Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-02-2010, 02:17
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın ALKA,

Sizin "Şirk" kelimesinin anlamını dahi bilmediğiniz ortada...
Sizden duyalim o halde.

Ayrıca İslam ve Kuran kavramları hakkında da ancak mantık yürüterek yorum yapıyorsunuz.
Pardon, Islam ve Kuran kavramlarini en iyisi mantiksizlik yürüterek mi yorumlamak gerekiyor? Bunu bilmiyordum ama dediginiz gibiyse Islam akil dinidir dememeniz lazim gelmez mi?

Allaha inanmıyorsunuz...Meleklerin Ademe secde ettiğini gözünüzle görmüş gibi

yorum yapıyorsunuz
Ama mazallah siz Allah'i ve Melekleri gözünüzle görmeden sippadanak inanabiliyor, yorum getirebiliyorsunuz ve DNA'lari üfürdüklerini ve kilitleri actiklarini söyleyebiliyorsunuz. Gözünüzle gördünüz mü bu üfürügü? Sol ve sag omuzunuzdaki burnunuzun dibindeki melekler size göründü mü mesela?

Nasil siz Allah'i ve melekleri görmeden inanabiliyorsaniz müsade edin de bende islami kaynaklardan olaylar nasil anlatiliyorsa o sekilde bir cikarimda bulunayim. "Cenab-ı Hak, Hz. Adem’i yarattığında meleklerin ona secde etmelerini emretti. Bütün melekler secde ettiği halde İblis secdeden kaçındı" diye biliyorum. Islam'i da ancak onun kaynaklarina bakarak yorumlayabilriz, degil mi?

İslamda "insanın" melekten üstün kabul edildiğine dair kaynak veya deliliniz nedir?
Islam yorumculari kendileri Allah'in Adem'e ögrettigi varlıklar ve onlarin isimleri dolayisiyla, Adem'i meleklerden üstün kildigini ve sereflendirdigini Bakara suresindeki ayetlerden cikarirlar.

31. Allah Adem'e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, "Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin" dedi.
32. Melekler, "Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin" dediler.
33. Allah şöyle dedi: "Ey Adem! Onlara bunların isimlerini söyle." Adem, meleklere onların isimlerini bildirince Allah, "Size, göklerin ve yerin gaybını şüphesiz ki ben bilirim, yine açığa vurduklarınızı da, gizli tuttuklarınızı da ben bilirim demedim mi?" dedi.
34. Hani meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.
Üstelik Nisa suresi 34'de "Allah , insanların kimini kiminden üstün kılmıştır" diye de gecer. Bakara 47'de de "Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın" denilmis.

Simdi Allah insanlarin bir kismini digerinden üstün kilarak bir ayrim yapabildigine göre "Adem,'i meleklerden üstün kildigini nereden cikardiniz" demeninizin de bir anlami kalmiyor.

Konu ALKA tarafından (14-02-2010 Saat 02:25 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-02-2010, 02:48
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder

Yoksa onlar, onun yaratması gibi yaratan ortaklar kıldılar da, böylece bu yaratma onlara benzer mi göründü? De ki: “Allah, herşeyin yaratıcısıdır.” Ve O, tek Kahhar (kahreden), herşeye gücü yeten, en kuvvetli olandır.

(rad-16)

İslamiyete göre Allahtan başka yaratıcı yoktur...buna itirazı olan var mı..herhalde bu kadar kesin ve net bir şeye kimsenin itirazı olmayacaktır..

inanan inanmayan herkes 'yaratanların en güzeli' kıyaslamasında başka tanrıların söz konusu olabileceğini düşünmemelidirler..
çünkü yukarıda ki ayet gerekse benzerleri bizim bu şekilde düşünmemize olanak vermiyor..çünkü islamiyetin özünde Allahtan başka ilahın olmadığı ilahi kaidesi vardır.

o zaman bu ayet bir çelişkidir...tmm çelişki varsayımından hareket edelim..eğer bu çelişkiyse bu ayet insan ürünüdür..pek ala!kimin ürünü..hz peygamberin..iii de arkadaşım... dinin kurucusu olan bir kişi-la ilahe illallah-kaidesine aykırı bir şey diyebilir mi...böyle bir hata yapabilir mi..Allahtan başka yaratıcılarında olabileceğini düşünerek bu ayeti yazabilir mi..?bence yazamaz..islamiyetin ruhuna aykırı zerre kadar bir şey diyemez..

bu ayetin çelişki olamayacağı..yaratanlardan kastın başka tanrılar olamayacağı ...islamiyetin muhtevasına temiz bir vicdanla bakmaya çalışan her kişi için net bir cevaptır...

o halde bu ibareden ne anlamalıyız..

