Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-04-2009, 23:41
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Mesela, yazarin yazdigi yazi iceriginin ve dusuncesini en cok yansittigi konu temelinde; ona bir baslik unvani verilebiler. Ornek: felsefi, bilimsel, din icerikli, tarhsel, sosyal, siyasal, psikolojik, guncel, esprituel, edebi, kulturel, istatistiki, v.s. Tabi ki; buda; meclisin gozlem ve degerlendirmesi temelinde ve uyelere; o yazarin ana konusunu tanitma temelinde ve o yazarin; konulara, hangi temelde degindigini belirtir icerikte v.s. bir ortak karar gerektirir.

Ama bu; en azindan uyelerin, yazarin yazisini okurken; onun hangi temel konudan yanasarak, yazilarini yazdigini gostermede bir olanak saglar.

Mesela ben; "aykiri" ya da "ters yazar" i tercih ederim.

"Kidemli uye" uye surecini ve devamliligini
"kidemli yazar" yazi surec, devamlilik ve sayisini
"........ yazar" da; yazarin, yazi yogunluk ve yaziya yanasiminin icerigini belirtir.

"onur uyeligi" de; sitenin; yazari ve yazdigi yazi uslubu ile"" gurur duymasi ve ""iftihar etmesidir."

Yazinin icerigini kapsamaz. Gerci icerik, bu site icin bellidir.
Nasil mi? Bunu anlamak icin, pante arkadasin yazilarinin geneldeki icerigine bakmak yeterlidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 24-04-2009, 11:51
serüvenci serüvenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

bu arkadaşlar kıdemli üye olarak tescillendiyse ben neden hala kıdemli üye olarak görülüyorum. teknik değişiklikleri yapmadınız mı?
Alt 24-04-2009, 11:54
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

frodo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yeni Tüzüğümüz Kıdemli Ve Onur üyeliğini şöyle düzenlemektedir:

51- Kıdemli Üyelik ve Onur Üyeliği

a)Mesaj sayısı 250'ye ulaşan üyelerimiz Yönetim Kurulu'nun inisiyatifi doğrultusunda 'Kıdemli Üyelik' unvanı almaya hak kazanır. 'Kıdemli Üyelik' için -mesaj sayısı dışında- temel kriter üyenin forumda kullandığı üsluptur.

b) Gerek mesaj sayısı ile, gerek entellektüel faaliyeti ile, ya da farklı nedenlerle siteye ciddi katkısı olan DÖ üyesi kıdemli üyelere YK tarafından onur üyeligi payesi verilebilir. Onur üyeleri Yönetim forumları haricinde tüm forumların ve çalışma gruplarının aktif üyesi olmasa dahi katılımcılarıdır. Unvanlar Yönetim Kurulu Kararı ile verilir. Ünvanlar disiplin kurulu kararı ile geri alınabilir.

Bu düzenleme ile veritabanımızda güncelleme yapılmış ve kıdemli üye tanımına uygun olanlara Kıdemli Üyelik verilmiştir.

Bu maddeden olmak üzere sistemimizin otomatik verdiği Kıdemli Yazar statüsü
kaldırılmıştır. 250 mesaj barajını aşan her üye için YK inisiyatif kullanacak ve
duyuracaktır.
Düzenleme ilk mesajla yapılmıştır.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 24-04-2009, 11:57
Yasaklandı

veritabanında değişiklik yapılmasına rağmen kaldıysa, bu durumda ben de kıdemli üye kategorisine girmiş oluyorum. eywallah.
Alt 26-04-2009, 00:47
Kıdemli Üye

Saygideger pante;

Senin, bu mesajin; daha once "gozumden kacmis"

Umarım 2. mecliste yerini alırsın. -pante-

Evrensel-insan olarak yansiyan dusunceler, hic bir zaman, sitenin yansittigi ve algiladigi "dinlerden ozgurluk" tamlamasina uymayacagi icin; ben boyle bir olanak gormuyorum. Zaten gerekte yok.

Cunku, ben artik ne yapsamda serbest dusunceden ve onun inancdisi, dogrudisi, ideolojidisi, iceriginden dusunce ve davranis olarak "kopamam" bu benim icin "bilinc kaybi"dir.

Insandisi, insanlikdisi ve insanozaleyhte icerikli inanc ve bilim temelli, dini mentalite, milliyetcilik, emperyalist zihniyet ve tanrisal yanasimin getirdigi ideolojik ve teorik dogrulari ve dogrular arasi savasimdaki dogru ustunlugunu savunmak; benim acimdan tarihsel olarak bitmistir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 26-04-2009, 00:57
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Evrensel-insan olarak yansiyan dusunceler, hic bir zaman, sitenin yansittigi ve algiladigi "dinlerden ozgurluk" tamlamasina uymayacagi icin; ben boyle bir olanak gormuyorum. Zaten gerekte yok.

Cunku, ben artik ne yapsamda serbest dusunceden ve onun inancdisi, dogrudisi, ideolojidisi, iceriginden dusunce ve davranis olarak "kopamam" bu benim icin "bilinc kaybi"dir.

