Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-11-2009, 02:03
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger rostube;

insanca asilce erdemlice yaşamak her insana nasip olmaz-rostube-

Dusunce ve davranista, insan olmak ve insanlik sunmak; nasip isi degildir, bilinc, bilgi, sorgulama ve yasam ve de iliskide insan olamamadan duyulan rahatsizlik isidir. Aslinda, her insan, birey olarak kendine nasip kilmali ki, dunya da geneldeki, "yerlerde surunen" insan ve onun insanligi, ses getirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 10-12-2009, 22:52
nümayiş nümayiş isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

insan; kelime anlamı alışan demektir

kavramlar, terimler bütünü yansıtır, insanı ilk önce bir hayvan olarak değerlendirmeliyiz ki insanla hayvan arasındaki farkı anlayabilelim; hayvanda fayda ve zarar ilkesi vardır derinlemesine düşünemeyen hayvan fayda gördüğü şeye yönelir zarar veren şeyden sakınır. insan ise fayda veren şeye yanaştığı kadar zarar veren şeyide benimser derinlemesine düşünmesi onu alıştığı şeyden alıkoymaz.
düşünen insandır, insanla hayvanı ayırdeden aklın matematiksel ilkeleri bir domino taşı gibi konulduğu zaman estetik ve armoniyi meydana getirir bu doğaya aykırı olmayan yapıdır.
insanın düşünmesi değer kazandırır ona bu değerler bir kültürün meyvesini bir bütünü oluşturur. bu oluşturulan değerlere sanata estetiğe ve armoniye baktığımız zaman bunları hayvanlarda göremeyiz bir atomun yapısal ilkerinden meydana gelen armoniyle samanyolu gezegenin yapısal ilkelerinden meydana gelen armoni arasındaki farkı nasıl görebiliriz bu armoni neredeyse aynıdır estetik ve armoni insanlık kültüründen ayırdedilemez bir olgudur bu olgunun yok edilmesi insanın doğasına aykırıdır kainat bu olguyla bu armoniyle döner. bu olguyu kökünden yıkmak istemek ancak bunu inkarla olabileceğini sanmaktır aslında aldanmaktır bu olguyu inkar etmek bir binayı yıkmak gibidir yerine sadece moloz yığını kalır bu olguyu inkar etmek hiroşimaya atom bombası atmak gibidir bir daha bitki bitmez orada ne yaparsan yap.
Allahı inkar etmekte böyledir işte insan ilk önce kendini inkar edecek sonra Allahı ve böylece hayvani özlemini yerine getirebilsin bir hayvan için önemli olan tek şey vardır o da kendisidir kendisi için yer kendisi için yaşar kendisine zarar vereni ortadan kaldırmak ister hayvandaki bu içgüdüsel süregen hiç bir değer yargısını kale almaz çünkü algılayamaz..
insanı hayvandan ayıran değerler islamla doruk noktasına ulaşmış ahlaksal ilkeler insan doğasıyla bütünleşmiştir insanın sosyalliği birey oluşu özgürlüğü hayvani arzularının armoniye uyması sex yapmaktaki hukuksal ilkeler islamla bir bütünlük kazanmıştır ortaya konan bu sanat ve armonik yapıyı şimdi insan ateizmle inkar etmek istiyor çünkü tinsel doygunluğun yolunu şaşıran insan doygunluğu inkar etmekle ulaşabileceğine inanıyor tinsel doygunluğun illegal bir yapı almasıyla mutasyona uğrayan armoni yapısı bozuluyor binalar çöküyor değerler kökünden sökülüyor işte o zaman hiroşimaya atom bombası düşüyor... saygılarımla
Alt 10-12-2009, 23:00
Kıdemli Üye

Saygideger numayis;

Bir seyi, kabul etmek ve inkar etmek baskadir, bir seyin ne oldugunu kabul veya redde basvurmadan gercekci olarak algilamak ve onu kendi yorumunu (kabul/red) katmadan ortaya koymak baskadir. Bu ikisinin farkini anlayabiliyor ve gorebiliyormusun?

Eger anliyor ve gorebiliyorsan, izah dermisin?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 11-12-2009, 02:37
Üye

sayın evrensel insan

nasıl ki bir söz söylerken yada bir şeyi yazılı olarak ifade ederken ya sesimizi dilimizi hançeremizi kullanırız yada yazıda işaretleri kullanırız böylece ifade ederiz anlatmak istediğimiz şeyi bu nasıl ki evrenseldir vazgeçilemezdir işte benim anlatmak istediğim şeyler ki inandığım şeylerdir bunları mesnetleriyle beraber yani belli dayanaklarıyla ortaya koyuyorum ifade ediyorum siz eğer bunu yanlı olarak algılamayıp eğer böyleyse şöyle olmalıdır deyip kendi fikrinizi ortaya atarsınız daha iyi anlaşırız diye düşünüyorum
çünkü hiçbir fikir yokturki bir dayanağı olmasın hiçbir fikir yoktur ki dayanağı yani delili olupta ona yaslanmasın saygılarımla...

fikir= ortaya konulan olgular; suyu ısıtırsan kaynar neden suyu ısıtıyorsun ve bir sürü neden çünkü...
Alt 11-12-2009, 02:49
Kıdemli Üye

Saygideger numayis;

Basligin konusu ve yazilan yazilar baslikta duruyor. Eger okuduysan ve herhangi bir ifade ile ilgili de gorus belirtmek istiyorsan, buyur.

Gerceklik; senin, ya da benim, ya da herkesin fikirlerinden bagimsiz olarak ortadadir. Bunun bilgisini ortaya koymak ve bu gerceklik temelinde kendi fikrini/yorumunu yapmak, o gercegi degistirmez. Ama, gercekler zaten degiskendir. Gerceklerin degisimi soz konusu oldugunda, bir gercegin nasil degisebilecegine getirilen oneriler tabiki olabilir.

Ama gercekleri gormeden ve algilamadan, kisilerin kendi fikri olarak ortaya konmasi, gercegin degil; ortaya koyan kisinin fikridir ve onun dogrusudur. Ama; gerekleri senin dogrun disinda da kendi dogrulariyla degerlendirenler olacaktir. Iste bu dogrularin biribirine ustunluk mucadelesidir ve gercegi algilamaya ve ortaya atmaya degil; gercegi tartisma ardina saklamaya ve sanki gercek, o iki dogrudan biri imis gibi gostermeye yoneliktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 11-12-2009, 12:18
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger numayis;

Basligin konusu ve yazilan yazilar baslikta duruyor. Eger okuduysan ve herhangi bir ifade ile ilgili de gorus belirtmek istiyorsan, buyur.

Gerceklik; senin, ya da benim, ya da herkesin fikirlerinden bagimsiz olarak ortadadir. Bunun bilgisini ortaya koymak ve bu gerceklik temelinde kendi fikrini/yorumunu yapmak, o gercegi degistirmez. Ama, gercekler zaten degiskendir. Gerceklerin degisimi soz konusu oldugunda, bir gercegin nasil degisebilecegine getirilen oneriler tabiki olabilir.

Ama gercekleri gormeden ve algilamadan, kisilerin kendi fikri olarak ortaya konmasi, gercegin degil; ortaya koyan kisinin fikridir ve onun dogrusudur. Ama; gerekleri senin dogrun disinda da kendi dogrulariyla degerlendirenler olacaktir. Iste bu dogrularin biribirine ustunluk mucadelesidir ve gercegi algilamaya ve ortaya atmaya degil; gercegi tartisma ardina saklamaya ve sanki gercek, o iki dogrudan biri imis gibi gostermeye yoneliktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan
sayın evrensel insan

size katılıyorum zaten bundan farklı bir şey ifade edemem ve kimseye bu böyledir arkadaş diyerek baskı altına almaya çalışmak ahmaklıktan başka bir şey olamaz burada herkes nasıl ki görüşlerini özgürce paylaşıyor istediklerini rahatça söylüyor ki olması gereken budur buna benim söyleyeceğim hiç bir şey olamaz bu bağlamdadır ne söylersem, ben sözümü ortaya koyuyorum beğenen alır beğenmeyen bakar:

saygılarımla
Alt 11-12-2009, 19:39
Kıdemli Üye

Saygideger numayis;

ben sözümü ortaya koyuyorum beğenen alır beğenmeyen bakar:-numayis-

Oyleyse, bu baslikla ilgili konuda, koy sozunu ortaya.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 11-12-2009, 21:52
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger numayis;

ben sözümü ortaya koyuyorum beğenen alır beğenmeyen bakar:-numayis-

Oyleyse, bu baslikla ilgili konuda, koy sozunu ortaya.

Saygilarimla;
evrensel-insan
insan; kelime anlamı alışan demektir

kavramlar, terimler bütünü yansıtır, insanı ilk önce bir hayvan olarak değerlendirmeliyiz ki insanla hayvan arasındaki farkı anlayabilelim; hayvanda fayda ve zarar ilkesi vardır derinlemesine düşünemeyen hayvan fayda gördüğü şeye yönelir zarar veren şeyden sakınır. insan ise fayda veren şeye yanaştığı kadar zarar veren şeyide benimser derinlemesine düşünmesi onu alıştığı şeyden alıkoymaz.
düşünen insandır, insanla hayvanı ayırdeden aklın matematiksel ilkeleri bir domino taşı gibi konulduğu zaman estetik ve armoniyi meydana getirir bu doğaya aykırı olmayan yapıdır.
insanın düşünmesi değer kazandırır ona bu değerler bir kültürün meyvesini bir bütünü oluşturur. bu oluşturulan değerlere sanata estetiğe ve armoniye baktığımız zaman bunları hayvanlarda göremeyiz bir atomun yapısal ilkerinden meydana gelen armoniyle samanyolu gezegenin yapısal ilkelerinden meydana gelen armoni arasındaki farkı nasıl görebiliriz bu armoni neredeyse aynıdır estetik ve armoni insanlık kültüründen ayırdedilemez bir olgudur bu olgunun yok edilmesi insanın doğasına aykırıdır kainat bu olguyla bu armoniyle döner. bu olguyu kökünden yıkmak istemek ancak bunu inkarla olabileceğini sanmaktır aslında aldanmaktır bu olguyu inkar etmek bir binayı yıkmak gibidir yerine sadece moloz yığını kalır bu olguyu inkar etmek hiroşimaya atom bombası atmak gibidir bir daha bitki bitmez orada ne yaparsan yap.
Allahı inkar etmekte böyledir işte insan ilk önce kendini inkar edecek sonra Allahı ve böylece hayvani özlemini yerine getirebilsin bir hayvan için önemli olan tek şey vardır o da kendisidir kendisi için yer kendisi için yaşar kendisine zarar vereni ortadan kaldırmak ister hayvandaki bu içgüdüsel süregen hiç bir değer yargısını kale almaz çünkü algılayamaz..
insanı hayvandan ayıran değerler islamla doruk noktasına ulaşmış ahlaksal ilkeler insan doğasıyla bütünleşmiştir insanın sosyalliği birey oluşu özgürlüğü hayvani arzularının armoniye uyması sex yapmaktaki hukuksal ilkeler islamla bir bütünlük kazanmıştır ortaya konan bu sanat ve armonik yapıyı şimdi insan ateizmle inkar etmek istiyor çünkü tinsel doygunluğun yolunu şaşıran insan doygunluğu inkar etmekle ulaşabileceğine inanıyor tinsel doygunluğun illegal bir yapı almasıyla mutasyona uğrayan armoni yapısı bozuluyor binalar çöküyor değerler kökünden sökülüyor işte o zaman hiroşimaya atom bombası düşüyor... saygılarımla
Alt 11-12-2009, 22:05
Kıdemli Üye

Saygideger numayis;

Ayni mesaji astigin oteki baslikta, ben yanitimi verdim.

http://www.turandursun.com/forumlar/...119#post269119

Mesaj 212

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 13-12-2009, 13:08
oldschool oldschool isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gördüğüm kadarıyla herkes kendisine göre bir insan tanımı yapmış, bana göre-bence martavalı burada da işliyor.

Önerilen Siteler