Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-08-2007, 21:34
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: mirac kandiliniz kutlu olsun

Yağ parası, mum parası
Akşam oldu kandil parası

Sıra sıra şişler
İşte geldi dervişler
Dervişlerin karnı aç
Bir lokmacık aş ister.

Yağ parası, mum parası
Akşam oldu kandil parası

Kömürlükte kömür
Hanımlara ömür
Merdivenden iniyor
Bize para veriyor.

Yağ parası, mum parası
Akşam oldu kandil parası.

Çocukluğumuzda kandil akşamlarını iple çekerdik. Bir tenekenin içine çıra yakar, bu tekerlemeleri hep bir ağızdan söyler ve bahşişleri, çörekleri paylaşırdık.
Tüm müslüman forumdaşlarımızın kandili kutlu olsun.
Alt 10-08-2007, 21:36
InVitatio
Üye Değil

Mirac mi kutsanmistir ?
yoksa forumdasimizin bu gün vesilesi ile
insani degerlere tekrar vurgu yapmasi mi ?
önerim satirlari tekrar okuyun
ve anlamak istediginzi degil de orada yazilanlari anlayin
Alt 10-08-2007, 21:42
Üye Değil

Bak sen, mhmmd arkadasa duyulan sevgi ve saygidan, yine Muhammed'in tanrisi sebepleniyor. Bence boyle bir kutlamayi kabul etmek, hatta bilmukabele demek samimiyetsizlikdir. Bu sebeple ben hem kendimi kutlamanin disinda tutuyorum, hemde kutlama dileklerinde bulunmuyorum. Kucucuk gercekten uzak bir gelenegin, bu kadar aydin ileri goruslu arkadasi boyle kolaylikla afyonlamis olmasi ne aci.
Alt 10-08-2007, 21:52
EZ_TuDu EZ_TuDu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Düşündüklerinizi şimdi söylemediğiniz zaman, bir gün düşünemez hale geleceksiniz, düşünseniz bile söyleyemeyecek hale gelirsiniz. Beyninizdeki gerçek reddiyatı neden saklıyorsunuz anlamak mümkün değil.. Respendial arkadaşımın dediği gibi afyonlandınızsa diyecek bir şey yok.. saygılar.

YARATICIYA KİMİN ÜFÜRDÜĞÜNÜ VE ONUN KİMİN HEYKELİ OLDUĞUNU ÇÖZEMEDEN, ORTADA DOLANIP DURMAYA BAŞLAMIŞ.
Alt 10-08-2007, 22:10
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

dört tane kandil var, keşke kırk tane olsaydı *

* * *ben kandilimi kutluyorum ve kandili de mevlidi de çok seviyorum. *

* * *İnanan tüm arkadaşlarımın kandillerini kutluyorum ve her zaman inanç özgürlüklerini korumalarını diliyorum, tüm diger inanan ya da inanmayanlar gibi.

* * *İnananların inançlarını başkalarına zorlamamalarını diliyorum. İnanmayanların da inananların inanma özgürlügü için mücadele vermelerini umuyorum. Devletin ise tüm bu olup bitenlere eşit uzaklıkta ve nötr olacagı bir toplum hayalini dile getiriyorum.

* * saygılarımla
Alt 10-08-2007, 22:12
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Geçmişte Hristiyan tanıdıklarımdan bayramlarda kutlama aldığım çok olmuştur. Ben de onların Noel ya da Paskalya bayramlarını kutlamışımdır. Ne onlar benim bayramımı kutlamakla inançlarından taviz verdiler, ne de ben onlarınkini kutlamakla.
Bu devlet adamalrı arasında da böyledir, dostlar arasında da.
Forumda yazıştığımız, tartıştığımız hatta zaman zaman atıştığımız diğer üyeler de bizim forum arkadaşlarımızdır. İnanmamak ayrı, insani ilişkiler nedeniyle dostlarının sevinçli günlerini, üzüntülü günlerini paylaşmak ayrı.

