Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-10-2007, 00:56
Üye Değil

Standart Re: Veda..

Pelikan'ın üyeliğine son veren duyurumu yazdığımda önce gerekçe göstermedim. Sadece 4. maddenin ihlali var diye yazdım. Akşam yemeğinden sonra yönetici forumunda yazarım diye düşünüyordum. Dönüp baktığımda olanlar olmuş. Gerekçeli karar yazmadığım için pante sanırım yanlış yorumlamış. Kararımı daha önceki şikayetim hakkında verdiğimi sanmış tahminimce.

Ardından duyurumu biraz daha detaylandırdım. Ama pante acele bir karar vermiş ben yemekten dönüp yazana kadar. Durumu yeniden değerlendirecek olgunlukta birisi olarak tanıyorum panteyi. İletişim sorunu yaşadığımızı düşünüyorum.

Diğer konularda frodo, dilaver, youef ve sargon gerekli açıklamaları yaptığı için tekrar etmeme gerek *sanırım.

Tüzüğümüz herkesin gözleri önünde. İhlal olduğu iddia edilirse tartışılabilir:

http://www.turandursun.com/modules.p...ums&file=rules
Alt 29-10-2007, 00:58
ozgur__ ozgur__ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Sayın ozgur_beyin

Rica ederim

Çok faydalandığım ve ilham aldığım yazılarınızın yanında benimkisi bir temmeniydi.

Saygılarımla
Alt 29-10-2007, 01:07
Üye Değil

Bu arada pelikan'ın, kendisine verilen cezaya itiraz hakkı da tüzüğümüze göre vardır. 30 mesajı dolduran her üyenin bir yöneticinin kendisine verdiği cezayı Disiplin Kurulu'na göndererek deyim yerindeyse temyiz etme hakkı vardır. Tüzükte şöyle bir maddede karar kılınmış:

6-) 30 forum mesajından daha az sayıda mesajı bulunan üyelerin, aynı zamanda 10 günden daha az süredir üyeliği bulunan üyelerimizin, moderatörlerin uygulayacağı disiplin yaptırımlardan dolayı Disiplin Kurulu'na şikayet amaçlı başvuru hakları bulunmamaktadır

Dolayısıyla 30'u geçenlerin de bu hakları bulunmaktadır. Pelikan durumu DK'ya götürür ve DK ne karar verirse verir, saygı duyulmalıdır. Kararı iptal mi eder, geçici uzaklaştırma mı verir, sadece uyarır mı, kararı ayen onaylar mı kendi bilecekleri iş.
Alt 29-10-2007, 01:40
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Elveda OKI,
Fikirlerinin degisikligi hosuma gidiyordu. Aldigin karara saygi duyuyorum. Kal saglicakla.

NOT: Kaynagini bulmani umarim *:wink:
Alt 29-10-2007, 02:40
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili okinono,
Disiplin kurulu kedilerinden biri olarak, hic haketmeseniz de, durumu yanlis kavradiginizi aciklamama musade edin; Disiplin kurulu, yonetimden ayri bir kurulustur. Devreye bir basvuru oldugu takdirde girerek durumu inceler, aldigi sonucu yonetim degistiremez. Pelikan adli uyeyi, veya kidemli olmayan herhangi bir uyeyi, disiplin kurulu kararina gerek gorulmeksizin, herhangi bir yoneticinin uyarmaya, yazilarini editlemeye, hatta uzaklastirmaya, site tuzugumuz geregince hakki vardir. *
* Belki de bu uyeye gosterilen asiri tahammulu kiniyacaksiniz sanmistim yazinizi okurken, durumun aciklamasini beklemeden, ani bir karara varmaniz beni biraz uzdu. Belki de bu uzuntum, sitemize uye olarak katkida bulunan herkesi kapsar ama sizin biraz daha farkli bir yeriniz vardi. Ne bileyim, biraz daha akilci mi sanmistim ne. Bazen sinirli bir animizda, baska olaylarin da birikimiyle dogru dusunememek hepimizin basina gelen bir seydir.Yaziniz bende olumsuz etkiler birakmis olsa da, size elveda diyemiyor, kararinizi bir daha gozden gecirip, niye olmasin, yanilmis olabilirim demenizi umutla bekliyorum.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 29-10-2007, 03:02
Kıdemli Üye