1.diğer ilahlara inanan insanlara ,Allahın daha güzel yarattığı şeklinde yaklaşarak onları islamiyete çekmek..

2.sanatkarların Allahtan daha güzel yaratamayacakları..yaratmak tabiriyle..sanatkarlar..kastedilmiş olmalıdır..bu da göreceli bir kavram resimden müzikten işte heykelden yola çıkarsak..ama daha kesin bir hüküm çıkarılabileceğimiz alanlar daha var..biyoloji..tıp..vb. kim arkadaşım..insan uzuvlarıyla bire bir denk bir uzuv icat edebilir..kim bir saç derisini bile yaratıcısından daha ii yapabilir..kim doğanın birebir aynı canlı ve kanlı resmini yapabilir..hiç kimse..gidin bakın bütün estetikçilere 100 de 100 benzerini yapamıyorlar..yapamazlar..bu ayet bunu anlatmak istiyor olabilir..

3.son olarak Allahın kendini kendisiyle kıyaslaması söz konusu olabilir...(bu madde biraz uzun ..bu madde hakkında link vermeye çalışacağım..)

saygılar.
Alt 14-02-2010, 03:40
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ruhsuz olduğunuzu iddia ediyorsunuz...Bunu nasıl kanıtlayacaksınız?Sizin gibi düşünmeyenlere Hakaret ederek mi?
Ettiniz demiyorum
Yahu ne hakareti?
.
Yazilarin sahiplerine asla hakaret etmem simdiye kadar görülmemistir.
.
Yeri geldiginde özür dilemesini de bilirim.
.
Ama allah muhammed ile dalgami gecerim...

...bu kimseyi ilgilendirmez.
.
Ki bunu bu sitede istedigim gibi yapamam.
.
Bu sitenin tüzügü yüzünden bütün inanclilar ciyak ciyak bagirip hakaret saygi nakaratlari ile koro seklinde türkü cagiriyorlar.
.
Hep ayni laf salatasi yapilmakta!
.
Yukarida ki iletide siz acikliyorsunuz neyin nasil oldugunu ve ben soruyorum...

...burasi nerde diye!.
.
Siz ne yapiyorsunuz?
.
Ruhunuzun olmadigini siz kanitlayin diyorsunuz.
.
E bravo.
.
Olmayan bir sey kanitlanir mi?
.
Ben zaten yok diyorum.
.
Var diyen sizsiniz!
.
Siz kanitlayacaksiniz!.
.
Buyrun kanitlayin ruhun varligini.
.
Yalniz nane veya tuz ruhu olmayacak!
.
Isiniz gücünüz laflari evirip cevirip laf salatasi yaparak kurani allahi savundugunuzu sanmak!
.
Allah var diyorsaniz da varligini siz kanitlayacaksiniz!.
.
Ben yok diyorum.
.
Olmayan bir seyi kanitlamak benim derdim ve ilgi alanim degil.
.
Cöl bedevilerinin uydurdugu zeka seviyesi ilkokul cocuklarin ki kadar olmayan bir tanriya inaniyorsunuz.
.
Daha sonra onu nasil savunacaginizi bilemiyorsunuz!
.
Neresinden bakilirsa bakilsin tam bir komedi.
.
Bir yaratana inanilabilir fakat din kitaplarinda ki akli kit gibi olmamali.
.
Kuranin ki gibi akli kit...

