz başımıza geldi" diyor. Demek ki FB'de markalaşmış, hele Roberto carlos'u aldıktan sonra.

Bağımlılık konusunda farklı birşey söylemiyorum. "Borçlarımız arttıkça bağımlılığımız da artıyor" demiştim. Bağımsızlık taraftarlarının çoğalmasıyla da bağımlılık azalmıyor. Ama geçmişte Amerikancı bir zihniyet vardı millette. Bugün bundan kurtulundu. Burjuva ve küçük burjuva kesimin haricinde pek kalmadı ABD yanlısı.
İktidar ABD yanlısı ama millet iktidarı destekledi diye ABD yanlısı sayılamaz. Geçmiş hükümetlerin de ABD yanlısı olduğunu gördüğü için bu konuyu önemsemeden diğer faktörlerden yola çıkarak oy verdi insanlar. Ama somut bir ihanet gördüğü takdirde bu desteğini çekeceğinden eminim. Çünkü milletin yurtseverliği bence herşeyin başında geliyor. Bunun geçmişte pek çık örneği var. Bir haşhaş meselesinde, bir Kıbrıs meselesinde bunu görmüştük.
Alt 08-08-2007, 00:25
InVitatio
Üye Değil

Fenerbahce ne ? neresi ?
Galatasarayda bir mahalle mi ?

diger yorumun icin tesekür ederim
üc asaga bes yukari aslinda ayni düsünyoruz
iste fark da üc asga ile bes yukari arasindaki bölüm
Alt 08-08-2007, 00:34
Üye Değil

Enkidu,senin gibiler ancak komprador solcudurlar.Bu ülkeyi arkadan vuran kişilerdir.Nazım Hikmet'in şiirini *yazmakla demogoji yapmana gerek yok..Ayrıca nato'ya karşı olmadığımı da nerden çıkardın.Ben senin türkiye'ye Abd'nin uşağı demene çok içerledim.Bu sözleri bölücülerde söylüyor.Sözlerinizde bir fark göremedim.Bugün Türkiye'yi bölmek isteyen ABD,sizin gibi marjinalleri bizlere karşı ne de güzel kullanıyor.Tehlikenin farkında bile değilsiniz.Ülkeyi bölmek için elinizden geleni yapıyorsunuz...Senin anlayışın marjinalleşmiş kalıptan öteye gitmez.Bu ülke için kaş yapayım derken,göz çıkarırsınız..Ayrıca merak etme,ben cani birisi değilim..Hiç kimseyi de vurmam.Hümanist birisiyim..
Alt 08-08-2007, 01:39
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

pante Diyor ki
Natoya gelince, sosyalist blok mevcutken Nato'dan çıkma isteği ve çabası mantıklıdır da bugün ne Nato'nun varlığı mantıklıdır ne de Türkiye'nin Nato'dan çıkması. Nato'da bulunmak Türkiye'ye büyük bir ekonomik külfet getiriyor olsa " Nato'nun varlığının anlamı kalmamıştır" diyerek tasfiyesini talep edebilir ama bu bir tavır alma gibi anlaşılacağından üyeliğini sürdürmesinde bir sakınca görmüyorum.
Gelen tek cevap Pante'den. Ama ne şiş yansın ne kebap gibi birşey bu. Netlikten uzak. NATO'nun gerçek anlamından uzak. Kirli savaş aygıtlarından uzak. Ayrıca Pante'nin cevabını ulusalcılardan gelmiş bir cevap saymıyorum. Panteyi başka bir kategoride değerlendiriyorum.

Hala ulusalcılardan bir cevap gelmiş değil. AB(D)'ye bu kadar düşmanlık besliyorlar. Bizi bölmeye çalışıyorlar diyorlar. Ülkemizi parça parça satıyorlar diyorlar. Aydınları, üniversitelerin hocalarını, kitle örgütlerini emperyalizmin uşağı ve satılmış ilan ediyorlar. Herkes vatan haini sayılıyor. Orduyu ise emperyalizme karşı en önemli güç olarak görüyorlar. Tutarlı olabilmeleri için NATO'ya da karşı çıkmaları, en başta bunu istemeleri gerekmez mi? Çünkü sermayenin uluslarası dolaşımının bu seviyeye yükseldiği bir dünyada ekonomik bağımsızlık diye birşey yoktur. Kültürel olarak da durum aynıdır. Ancak askeri olarak bir bağımsızlık gerekmez mi? Türkiye en başta ve askeri açıdan bağımlıdır. Son 60 yıldır bağımlılığın en önemli noktası da askeri bağımlılık olmamış mıdır?

