Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-08-2005, 21:16
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nomore_Lie
Aha şimdi Baltayı taşa vurdun birader.
Ben doğuştan Müslümandım ama birkaç senem kafir geçti maalesef. Ve Allah'a şükür sonunda Müslüman oldum. Yani çocukluğuma geri döndüm

Siz de öyle yapın, biraz gerici olun, murdar bir halden muhteşem bir maziye kanatlanmak gericilikse her namuslu insan gericidir ya hani. O biçim bir gericilik işte. Çocukluğunuza dönüp Müslüman olsanız bilseniz ne güzel birşey

Zamanınında biz de Allah'ın olmadığına dair, Hz. Muhammed'in -haşa- yalancının teki olduğuna dair çok delil aramıştık. Sizin kadar akıllı olamadığımız için bulamadık ya da bulduğumuzu zannettiğimiz şeyler elimizde kırıldı.

Kabullenin veya kabullenmeyin eninde sonunda herkesin başına gelecek bir şey var ki o da şudur ; HAKİKAT ER GEÇ KENDİNİ ACI DA OLSA KABULLENDİRECEKTİR.

Yani bilmiyorum burdaki elemanlar ne zannediyorlar. Bütün Müslümanları geri zekalı, Allah diye bir öcüden korktukları için O'na ibadet eden, yere tüküren, labunya gibi sakal bırakan, günde 5 defa yatıp kalkan, senede 1 ay aç kalan, içki içmeyip zina etmedikleri için dünya zevklerinden mahrum bir alay bedevi mi zannediyorlar? Kafalarındaki Müslüman tasavvurunu çözmek biraz zor. Ama bu böyle olmaz ki yani bir dinin kendisi mensuplarıyla değerlendirmez ki. Nasıl kki Ateizm Ateistlerle değerlendiremezse...

Ha şunu da söylüyüm. Ateizm biraz mantık işi. Yani eski zamanlardan itibaren Ateist düşünürlerin Teistlere karşı yönelttikleri eleştiriler en azından tutarlıydı. Çok olmasa da bazı sağlam temellere dayanıyordu. Ama bu sitede kendilerini ATEİST olarak tanımlayanlar bile Ateizm etiğinden habersiz çoğu. Ateizmin temel zihinsel dayanaklarını çoğu bilmiyorlar. Usulüne uygun ateizm yapmıyorlar en azından.

Mesela eskiler bir Müslümanın Allah korkusunu takdir ederlerdi.
Allah'tan korkmak ayıplanacak birşey değil ki. Keşke hepimiz Allah'tan ödümüz patlarcasına korkabilsek, korkabilsek de korkunun gereklerini adam gibi yerine getirebilsek.
Ama yok, O'nun Gazabından çok Rahmetine sığınıyoruz. O var biliyoruz. Bildiğimiz için inanıyor veya inandığımız için biliyor değiliz. O var, sadece var.

Her neyse.

Herşey döner dolaşır aslına rücu eder. Bu doğa kanununu vazeden ise Doğanın Yaratıcısı olan Allah'tır.
Alt 19-08-2005, 03:01
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

seçme şansı diye bişey yok ki.. Marx'ın dediği gibi:''insanların bilincini belirleyen şey toplumsal varlıklarıdır'' yani toplumdan mutlaka etkilenirsin.. meselamateryalistler şu an müslüman bir ülkede islamiyetin saçmalıklarını anlatırken, hristiyan bir ülkede ise hristiyanlığın saçmalıklarını anlatmak zorunda kalacaklardır..

bi de şu var..islamiyetten önce yaşayan milyonlarca insan var..yahudilikten önce de öyle..

bu insanlara ne olacak..cennete mi cehenneme mi gidecekler??

veya Afrika da ilkel kabileler var semavi dinlerden habersiz bir şekilde yaşıyorlar..kendi tanrıları ve kendi kuralları var... sonları ne olacak

Gerçekten onlar için endişeleniyormusun?Bak arkadaşım sualini sormadan evvel sana bir sula sormak istiyorum..Şu fotoğraf makinasını yapan biri olduğuna inanıyorsun da neden şu gözünü yapan bir yaratıcının varlığını kabul etmiyorsun.

Sanatkarı olmayan bir eserin olmadığını gördüğümüz ve bildiğimiz halde;
Şimdi bu kainattaki yaşayan bilmem şu kadar harikulade canlıların, kendimizin;gözümüzün,kulağımızın,dilimizin,kalbimi zin böbreğimizin vs.. kendi kendine olduğunu iddia eden grup mu?yoksa, onu bilen bir yaratıcı yapmış olmalıdır diyen gruptan hangisi uyulmaya, arkasından gidilmeye daha layık!...

Diğer soruların içinde şu kısaca denebilir..Merak etme Allah(c.c) senden,benden herkesten daha adaletli,daha merhametlidir..

Önerilen Siteler