Belki bir istisna olarak dostumuzun sevinç günü, bizim üzüldüğümüz bir gün olabilir. Ya da bizim sevinç günümüz onun üzüldüğü gün olabilir. Örneğin 9 Eylül'ü kutlayan İzmirliler'le, İzmir'de yaşayan Rumlar için böyle bir istisna olabilir. Ama futbolda dahi kazanan futbolcu kaybedeni teskin etmeye çalışır. Bir başka güzel örnek de Atatürk'ün Anzak anaları için kutlama mesajıdır.
Kandil ve bayramlar ise anne, baba, akraba, komşu ve yakınlarımızı kapsayan ve kutlama beklentisi içinde olunulan günlerdir ki inancı olmadığı için bu kutlamadan kaçınmak sevdiklerimizi üzmek demektir. Her alanda, her konuda barış içinde birarada yaşamaya ve paylaşmaya zorunluyuz.
Alt 10-08-2007, 22:31
eylull eylull isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

herkese merhaba;

bir dine inanmayanlardan biri olarak bu karmasik dunyada yasamaktan bazen supheye dusuyorum.Burada chrismas,paskalya su ,bu ,bir inanistan oteye gecmis,alisveris cilginligina donmus artik kutlanmasi gelenek haline gelmis..

Ve ben yukarda yetkili arkadasimin dedigi gibi ,tum inananlarin ve inanmayanlarin bu takip ettigi dusunce ve fikirlerini ozgurce yasayabilecekleri bir gun diliyorum.Savaslarin nedenlerinden birinin olmamasini diliyorum.

mirac kandilini ise kutlayamasam da *boyle bir forumda yazabilme,fikrini ifade edebildigi icin tebrik ediyorum..
Alt 10-08-2007, 22:38
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili neb,

"Mirac gibi bir sacmaligi burda kutsamaya kalkismak bence iyiniyetlilikten öte bir sey.." cümlesinin sonuna "değildir" ifadesini iliştirmeni arzu ederdim...

Sevgili res,

"Bir Yaradan'a inanmayabilirsiniz.

Dine, kitaba, peygambere inanmıyor olabilirsiniz.

Ama güzelliğe inanmıyor olamazsınız.

İyiye, doğruya, ahlaka, erdeme, bilgiye...

Benim kutlamam, sizin inandıklarınız adına olacak."

bu afyon da yutulur be...

Sevgiler...
Alt 11-08-2007, 02:14
kompLeks kompLeks isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

inanmayanların da saygı görmesi için inananlara saygı göstermemiz icab eder...zaten herkes birbirine inancından dolayı saygı gösterse şu an burda tartışıyor olmazdık...kafamız rahat olurdu...kimsenin bizi inanmamamızdan ötürü zorlamıyacağını, üzerimizde baskı kurmayacağını bilsek daha rahat daha özgür yaşardık...kim inanırsa inansın inancı beni rahatsız etmediği sürece sorun yok...bu davranışımızın onlara örnek olmasını ve onlarında saygı göstermesini bekliyorum...

* * sevgiyle kalın...

*' * * * * * * * κadeяiмi değişтiяeвilmeκ вeиiм кadeяiмdiя ! * *
Alt 11-08-2007, 08:40
Üye Değil

"Kendin için istemediğini başkası için isteme"

Bu sözün hayata açılımını sevgili dilaver ve sevgili pante peşpeşe olan yazılarında çok güzel betimlemişler.
Sevgili mhmmd inanan bir arkadaşımız.Siteye gelip hepimize saç baş yolduran dünyadan bihaber, inandığını iddia eden bir çok arkadaşın anlayışlarına karşı yazdığı yazıları hepimiz görmekteyiz.
Turan Dursun sitesini diğer sitelerden ayıran tüm insani değerleri üzerinde toplayan bir arkadaşımız.
Gönül isterdi ki bu günlerin kendi anlayışlarını hiç ilgilendirmediğini düşünen arkadaşlarımız,başlığa yazı yazmayıp bunu gösterselerdi.
Hep düşünmüşümdür.
Acaba insanlar sanal alemde gösterdikleri hal ve tavırlarını yakın akraba,dost ve içinde yaşadıkları toplumda aynı kararlılık ve cesaretle gösterebiliyorlar mı ?
"Hatır için çiğ tavuk yemek"
Anlayışlarımızdan,hayata duruşumuzdan taviz vermek demek midir ?

Önerilen Siteler