Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-06-2009, 15:33
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Yoğun bakımdan çıkamazsa namusları temizlenecek..

Siirt'te erkek arkadaşını ziyarete giden genç kız, yakınlarının saldırısına uğradı. Korkarak, 6. kattan atlayan kız, ağır yaralandı. Başka bir hastaneye sevk edilen genç kız, ambulansa bindirilirken 5 yerinden bıçaklandı.
http://www.ntvmsnbc.com/id/24975538/

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 13-06-2009, 16:08
parmis parmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

vahşete bakarmısınız? ambulansa bindirilirken beş yeinden bıçaklanıyor bunu yapanlar insan mıdır? korkunç ya aklım almıyor... gerçekten hala böyle hayvandanda aşağı güdülerle yaşayanlar olması ne korkutucu..
Bunun bir açılaması olabileceğini bile düşünemiyorum kabulda etmiyorum..

parmis Güneşin_kızı
Alt 13-06-2009, 16:43
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Cehalet, cehalet ve yine cehalet.
Toplum kurali olarak gorulen tore cinayetleri veya vahsetleri, yine o yoredeki insanlarin somurusu icin kurulmus kurallar. "Oyle derler" diye baslayan, arkasinda hicbir elle tutulur r gercek parcasi olmayan masallarla yutturulan ve yurutulen sosyal duzen. Tuhaf olan, birbirine bakarak, guc ve gaz vererek islenen bu cinayetler, belki de etraf baskisi olmasa, cinayeti isleyenlerin bile yapmayacagi, yapamiyacagi vahsilikler.
Aklima aniden, acaba bu yorenin insanlari, devamli baskalarinin saldirisina ugradigindan, kendi turlerini korumak icin mi gelistirdi bu yasalari diye geciirdim. Yer itibariyla, tarihte her donemde savas ve istilalara sahne olmus, ayrica ipek yolu ustunde.
Nedeni ne olursa olsun, hala bu canavarliklarin suruyor olmasi o yorenin insanlarinin cehaletinden kaynaklaniyor; Ayni din gibi, kutsallastirilmis masallara inanmak ise inanclilarin sayisi goz onune alininca pek de zor olmasa gerek. toreden de ote, din degil mi kadinlari seks cariyesi ilan eden?

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 13-06-2009, 17:39
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

parmis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
vahşete bakarmısınız? ambulansa bindirilirken beş yeinden bıçaklanıyor bunu yapanlar insan mıdır? korkunç ya aklım almıyor... gerçekten hala böyle hayvandanda aşağı güdülerle yaşayanlar olması ne korkutucu..
Bunun bir açılaması olabileceğini bile düşünemiyorum kabulda etmiyorum..

parmis Güneşin_kızı
Sayın parmis...

Bu sözettiğiniz insan görünümlü mahlukatlara,hayvan sıfatını bile yakıştırmak hayvanlara haksızlık oloyur bile...

Arkadaşlar her şey olduğu gibi buda cehaler ve yozluktan kaynaklanmakta.Bu dünyada eğer insanlar özgür birer bireylerse herkezin kendi kişisel hakları vardır.Cinsellikte bunun içindedir.Kimse kimseye bu konuda karışamaz.

Daha önce yazmış olduğunuz bir yazıyıda özellikle çok beğendim.Bir kadının mal gibi parayla alınıp satılması hatta babası belkide dedesi yaşınad insanlara üstelik belirtmiş olduğunuz gibi 2.3. eş olarak verilmesi son derece mide bulandırıcı ve korkunç bir olaydır.

Fakat bu benim genelde her zaman sorun olarak gördüğüm eğitimsizlikten kaynaklanıyor.Genelde doğudan göç etmiş veya oaralarda yaşayan insanların bu türlü şeylerle meşgul olduklarını görüyoruz.

Bunların engellenmesi için tümden eğitim kızlı ve erkekli olarak devam etmeli bu durumdaki insanlar bilinçlendirilmeli ve hukuki bakımdan namıus ve töre cinayetleri hafif cezalarla bırakılmamalıdır.

Yani bırakın hepsini bir insan sevdiği bir kişinin nasıl canına kıyabilir,işin traji komik tarafı bunu namusunu temizlemek insiyatifiyle nasıl aklına erdirir,doğrusu ben cevap bulamıyorum buna.

Tüm bu bağnazlık,cehalet ve gaddarlık,hayvanlık,vahşilik ve çirkin sıfatkları yakıştırabileceğimiz bu kötü olgu dilerimki gelecekte kaybolarak hayatımızdan ve toplumumuzdan uzaklaşır ve yok olur...

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 13-06-2009, 17:52
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Iste inanc ve inanca iman duzeyindeki kisisel ve toplumsal bagimliligin; tum insani degerlerin nasil ustune cikabildigi, hatta kisinin kendi canindan bile daha degerli olabileceginin kanitidir bu. Bu kanit; genelde; dini inanclarda, milli inanclarda ve etiksel inanclarda ortaya cikar. Asil aci olan; bu iman duzeyindeki inanclarin; baskalari tarafindan koruklenmesi ve cikar amacli kullanilarak; kisilerin bu amacta harcanmaya kadar goturulmesidir. Bu inanclar; dogruluklari ugruna ve inananlari kurban verirler hemde inananlar eliyle, dogruluguna uymayanlari hedef tahtasi yaparlar.

Sonucta; tum inancsal ideolojik dogrular; toplumlari belirli bir dogru pesinde suruklemek icin; ortaya atilmistir. Bunu tek onleyecek olan; birey olma ve bireysel dusunce ve davranis sunabilme, bilincidir. Aksi; toplumun bir kisisi olmak ve toplumun inancsal degerleri seni nereye surukluyorsa; oraya gitmek, onu uygulamaktir. Tabi sadece, bir inanan emir kulu olarak; emir ya kendine zarar; ya da baskasina zarar verme olarak yansir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 08-11-2014, 23:59
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Guncelleme.

Önerilen Siteler