...hic olmamali.
Alt 14-02-2010, 13:38
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

........Bir yazıya bakarak karar verirsek burada kimin kim olduğunu asla anlayamayız...Çok boyutlu düşünce ve çok seslilik diyorumSevgi ile...
sevgili ulu....
tamam zaten şaşkınlığım bundan dedim ben de..
neyse dostum sahiden yukarıda söylediklerine inanıyor musun??

sevgili katre...

neden mazeret aramalar... kelimeleri çekiştirmeler??

1.diğer ilahlara inanan insanlara ,Allahın daha güzel yarattığı şeklinde yaklaşarak onları islamiyete çekmek..
2.sanatkarların Allahtan daha güzel yaratamayacakları..... kim arkadaşım..insan uzuvlarıyla bire bir denk bir uzuv icat edebilir..kim bir saç derisini bile yaratıcısından (??) daha ii yapabilir.....gidin bakın bütün estetikçilere 100 de 100 benzerini yapamıyorlar..yapamazlar..bu ayet bunu anlatmak istiyor olabilir..
3.son olarak Allahın kendini kendisiyle kıyaslaması söz konusu olabilir ...
bu yazdığın 3 mazerete de bir bak arkadaşım.... hangisi mantıklı allahaşkına benim allahım seninkini döver demek mi??..hadi bakalım sende benim gibi yap da göreyim demek mi??... way be ben neymişim demek mi??.... kafandaki allah kavramına yakışıyor mu bunlar??

bir daha düşün derim

estetikçilere birşey deme.... orijinali kötü ki insanlar düzeltmeye çalışıyor

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 14-02-2010, 14:03
cin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cin cin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Saygıdeğer Arkadaşlar,

Aslında uslub olarak "bakalım nasıl kıvırtacaklar" gibi ifadeleri görünce bu ilginç
konu başlığından uzak durmayı düşünmüştüm.
Çünkü baştan ön yargılı ve düzey olarak düşük bulduğum,kısır döngü tartışmalara girmemeyi yeğliyorum.

Ancak değerli dostların yorumlarını görünce iki çift kelam etmek ihtiyacı hissettim.

Değerli cin,

Daha önce bir Meleği Ala Kavramından karşılıklı bahsettiğimizi hatırlıyorum.

İnanmasakta Vahyi kendi Kavram bütünlüğü içinde tahlil etmek durumundayız.

Kuranda konuşanlar kim?

Cebrail ve Yüksek Melekler Konseyi BİZ ifadesini kullanır...

ve orada YARATMA Faaliyeti bazı organlarca tatbik edilir...Elbette Allahın görevlendirmesi ile...

İşte bu faaliyetler Arabca "Haleqakum" ve "Cealnakum" ifadeleri ile anlatılır...

Değerli üstad Edip yüksel dahil tüm mealciler bu iki ifadeyi YARATMAK olarak çevirmişlerdir...

Oysa biri Kılmak,yapmak ve Programlamak iken diğeri Var etmek ve Şekillendirmek, Halden hale sokmak gibi çeşitli anlamlar kazanır...

Allahın sisteminde bazı işlemleri doğrudan müdehalesi ile yaparken...

(Ruh üfleme Metaforu)

Bazı işlemleri de Görevlileri yapar...

(DNA Anahtarlarının açılıp kapatılması)

Ancak Putlarla karşılaştırmamak kaydı ile İNSAN da kendi çapında bir yaratıcı olup...Allahtan bir parça taşıması nedeni ile kıyas kabul eder...

Benzer bir Kıyaslama da RIZK konusunda Ayetlerde geçer...

"Allah Rızık verenlerin en Hayırlısıdır" ifadesi RAB kelimesi ile birlikte İnsanlar içinde kullanılır...

Yusuf Suresinde "Rabbine benden bahset" der Yusuf,Firavunun Şarab sunucusuna...Burada Efendin anlamı anlaşılır...

Allah için Rab , ,,Terbiye edici,Programlayıcı anlamında kullanılır...

Rızk yiyece içecek..Giysi gib metalar için kullanılırken..aynı zamanda Bilgi ,İlim gibi soyut kavramlar içinde kullanılır...

Maide Suresinde Gökten inen Rızk YAğmurdur örneğin...Maide de bu arada Sofra anlamına gelir...