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 08-08-2007, 02:10
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Daha çok beklersin Sargon.

* *Ulusalcıların, milliyetçilerin Abd emperyalizmi ile dertleri bir statüko kavgasından başka bir şey degildir. Lafta mangalda kül bırakmazlar ama bu emperyalizm kimdir, kimin vasıtasıyla bu ülkede at oynatır ve madem ki bu kadar düşmandır ve bu ülkeyi bölmeye çalışmaktadır neden hala üslerine, tesislerine izin verilir açıklayamazlar. Çünkü öyle bir karşıtlıklıkları hiç bir zaman olmamıştır. Senin devletini bölmek isteyen bir güç ile hala neden ikili anlaşmalar, gizli anlaşmalar yaparsın açıklayamazlar. Lafta Atatürkçülerdir , yerine göre gençlige hitabeyi okurlar, yerine göre siteyi linklerle doldururlar ama asla natoya hayır diyemezler.

* *Sözüm ona Deniz Gezmişi savunur ve ululaştırırlar ama Denizlerin 6. filoyu denize döktüklerinden dem vurmazlar ve tekrar Abd yi denize dökmek için parmaklarını kıpırdatmazlar. Onlar için önemli olan statükonun degişmemesidir. Varolan bürokratik düzenin 80 senelik şekliyle süregelmesidir. Onların tek amacı budur, tüm söylemleri buna yöneliktir.

* * Ne yazıktır ki bunlar 12 Eylülün ürünleridirler. 12 Eylülden sonra Nazımı bunlara kaptırdık, Deniz Gezmişi bunlara kaptırdık, anti emperyalizmi bile bunlara kaptırdık. Ama artık uyanış ve toparlanış başlamıştır. 40 seneden sonra ilk defa sosyalistler meclisi bir üst kürsü olarak kullanma imkanına sahip oldular. 40 yıldan beri ilk defa emekçilerin sesi mecliste de hayat bulacak. Kaybettigimiz mevzileri yavaş yavaş geri almaya başlamanın günü gelmiştir. Yakında Nazım'ı da Denizi de onlardan geri alacagız. Ve tüm degerlerimizle birlikte bu degerleri de hakettikleri yerlere koyarak onların boşalttıkları ruhun içini gerçek mücadele ateşi ile dolduracagız.

* * *Türkiye de anti emperyalizm demek 6. filoyu denize dökmek demektir. Anti emperyalizm demek tüm Abd üslerine el koymak, ikili anlaşmaları fesh etmek ve halka açıklamak demektir. Abd ile dişe diş savaşmadan antiemperyalist olabilmenin imkanı var mı. Bu her alanda olmalıdır. Her zaman Kuvvayi Milliye ruhundan bahseden ulusalcılar Abd ye karşı kuvva mücadelesine iş geldi mi ortadan yok olurlar.

* * * *saygılarımla
Alt 08-08-2007, 09:49
Üye Değil

Dilaver,sözlerindeki antiemperyalizm görüşüne sonuna dek katılıyorum.Fakat her Atatürkçü,sözde kalmaz.Özde de emperyalizme karşı olduğunu belirtir.Abd'ye karşı olmayan,olamayan bir insan zaten gerçe anlamda Atatürkçü de olamaz.Bazı kendini bilmezler,beni abdullah çatlılarla özdeşleştirse de (!) bile şunu belirtmek istiyorum.

1-Antiemperyalist mücadele,Abd ile her türlü ortaklığa karşı olmaktır.
2-Antiemperyalist mücadele,Nato'dan ayrılabilmektir.
3-Antiemperyalist mücadele,Kapitalizmin kalesi olan Serbest ekonomiye;(Liberal)''DUR''diyebilmektir.
4-Antiemperyalist mücadele,Burjuvaziye şiddetle karşı olmak demektir.
5-Antiemperyalist mücadele,ABD'ye dur diyebilmektir.
6-Antiemperyalist mücadele,Imf'yi Türkiye'den defetmektir.
7-Antiemperyalist mücadele,''Ne ABD Ne AB,Tam Bağımsız Türkiye''diyebilmektir.

saygılarımla..
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler