Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-09-2008, 13:21
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

13,700,000,000 - 4,500,000,000 = 9,200,000,000
9.2 milyar yıl sonra dünya oluşmuş. Demek ki tanrı dünyayı yaratırken evrenden haberi yoktu.

Tamam dünyayı yarattı, insanı (homo sapiens sapiens) yaratmak için
de 4,500,000,000 - 240,000 = 4,499,760,000 yıl niye bekledi?

Yaratılış akılın, mantığın alacağı işler değil, akılla düşünürsen deget allasen işin mi yok da bunlara inanıyorsun. Akılla, mantıkla, dürüstlükle düşünmezsen de akılsızlık, mantıksızlık ve yalancılık seni bekler.

Selamlar.
Alt 05-09-2008, 14:02
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

katre_07´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bir şey istedik mi ona anında ol deriz o da oluverir..
burda ben dünyanın altı günde(pzrs,salı,çrşmba,perşmbe,cuma,pzr) yaratıldığını tanrının şubatta da dinlendiğini çıkaramıyorum... bu ayetle bu saçmalıkları nasıl bağladınız ...o ayet Allahın azametini kudretini ona hiçbir şeyin zor gelmeyeyeceğini anlatmak içindir..

Evet, anlatmak için sayısal sabit almak gerekiyormuş. 6. Sabitiniz bu olsa gerek ancak söyledikleriniz mantıklı değil. Kudreti anlatmak için elma armut hikayelerine neden ihtiyaç duyuyor olsun? Konu inanç ve inandırma olunca aslında insanın Kıblesi şaşar. Bir daha da o kıbleyi ne yerine nede rayına oturtmak mümkün olmayacaktır çünkü sabun gibi kayacaktır. Çünkü ne pahasına olursa olsun önemli olan inancı, tabuyu her halükarda üste çıkrtmak görevi vardır. Bunun için beyin oryantali yapılıyor olsa bile, bu önemsizdir.

Araf
(54) Şüphesiz sizin Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratan ve Arş'a kurulan, geceyi, kendisini durmadan takip eden gündüze katan, güneşi, ayı ve bütün yıldızları da buyruğuna tabi olarak yaratan Allah'tır. Dikkat edin, yaratmak da, emretmek de yalnız O'na mahsustur. Âlemlerin Rabbi olan Allah'ın şanı yücedir.

Yunus
(3) Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratan, sonra da Arş'a2 kurulup işleri yerli yerince düzene koyan Allah'tır. O'nun izni olmaksızın, hiç kimse şefaatçı olamaz. İşte o, Rabbiniz Allah'tır. O halde O'na kulluk edin. Hâlâ düşünmüyor musunuz?

Hud
(7) O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı konusunda sizi imtihan için, henüz Arş'ı su üstünde iken gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratandır. Böyle iken "Ölümden sonra şüphesiz diriltileceksiniz" desen, inkarcılar "Mutlaka bu apaçık bir büyüdür" derler.

Furkan
(59) Gökleri ve yeryüzünü ve ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan sonra da Arş'a4 kurulan Rahmân'dır. Sen bunu haberdar olana sor!

Secde
(4) Allah, gökleri ve yeri, ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan sonra da Arş'a kurulandır. Sizin için ondan başka hiçbir dost, hiçbir şefaatçi yoktur. Hâlâ düşünüp öğüt almayacak mısınız?

Yukarıdakileri geçtik, Aşağıya alacağıma göre sen mi doğru yaklaşıyorsun yoksa aşağıdaki yemin eden mi yanlış söylüyor anlamak güç. Diğer taraftan bir şey kendi kudretini söylemek için şöyle, yada böyle yaptım deyipde, aslında öyle yapmadımda kudretimi göstermek için söyledim der mi? Hadi bunları geçtik senin söyleminden en temelde çıkan şu ki,o da Kur'an'ın birilerinin söylemleri olduğu. Bak Yemin ne diyor!

" Kaf
(38) Andolsun, gökleri, yeri ve ikisi arasında(!) bulunanları altı günde (altı evrede) yarattık. Bize bir yorgunluk da dokunmadı."

"Hadıd
(4) O, gökleri ve yeri altı günde (altı evrede) yaratan, sonra Arş'a kurulandır. Yere gireni, ondan çıkanı, gökten ineni, oraya yükseleni bilir. Nerede olsanız, O sizinle beraberdir. Allah bütün yaptıklarınızı hakkıyla görendir."

Her zaman olduğu gibi çözümünüz çok basit. Yok saymak ve kurtulmak. Sizin yaptığınız gibi. Ancak konu diyor ki bilimsel veriler bu ve budur. Bu halde yaratılış masalı ile kökten çatışan verilerdir ve siz yaratılış masalındaki şu verilerinizi somutlama şansına sahipmisiniz? Sahipseniz nasıl bir zaman kullanırsanız kullanın ama anlatın diyor.

Buyrun Yemin ederimki gökleri ve yeri ve arasında bulunanları!!!!! 6 günde yarattık diyor. Burada dahi yer ve gök'ün nasıl hayal edildiği net. Yapışık ikizleri ayırıp aralarına da yıldız koymuşlar.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu spartacus tarafından (05-09-2008 Saat 14:05 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-09-2008, 14:36
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder

altı günden kasıt altı evre olabilir... başka bir şey de..!ELMA ..ARMUR..DAĞ TAŞ GÖKLER YERLER..HATTA SİVRİSİNEK BİLE ALLAHIN AZAMETİNİ GÖSTERİRİ İNANANLAR İÇİN..
bir şey istedik mi ona anında ol deriz o da oluverir..burda ve benim yazdığımda bir çıkmaz göremiyorum.. benim yazdığım ne senin cvpların ne...!

