07-07-2008, 20:40
|
|
|
dilaver abi
sen neyi sorgulamak istiyorsun ???
adamın 2 buçuk milyon eurosu var hem de evinde ....
illa haksız kazanç mı olarak görüyorsun yada görmek istiyorsun bu parayı ???
yada vergisinin ödenmemiş olduğunu nerden biliyorsun da sorguluyorsun ???
nerden ne şekilde kazanıldığını zannediyorsun???
sorgulama amacın politik değilse , derinlerde komünist damarın mı kabardı ??
adamın parası aslında herkesin parası zihniyetinde misin ???
kendince işçiyi köle yaptı öyle mi biriktirdi demeye çalışıyorsun??
hala 40 sene öncesinin ''cent'' hesabında mısın ??
etrafına bir bak
ne kaç para ???
her parası olana her zengine hortumcu etiketi yapıştırmaktan vazgeçelim..
herkese derken sen de populizm yapma lütfen...
|

07-07-2008, 20:46
|
|
|
ayrıca senin sorgulamana gelene kadar
terör örgütü üyesi olmaktan tutuklu yargılanmak üzere metrise yollananan birinin parasına illegal olsa çoktan el konulurdu..
bunu neden es geçiyorsun ??
herşeyi soruşturan savcı mı bunu mu es geçti sence ?????????
|

07-07-2008, 20:51
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bunu sorgulamam seni neden rahatsız ediyor metal, anlamış degilim. Ergenekon operasyınından hiç bir şey çıkmaz. Çıksa da pisligi saklamak için kullanılır. Bunu yazdım daha önce.
Darbelere karşı olan zihniyet önce Kenan Evren'i ve 12 Eylülü yargılayacak.
Paranın kaynagı var mı yok mu merak ettim ve bu paranın kasada tutulmasının bir günlük zararı 2 bin tyl yani eski para ile 2 milyar.
Benim garibime gitti, senin gitmediyse sorgulama ama merakım yüzünden neden bu kadar infial içindesin anlamış degilim.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

07-07-2008, 21:02
|
|
|
para benim değil
sinan aygün ortağım değil
neden infial içinde olayım ??
adam zarar da eder kar da eder ??? bizi neden ilgilendirsin onu diyorum sadece
ama dillenemeyen başka birşey varsa bilmek hepimizin hakkı ??
emin ol en az senin kadar istiyorum varsa yamuk şeylerin ortaya çıkmasını...
yoksa zenginin parası züğürdün çenesini yorar olayına girmenin anlamı yok...
|

07-07-2008, 21:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Benim şimdiye kadar sitedeki çizgimi izlersen dillendirmedigim bir şey olmadıgını bilirsin. Ergenekon beni gerçekten ilgilendirmiyor, yani özel olarak ilgilendirmiyor, bu konudaki görüşlerim belli. Ama bir TC vatandaşı olarak ilgi ile izleyip bakalım sonundan ne çıkacak ya da bu iş sonucu başımıza hangi çoraplar örülecek diye merak etmiyor da degilim.
Bu paranın darbe finansmanında falan da kullanılacagını hiç düşünmedim, tek düşündügüm her gün tv lerde öyle ya da böyle yer alan birinin günlük 2 milyar faizden vaz geçerek neden bu parayı kasasında tuttugu. Bu kapitalizmin mantıgı ile ters çünkü. Belki bu sayede kapitalizm hakkında yeni açılımlar ve bilgiler elde ederiz. Çünkü 2 milyar neredeyse 4 kişiden fazlasının birer aylık maaşı.
Sinan Aygün kaç kişi çalıştırıyor bilmiyorum ama bu para bir ay kasasında kalsa bu paranın faizi ile 224 asgari ücretlinin bir aylık maaşını ödeyebilir. Bu iş kapitalizme ters. Belki yeni bir şeyler de ögrenebiliriz.
saygılarımla
Nazım Hikmet
|

07-07-2008, 21:14
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
metalheart,
ben aslında cok sey bilmiyorum, ama bildiklerimin arasinda kayıd dışı paraların hangi amaclar için kullanılabileceği gelir. Düşünün karşımızda liberal kapitalist sistemin gönüllü temsilcilerinden bir tanınmis iş adamı var ve bu iş adamı bahsi gecen parayı yatırıma, veya her yıl değeri artan dünya borsalarına, veya yurt içindeki bankalar aracılığı ıle faiz beklentisi ile yatırmıyor, atıl bır sekilde kasasında tutuyor.....
bu ilk önce kendisinin savunduğu kapitalist sistem ile çelişir.
Sizlerce iki , üc milyon euro fazla bir para olmayabilir, ama bu paralar ile kac kurşun alınabilinir ? Trabzondan İstanbula kac otobüs bileti, kac Medya Mensubu ile bir Restoranda kac akşam yemeği hesabı ödenebilinir? Kac tane Brüksele ucabilmesı için Ucak Bileti alınabilimir ?
AKP`yı kapatabilecek bir yargı Sistemi Sinan Aygünden de bu konuda mantıklı bir açıklama beklentisi olmalı....
Eger Varsa böyle bir örgütlenme bu örgütlenmenin bir kasasıda olması neden anormal olsun ?
Evet Yeşil sermaye sorgulanıyorsa bu sermaye`yı hangi etik nedenler ile sorgulamayalım ?
NOT: Eger bugün Almanyadan cıkış yapıyorsanız üzerinizde 30 000 euro dan fazla olup olmadığı sorgulanır, eger varsa bu Paranın vergılendirilmiş olduguna dair bir belge istenir... böyle bır belge sunulamıyorsa o zaman o paraya el konulmak ile birlikte cezai işlemler uygulanır
|

