Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-01-2006, 02:49
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hesap anlaşılmıştır.Yanlıştır...
Ama Allah yanlış yapmaz!!
Alt 06-01-2006, 02:50
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

game over sen oyuna nerden katıldın bilmiyorumda konuyu bilmeceye dönüştüren exclusive;Allah(c.c) değil..Ortada pratik olmayan birşeyde yok...sadece exclusivin şeytani kurnazlığı var;tabi oturup kalkıp snunda şeytanın huyunu kapıyorsunuzda farkına varmıyorsunuz..Umarım doğruyu görür,müslüman olursun..

Exclusive'in hesabı yanlıştır,Allah'ın değil..
Alt 06-01-2006, 02:58
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

oyun bitmiştir.yıllardan beri çaresizce oynadığım oyun bitmiştir.
Alt 06-01-2006, 20:09
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

enrareo beni kurnazlıkla suçlayacağına 2. sayfadaki cevabımı alıp o akıl danıştığın kişiye bi götür bakalım nasıl cevap verecek...

Bu arada allahın yanlışını düzeltmek amacıyla yapılan paydayı değiştirip paya eşitleme işlemine avl, avliye deniyormuş. Bu düzeltmeyi de ilk ömer yapmış.

Yahu allah azıcık dört işlem bilseymiş de, ömer kulu onun hatasını düzeltmek zorunda kalmasaymış daha iyi olmazmıydı?

bakın nisa suresi 11. ayet şu iki cümleyle bitiyor:
"Bunlar Allah tarafından konmuş farzlardır (paylardır). Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir."

benim bu konuda ciddi şüphelerim var arkadaşlar. Bir müslüman arkadaşın yapacağı detaylı açıklamalarla bu konuya açıklık getirmesini sabırsızlıkla bekliyorum...
Alt 06-01-2006, 21:27
ZorrO
Üye Değil

sizin annenizi 10 ile çarparim 5 ile toplarim.. çoğaltır zikerem ne fantazi ama matematiği siqtiklerim.
Alt 05-07-2007, 18:50
Üye Değil

exclusive";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu ayette "ölenin 1 den fazla çocuğu varsa, ölenin annesiyle babası mirasdan pay almaz" diye bir ifade var da ben mi göremiyorum...

Hadi onu geçtim yine de paylaşım tam çıkmıyor... Bu defa da eksik çıkıyor... Sen diyosun ki artan kısım paylaşım sırasında hazır bulunan yetime, yoksula felan verilsin (Adamın anasına babasına para vermeyip yetime yoksula verilsin--olacak iş değil)

Paylaşım sırasında mirasçılar dışında kimse yoksa nolacak peki? Artan parayı anasıyla babasına da veremiyoruz napacaz???
Elbette pay almaz demiyor.Pay alırda demiyor.Sorunu yaratan bu değil zaten ,sorunu yaratan 1/6 oranı.
Senin bu yazının üzerindeki renkli mesajda( hangi sayfada bakarsın)herşey güzelce anlatılmış.
Çocuk sayısı bir olunca anne ve baba 1/6 pay alıyor.Çocuk sayısı birden fazla oldumu bu kaide geçerli olmuyor.
Alt 08-07-2007, 16:14
vacsmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vacsmt vacsmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Allahın matematik hatası...

Ya bu başlığa benim de bir yorumum vardı.Aradım bulamadım.Bu başlık altındaki mesaj
sayısı 50'i geçiyordu.Şu an 35'e düşmüş.Bu nasıl iş ya ? Gene mi hackerların işi yoksa başka
bir durum mu *var anlayalım yani.....Sayın adminler bir açıklama please............
Alt 08-07-2007, 18:12
Baracuda Baracuda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Harika Bir Konu. Başlığı okuduğum andan itibaren gülüyorum. Yorumlarınızdaki ince mizahta beni kahkahalara boğdu. Hepinize teşekkürler.
Benim yorumumda şu. Bu konuda bir hata olması muhtemeldir. Fakat hatanın kaynağı tartışmaya açıktır. Çünki bu hata, olsa olsa cinsel ihtirasları uğruna din uyduran bir düzenbazın olur. Böyle bir hata yapmış olmasıda gayet olağandır. Zaten böyle bir paylaşımı yapacak kadar matematik bilse başka şeylerle uğraşırdı.
Alt 08-07-2007, 19:11
ghost-f ghost-f isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gameover";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ı want to pratik tanrı
konuyla alakasız olcak cümleyi yanlış yazmışsın. ı want pratic tanrı demen lazım. (pratik tanrı istiyorum)
ama tanrıyla pratik yapmak istiyorum dersen kalabilir tabi o zaman da fiili düzeltmen lazım practice die.
Alt 08-07-2007, 22:38
_Felix_ _Felix_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Bak Aşağıdakiler MÜSLÜMAN BİLİM ADAMI VE MATEMATİKÇİLER Batı Bunları Örnek Alarak Biryerlere Geldi.......Kuran'da Haşa Bir Matematiksel Hata Olsa Bunlar Sizingibilerden KATKAT bilgili ve zeki insanlar........Bunlar Bilimsel Yasa Koyan Adamlar.....Formül Buluyolar....Formül Ezberleyip matematikçi olmuyorlar....MAtematiğin Babaları Bunlar......

[b]BunlarGörememişteSizmiGördünüz))İftiraÇürütülmüştür....[/b]

* El-Kindi, Einstein'dan 1100 yıl önce 800 yılında, izafiyet teorisi ile uğraşır. El-Kindi, “'Zaman cismin var olma süresidir, zamanla bilinebilen ve ölçülebilen hız ve yavaşlık da hareketin sonucudur. Zaman, mekan ve hareket birbirinden bağımsız değildir, göğe doğru çıkan bir insan ağacı küçük görür, inen insan ise büyük görür' der.

9. yüzyılda yaşamış olan * Sabit bin Kurra,astronomi alanındaki ilk büyük yeniliği gerçekleştirmiş Diferansiyel hesabı, Newton’dan önce belirlemiş, Geometriyi aritmetiğe ilk uygulayan kişi olmuştur. Bunlar, gerçekten zamanlarının çok ilerisinde çalışmalardır. Söz konusu çalışmaları ile bilim tarihine adlarını yazdıran Müslüman bilim adamları, çoğunlukla devlet tarafından maddi-manevi destek görmüş, teşvik edilmiş, halk arasında itibar kazanmışlardır.

* Ahmet Fergani,fen bilimlerinde, deneyle sabit olmayan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini söylemiş, enlemler arasındaki mesafeyi hesapladığı gibi,Dünya'nın eksenindeki ekliptik eğimi 23° 27' ilk defa en doğru şekilde hesapladı.

* El-Battani,Trigonometrik bağlantıları bugünkü kullanılan şekliyle formülleştirmiş, 877 yılından 929 yılına kadar sürekli astronomik gözlemler yapar; Tanjant ve Kotanjant'ın tanımını yaparak Sinüs, Tanjant ve Kotanjant'ın sıfırdan doksan dereceye kadar tablosunu hazırlar. J.Risler: “Trigonometrinin gerçek manada mucidi Battani’dir.”

* Ebü'l-Vefatrigonometriye "Sekant –Kosekant- tanjant-cotanjant" kavramlarını kazandırır. Gözün görülebilir cisimler doğrultusunda ışınlar yaydığını söyleyen Öklid ve Batlamyus'a karşı; “'Görülecek cismin şekli, ışık vasıtasıyla gözden girer ve orada mercekler vasıtası ile nakledilir' diyerek, yaptığı sayısız denemelerle 'göze gelen uyarıların görme sinirleri ile beyne iletildiğini' belirtmiştir.

Harizmi,(780-850) Hint rakamlarına sıfır’ı bularak bu rakam sayesinde bugün kullandığımız rakamları oluşturuyor; ve bu sayede matematikte önemli bir çığır açılmış oluyordu. Logaritmayı ortaya koyan ilk kişidir. Hârizmî'nin cebirle ilgili yapıtı,(El-Cebir) 12. Yüzyıl'da Chesterlı Robert ve Cremonalı Gerard tarafından Latinceye (Al Gebra) tercüme edilmiştir.

* el-Beyruni;Çeşitli maddelerin birbirinden ayırt edilme yollarından birinin, maddelerin özgül ağırlıkları olduğunu söyleyerek, sıcak su ile soğuk su arasındaki özgül ağırlık farkını tespit etmiştir. Galilei'den 600 yıl önce dünyanın döndüğünü kanıtlamış, Newton'dan 700 sene önce dünyanın çapını hesaplamıştır. Bu konuda ortaya attığı kanun, Avrupa’da “Beyruni Kuralı” diye bilinir. El-Beyruni, 973 yılında 'Bilimsel çalışmaların, deneylerle ispat edilmesi gerektiğini ve belgelere dayanmasının zorunlu olduğunu' söylemiştir.

* Ömer Hayyam, (12.y.y.)Newton’a dayandırılan binom formülünü cebire kazandıran kişidir.

* Mağribi, bugün Paskal üçgeni olarak bilinen denklemi Paskal'dan 600 yıl önce bulmuştur.

Önerilen Siteler