..Diğer taraftan bir şey kendi kudretini söylemek için şöyle, yada böyle yaptım deyipde, aslında öyle yapmadımda kudretimi göstermek için söyledim der mi? ..

sanırım konuları birbirirne karıştırdın senin burda bahsettiğin altı gün olsaki benin soledğim anında oluvermesi..
tekrar söyleyim ''bir şey istedikmi ona anında ol deriz o da oluverir...''bu cümle allahın azametini bildirmek içindir..
Alt 05-09-2008, 15:23
Silverhand Silverhand isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Yevm" basbayağı "gün" demek. Bunu ef'al vezniyle çoğul yaparsan "eyyam" olur bu da "günler" demek. Tıpkı "tıfl"ın "etfal" "vakf"ın "evkaf" olması gibi. Evre mevre değil "yevm" basbayağı 24 saatlik zaman dilimi bu. Okulda şems ve kamer harflerini öğrenirken konu başlığımızın adı "el yevm tensah" (Bunu bugün unutursun)idi. Görüldüğü gibi yevm gün demek. Eğer evre ise bu evreler de açıklanmalı. Ben bunun evre olduğunu biliyorum ama evrelerin ne olduğunu bilmiyorum olmaz.

Ayrıca ol deyince olmakla oluyorsa bilmem kaç milyon yıl nasıl açıklanabilir. Ol bir çırpıda denebilir ki değil altı gün ya da altı evre altı saniye sürmez bile. Yani isteyen istediğine inanır ama burda bu çelişkiler var.
Alt 05-09-2008, 15:51
Üye

evrenin anında meydana geldığinden bahsetmıyor ki ol dedikten sonra işte altı gunde meydana getirdiği mantığına nerden cıkılıyo..sanırım konuda problem var..
ol
Alt 05-09-2008, 16:29
prometheus4517 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prometheus4517 prometheus4517 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

prometheus4517 - İCQ üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - MSN üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - YAHOO üzeri Mesaj gönder

sayın katre

bence sende problem var. Neden diyeceksin:

1 Evrende bir düzen olmadığı bütün bilim adamlarının kabul ettiği birşeydir

2 Evren hala genişliyor

3 Canlılar da gelişiyor değişiyor yok oluyor yeni türler oluşuyor falan filan

4 Allahın önce dünyayı yarattığını sonra göğü yıldızları güneşi ve bütün alemleri -hatta 18000 alem der.- yarattığını söylüyor. Oysa bilim tam tersini kanıtlıyor. Bunu şuna yorabiliriz: o zamanki kıt astronomi bilgisi bunları insanlara yazdırmıştır. Allahın sözleri değildir. Sonuçta güneşi dünyanın etrafında döndürdüğünü de söylüyor ama hepimiz tam tersinin gerçek olduğunu biliyoruz.

5 sana tavsiyemdir. allaha inanıp inanmaman mesele değil. inandığın şeyi birisi sorguladığında sende şüpheyle yaklaş. inatla savunmaya devam edebilirsin ama sağlam temelli kanıtlar sunmak gerekir. eğer sunamıyorsan önce sen oturup inceleyeceksin inancını.
Alt 05-09-2008, 17:36
Üye

Evrende bir düzen olmadığı bütün bilim adamlarının kabul ettiği birşeydir

CİDDİMİSİN..BÜTÜN BİLİM ADAMLARI ÖYLE Mİ?evrende evrende düzenin olmadığı sadece siz ateistlerin fantazisi ....sizi insanların içinden çıkar geriye kalan bütün insanlar evrende düzene inanırlar ..
senin genellemene göre de şöyle saçma bir sonuç çıkıyor bütün bilim adamları ateisttir...çok yazık ben ateistlerin kibirli old bilirdim ama bu kadarının da değil..

evren genişliyor mu?

bunu bir yerden hatırlıyorum.. !!
Alt 05-09-2008, 18:03
ersay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ersay ersay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ersay - MSN üzeri Mesaj gönder

dünyayı 6 günde yaratan tanrı .ademi 40 yılda yaratmış adoşta neden zorlanmış anlayamadım.gerçi ben bu inananların tanrısından pek birşey anlamış degilimde anlayanada aşk olsun belkide bildiği bir dümen vardır.hikmetinden sual olunmaz.buramazan ramazan fazla ileri gitmeyeyim ne olur ne olmaz ben işimi garantiye alayımda ben ilahime devam ediyim ...............sordum sarı çiçeye annen baban varmıdır.

ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan iyidir!
Alt 05-09-2008, 18:08
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evren genişliyor mu?
Evren genişliyorsa halen birşeyler yaratılıyor demektir.

Oysa Kur'an Allah'ın 6 günde yer ve göğü yaratma işini bitirip 7. gün göğe istiva ettiğini söyler..

Genişleyen evren modeli Kur'an'a ters.

Big-bang teorisi de YOKtan VAR etmeye ters..

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 05-09-2008, 18:09
çakırcalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
çakırcalı çakırcalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ersay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
dünyayı 6 günde yaratan tanrı .ademi 40 yılda yaratmış adoşta neden zorlanmış anlayamadım.gerçi ben bu inananların tanrısından pek birşey anlamış degilimde anlayanada aşk olsun belkide bildiği bir dümen vardır.hikmetinden sual olunmaz.buramazan ramazan fazla ileri gitmeyeyim ne olur ne olmaz ben işimi garantiye alayımda ben ilahime devam ediyim ...............sordum sarı çiçeye annen baban varmıdır.
Çiçek ne dedi? "Ben bilmem, allah bilir" mi dedi?

Önerilen Siteler