08-12-2008, 03:01
|
|
Üye
|
|
|
|
aydoe´isimli üyeden Alıntı
’Biz yaşamımızda,toplumda ve felsefemizde materyalist,ama ahlakta idealistiz!
Netice olarak ne demiş?
Marksizmden de materyalizmden bihaber bir yazı.
Ben idealistim demek ne demek?Benim ideallerim yokmu?
Materyalist olmam ideal sahibi olmamı ,materyalist ahlak sahibi olmamı engellemez.
Her devrimci idealisttir.
Senin hocan daha ideali olmakla idealist felsefenin ayrımından habersiz.
İdea fikir demek idealist fikir sahibi demek ,felsefede ki idealizm ise düşüncenin maddeyi yarattığını savunan görüş.
Sapla saman karışmış yazıda
|
yazının özü şu : materyalizm geçersizdir, ütopiktir ,saçmadır, boştur. vesselam..
insan,cennete de cehenneme de kendi emeğiyle gider.
|

08-12-2008, 03:10
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

08-12-2008, 03:14
|
|
Üye
|
|
|
|
|
aramızdaki anlayış farkı imanla küfür arasındaki sınırdan meydana geliyor..sen küfürdesin ben imandayım.. materyalizmin ne kadar uygulanabilir, ütopik olmadığını gördük !!
|

08-12-2008, 03:28
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ütopya ne demek?
Madde yokmu?
Boşluk yoktur materyalizmde herşey zaman ve mekan içinde vardır,masallara yer yoktur.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

08-12-2008, 03:35
|
|
Üye
|
|
|
|
Ütopya ne demek?
Madde yokmu?
Boşluk yoktur materyalizmde herşey zaman ve mekan içinde vardır,masallara yer yoktur.
|
islamda da boşluk yoktur.. madde ve mana arasında uyum vardır. Allah şu anda seni görüyor. bu masal değil. gerçekçiliktir.
|

08-12-2008, 04:16
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Allah beni görüyorsa zulümü de görüyor ve seyrediyor.
Siz kendinizi inandırmışsınız masal kahramanına aşık olmuşsunuz ,olabilir.
Manayı yaratan maddedir,madde olmadan mana olmaz.
|

08-12-2008, 04:21
|
|
Üye
|
|
|
|
Allah beni görüyorsa zulümü de görüyor ve seyrediyor.
Siz kendinizi inandırmışsınız masal kahramanına aşık olmuşsunuz ,olabilir.
Manayı yaratan maddedir,madde olmadan mana olmaz.
|
Allah zulmü görüyor ve ekliyor :
"Zulmedenler yakında nasıl bir inkilaba uğrayıp devrileceklerini bileceklerdir"(Şuara 229)
zaten karşı olduğum da bu..salt materyalizm ya da salt idealizm..ne realizm ne idealizm, benimki 2 si arasında bişey.. bu da benim gerçeği görmemi sağlıyor. doğrusu ve en makulü de budur.
|

09-12-2008, 23:30
|
|
Üye
|
|
|
|
Marx süper tutarlı....
Yani, Marx gibi bir materyalist (ki ilk etapta bir filozoftur) "hayalet" kelimesini kullandı ve bir anda tüm "maddeciliği" yıkıldı...?? Hımmm, sanırım, "insan duygularını" (emotions & senses) içeren ve sadece sadece, işte aynen "muğlak" durum, konum veya ortamları belirtmek üzere "benzetmelerde" kullanılan sözcükleri sözlüklerden çıkarmamız gerekecek!
Eğer, bunun irdelenmesinin sebebi, Marx'ı bir şekilde küçültmek ("discredit" kelimesidir aslında tam demek istediğim) ise, başarısızdır. KAPİTALİZMİN bugünkü ekonomik krizin sebepleri açıktır! Ki, bu konuda fazla takılmayacağım.
Önemli olan konu, Marx'ın kapitalist ekonominin üzerine kurulduğu "sömürü" düzeninin (ki sermaye birikimi sistemidir) işletilmesinde, DİNİN ve dini öğelerin bu sömürü çıkarına nasıl kullanıldığıdır. Aksi halde, "bireysel inanca" Marx'în karşı çıkması için bir "alt yapısal sebep" de zaten oluşmayacaktır. Ancak, durum, tüm insanlık tarihi boyunca aynı olmuş, insanlar sömürülmüş, karşılığında da "öteki tarafın" hikayeleri satılmış; insanların haksızlığa ve sömürüye karşı HAKLI isyanları "barışçı" bir şekilde bastırılmıştır.
Emeğinden başka SATACAK BİR ŞEYİ olmayan insan, sizce ne kadar insan olabilir. Eğer, bir insan, emeğini DAHİ satamıyorsa (işsizlik), o insanın HİÇ BİR ŞEYİ kalmamıştır!!! Öteki tarafın hayalleri hariç....
Saygılarımla
|

01-03-2009, 20:07
|
|
Üye
|
|
|
|
emrekalkavan´isimli üyeden Alıntı
Marx ın komünist manifestoyu yazdığı yıllarda 'Avrupa nın üstünde bir 'hayalet' dolaşıyor..' diye meşhur bi sözü vardır. bunu hemen hemen herkes bilir. Maddeci olan Marx ın bu 'hayalet' kelimesini kullanması ne kadar tutarlı? Sanki biraz zorlama bi cümleymiş gibi geliyo bana .. sanki gözle görülmeyen şeyler var ama ben yine de inadına onları kabul etmiyorum gibi bişeye benziyo bu 
|
Biraz daha uğraşırsanız aslında Marx'ın bir din inanırı olduğunu, ölmek üzereyken "Kelime-i Şehadet" getirdiğini bile söyleyeceksiniz yani
Siz "betimleme", "atfetme", "gönderme" vb. kelimeleri hiç duydunuz mu? Eğer duyduysanız bunların hem her türden yazın alanında ve hem de günlük pratik yaşamımızda nasıl kullanıldığını söyleyebilir misiniz?
Okunan her kitap, aklın ve gözlerin rengini değiştirir.
|

18-03-2009, 05:20
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
valla pante ilk sayfada okadar güzel açıklıyor ki olayı ne desem diye demek gelmedi içimden ama üzerine konuşmaya bile gerek kalmamış aslında hayalet işçi sınıfıdır
ÖRGÜTLENİN!!!
|