Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-08-2005, 00:52
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Beyni çıkarımlarına ilgi duymaya başladım..Nasıl oluyorda hangi yolla bu çıkarıma vardığını söyleyebilirmisin?Hz.Muhammed(s.av)'in Allah'ın elçisi olduğunu ne zaman anlayacaksınız?Ahırettemi?
Alt 22-08-2005, 00:53
Justhinking Justhinking isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

beyni kardeş,

Peygamberin o anlatımı teşbirhtir teşbihten ziyade şudur:

dünya tersine dönse o düğüne gitmem.

kıyamet kopsa yerinden kıpırdamaz.

kırmızı kar yağdığında geleceğim sana. vs. vs. vs.

kolay anla diye basitleştirdim. maksatım incitmek değil ama ancak böylesinden anlayacaksın galiba.. Peygamberin o ifadesi Peygamberin davasından dönmeyeceğini anlatan bir ifadedir. yani ölürüm de dönmem diyor orada eğer sen bunu bile mesele yapıp öne koyuyorsan kusura bakma ama bağnazsın demektir. bu da senle değil tartışmayı konuşmayı bile zorlaştırır..

selametle bereketle hidayetle

How can you be so sure?
Alt 22-08-2005, 10:30
mehmet mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

beyni Diyor ki
mehmet

soruna cevap veriyorum. Peygamberin sopa yemekten korktuğu için teklifi kabül etmemiştir.

Peygamberinin öyle bir astroloji bilgisi var mış ki, teklife bir elime ay'ı bir elime güneşi verseler de davamdan vaz geçmem demiş. Güneş ve ay ele sığacak kadar küçük herhalde.
selamlar
kardeş sana söyleyecek söz bulamıyorum.benim dediklerimden bu anlamı çıkarabiliyorsun ya bravo sana.neden ateist olduğunuzu daha net anlıyorum şimdi.
Alt 22-08-2005, 18:36
beyni
Üye Değil

mehmet

Ne güzel ve anlamlı cevap vermişim.

Biraz düşünürsen, cevabımın ne kadar mantıklı olduğunu görürsün.

Hem sana da cevap beğendirmek zorunda değilim.
Alt 23-08-2005, 12:33
Üye

selamlar
beyni kardeş sen bu soruya cevap verme istersen.cevabın saçmalık ötesi olmuş.
Alt 25-08-2005, 12:47
Üye

selamlar
sevgili ateistler soruma mantıklı cevap verecek kimse yokmu aranızda
Alt 28-08-2005, 07:35
bager99 bager99 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ben

ben mehmetin sorusuna değinmek istiyorum diyor ki mala mülke kadına vs.tamah eden biri nasıl olur da tüm bunları alma fırsatı varken hepsini elinin tersiyle iter?bir insanı veya durumu anlamanın bence iki adımı vardır önce anlamayı istemek bunu yolu ön yargılrdan arınmayı başarmaktır yani muhammedi ne gönüllerin sultanı nede psikopat bir manyak saymamak ikinci adım is empati kurmak yani kişinin kendisini başkasının yerine koyarak düşünmesi bilmem sen bunları yapabilecekmisin. bir an olayın gerçek olduğunu kabul edelim sen olsan böle bir durumda sana mal mül teklif eden düşmanlarına güvenirmiydin aceba ebu cehil ve arkadaşlarının mekkenin tahtına oturttukları muhammedin o zaman bir avuç olan taraftarına dönüpte "işte inandığınız adam menfaati için sözünden caydı "demeyeceğini kim garanti edebilir?nitekim aynı muhammet o zaman teptiği bütün nimetleri uydurduğu islmla geri almıştır öyle ki kurana bile kendisini peygambere adayan kadınları yanlız ona has olmak üzere helal saydırmış tükürükle tedaviden mal kazanan sahabelerini kazançlarına kendisinide ortak etmiştir bu söylediklerime kaynak istiyorsan aç bir TURAN DURSUN kitabı oku !demek isteğim sende hayatında tek bir bilimsel makalesi olmayan harun yahyanın kalkıpta bu gün dünya üniversitelerinde okutulan bilimsel bir gerçek olan evrimi çürüttüm demesi gibi bir hataya düşüpte araştırmadan sorduğun bu soruya ateistler cevap vermiyor deme yanlışlığına düşmemeni temenni ederim araştırırsan soruduğu sorunun o kadar da mühim olmadığını göreceksin sevgilerle
Alt 28-08-2005, 12:08
Üye

selamlar
bager99 kardeş
bana turan dursunumu kaynak gösteriyorsun hani şu duvara su atıp şekilere bakıp onları insana,kuşa benzeten sonradan bunlar tessadüf sonucu olabiliyorsa insan ve evrende tesadüfen olabilir diyerek ALLAH CC yi inkar eden ilkokul mezunu turan dursunmu?kardeş herkesin yazdığı çizdiği kaynak kabul edilmez biraz insaflı olalım. bana kurandan veya sahih hadislerden kaynak göstermen gerekir.
biran için bu teklifin sana yapıldığını düşün.kabul ederdin sanırım 80 kişilik bir mürit pek önemli olmasa gerek.
evet ateistler cevap vermiyor veya veremiyorlar.bu senin dediklerin cevap olarak kabul etmiyorum şayet kırılmazsan eğer.kendi düşüncelerine saygı duyarım ama işin içine t.dursunu katma lütfen bunun kitaplarını okudum dini bilgisi eksik olan herhangi biri bile onun yazdıklarının yanlış olduğunu ispatlar.turan dursun bilim adamı değil tam bir şarlatandır bana göre.
Alt 28-08-2005, 12:59
beyni
Üye Değil

mehmet

Güzel cevap vermiştim ama beğendiremedim. Böyle sanal sorulara verilecek bir sürü cevap bulunur. Bir cevap daha veriyorum. Bence teklifi az buldu. Sahi ne teklif ettiler?
Alt 28-08-2005, 19:39
ank0606
Üye Değil

Standart Cevap mı? Neye cevap?

Değerli insan Mehmet kardeş! Sorunu okudum. Diyorsun ki "Muhammed neden bütün bunları geri çevirdi?" Eeeeee!!! Ne olmuş yani? Muhammed bütün bunları geri çevirdi diye onu peygamber mi kabul edelim? Onları geri çevirmesi peygamber olmasının kanıtı mı oluyor? Eğer öyle kabul ediyorsan, yanıldığına emin olabilirsin! Çünkü senin sorun, onun peygamber olduğunu ispat etmeye çalışanların verdiği örnekler ve açıklamalar yanında hiç kalır. Max plank'ı bilir misin bilmem! Hani şu quantum teorisini ortaya atan veya da geliştiren şahıs. 6 oğlundan 5'i ölüpte, altıncısı hitlerin eline düşünce, hitlercilerin "eğer hitlere bağlılığını imzalarsan, oğlunu affederiz" demelerine rağmen, imzalamayıpta 6. oğluda öldürülen şahıs.
Sen bırak malı mülkü, adamlar idealleri uğruna cayır cayır yakılmayı bile göze alıyor. Al sana, G. Bruno. Dünyanın güneş etrafında dönme fikrinden vazgeçmedi. Savunmaya devam etti ve tavuk gibi kızartıldı. Şimdilik bu kadar. Aslında çok şey yazacaktım. O niyetle buraya oturmuştum ama ne yazık ki çok acil bir işim çıktı. Şimdilik iyi akşamlar
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler