|
ademden öncede yaşam vardı!ademin gelişini mücdelerken tanrı meleklere size bir elçi gönderiyorum derken melekler tanrım yine mi insan demişler!! böyle bi yaı okumuştum...
adem neydi insanmıydı yada böyle biri varmıyd bu bile bilinmez.. ama bunca insanın ondan geldiğine inanmak akıl alıcı değildir...
|
Öyle değil Kızılordu.
Bakara-30. Rabbin meleklere "Ben yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti; melekler, "Orada bozgunculuk yapacak,kanlar akıtacak birini mi var edeceksin? Oysa biz Seni överek yüceltiyor ve Seni devamlı takdis ediyoruz"
dediler; Allah "Ben suphesiz sizin bilmediklerinizi bilirim" dedi.'
Yani "Yine mi insan!" diye birşey yok.
Tersine bu ayette meleklerin ifadeleri tartışılır. "Melekler gaybı bilmezler, nasıl oluyor da biliyorlar, Allah'a karşı söyledikleri doğru çıkıyor" diye.
Bunu İslamcılar "Melekler gaybı bilmez ama bu bilgiyi ya Allah'tan öğrenmişlerdir, ya da Levh-i Mahfuz'a bakmışlardır" diye açıklarlar.
http://www.sorularlaislamiyet.com/su...w_qna&id=14357
Saçmalık!
Yahu melekler Levhi Mahfuz'a bakıp öğrenince, olacak olana neden itiraz etsinler? Levhi Mhfuzda yazılı olan, gerçekleşecek olan demektir.
"Allah'tan öğrenmişlerdir" sözü de saçma. Hem Allah'tan çğrenip hem Allah'a fikir satmak olur mu?
Doğrusu melekler gaybı bilir. Hatta Allah bile gaybı meleklerden öğrenir.
Tabi İslam felsefesinden çıkardığım sonuçtur bu.
Şöyle ki;
Bir ustanın elinden tüm aletlerini, teçhizatlarını alın. Ustalığı hiçbir işe yaramaz.
En iyi iletişim uzmanının elinden bilgisayarını alın, eli kolu bağlanır.
Allah'ın eli, kulağı, dili, gözü herşeyi meleklerdir.
Meleksiz Allah, melekesiz Allah demektir.
Daha öncede yazmıştım.
Kıyametin saatini bile meleklerden öğrenir Allah.