07-07-2008, 21:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Türkiye'de "yastıkaltı" denilen yani bankalarda tutulmayan çok yüksek miktarda bir para olduğu biliniyor. Bunu sermayedarlar da yapıyor.
Neden yapıyor?
Bir güvence olarak görüyor o parayı.
O paradan gelecek faizi gözden çıkarıyor.
Örneğin, bankalardaki paraya el konulabileceği tehlikesini düşünüyor.
Ama bu yastıkaltının oranı en fazla % 5-10 düzeyinde olmalı.
Örneğin, Sinan Aygün'ün 2,5 milyon eurosuı yastıkaltıysa bence serveti 40-50 milyon eurodan az değildir.
Eğer, yastıkaltı parası bu orandan çok daha yüksekse, örneğin 7-8 milyon eurosu olup ta 2,5 milyonu yastıkaltıysa, bu para büyük olasılıkla karaparadır.
Ne darbe için, ne terör için, ne başka gizli işler için paranın bankada değil de kasada tutulması gerekmez. Yani, hiçkimse evinde saklıyor diye bu paranın kirli işlerde kullanıldığı çıkarımı yapmasın. Ayrıca darbe yapmak için para gerekmiyor.
Darbeyi yapanın, ertesi günü hazine de, bankalar da elinde demektir.
Tankları yürütmek, tv'lere el koymak ve parlamentoyu kapatmak için para şart değil.
|

08-07-2008, 00:28
|
|
|
dilaver´isimli üyeden Alıntı
Bunu sorgulamam seni neden rahatsız ediyor metal, anlamış degilim. Ergenekon operasyınından hiç bir şey çıkmaz. Çıksa da pisligi saklamak için kullanılır. Bunu yazdım daha önce.
Darbelere karşı olan zihniyet önce Kenan Evren'i ve 12 Eylülü yargılayacak.
Paranın kaynagı var mı yok mu merak ettim ve bu paranın kasada tutulmasının bir günlük zararı 2 bin tyl yani eski para ile 2 milyar.
Benim garibime gitti, senin gitmediyse sorgulama ama merakım yüzünden neden bu kadar infial içindesin anlamış degilim.
saygılarımla
|
Yahu hemen farklı bir şey aramayın , DTH hesaplarında kur farkları stopaja dahildir.Bu sadece
Sinan Aygün akıllı adam niye parasını bankaya koysun boşuna vergi versin.
Konu AKHENATON tarafından (08-07-2008 Saat 00:30 ) değiştirilmiştir.
|

08-07-2008, 00:32
|
|
|
Konuyla ilgili Sinan Aygünün yazısı , isterseniz vergi mevzuatınıda basabilirim.
Türkiye?nin itibarı sıfırlandı
Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Sinan Aygün, 1 yıldan önce ülkeden çıkacak sıcak paraya Tobin vergisi konulmasını bekledikleri sırada, hükümetin yabancı yatırımcıların finansal araç kazançlarından yüzde 15 olarak uygulanan stopajın sıfıra indirilmesi kararını eleştirdi.
Aygün, ??Hükümet yalancı (yabancı) sermayenin getireceği sıcak paranın esiri olmuştur. Yerli sermayeye stopaj koy, Yalancı sermayeye stopajı sıfırla. Bunun anlamı Türkiye?nin, Türk yatırımcısının itibarının sıfırlanmasıdır" dedi.
Aygün, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Ali Babacan tarafından açıklanan, finansal araçların vergilemesinde yeni düzenlemeleri içeren tedbirleri, günü kurtarmaya yönelik ??Korku tedbirleri?? olarak değerlendirdiklerini bildirdi.
ATO Başkanı Aygün, "Reel sektör ile çelik çomak oyna, sıcak parayla sörf yap, yabancıyla rulet masasına otur. Anlaşılıyor ki, ekonomi yönetimi tatile çıktı?? dedi. Aygün, ?Türkiye kalıcı tedbirler almak yerine, günü kurtarmaya yönelik açıklamalar yapmaya devam ediyor. Sıcak paradan, ithalattan, borçlanarak hormonlu büyümekten medet umuyor. Sıcak parayla sörf yapmak, yabancıyla rulet oynamak, piyasadaki oynaklığı ortadan kaldırmaz. Kalıcı tedbirler yok, üretim ayağı kesik, güven verici adımlar buzdolabında. Borsaya, sıcak paraya vergi indir, vatandaşa vergi bindir. Hükümet dalgalanmaya el koymadı. Hükümet dalgaların arasında boğuldu.??
|

08-07-2008, 00:45
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Akhenaton
Kendini paralamana gerek yok, Sinan Aygün'e bir suçlamamaız yok, düşünmedik de. Yalnızca paranın kaynagını merak ettik. Sen yanında isen cevap ver, yok degil isen bu kadar kendini yorma. Mutlaka mahkeme safhasında bu da gündeme gelir ve biz de oradan ögrenir, kendi sorumuzu kendimiz cevaplarız.
Yahu şu düşünce alışverişine alışın biraz. Bizim yazılarımızda biz ve onlar yoktur.
Benim yazılarımda tek kıstas vardır. İşçiler ve sermaye , ben ancak burada tarafım.
saygılarımla
Nazım Hikmet
|