Konuyu dağıtmadan ..sizlere Sevgi ve Saygılarımı sunuyorum
Saygıdeğer Üstadım ululelbab,

İslam literatüründe savunduğunuz gibi Putlar yerine hiç olmaz sa İnsanlar olarak kabul görünen "diğer yaratanlar" kavramında bir tutarsızlığımız olmamakla beraber,

" Allah Tektir ( Birdir ) Ve ondan başka İlah yoktur,"

Dedikten sonra,

O Yaratanların, Koruyanların , Gözetenlerin , Rızık verenlerin vs.vs Diyerek Tanrı İnsanları kendine neden Eş görsün,

Kendini Tanrıya eş görmek Büyük Günah ken bu Günahı Allah neden İnsana normal bişiymiş gibi Teşfik edercesine Söylesin,

Allah kuluna yasakladığı günahı neden kendi uygulamasın, Madem Allah katında günah değil, insan'a neden günah sayılmış,

Yoksa orda gerçektende aynı değerlere yakın İlah lardan mı bahsediyor da bizler onu İnsana dönüştürmeye çabalıyoruz Tek olanın onurunu Kurtarmak için,

Saygı ve Sevgilerimle

Cevabı Bilinmeyen oLanın Çözümü, Teoride Sonsuzdur,,
Alt 15-02-2010, 02:24
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

cin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygıdeğer Üstadım ululelbab,

İslam literatüründe savunduğunuz gibi Putlar yerine hiç olmaz sa İnsanlar olarak kabul görünen "diğer yaratanlar" kavramında bir tutarsızlığımız olmamakla beraber,

" Allah Tektir ( Birdir ) Ve ondan başka İlah yoktur,"

Dedikten sonra,

O Yaratanların, Koruyanların , Gözetenlerin , Rızık verenlerin vs.vs Diyerek Tanrı İnsanları kendine neden Eş görsün,

Kendini Tanrıya eş görmek Büyük Günah ken bu Günahı Allah neden İnsana normal bişiymiş gibi Teşfik edercesine Söylesin,

Allah kuluna yasakladığı günahı neden kendi uygulamasın, Madem Allah katında günah değil, insan'a neden günah sayılmış,

Yoksa orda gerçektende aynı değerlere yakın İlah lardan mı bahsediyor da bizler onu İnsana dönüştürmeye çabalıyoruz Tek olanın onurunu Kurtarmak için,

Saygı ve Sevgilerimle

Sevgili cin,

Sen çocuğa 18 yaşına geldikten sonra Banka hesaplarında tam kontrol hakkı verebilirsin.
O çocuk ise her an ve her zaman kendisini-BEN olarak tanımladığı Bilinci-buna layık ve ehil görecektir.

Senin birçok çocuğun olabilir ama her çocuğun yalnız bir TEK babası olacaktır.

Ve sen çocuğuna doğar doğmaz Dünyayı anlat-a-mazsın...Olgunlaşacak ve Anlayacaktır...
Çalışacakve Başaracaktır.
Sevgi ile...
Alt 15-02-2010, 11:22
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder

evt ben böyle düşünüyorum..hepsi de mantıklı arkadaşım..hemen celallenmeye gerek yok..bana bu ayetin ne anlama geldiğini siz söyleyiverin..o zaman..ben başka tanrıların varlığından dolayı böyle yazıldığını ya da herhangi bir çelişki olduğu iddiasının gerçekliğinin imkansız olduğunu anlatmaya çalıştım..eğer öyle değilse.. ki değil.. böyledir arkadaşım..benim yazdığım gibi anlamak gerekir..hiç de babam senın babanı döver cinsinden anlamlar değil bunlar..

yakında insan kolonloyacaklar!!!o da bir yaratma..resssamla işte heykeltraşla Allahı kıyaslamak çok basit olacaktır..fakat tanrı böyle bir şey demekle insanlarda oluşacak ne biliyim bir takım inanç sıkıntılarını bu ayetle gidermek isteyebilir..(fazla mı bilim kurgu oldu..)

arapça bilgim yok..ama islamın muhtevasına bakan herkes..bu ayetın başka ilahların varlığına..ya da çalişki old..dair asla ve asla hükmedemez..peki nedir o zaman ben ce budur..

saygılar...
Alt 15-02-2010, 16:29
Üye

Sevgili cin,

Sen çocuğa 18 yaşına geldikten sonra Banka hesaplarında tam kontrol hakkı verebilirsin.
O çocuk ise her an ve her zaman kendisini-BEN olarak tanımladığı Bilinci-buna layık ve ehil görecektir.