Bence bu sitenin demokrasiden odun vermemesi amaciyla tek kisilik guc kullanilmasinina son verilmesi gereklidir. 250 mesaj kotasini doldurup kidemli uye olamamis bir uyeyi siteden men etmek gibi buyuk bir cezanin DK tarafindan incelenip karar alinmasi daha uygun olur diye dusunuyorum. Eger bu pratik olmaz diye dusunuluyorsa en azindan tek kisilik gucun siteden uzaklastirma ile sinirlandirilmasi uygun olur. Eger bu uzaklastirmanin nedeni irkcilik gibi bir soylemden dolayiysa bu sure icinde DK toplanir , uygun gorurse daha agir bir cezaya cevirir. * * * Boylece tuzugun kisisel yorumlanmamasi engellenebilir ve boylece hafifletici sebepler de goz onunde bulundurularak daha adaletli bir ceza uygulanabilir.
* Benim boyle dusunmemin sebebi Pelikan'in kendi gorus acilarinin kucumsenmesinin ve *dolayisiyla tahrike ugramasinin sonucu oldugunu dusunuyorum. Yoksa kendisi bu siteye gelip de dogrudan irkci soylemlerde bulunmamistir. Ben kendim bizzat kendisinin bircok mesajini okudum. Son birkac mesajina kadar savundugu fikirler TC'nin resmi gorusleri idi. Ama buna ragmen kendisinin irkci oldugu imalari yapildi. Son yazdigi mesajda da kendisi zaten bu soylemlerden kizdigini belirten ifadeler kullandi. Kabul ediyorum, kendisinin agresif bir ifade tarzi vardi. Ama kabul etmek gerekirki kimse iki gunde, *birden irkci olmaz. En azindan ben bunun boyle olmadigini dusunuyorum.
* *Bu sitede ozellikle yonetimin soylemlerinde dikkatli olmasi gerektigini de dusunuyorum. UKKTH'nin gunumuzdeki gecersizligini savundugum icin ben de "otekilestirme" dolayisiyla irkcilik ile itham edildim. Bu da bence bir tahriktir, cunku dayanaksizdir. Eger asabi bir kisilikte olsam buna siteden tek bir kisi tarafindan atilmakla sonuclanacak yazilar yazabilirdim.

Ozetle demek istedigim Pelikan'nin atilmasina yol acan yazilari yazmasinin sebeplerine en azindan bir goz atilabilirdi.

Saygilarimla,
Alt 29-10-2007, 03:37
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sevgili ucuncuyol

* * bu sitenin tüm eski müdavimleri bilir ki Pelikan daha evvelce de benzer yaklaşımları, darbeci anlayışı yüzünden siteden atılmış eski bir üyemizdir, ve bu atılış DK kararıyla olmuştur. Gerçi konumuz bu degildir ama bunu bilen yönetimin tek düşüncesi site platformunun provoke edilmemesidir. Nitekim bu sefer eylemi ile sanki istedigi sonuca ulaşmış gibi görünmektedir.

* * *Bu site düşünce paylaşımı için kurulmuştur ve de öyle kalacaktır. Irkçılık ise kesinlikle taviz veremeyecegimiz bir anlayıştır ve buna müsamahamız yoktur, buna ragmen kendisine bile bile göz yumulmuştur. Bu sitede her birimiz düşüncelerimiz ile varız ve bunları da kimseye kabul ettirmek gibi bir zorunlulugumuz olmadıgı gibi bir de karşı görüşlere tahammül etme gibi bir yükümlülügümüz vardır.

* * *Pelikan direkt olarak olayları çarpıtarak şahsıma da yönelmiştir ve bunu beni pkk ibirlikçisi, terörist, yalaka, şerefsiz, soysuz diye açık açık yazarak da *belirtmiş ve diger yönetim kademesindeki arkadaşlara da akıl vermeye , onları bana karşı yönlendirmeye çalışmıştır. Kaldı ki bu yöntemi de yeni degildir.

* * *Yönetimde olmak düşüncelerini örtbas etmek anlamına gelmez, seviye ile açıklamak gerektirir. Tüm bu ithamlara karşı ben tartışmada taraf oldugum için herhangi bir yetki kullanmayarak olayı arkadaşlarımın degerlendirmesine bıraktım. Mümkün mertebe de muhatap olmamaya çalıştım çünkü geçmişte ne kadar basitleşebileceginin örneklerini yaşamıştık.

* * * Başlıgı baştan sona incelerseniz, onun tüm amacının tahrik oldugunu anlayabilirsiniz. Devamlı bir biçimde karşısındakini vatan haini ve düşman olarak suçlaması vardır. Bu da özellikle bana ve Sargona yönelik olmuştur, çünkü eski bir kuyruk acısı vardır. Buna ragmen biz kendisine tahammül ettik ve ciddiye almadık ve bunun teşhisini psikolojiktir diye koyduk.

* * * *Fakat son iletisi ve bir etnik grubu imha etme anlayışı bardagı taşıran son damla oldu ve buna Cem insan olarak tepki gösterdi, bu da bir insanın dogal tepkisi idi. Yapılması gerekeni yaptı ve yetkisini kullandı. Kaldı ki bu başlık altında pek de etraflı bir tartışma içerisinde kendisi yer almıyordu.

* * * Merak etme, anında Pelikan başka bir isimle gene geldi ve gene gönderildi. Çünkü onun tek bir amacı vardır bu siteyi provoke etmek. Gene gelecektir ve bu sefer de farklı bir kimlikle karşımıza çıkacaktır, çünkü onun üzüm yeme diye bir amacı yoktur, tek istedigi bagcı dövmektir. Geçmişte kendi darbeci anlayışını gerçekleştiremedigi için de burayı provoke etmeye çalışmaktadır. Üzüldügüm tek şey ise okinono gibi birini kandırmış olabilmesidir.

* * * *Okinono hiç sormadan, soruşturmadan, içilen bir kahvenin bile hatırını sormadan derhal taarruza geçmiştir, aşırı hassasiyet göstermiştir. Kendisine ise hiç yakışmamıştır.

* * * *Bu ortam bizim dinli, dinsiz, sagcı solcu, her düşünceden bireyin özgürce düşüncelerini ifade etmeye çalıştıgı bir yerdir. Bunun bozulmasına izin veremeyiz, yoksa burada bulunmamızın hiç bir amacı kalmaz. Karşıt düşüncelere tahammül edemeyen, sinirine hakim olamayan birinin ise bu tarz sitelerde yer almasına hiç de gerek yoktur.

* * * *saygılarımla
Alt 29-10-2007, 05:10
Kıdemli Üye

Sevgili Dilaver,
Pelikan'in eski nickini ben de biliyorum. Kendisi bir iletisinde acik verip ortaya koydu. Olanlarin ayrintisini sizler kadar bilmiyorum. Bir onceki yazimda belirttigim , haksiz yere itham edilmem durumu yuzunden onun hislerine empati duydum. Ama yine de bir onceki iletimde yazdigim onerimin makul oldugunu dusunuyorum. Yani 250'nin altindaki bir uyenin tek kisi tarafindan suresiz uzaklastirilmamasi. Bu guc belki sizlerin makul yaklasimlarinizin sonucu kotu sonuclar dogurmayacaktir ama baska kisilerin eline gecerse sitenin demokratik cizgisine zarar gelebilir.
Onerimi tekrarliyorum:
Bir uyeyi , mesaj sayisi 250'nin altinda olsa bile suresiz uzaklastirmaya ancak DK karar verebilir. Mesajin asiriliginin olcusune gore yonetimden bir kisi en fazla kisa sureli uzaklastirma cezasi verebilir . Bu sure zarfinda DK toplanir, deliller incelenir , geregi gorulurse bu ceza daha sert bir sekilde uygunlanmak uzere yururluge konur.
Alt 29-10-2007, 08:32
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili oki,

Geçenlerde tavan arasını temizlerken antika sandığa ilişti gözüm.. Bir iki üflemeyle üzerinden kalkan tozlar mıdır ya da depreşen anılar mı bilmem ama sandığı açınca göz yaşlarım içeride sessiz sedasız uyuyan şişlerin üzerine düştü; babbaannemin şişleri...

Sence o metal şişler gözyaşını yiyince pas tutar mı? Ayrıca o şişler sandıktan çıksa başka bir işe yarar mı?

En kısa sürede yanıt alabilmek ümidiyle...

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 29-10-2007, 10:04
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Okinono,

Öncelikle, bu *sitede yaptığınız konular hakkında ki * ilginç *yorumlarınızla farkınızı ortaya koyduğunuzu belirtmeliyim.

Elbette ki *burada üyeliği iptal edilen bir üyeyi, hele ki * sizin görüşlerinizin aksi yönünde olan bir üyeyi savunmanızda doğaldır, ancak DK üyelerinin yazmış olduğu hususlarıda göz önünde bulundurmanız dileğiyle konumunuzu tekrar gözden geçirmenizi dilerim. *ops:

Pelikan arkadaşın da * forum kurallarına uymayan fevri davranışlarda bulunması, ucuncuyol'un dediği gibi günümüzün politik anlayışıyla uyuşuyor olsa da, bence en çok sağduyu gösterilmesi gereken zaman bu zamandır diyerek, bir terör örgütünün işini bir kesime bağlamak da *mantıksızlıktır.

Üyeliği iptal edilen arkadaşın da *bir zaman sonra tekrar üye olacağını ve daha olgun bir tavır sergileyeceğini umarak;

Öz Nar Hakikat Seyahat Yolcularının yoluna devam etmesi için direksiyon başına geçmenizi yürekten diliyorum. :wink:

Önerilen Siteler