Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-03-2009, 19:09
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ya merak ediyorum
Bu ergenekona yapılan iddialar
gülen hareketine yapılmış olsaydı
ne yapardınız

Yahu bırakın yargısız infazı bu ülkede darbe yaptırırlardı darbe..

Ama bizim malum benim darbem,benim teröristim iyidir kafalarımız
Ergenekonda birdenbire tahsilini yeni tamamlamış hukuk öğrencisine bürünüyor

ama siz birde onu sevmediği yöne yapılan iddialarda bakın
canavara dönmesse namussusum....Ne hukuk tanır ne bişey
Alt 27-03-2009, 20:17
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bence konunun basligi bu tartisma icin uygun , isik evleri dediginiz cemaat yapilanmasi f tipi e tipi bilmem ne tipi orgutlenmeler , insanlarin dini inanclarini yasayabilme , kendi inanclarini yayabilme propagandasini yababilme kendi yasam bicimini baski altinda kalmadan surduebilme gibi insan hak ve ozgurluklerine girer ki laikliginde bir parcasidir.

Bugun jakoben laikligin vatani fransada dahi bu hak ve ozgurluler serbestce kullanilabilmekdetir.

Yasalar cercevesinde kaldikca , kisinin kendi yasam bicimini baskalarina siddet ve yasadisi yollarla dayatmadikca bir insan hak ve ozgurlugu oldugu artik tartisilmamaktadir bile.

Turkiyenin yok bilmem kendine ozgu sart ve kosullari sebebi masaliyla uygulana gelen otoriter ve totoriter askeri vasi rejiminde sekillenen dusunce yapimizda bu kaliplasmis ve koruklenen korkularimizla bunu anlayabilmek ve anlatabilmekde zordur.

Bugune kadar turkiyede butun darbeleri ordu yapmistir.28 subat sirasinda suni olarak pompalanan seriat korkusunu sonrasinda ortalik yatisdiginda toz duman dindiginde turkiyenin bankalarindan 60 milyar dolarin yok oldugunuda gorduk. Bu yuzden bence en buyuk tehlike hala darbe planlari yapabilen bir orduya sahip olmaktir.

Bu ara sayin cigi , burasi bir forum bir fikriniz varsa buyrun yazin , yoksa ben soyle erdim benim tecrubelerim benim deneyimlerim ,benim duzeyim nirvanayi gecti gibi seyler soyliyeceksiniz kusura bakmayin benim icin bunlar bos lakirtilardir.!
Alt 27-03-2009, 21:14
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

isik evleri dediginiz cemaat yapilanmasi f tipi e tipi bilmem ne tipi orgutlenmeler , insanlarin dini inanclarini yasayabilme , kendi inanclarini yayabilme propagandasini yababilme kendi yasam bicimini baski altinda kalmadan surduebilme gibi insan hak ve ozgurluklerine girer ki laikliginde bir parcasidir.

sevgili niveru

Şayet TC İslami bir devlet olmasaydı ve de Diyanet İşleri gibi bir kuruma sahip olmasaydı dedikleriniz dogru idi. Ancak Türkiye de devlet eliyle dini yaymak ve şekillendirmek gibi bir handikapımız var. O zaman da bunlar birbirini tamalayan zincirin bir parçası haline geliyorlar. Nitekim Fettullah da Dİ kökenlidir ve rahleyi tedrisatını oradan almıştır.

Dini tamamen devletten arındıralım ve isterlerse tarikatların eline bırakalım ve istedikleri biçimde de örgütlenebilsinler. İnananlar için bir din vergisi koyalım ve her inanç grubu inandıkları için vergi versin. O zaman sizinle hemfikirim. İstedikleri örgütlenmeye gidebilsinler, yasalara uydukları müddetçe de engellenmesinler. Ama bu şartlarda ışık evlerini savunmak teokrasi arayışlarına prim vermek olabilir ancak.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 28-03-2009, 02:33
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şayet TC İslami bir devlet olmasaydı ve de Diyanet İşleri gibi bir kuruma sahip olmasaydı dedikleriniz dogru idi. Ancak Türkiye de devlet eliyle dini yaymak ve şekillendirmek gibi bir handikapımız var. O zaman da bunlar birbirini tamalayan zincirin bir parçası haline geliyorlar. Nitekim Fettullah da Dİ kökenlidir ve rahleyi tedrisatını oradan almıştır.

Dini tamamen devletten arındıralım ve isterlerse tarikatların eline bırakalım ve istedikleri biçimde de örgütlenebilsinler. İnananlar için bir din vergisi koyalım ve her inanç grubu inandıkları için vergi versin. O zaman sizinle hemfikirim. İstedikleri örgütlenmeye gidebilsinler, yasalara uydukları müddetçe de engellenmesinler. Ama bu şartlarda ışık evlerini savunmak teokrasi arayışlarına prim vermek olabilir ancak.

saygılarımla
Sevgili dlaver;

Dogru söze ne denir? Sapka cikartilir.
Bilerek aciklamiyorum ki iyice darlansinlar diye.

Aciklamadikca benim alim oldugumu vurgulamaya basladi niveru. Yok öyle bir sey. Normal sade bir vatandasim iste.

