|
hasan_ Diyor ki
Gameover Demiş ki:
"insan herşeyi kendi sabrıyla yapacaksa allahın misyonu nedir? dua ne için vardır? bakışların bulandığı noktada allah kuluna yardım etmiyorsa ne işe yarar ? herşeyi kendim yapacaksam allahı napayım dostum ?"
Sevgili Gameover. Yazılarını okuyorum ve onlardan çıkardığım sonuç, senin islam dininin tanrı anlayışına, islam dininin çağa ayak uyduramayışına karşı tutunduğun alternatif ateizm olmuş.
Eğer bir Tanrı varsa bu illa ki İslam, Hristiyanlık anlayışındaki gibi bir tanrı mı olmalı sence?
Bence öyle bir tanrı olamaz. Peki ne yapalım hepimiz bu dinleri reddettiğimizden ateist mi olalım?
Hayır, benim aklım şunu işaret ediyor. Bu evrenin üstün bir yaratıcısı daha doğrusu programlayıcısı var. Evren programlanmış ve her şey saatin içindeki çark mekanizması gibi tıkırında işlemekte. Buna biz "doğanın kanunları" & "fizik kanunları" diyoruz.
Tanrı bize akıl vermiş, din değil. Tanrı doğaya müdehale etmez. O sebeple ondan bir şey dilemek de biraz abes kaçıyor. Bu doğanın kanununu koyan o kanuna aykırı bir şey yapmamakta ki sana doğa üstü bir şekilde yardım eli uzatılsın?!
Kim ne derse desin hayat bir nimettir. Yaşamak, varlığını sürdürmek acısıyla tatlısıyla yaşamaya değerdir. Zaten bunlara karşı çıkıyorsa, yaşamama özgürlüğüne sahiptir her insan. Kimse bizi burada zorunlu olarak tutmuyor öyle değil mi?
Sevgili Gameover,
Bence bir kez daha düşün. Evrensel huzur, aslında senin içinde. Sen Allah'a yani islam'ın tanrısına isyan ediyorsun. Peki ya gerçek tanrı ondan çok çok daha farklıysa?
Sen sana müdehale etmeyen Tanrı'yı sev. Ruhunu huzurla nemlendir.
Selametle kal kardeşim.
|
dediklerini düşünüyorum dostum.sağol ilgilendiğin için.beynim şu aralar sürekli faal.çünkü morfinim yok.saygılar.