Akhenaton´isimli üyeden Alıntı
Öncelikle evrimin ilk canlılığı açıklama gibi bir durumu söz konusu değil. Çuvallayacağını düşünmüyorum , bilakis sapiensin evriminin matematiksel olarak mümkün olmadığını söylüyorum.
Konuya siyaset girince konu dağılıyor,siyasallaşsın istemiyorum.Yoksa cafede açarız darvin Türk düşmanı mıydı orda kelimeler deşifre edilir.
Sapiensin evrim süreci içerisinde ırkların oluşum atlası ? 
|
Öncelikle modern insanın evrimine dönelim. İki hipotezimiz var:
1.si, çok bölgeli hipotez(multiriegional)
2.si, tek yakın tek kaynaktan çıkış(recent single origin)
Şimdi hangisinin güçlü olduğunu bir tarafa bırakalım. Bunların her ikiside daha önceki genotip, fenotip mevzularından bahsettiğim yazıdaki açıklamayla ırkları oluşturabilir. Neden ırkların oluşumunda bu kadar takıldığınızı anlayamadım.
Gelelim sizin 223 gen mevzusuna, insan genomunda 3 milyardan fazla gen var. 223'ü başımıza kakıyosunuz

Ama haklı olduğunuz nokta bu genlerin evrimsel normal evrimsel süreçte oluşamayacağı. Bu genlerin uzaylılardan geldiğini söyleyen kaçıklar var ben realist olanını anlatayım.
Canlılar arasında yatay gen transferleri olduğu biliniyor, söz konusu 22.kromozom genleri çoğunlukla beyindeki bazı sinirsel enzimlerin yapına yönelik. Bu genlerin sadece 25 tanesi sadece insana has genler. 113 tanesi bakterilerde yaygın olarak bulunuyor, kalanlarda balık, inek vs.. omurgalı genleri. Başka sorunuz?