hiramusta´isimli üyeden Alıntı
Tam tersi Cigi.Laik bir sistemde resmi Kur'an kursu olmaz.Hatta Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurum hiç olmaz.Yani devlet dine karışamaz,din işlerini yönlendiremez,yönetemez.Bütün camiler,dinin kurum,kuruluş ve organizasyonlar devletten bağımsız olmalıdır.Ha! var mısın buna.Yoksa sizinki sahte laiklik mi?
|
Elbette olmaz.Bu yazdiklarina katiliyorum.Gercek bir laik sistemde devlet eli ile hic bir din insanlara dayatilamaz. Sadece camii degil.
Kacak bir dini egitim asla olmaz.Devlet din görevlisi yetistirmek icin okulda acmaz.Kilisede, sinagogda, camiide, tapinakda yapmaz.Bunlari yapmak isteyen insanlari özgür birakir fakat hic bir inancli sokaktaki yasantisinda diger farkli inancli insanlara kendi inancini da dayatamaz.Bu konuyu daha cok acilimlari ile yazabilirim.
Insanlar bu göruslere acik olmadigi icin ben sadece kacak kuran kurslari ile iliskilendirdim. Tam laik bir ülkede basbakan elhamdurillah, hamdolsunda diyemez hiramusta.
Din dersleri okullarda dayatilarak verilmez. Daha yazayim mi? Ben bunlari yazar isem, bu sekilde laik bir ülkede yasamaya varim diyecekmisiniz?
Ben pek sanmiyorum.Neden mi ?
Yunus ve Mevlana gibi inandigi sekilde yasamayi müslümanlar olarak idame etmeyi basaramadik.Arap uyusturucusu ve afyonu ile uyustuk zehirlenerek benliklerimiz degisime ugradi.
Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil
Diyor Koca Yunus.
Senin benim icin yazdigin hakaretler diger bir baslik altinda hala durmakta hiramusta.