Senin birçok çocuğun olabilir ama her çocuğun yalnız bir TEK babası olacaktır.

Ve sen çocuğuna doğar doğmaz Dünyayı anlat-a-mazsın...Olgunlaşacak ve Anlayacaktır...
Çalışacakve Başaracaktır.
Sevgi ile...
Saygıdeğer üstadım UlulElbab,

(Yaratmak Allah’a mahsustur.) [Araf 54]

(Yaratıcı ancak Rabbindir.) [Hicr 86]

(Her şeyi yaratan Allah’tır.) [Zümer 62]

(Sizi de, yaptığınız işleri de yaratan Allah’tır.) [Saffat 96]

Saygıdeğer üstadım, yukarda ki ayetlede nasıl ki bir çelişki yoktursa, insanın bir yaratıcı gücü olmamasıda o dakar açıktır,

Yaratmak : Yoktan Var etmektir, Elinde olanı çoğaltmak değil,

Dolayısıyla islam alimlerinin " Yaratanların, Varedenlerin, Koruyanların, Rızık verenlerin " diye çoğullaştırılmış Tanrı halleri hiç bir şekilde insana bağlanamaz/ bağlanmamalı,

İnsan elinde olanı çoğaltma, hayatta kalma ve devamlılığı sağlama açısından çiftleşmek ve üremek zorunda dır bu bir yoktan var yada yaratım değil devamlılıktır, ihtiyaçtır,

Buna gene en büyük destek gene Kur'an uslubudur,((Sizi de, yaptığınız işleri de yaratan Allah’tır.) [Saffat 96]) İnsan yaratmaktan ziyade Tanrı tarafından bilinen ilmi kullanmak zorundadır sadece bütün ilim ve bilgi Tanrı katındaymış gibi bizler sadece onun bilgileri dahilinde icat ve yeni ürünler ortaya çıkarmaktaymışız, öyleyse bizler nasıl yaratıcı olabiliriz herşeyin ilmi ve bilgisi ondaysa, bir nesne nasıl bizim icatımız olabilir nasıl bizler tarafından yaratılabilir,

Dolayısıyla 18 yaşına gelmiş ( erişmiş ) evlada yetki vermek demek

Bal yapma zamanına erişmiş arıya Yaratıcılık vermek olur,

Meyve veren ağacın insandan farkı olmadığını gösterir,

İnsanlar gibi çiftleşip üreyen hayvanları hiç saymıyorum bile,

Savunduğunuz şeyi kabul etmemiz bile Yaratıcılığın bir anlamda EVRENSEL bir özellik olduğunu da kabul etmemizi gerektirir, dolayısıyla "Yaratıcılık" kavramı ilahi ve insanüstü bir özelliğiyle beraber Tanrısal bir özelliğini yitirir ve Tüm canlı bireylerin sahip olduğu bir kavram niteliği kazanmış olur, ancak ayetler açıktır

(Sizi de, yaptığınız işleri de yaratan Allah’tır.)

Saygı ve Sevgilerimle

Konu cin tarafından (15-02-2010 Saat 16:37 ) değiştirilmiştir.
Alt 19-02-2010, 22:49
Len Terani Len Terani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

cin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygıdeğer üstadım UlulElbab,

(Sizi de, yaptığınız işleri de yaratan Allah’tır.) [Saffat 96]

Saygıdeğer üstadım, yukarda ki ayetlede nasıl ki bir çelişki yoktursa, insanın bir yaratıcı gücü olmamasıda o dakar açıktır,

Yaratmak : Yoktan Var etmektir, Elinde olanı çoğaltmak değil,

Dolayısıyla islam alimlerinin " Yaratanların, Varedenlerin, Koruyanların, Rızık verenlerin " diye çoğullaştırılmış Tanrı halleri hiç bir şekilde insana bağlanamaz/ bağlanmamalı,