Insandisi, insanlikdisi ve insanozaleyhte icerikli inanc ve bilim temelli, dini mentalite, milliyetcilik, emperyalist zihniyet ve tanrisal yanasimin getirdigi ideolojik ve teorik dogrulari ve dogrular arasi savasimdaki dogru ustunlugunu savunmak; benim acimdan tarihsel olarak bitmistir.
Saygıdeğer Evrensel-insan;

Tersine bu yazdıkların DÖ için uygun, olumlu düşüncelerdir.
Tabi farklılıklara da tahammülü gerektirir. Herkesi evrensel-insan çizgisinde düşünen beklentide olman mümkün değil. Kimileri o çizgiye yakın olur, kimileri biraz uzak. Sen de o çizgiye yaklaştırmak için ışık saçacaksın fikirlerinle.
Alt 26-04-2009, 02:43
Kıdemli Üye

Saygideger pante;

Ben genelde zaten, dini mentalite ile dusunsel olarak mucadele veriyorum hem yasamimda, hem sitede hemde iliskilerimde.

Benim ozel olarak islam ve muslumanliga yonelik mucadelem yok ve gereksiz buluyorum. Cunku bu mucadele, bir yerde kisilerin birbirini iknasina yonelik. Ustelik ne bilgim ne de birikimim var, ayetler veya hadisler veya kuran hakkinda. Zaten ihtiyacim da yok.

Oyuzden benim; sizlerin algiladigi anlamda dine karsi olmam, mumkun degil. Ben ancak dusuncelerimle; dini dogrulananlari ve dini mentalitenin insanlikdisiligini ortaya koyup; yanlisliyabilir ve curutebilirim. Bunu da zaten, tum yazilarimda genel olarak yapiyorum. Bu konuda "neden D.O. Uyesi olamam" baslikli bir yazim da var.

Gerci; asil dusunce olarak ben dinlerden ozgurum, cunku dindisi yasiyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 26-04-2009, 03:08
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Oyuzden benim; sizlerin algiladigi anlamda dine karsi olmam, mumkun degil. Ben ancak dusuncelerimle; dini dogrulananlari ve dini mentalitenin insanlikdisiligini ortaya koyup; yanlisliyabilir ve curutebilirim. Bunu da zaten, tum yazilarimda genel olarak yapiyorum. Bu konuda "neden D.O. Uyesi olamam" baslikli bir yazim da var.
Saygıdeğer Evrensel-insan;

Dinlerden özgür olmak, non-teist olmak din karşıtlığı demek değildir.
Din karşıtı olanlar da vardır, olabilir.
Sitenin gayesi o değildir.
Asıl gaye, özgürce düşünce ve inançların sergilenebilmesi, savunulabilmesidir.
Karşı düşünce ve inançların da eleştirilebilmesidir.
Bir din nasıl ki diğer dinleri, inançları eleştiriyorsa, kendinin de eleştirilmesini kabullenebilmeli, hoşgörüyle karşılayabilmelidir.
Karşı olunan bu hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlüktür.
Mücadelesi verilen de odur. Din karşıtlığı değildir.
Benim yaptığım da felsefedir, dini hükümleri değerlendirmedir.
Uygun bulduklarım vardır, olumsuz gördüklerim vardır.
Olumlusuna da, olumsuzuna da yer veriyorum.
Senin tarzın da bu. Çoğunlukla kendi görüşlerini yazıyor, kimi zaman da diğer görüşleri eleştiriyorsun. Sonuçta fazla bir tezat durum yok. Zamanla aşılır.

İyi geceler.
Alt 26-04-2009, 03:22
Kıdemli Üye

Saygideger pante;

Tabi farklılıklara da tahammülü gerektirir. Herkesi evrensel-insan çizgisinde düşünen beklentide olman mümkün değil. Kimileri o çizgiye yakın olur, kimileri biraz uzak. Sen de o çizgiye yaklaştırmak için ışık saçacaksın fikirlerinle. -pante-

Yukaridaki cumleni ve son yazdigin mesaji dikkate alacagim. Belki dusunceleri yansitirken "sekter" olabiliyorumdur. Bunu bilemiyorum. Ama, bilhassa bu konuda; senin gorus ve onerilerine herzaman ihtiyacim olabilir ve seve seve bunlari belirtirsen, dikkate alirim.

Cunku, mucadele; herzaman dusunceye yoneliktir. Bir dusunceyi de; en algilanir sekilde ifade edebilmek gerekir. Gerci; "ters, aykiri ve negatif" bir dusuncenin yansisi, tam tersi bir dusunceyle ne kadar algilanabilir, bunu kestirmek cok zor.

Ama herzaman, yazilan yazilara gelen bir yaniti yazilanlar daha iyi algilansin diye, yanit temelinde acmaya calisiyorum ama; yine de; okuyanin arzuladigi aciklikta olmayabiliyor. Gerci bu da; zaman ve tecrube kazanim konusu. Tekrar tesekkur ederim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 10-05-2009, 18:30
Yasaklandı

akhenaton'u kıdemli üye olarak tayin etmiş görünüyorsunuz. bu konuda YK inisiyatifini ne yönde kullanmıştır ? artık teknik konuyu düzenleyin be kardeşim.

Önerilen Siteler