Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-10-2006, 15:22
Üye Değil

Standart Re: Ban veya Disiplin Cezası Alan Üyelerimiz

BİLMELİ_ (aka çokgülünc) nick'li kullanıcı sitemize tekrar üye olduğu ilk gün içerisinde 10 mesaj ve 3 uyarı kotalarını doldurmakta gösterdiği başarı nedeniyle emeklilik ile ödüllendirilmiştir. Kendisini kutluyorum.

neutrino
Alt 29-10-2006, 01:10
Üye Değil

h-t-m adlı kullanıcı forum kurallarımıza uymadığı için üyeliği sonlandırılmıştır.
Alt 01-11-2006, 03:20
Üye Değil

Agnostik_ adlı kullanıcı özelden bana hakareti ve uyarılarımıza rağmen forum kurallarımıza uymadığı için üyeliği sonlandırılmıştır.
Alt 01-11-2006, 14:46
Üye Değil

saltukbeyi adlı kullanıcının forum üyeliği kaldırılmıştır.

neutrino
Alt 05-11-2006, 16:07
Üye Değil

troyya (islamcı) adlı üyenin kaydı silinmiştir. Seni burada istemiyoruz. Israr etme, yeteri kadar açıklama yapıldı sana.

neutrino
Alt 08-11-2006, 10:19
Üye Değil

Psikokemoterapi arkadaşımız kendisinin yüzlerce forum mesajını kısa bir süre içinde kasıtlı olarak silmiş idi. Bu durum yönetim tarafından oldukça yadırganmış ancak ceza verilmemiş idi.

Bu arkadaşımızın çeşitli başlıklardaki yüzlerce mesajını silmesi, o başlıklarda yazılan diğer pek çok mesajı da anlamsız kılmıştır. Üstelik arkadaşımız bu davranışı yöneticilik yetkisini kötüye kullanarak yapmıştır (çünkü normal üyelerin kendi mesajlarını silme yetkisi yoktur).

Bu konuda bir üyemizden gelen şikayet dilekçesi üzerine, tarafımdan psikokemoterapi arkadaşımıza bir hafta süreyle üyeliğini dondurma cezası verilmiştir. Bir haftanın sonunda üyeliğinin açılmasını ise ancak her hangi bir yöneticiye özür maili yollaması şartıyla açacağım.
Alt 08-11-2006, 11:27
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Cem ve değerli yönetim üyeleri,

Bu ikinci kez olmakta ve ben hayretler içinde kalmaktayım.
Bir insanın emeğinin ortaya koyması ve bu emeği istediği şekilde sarf etmesine nasıl engel olunabilir?
Günün çok önemli bir bölümünde siteye katkı yapan eski bir yönetici için bir haftalık, özürlü ara nasıl verilebilinir?
Kimin desturu ile yazılmış yazılar olarak kabul ediliyor ki yine o kişilerden özür dileyerek o yazıları sildiğini af ettirmesi isteniyor?
Hem yönetici yetkilerini kötüye kullandı diyorsunuz hem de normal kullanıcıların bu hakkı yoktur diyorsunuz. Bu nasıl çelişkidir?
Din gibi; toplum üzerinde en büyük baskıdan ÖZGÜRLÜKLER sitesi olarak verilen sitede, kendi fikrini, edepli ve düzeyli bir şekilde savunan ve yazan, gerek gördüğü için de silen biri için site yönetimi kendi kendine çelişkiye düşmüyor mu?
Neyin özgürlüğünü savunup neyin cezalarını ve kısıtlamalarını verdiğini yönetim düşünüyor mu?

Vermiş olduğunuz kararı şiddetle reddediyorum.
Vermiş olduğunuz karar için sizleri kınıyorum.
Vermiş olduğunuz yanlış hatadan dönmeniz için bu yazımı yazıyorum.

Duruşunuz Turan DURSUN sitesi duruşuna ters bir duruştur.
Duruşunuz özgürlükçü değil kısıtlayıcı ve cezalandırıcı bir duruştur.

Arkadaşımızın siteye katılacağı gün ve saate kadar ben de bu siteye yazı vermeyip alınan kararı protesto ediyorum.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
Alt 08-11-2006, 13:34
mep
Üye Değil

Sanıyorum psiko abi yazılarını sebepsiz bir şekilde silmemiştir.
* Öncelikle yazıların silinme nedeni açıklığa kavuşturulmalı üyelere bu konuyla ilgili bilgi verilmelidir.
* *Verilen bir haftalık ceza ve üyeliğin açılmasının yöneticilerden birinden özür dilenmesi şartına bağlanması ise Özgürlükten söz edilen bir sitede EFENDİ & KÖLE ilişkisi gibi sırıtmaktadır.

Böylesi bir durum karşısında bende,

*Arkadaşımızın siteye katılacağı gün ve saate kadar *bu siteye yazı vermeyip alınan kararı protesto ediyorum.
Alt 08-11-2006, 13:52
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Arkadaşımızın siteye katılacağı gün ve saate kadar *bu siteye yazı vermeyip alınan kararı protesto ediyorum.

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 08-11-2006, 14:36
Üye Değil

Sayın tewderi, mep ve mhmmd,

Cezanın detaylı gerekçesini öğrenmeden ve hatta öğrenmek istemeden yazmama protestosuna başvurmanızı çok yadırgadığımı söylemeliyim. Öncelikle sorunun detaylarını öğrenmeye çalışmalı idiniz. Bilgi olmadan yargı olmaz. Sizler ise yeterli soruşturmaya gerek bile görmediniz. *

Bildiğiniz gibi eskiden beri hiç bir üyenin kendi mesajını silme hakkı yoktur. Zaten teknik olarak bu engellenmiştir. Mesajlarınızda sadece değişiklik yapma olanağınız tanınmıştır. Hatta ateizm.org'da 2004-2005 yıllarında mesajınızda değişiklik yapma hakkınız bile yoktu. Bunun nedeni şudur:

Bir mesaj değiştirildiğinde veya silindiğinde, ona karşı yazılan alttaki mesajların anlamı kalmıyor. Düşünün ki 50 tane yanıt gelen bir başlık açtınız. Ve sonradan açtığınız başlığın giriş mesajınızı sildiniz. Bu durumda size verilen 50 yanıtı anlamsızlaştırmış oluyorsunuz. Bu başlığı yeni okuyan birisinin konuyu anlaması son derece zorlaşmış oluyor.

Mesajlar bir bütündür, bir zincirdir, bu zincirin bir yerinde boşluk oluşturmanız forum anlayışına terstir. Bu nedenle bir mesaj yazıldıktan sonra bu mesaj kamunun daha doğrusu forumun malıdır, forumun tasarrufu altındadır. Buna rağmen biz esneklik sağlanması açısından mesajlarda değişiklik yapabilme olanağını verdik.

Psikokemoterapi arkadaşımız tam tamına 640 adet mesajını protesto amaçlı silerek, çok sayıdaki forum başlığındaki tartışmalarda anlam boşluğu oluşturmuştur. Psikonun bu mesajlarını kitle halinde silmesinin nedeni de kendisinin de itiraf ettiği gibi özetle şudur:

"Bir dinli olduğum için hiç bir zaman Onur Üyesi olamayacağım"

Yani psikokemoterapi arkadaşımız kıdem kaygısına düşmüş. 750 mesajı tuttursam bile nasılsa Onur Üyesi olamayacağım deyip 640 mesajını silmiştir. Bu sanırım hak verirsiniz ki kapristen başka bişey değildir. Burası dinsel düşünce ve inanışlarla mücadele eden bir site. Buna rağmen kıdemli üyeliği verirken din ayrımı yapmadık. Ama müsade edin de dinlere karşı olan üyelerimizin bir ayrıcalığı olsun.

Mesaj silme yetkisi normal üyelerde yok iken forum yöneticilerinde vardır. Psiko arkdaş forum yöneticiliği yaparken bu yetkisini kendi kişisel kaprisini *yerine getirmek için sömürmüştür. Bundan sonra da kalkıp sohbet odasında "Benim kişisel mesajlarımı silmek en doğal hakkımdır" diyor. Durumu çarpıtıyor.

Bakın dün sorogren arkadaş nasıl bir mesaj gönderdi Destek Masası'na:

"sayın ilgili,
özellikle psiko eski yazılarını silmiş ve benim cevabi yazılarım çok alakasız kalmış.havada kalmış.talebim sorogren hesabına girip havadaki yazılarımı silmek veya düzeltmektir.sorogren hesabını kullanabilirsem kullanmaktır devamında,veya o hesap muhteviyatının şimdiki soro hesabıma eklenerek editlememin mümkün olmasıdır.
teknik olarak veya site kuralları açısından sorun doğurmayacaksa geregini rica ederim."

Gördüğünüz gibi psiko arkadaş 640 mesajını haksız ve yetkisiz olarak bir kaprsi uğruna sildiği için forumumuzu baltalamıştır.

Benim gönlüm aslında psikokemoterapinin üyelikten de istifa etmesi yönündedir. Ancak bu sadece bir arzu.

Psikokemoterapiye tarafımdan verilen ceza eğer itiraz görüyorsa, forum kurallarımız gereği Yönetim Kurulu'na itiraz dilekçesi verilir. Yönetim Kurulu oy çokluğu ile neye karar verilirse o karar asıl kabul edilir. Buna sonuna kadar saygılıyım. Y.K. oluşturmamızın gereği de budur. Bu işin prosedürü budur. Daha evvel de duyurduk.

Saygılarımla.
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler