17-02-2014, 22:08
|
|
Üye
|
|
|
|
Tanrının işi gücü bitti Muhammetin uçkuruna ayet indiriyor...
...ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helal kıldık.
Ohh, ye babam ye... yok yok. hala dayı amca teyze kuzi hemşeri hepsinin kızları !
...hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helal kıldık).
Bize değilmiş arkadaşlar heveslenmeyin hemen, special only for Muhammet miş.
Adam arap yarımadasındaki tüm kadınları götürmeyi planlamış ya. "Peygamber neden çok evlendi" adlı kitap adamın bu amacını destekler mahiyettedir.
Şimdi asıl şu ibarelere dikkat!!:
1: ...seninle beraber göç eden kızlarını sana helal kıldık (Yani bakire olan karşı cins kastedilmiş)
Şimdi buraya kadar her şey normalmiş gibi geliyor ancak ayetin devamını inceleyelim:
2:
Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helal kıldık)
(Yani bakire olmayan, kızlık zarını kaybetmiş karşı cins kastedilmiş)
Evettt, şimdi :
Peygamberin kendisiyle evlenmek istediği kadın başkasına nikahlı olsa dahi onu terkedip kendisini peygambere hibe ederse bu zina değil aksine ona helal olacakmış, bunun o dönemde aklen zina ile karşılaştırıldığını ancak zinaya karşı aksine helal kabul edileceğini ise şu ibareden anlıyoruz:
"... diğer müminlere değil, sırf sana mahsus"
Burada pegramberin evliliğinden kasıt cinsel ilişkidir, nikah değil. çünkü mantıken düşünelim. Kadın evlenip boşanmış olsa zaten dinen de başka bir erkek ile yeniden nikahlanabilir. Böyle olduğu halde bu durum neden sadece peygambere özel tutulsun ki böyle bir şey din tarihinde asla görülmemiştir. Ve zaten olağan bir şey için neden ayet insin.
Yani kadının nikahlı olduğu eşinden öyle ya da böyle boşanıp yeniden başkasına nikahlanmasının yasaklandığını din tarihi yazmaz. Kaldı ki bu yine dinde tanrıya göre belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilebilir.
Yani özetle peygamber canının istediği evli dul bakire ne varsa onunla şey yapabilir, ve bu sadece ona helaldir.
ayetlere bak yaaa. bu ahzap mahzap değil hacılar bayağı Uçkur Suresi ...
|

18-02-2014, 00:33
|
 |
Üye
|
|
|
|
Allaaaahhu Ekber´isimli üyeden Alıntı
Tanrının işi gücü bitti Muhammetin uçkuruna ayet indiriyor...
ayetlere bak yaaa. bu ahzap mahzap değil hacılar bayağı Uçkur Suresi ...
|
Olaya böyle girip böyle çıkarsan inan ki cevap bile veresim gelmiyor...
hani evrim teorisini " benim atam maymun değil ama seninki olabilir hahaha!!!" düzeyinde tartışan zırcahillerin gösterdiği seviye var ya inan daha beter bir seviyeden yaklaşıyorsunuz...
Şimdi bir daha böyle yapmayacağınızı varsayarak bir kaç kelam edeyim:
1-) Öncelikle şu soruyu sormak bana daha mantıklı geliyor..
Bu ayet peygambere yönelik bir durumu anlatıyor. Peki Kuran sadece peygambere yönelik bir durumu neden içerisine almış? Yani peygamber şu an yaşamıyor. O zaman artık bu ayet hükümsüz müdür?
Bu ayet (ler), Kuranın anlamsal algoritmasında aslında bir çok meseleyi çözüyor. Adeta kilit taşı bu ayet (ler). Yani Kur'anda yer alan hiç bir ayet o dönem için değildir; o dönemden başlar ve kıyamete kadar sürer, hiç birisinin fonksiyonu bitmez.
Bu maddede genel bir prensipten bahsettim. daha içeriğe girmedim.
2-) Eğer bu Kitabı sizin deyiminizle Muhammed uydurmuş olsaydı baya bir önce uydururdu, Ahzab Suresi indiğinde peygamber 50 küsur yaşlarında. Ayrıca bir şekilde yine sizin tabirinizle kendisi için uydurduğu bu ayeti de bir şekilde örtbas ederdi , veya takipçileri tararfından kurdukları sistem eleştirilmesin diye bir şekilde unuttururlardı, kayıtlardan çıkarırlardı neden günümüze kadar gelmiş, hem de üzerinde hiç bir tartışma olmadan? Bu bana mantıklı gelmiyor. Sırf bu madde üzerinden ve sırf ayetin içeriğine girmeden bu maddede bunu tartışalım..
3-) Bu ayette ben peygambere bir adet serbesti bir adet de sınırlama konulduğunu görüyorum. Öyle sınırsız bir serbestlik falan yok..
Bütün öteki Müslümanlar amca veya dayılarının çocukları ile evlenmekte serbest oldukları halde elçi'ye bunlar arasından ancak kendisi ile birlikte Mekke’den Medine’ye hicret ederek İslam’a bağlılıklarını güçlü bir şekilde ispatlamış olanlarla evlenme hakkı verilerek bir sınırlama getirilmiştir.
Bir de evlilikte mehir ve sayı serbestisi tanınmıştır.
İçeriğe ilişkin daha derin açıklamaları aynı tavrı sürdürüp sürdürmemenize göre yapacağım...
Bu ayetler bana anlamsız geliyor vs. vs demek başka...
Uçkur muçkur demek başka...
ha bu arad ben böyle şeyleri çok dert etmem ama hem yazı çok uzuyacak hem de içerik ile ilgili biraz daha derli toplu bir şeyler yazmak için zaman kazanayım dedim; bu kadar da dürüstümdür
"Âdemoğlunun bildiği her şeyin bilmek istediğinden ibaret oluşu yüzünden biz insanlar birbirimize yardım edemiyoruz."
|

18-02-2014, 00:55
|
|
Üye
|
|
|
|
yani öyle bir yazmışsın ki sanki ben bunları sana ithafen yazmışım ve senden cevap beklemişim. Ben bu ayetleri eleştirirken seni muhatap alarak yazmadım ki bnu nereden çıkardın arkadaş?
"Hadi acıdım yine cevap yazayım sana" edasıyla yaklaşmışsın konuya.
Sağol ya cevap yazdığın için : )
Sanki buradaki tek müslüman sen misin?
ben sana başka bi forumda sorumu sordum, oraya cevap yazacaksan yaz.
Ha burada da tartışacaksan tartış tartışmayacaksan tartışma. Birilerinin bana cevap yazması umrumda değil inan.
Burada kimseyle anlaşarak ya da rica minnet katılım isteyip fikir yürütmüyoruz, katılan rızasıyla katılır katılmayan keyfi bilir.
Yazdıklarım ise aynen geçerliliğini koruyor zira seni yukarıdaki saygısızlığı etmedin olarak sayıyorum ve yazılarını umursamıyorum.
Tavrıma göre cevap yazacakmışmış, peh
|

18-02-2014, 09:36
|
|
Üye
|
|
|
|
19 meselesi
Selam knowlegde,
Ben bir seyi merak ettim. Siz algoritma falan derken su 19 sifresinden falan bahsetmiyorsunuz degil mi?
Kusura bakmayin ama ben oyle sifre falan olaylarina inanmiyorum. O tur sacmaliklar bana sunun gibi geliyor: Bir gun kahin oldugunu iddia eden kisi size gelir ve "Isaretler gordugunu ve sizin oleceginizi soyler," size o isaretlerin ne olacagini bir bir anlatir.". Siz bu adama korkup inanirsaniz, her yerde onun soyledigi isaretleri gormeye baslarsiniz. Bu 19 sifresinin de baska algoritmalarin da bundan farki yok. Biri size telkinde bulunmustur, siz de o isaretleri aramaya baslarsiniz ve bir seyler buldugunuzu sanirsiniz o kadar.
|

18-02-2014, 10:45
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ahzap baştan sona felaket bir suredir ama yinede ayet üstünden gidelim, madem ki "Yani Kur'anda yer alan hiç bir ayet o dönem için değildir; o dönemden başlar ve kıyamete kadar sürer, hiç birisinin fonksiyonu bitmez." o halde bakalım.
Önce muhammed medyum değil ve 1400 yıl önce bedevi arap kültürünü yaşayan herhangi birinden farklı düşünce yapısı yok. Tek derdiniz günü kurtarmak vede nabza göre şerbet vermek iken vede tanrı kavramının ardından seslenirken neyi, niye örtpas etsin ki. Hiç bir kaygı taşımasını gerektirecek durum yok. Gelecekte yokki adam, o gün bazında söylemler geliştiriyor ve en güzel kanıtı 50 de söylediğini 52 de hop yalıyor, tersini söylüyor. Ayşenin gücü sanırım tanrıyı sollamış.
Ayrıca kitabı yazanlar, onu ciddiye alan sonrası kişiler. Yani muhammedi kutsarsan olduğu gibide hersözü düşünmeden kayıt edersen, sonrada kitabı böyle mümkün olduğunca tanrı! korkusuyla dolu olarak eldeki verileri doğru aktarmaya çalışırak ,hiç düşünmez ki neyi düşünecek 1400 yıl öncesinde doğal olaylar, yazar geçersin.
Konu kitabı yazanların sorunu, muhammedi bağlamıyor bile. Hatta onlar açısındanda sorun yok, tanrı emri, boru mu, kim sorgular, çok entellektüel yönleri tavan yapmış bir topluluk sanki kaleme alıyor kitabı gibi bir hava yaratmışsınız.
Sübyancı, köleci, tecavüzcü, talancı, çok eşli bir kültürün insanlarından söz ediyoruz, 21. yüzyıl kültür ve bilgisine sahip, gelişmiş ve oturmuş insan hak ve özgürlükleri temelinde bakışı olan bir kısım insanlardan değil.
Yani o noktadaki muhammed ve insanlar için gayet doğal, peygamber masalına inanıp birde tanrıyla ilişkilendirdikleri sözleri ne eleştirmek nede düşünmeyi bırakın kültürlerinede gayet uygun.
Cariyeliği , sübyancılığı, fuhuşu, tecavüzü , huri vaadlerini huşu içinde okuyor her gün insanlar, kim sorguluyor? Bu gün bile hiç dert etmeyen tonla insan var.
Günümüzden örnek vereyim, içinde yaşadığımız toplumda sırf kendiyle aynı inanca sahip diye başbakanın her sözüne, yalan söylediği ve olmayan olaylar uydurduğu halde insanların canına mal olmasını dahi umursamadan kyıtsız şartsız inanıp, onu alkışlayıp, aynı yalanı dillendirmekten hiç gocunmayan tonla insan var.
Başbakan sizce ölmeden o sözlerini düzeltir mi? Ya ardından gelenler o sözlerin yanlışlığını kabul eder mi? Ölen gençler hakkında neler söylendi. Tıpkı muhamede karşı olan şairlerin katli gibi,öldürüldüler birde hepsi tü kaka ilan edildi. Çünkü onlar bu mübarek zata düşman. Ha muhammed ha başbakan, ikiside kutsalı almış eline çık karşısına ve gör başına geleni ardından gelen onca çıkarcı ve cahil tayfası varken.
23 yıllık muhammed iktidarının gelişim çizgisi ve 12 yıllık akp iktidarının gelişim çizgilerini ve kutsalı nasıl kullandıklarını inceleyin, nasıl bir kin ,bölünme, yalan dolan, gücü ele geçirme, rakipleri katletme, talan, köleleştirme süreci ile benzeştiklerini görürsünüz.
Bakın ne kadar benziyor. Birde peygamberlik iddiası ve 1400 yıl önceki o koyu cehalet ortamını kıyaslayın acep neler olmazdı ve neler olmuş olabiliri az çok anlarsınız.
Muhammedin niye umrunda olsun, günlük çıkar ve siyaset üzerinden lafı etmiş olmayınca çark etmiş, bu kadar, ardından gelenlerde onu peygamber ve tanrı elçisi sayıp aynen kayıt etmiş. Yani yok öyle öküz altında buzağı aramaya, başbakanın sözlerindeki amaçla muhammedinkiler farklı değil. Sonuçlarından kimin zarar gördüğü, yada gelecekte nasıl anlaşılırı kimin umrunda sizce?
Sizde burda mucize arıyorsunuz 1400 yıl önceki bir kültürün sözlerinden. Oldu, gelecektede tayyip veli ilan edilip(keza halife diyen dahi var ve hatta allahın gölgesi) tüm yalanlarından mucize üretilecek.
Zaten sözlerinin çelişkilerini düşünün, bu gün söylediğini yarın yalanlıyor ve çelişki görmüyor taraftarlar(inanırlar) işte din budur. Sözü kimin söylediğini önemser, ne söylendiğini değil. Sözü söyleyen kutsalsa, çelişki, yanlış olmaz, vardır bir hikmeti, değilse ne dediği zaten önemsiz, ağzıyla kuş tutsa dinlenmez,doğru söyleyip söylemediği önemsenmez açık aranır, bulunamazsa kaale alınmaz. Örneğin bizler ki ne desek hikaye size, çünkü siz gökten vahiy inmişe inanıyor, kutsal sandığınız sıradan bir kitabı put etmiş mucize uydurma telaşındasınınız..
Şimdilik saygımla gittim...
Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Konu aliyarasfal tarafından (18-02-2014 Saat 10:52 ) değiştirilmiştir.
|

18-02-2014, 11:50
|
 |
Üye
|
|
|
|
Çok uzun bir yazı yazmıştım...
cevapla'ya bastım uçtu gitti!!!
sanırım önce word'e yazıp sonra online olduğumdan emin olup kopyala yapıştır yapmalıyım...
--------------------------------
|
Önce muhammed medyum değil ve 1400 yıl önce bedevi arap kültürünü yaşayan herhangi birinden farklı düşünce yapısı yok. Tek derdiniz günü kurtarmak vede nabza göre şerbet vermek iken vede tanrı kavramının ardından seslenirken neyi, niye örtpas etsin ki. Hiç bir kaygı taşımasını gerektirecek durum yok. Gelecekte yokki adam, o gün bazında söylemler geliştiriyor ve en güzel kanıtı 50 de söylediğini 52 de hop yalıyor, tersini söylüyor. Ayşenin gücü sanırım tanrıyı sollamış.
Ayrıca kitabı yazanlar, onu ciddiye alan sonrası kişiler. Yani muhammedi kutsarsan olduğu gibide hersözü düşünmeden kayıt edersen, sonrada kitabı böyle mümkün olduğunca tanrı! korkusuyla dolu olarak eldeki verileri doğru aktarmaya çalışırak ,hiç düşünmez ki neyi düşünecek 1400 yıl öncesinde doğal olaylar, yazar geçersin.
|
Evet, içinde yaşadığı toplumdan çıktı ve o toplumun düşünce kalıplarından ayrı düşünen birisi değildi..
İşte böylece sana da emrimizle Kur'an'ı vahyettik. Sen, kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu kullarımızdan dilediğimizi kendisiyle doğru yola eriştirdiğimiz bir nur kıldık. Şüphesiz ki sen doğru bir yolu göstermektesin.
Ancak bu insan; içinde yaşadığı topluma yenilir yutulur olmayan şeyler söyledi. İnandıkları her ne varsa hepsine adeta savaş açtı... ve o güne kadar ona "muhammedül emin" diyorlardı... Bence şok olmuşlardır böyle bir kişinin bunları söylemesinden...
Peki bu insan ne yaptı sizce de bir kaç kişi ile başlayan "inananlar" halkasını bu kadar genişletti. Veda Hutbesini 100.000 civarı "inananın" dinlediği söylenir...
zengin değildi veya saadet zinciri vaat etmedi... içtikleri içkiden oynadıkları kumardan etti onları... hepsi durup dururken fakirleşti...ticaretleri bozuldu... anaları babaları ile düşman oldular...öldüler...
neydi bu inanç? ne yaptı bu adam bu insanlara?
Bunları ahzab suresi bağlamında söylemiyorum onu ayrıca tartışırız ama siz yukarıdaki şeyleri yazınca görüşünüzü merak ettim...
"Âdemoğlunun bildiği her şeyin bilmek istediğinden ibaret oluşu yüzünden biz insanlar birbirimize yardım edemiyoruz."
|

18-02-2014, 11:59
|
 |
Üye
|
|
|
|
|
Sübyancı, köleci, tecavüzcü, talancı, çok eşli bir kültürün insanlarından söz ediyoruz, 21. yüzyıl kültür ve bilgisine sahip, gelişmiş ve oturmuş insan hak ve özgürlükleri temelinde bakışı olan bir kısım insanlardan değil.
Yani o noktadaki muhammed ve insanlar için gayet doğal, peygamber masalına inanıp birde tanrıyla ilişkilendirdikleri sözleri ne eleştirmek nede düşünmeyi bırakın kültürlerinede gayet uygun.
Cariyeliği , sübyancılığı, fuhuşu, tecavüzü , huri vaadlerini huşu içinde okuyor her gün insanlar, kim sorguluyor? Bu gün bile hiç dert etmeyen tonla insan var.
|
Evet oldukça bozuk bir toplumdu. Ama bu kadar bozuk bir toplumun üyelerinin Kurana inanınca rahatlarına rahat mı geliyor? rahatları mı kaçıyor?
Adam zaten içkisini iiçiyor, istediği kadını alıp bırakıyor, çocuk mocuk kimin umru değil, kumar fal okları falan süper eğlenceler...
Birisi çıkıyor onları sürekli sınırlayacak şeyler söylüyor...
Sanki cariye yoktu da kuran onları tavlamak için "hey cariyeler edinebilirsiniz mi" dedi? ( bu arad akuranda cariye kelimesi geçmez ona sonra gireriz) fuhuş desen yasakladı,... ben salak mıyım önümde karı kız gırla biri çıkıp " şimdi yapma öldükten sonra daha güzelleri var" diyecek ve ben de "aa iyiyimiş" deyip inanacağım...
------------
yok mantıklı değil. çizdiğiniz tablo ile insanların davranışları çeliyor..
senaryo olsa çekmem ben bu filmi...
|

18-02-2014, 12:10
|
 |
Üye
|
|
|
|
sertanyaril´isimli üyeden Alıntı
Selam knowlegde,
Ben bir seyi merak ettim. Siz algoritma falan derken su 19 sifresinden falan bahsetmiyorsunuz degil mi?
Kusura bakmayin ama ben oyle sifre falan olaylarina inanmiyorum. O tur sacmaliklar bana sunun gibi geliyor: Bir gun kahin oldugunu iddia eden kisi size gelir ve "Isaretler gordugunu ve sizin oleceginizi soyler," size o isaretlerin ne olacagini bir bir anlatir.". Siz bu adama korkup inanirsaniz, her yerde onun soyledigi isaretleri gormeye baslarsiniz. Bu 19 sifresinin de baska algoritmalarin da bundan farki yok. Biri size telkinde bulunmustur, siz de o isaretleri aramaya baslarsiniz ve bir seyler buldugunuzu sanirsiniz o kadar.
|
19 hakkında ayrı bir başlı var mı ya da yoksa açalım mı?
Burada gümbürtüye gidebilir....
Sorunuza cevap:
Algoritma derken:
1-) Matematiksel algoritma
2-) Kelimesel algoritma
3-) Gramatik algoritma
2 ve 3 Kuranın nasıl anlaşılması gerektiği konusunda bizzat kuranın kendisinin bize bir "manual" verdiğini ifade ediyor.
1 ise kuranın asla bozulmadığını ve bozulamayacağını , Allah tan geldiğini, şu anki diziliminin doğru olduğunu vb. konuları ispatlıyor...
Şifre lafını sevmiyorum.
|

18-02-2014, 12:57
|
 |
Üye
|
|
|
|
knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı
Evet oldukça bozuk bir toplumdu. Ama bu kadar bozuk bir toplumun üyelerinin Kurana inanınca rahatlarına rahat mı geliyor? rahatları mı kaçıyor?
Adam zaten içkisini iiçiyor, istediği kadını alıp bırakıyor, çocuk mocuk kimin umru değil, kumar fal okları falan süper eğlenceler...
Birisi çıkıyor onları sürekli sınırlayacak şeyler söylüyor...
Sanki cariye yoktu da kuran onları tavlamak için "hey cariyeler edinebilirsiniz mi" dedi? ( bu arad akuranda cariye kelimesi geçmez ona sonra gireriz) fuhuş desen yasakladı,... ben salak mıyım önümde karı kız gırla biri çıkıp " şimdi yapma öldükten sonra daha güzelleri var" diyecek ve ben de "aa iyiyimiş" deyip inanacağım...
------------
yok mantıklı değil. çizdiğiniz tablo ile insanların davranışları çeliyor..
senaryo olsa çekmem ben bu filmi...
|
Dostum bakın tayyipte aynı şeyi yapıyor, insanlar kendilerini sınırladığı gibi, başkalarınıda sınırlıyor ve hatta canına kast ediyor. Muhammed hiçte öyle sınırlamıyor kendini, tersi içki sevmiyor ,yasak, hatice ölüyor kendine sınırsız, inanırlara maddi gücüne göre alabilen alsın, fuhuşu yasakladı mı? güldürmeyin beni. Nur 33
Siz kıskançlıkla kendi karılarına anne sıfatı yapıştırıp, tüm kadınları kendine potansiyel sex objesi gören birinin "tanrı" kavramı ile kendini zırha bürüdüğü ve inanışların bilgiden önde olduğu 1400 yıl önceki toplumda yasaklamaların pek bu günler gibi tepki görmeyeceğini bilmeliydiniz. Heleki tanrı dedin mi iş biter.
Kölelik, cariyelik o getirmedi, ilginç o götürmedide ve bol bol nimetlerinden yararlandı, talan, gayet tanrıya bile pay edilir hak olarak lanse edildi.Cariye diye geçmediğini gayet iyi bilmekteyiz, ancak çok tartışmaya kalkan oldu sağ elinin altında sahip oldukları deyimini, cariye olduğu gerçeğiyle(sex objesi) yüzleşmek zorunda kaldılar. Size sır vereyim, Siz senaryo ile gerçekliği ayırt etseniz bu gün verdiğim örnek üzerinden din bezirganlığı kimin çıkarına hitap eder, ve inanırlarının çıkarını umursayıp umursamaz mıyı görür idiniz?
Ayrıca mantıklı olmayan taraf yok, gayet net günümüz tayyip ve inanırlarının uygulamaları benim haklılığımı gayet net ortaya koyuyor.
Senaryo olsa şu gün yaşadıklarımız çekmezdiniz, ama hayat filim değil dostum, yaşatıyor işte akıl almaz absürdlükleri gördüğümüz üzere, heleki işin içine bir kutsal koyun, görün nelere inanır, nelere katlanır, ne absürdlüklere imza atar insanoğlu.
Ahzap 50 yi 52 de yalanlamak ve ayşe hadisesi pek öyle filme benzemiyor , tanrı uçkur derdine düşmüş , bunu diyen ise hadis külliyatınızdaki yine aişe ananızın sözcükleri.
Ayrıca öyle pat diye inananda yok, islam nasıl yayılmış istla ve talanla, muhammedin döneminde inanır sayısı, muhammedin cenazesi, çok derin cennetlik halifelerin katledilmesi, suikastleri, ananız ayşenin ali ile yarattığı savaşlar vesaire, ve hala 1400 yıl önceki kişilerle düşünce ve bilgi bazında kendinizi aynı kefede görüp çocukça, yok bunlarla mı kanacağım saçmalamınız evlere şenlik.
Çekelim mi bir filim? Siz 1400 yıl önce günümüz hiç bir bilgisine sahip olmayan bir bedevisiniz ve bir put seçip tapmaya başlayın, vede ortalık her putun peygamberi olduğunu iddia eden kimi şair kimi deli tiplerle dolu, birde yahudi ve hıristiyanlar var, birde ticaret panayırları kuruluyor, ha köle cariye vesaireyide unutmayın, kimi kabilerde zengin kadınlar var, sözleri geçiyor, yarı çıplak kimi çırılçıplak, kabede tapınıp duran tiplerde bol,becerin bir önce düşünmeyi, sonra gelin...
Şimdilik saygımla gittim...
Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Konu aliyarasfal tarafından (18-02-2014 Saat 13:08 ) değiştirilmiştir.
|

18-02-2014, 15:47
|
 |
Üye
|
|
|
|
|
Siz kıskançlıkla kendi karılarına anne sıfatı yapıştırıp, tüm kadınları kendine potansiyel sex objesi gören birinin "tanrı" kavramı ile kendini zırha bürüdüğü ve inanışların bilgiden önde olduğu 1400 yıl önceki toplumda yasaklamaların pek bu günler gibi tepki görmeyeceğini bilmeliydiniz. Heleki tanrı dedin mi iş biter.
|
Bu konuda kendi incelemelerim + özellikle atesit/agnostik araştırmacıların (yerli olmayan çünkü bizim ateistler çok bağnaz) o dönemi, insani -tarihi koşulları incelemeleri vs. vs. hepsini toplayınca bu bilgiler ışığında;
yok be dostum sen gerçekten hayali bir şeyden bahsediyorsun..
kadıköy stadına gidip;stadın ortasına eline bir mikrofon alıp "hey millet bu tuttuğunuz takım değil haydi galatasaraylı olmaya" demekten (ya da tam tersi fb to gs) daha zor bir şey yaptı muhammed aleyhisselam. İnsanlar "aaaa tanrıdan bahsediyo lan hadi uyalım peşine gidelim" mi dediler yani?
O putlar hiç bir şey değil, ancak sizin ve babalarınızın uydurduğu isimlerdir. Allah onlara (ilâh olduklarına dair) hiç bir hüccet indirmedi. O kâfirler, yalnız zanna ve nefislerin sevdasına tâbi oluyorlar. Halbuki kendilerine, Rableri katından doğru yolu gösteren (Rasûl) geldi.
şimdi bir sünninin ya da şiinin "tüm hadislerin uyduruk" olduğu iddasına tepkisi nedir? (tüm hadisler uyduruktur henüz demiyorum ama o konuyu inceliyorum )
Siz şimdiye kadar duyduğunuz ve inandığınız hikayelerle sanıyrsunuz ki bu adamların putu putları vardı ; ona tapıyorlardı... (çoğu müslüman da bunu sanıyor)
O halde yukarıdaki ayeti iyi analiz edin. Nur 33 e girmeden
Konuları çorba yapıp kaçamazsınız...
Muhammed peygamber bu dini nasıl yaydı?
öldürerek, tehdit ederek, asarak , keserek mi?
Neydi taktiği?
ben en son nebiyim benden sonra kitab gelmeyecek dedi...
hala dediği gibi...
incil after kuran velhasıl the end.....
islamdan sonra din yok...
pastafaryanizmi saymazsak 
,,,,,,,,,,,,
|