İnsan elinde olanı çoğaltma, hayatta kalma ve devamlılığı sağlama açısından çiftleşmek ve üremek zorunda dır bu bir yoktan var yada yaratım değil devamlılıktır, ihtiyaçtır,

Buna gene en büyük destek gene Kur'an uslubudur,((Sizi de, yaptığınız işleri de yaratan Allah’tır.) [Saffat 96]) İnsan yaratmaktan ziyade Tanrı tarafından bilinen ilmi kullanmak zorundadır sadece bütün ilim ve bilgi Tanrı katındaymış gibi bizler sadece onun bilgileri dahilinde icat ve yeni ürünler ortaya çıkarmaktaymışız, öyleyse bizler nasıl yaratıcı olabiliriz herşeyin ilmi ve bilgisi ondaysa, bir nesne nasıl bizim icatımız olabilir nasıl bizler tarafından yaratılabilir,

Dolayısıyla 18 yaşına gelmiş ( erişmiş ) evlada yetki vermek demek

Bal yapma zamanına erişmiş arıya Yaratıcılık vermek olur,

Meyve veren ağacın insandan farkı olmadığını gösterir,

İnsanlar gibi çiftleşip üreyen hayvanları hiç saymıyorum bile,

Savunduğunuz şeyi kabul etmemiz bile Yaratıcılığın bir anlamda EVRENSEL bir özellik olduğunu da kabul etmemizi gerektirir, dolayısıyla "Yaratıcılık" kavramı ilahi ve insanüstü bir özelliğiyle beraber Tanrısal bir özelliğini yitirir ve Tüm canlı bireylerin sahip olduğu bir kavram niteliği kazanmış olur, ancak ayetler açıktır

(Sizi de, yaptığınız işleri de yaratan Allah’tır.)

Saygı ve Sevgilerimle
Sifir arapca bilgime ragmen kalbimin sayesinde burda söylenmek isteyeni anliyor gibiyim...Yoktan var etmek ayri seydir var olan seyleri ortaya cikarmak ayri seydir...Allah yoktan var eder..Insan ise kendisine verilen YETKI dahilinde var oldugu halde, bilinmeyen yada kesfedilmemis seyleri ortaya cikarir..Bu da mülki alemde kisiye kendisinin yarattigi hissini verebilir..ki Allah´in yarattigi seylerde daima canlilik vardir en ufak zerre de dahi...

Sorun ceviriden de kaynaklaniyor olabilir..Meshur "Biz" hadisesindeki gibi...Anlami "en güzel yaratan Allah´tir" da olabilir...Kelimelere takilip kalmayin...özünü anlamaya calisin
Alt 26-02-2010, 11:40
Üye

Len Terani´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sifir arapca bilgime ragmen kalbimin sayesinde burda söylenmek isteyeni anliyor gibiyim...Yoktan var etmek ayri seydir var olan seyleri ortaya cikarmak ayri seydir...Allah yoktan var eder..Insan ise kendisine verilen YETKI dahilinde var oldugu halde, bilinmeyen yada kesfedilmemis seyleri ortaya cikarir..Bu da mülki alemde kisiye kendisinin yarattigi hissini verebilir..ki Allah´in yarattigi seylerde daima canlilik vardir en ufak zerre de dahi...

Sorun ceviriden de kaynaklaniyor olabilir..Meshur "Biz" hadisesindeki gibi...Anlami "en güzel yaratan Allah´tir" da olabilir...Kelimelere takilip kalmayin...özünü anlamaya calisin

Sıfır arapça bilgisi senin için yeterlidir, Burda saf türkçe ile iletişim kuruluyor farkındaysan, Ancak sıfır arapça bilgisine sahip olman Kur'an tasvirleri yada anlamları hakkında " olabilir" , " olmalı" gibi tahmin ve karambol bir varsayım la yaklaşmanı gerektirmez, Yoksa Benden bir farkın kalmadı, "Ahanda az önce din'den çıktın demek "

Önerilen Siteler