ISIK evleri yok ampul odalari, kacak kuran kurslari filan olmaz Cumhuriyet ile yönetilen ve laik demokratik sistemde be kardesim. Üfürüp duruyorsun bos yere.

Dogan cocugun kimlik kartina hasirt diye islam mühürüde vurulmaz. Daha sayayim mi?

Ne diyorum? Oku, oku, oku.....
Daha sonra Yunus ne demis onu dinle.
Alt 28-03-2009, 13:27
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Tam tersi Cigi.Laik bir sistemde resmi Kur'an kursu olmaz.Hatta Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurum hiç olmaz.Yani devlet dine karışamaz,din işlerini yönlendiremez,yönetemez.Bütün camiler,dinin kurum,kuruluş ve organizasyonlar devletten bağımsız olmalıdır.Ha! var mısın buna.Yoksa sizinki sahte laiklik mi?
Alt 28-03-2009, 15:31
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dıyanet işlerine ,imam hatip okullarına, ilahiyat fakültelerine bu milletin parası 60 yıldır oluk oluk akıtılarak ,sayıca kabarık dindar bir topluluk yaratıldı.
Şimdi devlet kendi eliyle yarattığı bu kitleden elini eteğini çeksinde tarikatlere yem etsin öyle mi?
Nasıl kendi eliyle yarattıysa istediği gibi yönetip ,yönlendirip kuzu gibi sağmakda devletin hakkıdır.
Diyanet işleri zaten bunun için var olmalı.
Alt 29-03-2009, 02:16
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

camilerde harıl harıl klimalar açılır elektirik parası ödenmez şarıl şarıl sı akar para verilmez amma tuvaletini kullanırsan ödersin 500tl devlet akıtırda akıtır parayı oraya neden mi?? kafa abdesti en iyi orda alınır...
sonra evlerde kurulur gariban insanlar alınır sanırsın ki yardım olsun diye karın doysun diye amma en iyi kafa orda doldurulur.. bu evlerin nicesini gördük... tıpkı sokakta yatan nice aç insanları gördüğümüz gibi ama onlarla arasında fark var elbet, o insanlara bırakın saşır şarıl akmayı damla verilmez..

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 29-03-2009, 06:40
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

hiramusta´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tam tersi Cigi.Laik bir sistemde resmi Kur'an kursu olmaz.Hatta Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurum hiç olmaz.Yani devlet dine karışamaz,din işlerini yönlendiremez,yönetemez.Bütün camiler,dinin kurum,kuruluş ve organizasyonlar devletten bağımsız olmalıdır.Ha! var mısın buna.Yoksa sizinki sahte laiklik mi?
Elbette olmaz.Bu yazdiklarina katiliyorum.Gercek bir laik sistemde devlet eli ile hic bir din insanlara dayatilamaz. Sadece camii degil.

Kacak bir dini egitim asla olmaz.Devlet din görevlisi yetistirmek icin okulda acmaz.Kilisede, sinagogda, camiide, tapinakda yapmaz.Bunlari yapmak isteyen insanlari özgür birakir fakat hic bir inancli sokaktaki yasantisinda diger farkli inancli insanlara kendi inancini da dayatamaz.Bu konuyu daha cok acilimlari ile yazabilirim.

Insanlar bu göruslere acik olmadigi icin ben sadece kacak kuran kurslari ile iliskilendirdim. Tam laik bir ülkede basbakan elhamdurillah, hamdolsunda diyemez hiramusta.

Din dersleri okullarda dayatilarak verilmez. Daha yazayim mi? Ben bunlari yazar isem, bu sekilde laik bir ülkede yasamaya varim diyecekmisiniz?

Ben pek sanmiyorum.Neden mi ?

Yunus ve Mevlana gibi inandigi sekilde yasamayi müslümanlar olarak idame etmeyi basaramadik.Arap uyusturucusu ve afyonu ile uyustuk zehirlenerek benliklerimiz degisime ugradi.

Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

Diyor Koca Yunus.

Senin benim icin yazdigin hakaretler diger bir baslik altinda hala durmakta hiramusta.

Alt 16-06-2009, 17:34
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Selamlar,

İşte konu döndü dolaştı yine buraya çıktı.

"AKP ve cemmati bitirme eylem planı" komplosu kördüğümünde nedenler ve sonuçlar bu soruşturmaya işaret ediyor.

Nasıl mı?

Buyrun:

http://www.odatv.com/Siyaset/odatv_a...lan-16534.html

Anlaşılan bu sefer çuvallama büyük, sonuçları ise olay layıkıyla takip edilirse hazin olacak.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 17-06-2009, 00:52
BASKALTURK
Üye Değil

Arkadaslar su evlerin reklamini yapmasakta ''karanligin evleri''diye yeniden isimlendirsek nasil olur? Yillardir ulke'nin altini tirnak makasi ile yavas yavas oyan bu olusuma dur demenin vakti gelmis,geciyordu.1980 oncesi orgut evleri ,bu karanligin evleri'nin yanin da masum kalir.Hepsi kapatilip tum uyeleri'nin tesbit edilip 2. istiklal mahkemelerinde idam edilmesi gerekmektedir! esenlikle

Konu BASKALTURK tarafından (17-06-2009 Saat 17:16 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler