sevgili hiramusta..
konu basligim allah adil'midir...
esasinda once adalet anlayisimizi ortaya koymak gerekir..
insanlar arasinda din farki gozeterek uygulayan hukuk anlayisi ile adalet kavramlarini yanyana getirebilirmiyiz bunu tartismaliyiz...bir din muslumana farkli, musruklere farkli hukumler verecek sonrada *ilahi kelimetullah diyerek alemlere hakkaniyetle nizam dagitmaktan bahsedeceksin..
ayet *
"İnanmış *bir *kişi, *kaza *hali *hariç *inanmış *birisini *öldüremez." diye basliyor..
hukuk anlayisini, inanmis ve inanmamis diye ayiran bir allahin adaletinden soz etmek mumkunmu?
bu ayet muslumanlara hitap ediliyorsa, inanmayan birini oldurmenin yaptirimi nedir hangi ayette gecer?
musluman bile oldurmenin bedeli iki ay oruc olan bir dinde inanmayan oldurmenin bedeli nedir?
islamda takiyye vardir..adam dermi, ben bilerek isteyerek, tahammuden oldurdum..?
zina yapana 4 sahit olayindan ne farki vardir bunun
"sizinle *savaş *halinde *olan *bir *topluluğa *mensup *bir *inanan *ise, " diye ayet soyluyor..bende muslumanlar birbirleri ile savasabilirmis diyorum..yorumun *
"Ayeti *katlettin *yav. * *Nerden *çıkarıyorsun,bu *ayetten *mümin *toplulukların *düşman *olabileceği *sonucunu? diyorsun..pes yani...
size gore *birbirleri ile savasan *musluman toplumlar, birbirlerinin *dost mu olurlar hiram?
inanmislar kole olabilirmi diyorum, evet diyorsun, hatta bunu neden olmasi gerektiginide anlatiyorsun..olaya ticari yaklasip, insanin insana kole edilmesinde bir gariplik gormuyorsun..vazgectim inanmayana adaletli yaklasilmasini.. koleler savaslarda elde ediliyorsa demekki muslumanlar topluluklar birbirleri ile savasabilirler, ve diger musluman ordunun askerini kole olarak alabilirler..bundada size gore bir adaletsizlik yoktur..
diyelimki musrikler ordusundan biri ile yapilan savasta kole edildi..adam hidayete erdi, ama kolelik devam..biz ganimet savaslari derken, hayir islami yayma savasidir diyorsunuz..musrik koleyi aldin adam musluman oldu, amacina ulasmis oldun,koleyi azad et diyorum
"Unutma *ki *o *zamanki *anlayışa *göre *köleler *işgücünü *temsil *ederler.Bunların *içinde *İslam'ı *seçenlerde *çıkabiliyor.Sen *bütün *işgücünü *İslam'ı *seçtiler *diye *dağıtamazsın *değil *mi? diyorsun..
oysa *kolesi olmayanlar iki ay oruc tuturlar olayini elestirdigimde *
Ne *güzel *işte.Demek *ki *herşey *para *demek *değilmiş. * diyorsun, sonra kole olmanin gerekcelerini ekonomik olarak izah ediyorsun..pes hiram pess
her firsatta kole azad ediniz diyen kuran "savasiniz" diyerekte savas sonu kole edinmeyide tesvik eder..
sana allah adilmidir gercekten demiyorum hiramusta..suphesiz cok adil!!!
en iyisi ben orhan gencebaydan "kula kulluk edene yaziklar olsun" sarkisini dinleyeyeyim..

))