Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-11-2005, 00:24
my-zone my-zone isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aragonn sana farklı bir soru daha sence her insan eşit bir süre mi varlığını sürdürecektir yoksa bu insandan insana değişecek midir? (örneğin 10.000 sene önce doğmuş bir insanla 10.000 sene sonra doğacak insan arasındaki 20.000 yıllık fark)
Alt 08-11-2005, 03:04
Arafat Arafat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili my-zone;

bütün ruhlar ademden bu yana vardır. ama hepsinin bir sınav zamanı vardır. herkezin sorusunun farklı olsudu bir sınav.
ayetlerde de görüldüğü gibi kalübela söz konusudur. yani bütün ruhlar şu anda var. zamanı gelince cesetler giydirilip dünyaya salınıveriyor. kimse kimseden önce veya sonra doğmuş değil. bütün insanlar aynı anda rabbimizin varlığına sahit olduğumuz gibi, hesab günü geldiğindede herkez aynı anda dirileceğiz.

A'RAF suresi 172. ayet):

Hani Rabbin, ademoğullarından, bellerinden zürriyetlerini alıp onları öz benliklerine şahit tutarak sormuştu: "Rabbiniz değil miyimOnlar: "Rabbimizsin, buna tanıklık ederiz." demişlerdi. Kıyamet günü, "biz bundan habersizdik" demeyesiniz.

(A'RAF suresi 173. ayet):

Şöyle de demeyesiniz: "Daha önce atalarımız şirke batmıştı. Biz de onların ardından gelen bir soyuz. Gerçeği çiğneyenler yüzünden bizi helak mı edeceksin

alemlerin yaratıcısı herşeyi açık ve net açıklamıştır. dünya hayatı, sonsuz ahiret hayatı yanında söz konusu bile değildir. 20.000 yıllık bir fark senin kafanı karıştırmasın my-zone. aslında zaman diye birşeyde yoktur. zaman izafidir. heryerde değişiklik gösterebilir.
Alt 08-11-2005, 03:08
Üye

sen onu bunu bırakta soruya adam gibi cevap ver
Alt 08-11-2005, 03:35
Üye

sorunun cevabını adam gibi verdim. senin gibi vermedim. rahat ol. biraz gayret et ve anlamaya çalış.
Alt 08-11-2005, 12:02
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hasan_ Diyor ki
Gameover Demiş ki:
"insan herşeyi kendi sabrıyla yapacaksa allahın misyonu nedir? dua ne için vardır? bakışların bulandığı noktada allah kuluna yardım etmiyorsa ne işe yarar ? herşeyi kendim yapacaksam allahı napayım dostum ?"

Sevgili Gameover. Yazılarını okuyorum ve onlardan çıkardığım sonuç, senin islam dininin tanrı anlayışına, islam dininin çağa ayak uyduramayışına karşı tutunduğun alternatif ateizm olmuş.

Eğer bir Tanrı varsa bu illa ki İslam, Hristiyanlık anlayışındaki gibi bir tanrı mı olmalı sence?

Bence öyle bir tanrı olamaz. Peki ne yapalım hepimiz bu dinleri reddettiğimizden ateist mi olalım?

Hayır, benim aklım şunu işaret ediyor. Bu evrenin üstün bir yaratıcısı daha doğrusu programlayıcısı var. Evren programlanmış ve her şey saatin içindeki çark mekanizması gibi tıkırında işlemekte. Buna biz "doğanın kanunları" & "fizik kanunları" diyoruz.

Tanrı bize akıl vermiş, din değil. Tanrı doğaya müdehale etmez. O sebeple ondan bir şey dilemek de biraz abes kaçıyor. Bu doğanın kanununu koyan o kanuna aykırı bir şey yapmamakta ki sana doğa üstü bir şekilde yardım eli uzatılsın?!

Kim ne derse desin hayat bir nimettir. Yaşamak, varlığını sürdürmek acısıyla tatlısıyla yaşamaya değerdir. Zaten bunlara karşı çıkıyorsa, yaşamama özgürlüğüne sahiptir her insan. Kimse bizi burada zorunlu olarak tutmuyor öyle değil mi?

Sevgili Gameover,

Bence bir kez daha düşün. Evrensel huzur, aslında senin içinde. Sen Allah'a yani islam'ın tanrısına isyan ediyorsun. Peki ya gerçek tanrı ondan çok çok daha farklıysa?

Sen sana müdehale etmeyen Tanrı'yı sev. Ruhunu huzurla nemlendir.

Selametle kal kardeşim.

dediklerini düşünüyorum dostum.sağol ilgilendiğin için.beynim şu aralar sürekli faal.çünkü morfinim yok.saygılar.
Alt 08-11-2005, 12:20
Üye

ben rahatım amcak sen rahat degilsinki açık net bir cevap veremedin konudan alakasız seylerle ilgili ayetleri copy paste ettin eger dediğin gibi onemsizse sonsuz ahiret hayatı içinde 20000 yılcık sana göre azsa eger merak etme hesap zamanı da o sonsuzluk içinde yokolup gidecektir. o yuzden konu dısına cıkmadan ve konuyu sulandırmadan az ama ozcevaplar vermeni sana tavsiye ediyorum
Alt 08-11-2005, 19:57
Üye

Ayetler de anlatılan bütün ruhların ademden bu yana var olduğudur.
kimse kimseden önce veya sonra yaratılmamıştır. zaman farkı söz konusu değildir. kalu-bela'dan bahseder.
allah ruhları yarattığında "elestü birab biküm (ben sizin rabbiniz değilmiyim)" buyurduğunda ruhlarda yani bizlerde "bela(evet ya rabbi)" demişizdir. kalu bela ise kurandaki bu ifadedir. bunu izah ettim.
Sen anlamamışsın. Ben gayet açık bir şekilde konuyu sulandırmadan anlattım. Ayrıca konuyu sulandırmak gibi bir hayasızlık yapmam. islamda sululuk yoktur.
Alt 08-11-2005, 20:24
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

allah ruhları yarattığında "elestü birab biküm (ben sizin rabbiniz değilmiyim)" buyurduğunda ruhlarda yani bizlerde "bela(evet ya rabbi)" demişizdir. kalu bela ise kurandaki bu ifadedir. bunu izah ettim. (arafat)

bu dediğine sen inanıyor musun arafat ? bunun delili nedir,mantığı nedir şaştım kaldım güzel kardeşim.
Alt 08-11-2005, 21:10
Üye

peki dediklerin gerçek ise neden hiçkimse yaşananları hatırlamıyor? sen bile demişizdir diyorsun dedik demiyorsun.
Alt 10-11-2005, 00:34
Üye

Şimdi arkadaşlarım. ben teklidi iman yapmıyorum. yani taklidi iman nedir. bir kişiye allah hakkında ne söykersen söyle kabul eder. çevreden gördüğünü kabul eder. mesala benim annem. amerikada yaşasa idi koyu bir katolik yada israilde yaşasaydı koyu bir musevi yada çinde yaşasaydı koyu bir budist olabilirdi. çünkü annem söylenene inanıyor inanmnak zorunda hissediyor kendini. bu ülkede çoğu mümin böyle. kuranı kerimi sadece arapça okunması nın daha mantıklı olduğunu yada hıdırellez zamanında ev resmi çizerek ev kazanabileceğini. sanıyor. çünkü biliyorki allah var. ama hangi allah var onu bilmiyor
yani allah var tamam, ama bize ne söylüyor. yada gerçekten bişey söylüyormu. yoksa kandırılıyormuyuz gibi şüpheciliğe sahip değller. mümin şüpheci olmalı. araştırmalı. delil aramalıdır. ne söylense inanıyorlar. kuranın allahın sözü olduğuna dair bir kanıtları bile yoktur. yani bir insanı müslüman yapabilecek beceriye sahip değillerdir annelerimiz veya ninelerimiz. onlarda adam gib okuyup anlamamışlarki. hiç düşünmemişler japonlar ataist ama dünyanın en az zarar gören toplumu. diye hiç düşünmemişler. taklidi iman sahipleri her an şüpheye düşebilir. çünkü kuranı kendilerine ispatlayamamışlardır bunlar.

taklidi iman budur. görülen yapılır. allahın olduğuna kanaat getirilip. ne söylenirse yapılır. taklidi iman budur.

tahkiki ( gerçek iman sahipleri ise bu şüpheleri ortadan kaldırmıştır. onlar allahı daha iyi öğrenmişlerdir. öğernmektedirler. kuranın allahın sözü olduğpundan şüpheleri yoktur. bu tip insanları en dinsiz insanlar bile bir şüpheye düşüremez. çünkü onlar allahı bildikleri gibi. onun kitabınında doğruluğunu kendilerine kanıtlamışlardır. delil görmüşlerdir diyelim.

ben insallah tahkiki iman sahibiyim. yani kuranın allahın sözü olduğuna şüphem yoktur. bunu diğer başlıklarda da ispatladım. ve cevap veremiyenler oldu. kuran allahın sözü olduğu için söylenen herşeyi kabul ediyorum. çünkü kuran allahın sözü. ben bunuı söylediğime inanıyorum.
hatırlayıp hatırlamadığıma gelince.

eğer hatırlasaydık allahıda hatırlardık. allahı bilirek dünyaya gelmemizin ne mantığı olurdu. hatırlamıyacazki imtahanın espirisi kalsın. imtihanın sırrı bu. allahtan habersiz olaraka dünyaya gelmek ve onu keşvedebilmek.

Önerilen Siteler