Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-02-2009, 22:52
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger pante;

Tanrisalligin disina cikamayan dusuncenin; zaten, beni; teist veya teizme bagli kilmasi mumkun degildir. Ama ben ne tanrililarla ugrasirim, ne tanriyla ne de tanrisizlarla. Ateist olsaydim, D.O. uyesi olurdum.
Ahada suç üstü yakalandın hocam, DÖ ye girmek için ateist olma şartı aranmıyor, dinsiz olmak kafidir.

Siteyi takip etmiyorsun hocam, en temel mekanizmayı kaçırmışsın. Dilaver'in dilinden kurtulaman artık.

Selamlar.
Alt 04-02-2009, 23:04
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger pante;

Kim o, tanrı olasılığını ima edecek şekilde tanrı kavramı ortaya koyan ateist?
Sen misin?-pante

Bilmem! yazilan yazilar; sitede duruyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 04-02-2009, 23:08
Kıdemli Üye

Saygideger qw19;

"Allah'in Sopasi" basliginda, sargon, "benden pass" demis. Uzuldum ve de sasirdim. Halbuki ne guzel bilgi alis verisi yapiyorduk. Ben simdi o baslikta kimle, bilgi alis verisi yapacagim. Neyse, elbet bir yazarimiz, bir mesaj iletir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 04-02-2009, 23:25
Kıdemli Üye

Saygideger qw19;

DÖ ye girmek için ateist olma şartı aranmıyor, dinsiz olmak kafidir.-qw19

Ben de merak ediyorum. Ateist olan bir kisi-ki pantenin algisi-nasil dinli olabilir diye. Tarihte boyle bir ornek varmi? Gerci; ieriden bakis acisi; zaten dini mentalite ve tanrisal-tanrilili veya tanrisiz- da... neyse!

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 04-02-2009, 23:29
Kıdemli Üye

Saygideger qw19;

Ayrica, benim o cumlede demek istedigim; "antiteist temelde; dini goruslulerle ugrasirdim, o zamanda; D.O. uyesi olmam olasi olurdu" icerikli bir deyisti.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 04-02-2009, 23:54
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Allah'in Sopasi" basliginda, sargon, "benden pass" demis. Uzuldum ve de sasirdim. Halbuki ne guzel bilgi alis verisi yapiyorduk. Ben simdi o baslikta kimle, bilgi alis verisi yapacagim. Neyse, elbet bir yazarimiz, bir mesaj iletir.
O "pass" sözcüğü aslında "pes" anlamına geliyor.
Ama bu "pes" yenilgiyi kabullenmenin pes'i değil.
Bıkkınlığın pes'i.
Bıktırıyorsun insanları sevgili evrensel-insan.
Tatlıya bağlamıyorsun, sorularla konuyu uzattıkça uzatıyorsun.
Bu şekilde seninle kim başedebilir? mümkün mü?
Ondan sonra diyorsun ki; "Ben şimdi kiminle bilgi alışverişi yapacağım?"
Böyle giderse bırak bilgi alışverişini, sen online olduğunda forumdan kaçacak millet.
Bir de "Beni neden DÖ'ye almıyorlar?" diyorsun.
3 günde DÖ'nün tozunu attırırsın, adam kalmaz grupta.
Senin enerjine, senin çenene, senin diline tahammül edecek adam göremiyorum sitede.
Galiba en dayanıklısı Aydoe çıktı. O da sanmıyorum bir daha senin sokaktan geçsin.
Alt 05-02-2009, 00:15
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

Evrensel hocam,
Sizin gibi ne tanrıcı ne de tanrı karşıtıyım diyen bir bireyin öyle bir grupta ne işi var.
Ben sizin her tür bakış açısının ötesinde bir insanoğlu olduğunuzu düşünüyordum
Alt 05-02-2009, 00:23
Kıdemli Üye

Saygideger pante;

Bikkinligi veren nedir sence? Ben neden bikmiyorum, peki? Ustelik bikan sizler olduguna gore; neden bikkinliginizin nedenini bende ariyorsunuz? Sizin, kendi kendinizi kontrol mekanizmaniz calismiyor mu? Siz istemeden nasil ben sizi biktirabiliyorum.

Bir kisi, kendi dusunce ve davranisindan; herseyden once kendisini sorumlu tutmalidir. Eger, bunu baskasina bagliyorsa; bu hem kacis, hemde kacisin nedenini sorgulamamaktir.

Soru sudur? Beni biktiran nedir? Eger beni biri biktiriyorsa; bikkinlik benim kontrolumde degil mi? Bikkinligimin nedenini kendimde mi aramaliyim? Yoksa; baskasini mi "suclamaliyim" Baskasini suclama; ne gibi bir cozumdur? Ama, cozumun kokeni kendi kendimi degerlendirmem. Eger, istem disi birsey yapiyorsam; bunun temelini kendimde aramam gerekir. Baskasinda degil. Iste, birey olabilmek; kendi kendini kendinden sorumlu ve yukumlu tutabilmektir.

Sana bir ornek vereyim. Burada mahkemede kendini savunmak icin" bu isi bana A sahsi yaptirdi" dediginde, bu mantiksiz algilanir. Hakim sunu der "Senin kendi dusunce sistemin ve kendi karar becerin yok mu? Sonucta, bir kisi sana sunu yap dediginde; yapan sen misin o mu, Suc isleyenindir, ona isletenin degil.

Burada da; bikan sargondur, benim biktirmam degil.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 05-02-2009, 00:25
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bikkinligi veren nedir sence? Ben neden bikmiyorum, peki? Ustelik bikan sizler olduguna gore; neden bikkinliginizin nedenini bende ariyorsunuz? Sizin, kendi kendinizi kontrol mekanizmaniz calismiyor mu? Siz istemeden nasil ben sizi biktirabiliyorum.

Bir kisi, kendi dusunce ve davranisindan; herseyden once kendisini sorumlu tutmalidir. Eger, bunu baskasina bagliyorsa; bu hem kacis, hemde kacisin nedenini sorgulamamaktir.

Soru sudur? Beni biktiran nedir? Eger beni biri biktiriyorsa; bikkinlik benim kontrolumde degil mi? Bikkinligimin nedenini kendimde mi aramaliyim? Yoksa; baskasini mi "suclamaliyim" Baskasini suclama; ne gibi bir cozumdur? Ama, cozumun kokeni kendi kendimi degerlendirmem. Eger, istem disi birsey yapiyorsam; bunun temelini kendimde aramam gerekir. Baskasinda degil. Iste, birey olabilmek; kendi kendini kendinden sorumlu ve yukumlu tutabilmektir.

Sana bir ornek vereyim. Burada mahkemede kendini savunmak icin" bu isi bana A sahsi yaptirdi" dediginde, bu mantiksiz algilanir. Hakim sunu der "Senin kendi dusunce sistemin ve kendi karar becerin yok mu? Sonucta, bir kisi sana sunu yap dediginde; yapan sen misin o mu, Suc isleyenindir, ona isletenin degil.

Burada da; bikan sargondur, benim biktirmam degil.
Benden de pass...
Alt 05-02-2009, 00:25
Kıdemli Üye

Saygideger sinner;

Goruslerin icin, tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Önerilen Siteler