lionawar´isimli üyeden Alıntı
sayın vRaeL ben karar demedim zaten adet dedim, "adet" her zamanki davranış anlamında, yani sihirsel bir iş yok. O yüzden cümleleriniz boşa çıkıyor kusura bakmayın.
Misal dediğiniz konu; yani dünyanın 6 günde oluşması konusu forumda tartışılmıştı, ben de cevap yazmışımdır belkide, kısaca tekrarlamak gerekirse:
Evet uyuşuyor, Dünya yaratılmazdan evvel gün olamaz. Ayrıca gün devir anlamında, yani aşama demek isteniliyor. 6 aşamada... Hayırlı olsun kardeşim.. Artık bunun daha fazla cılkını cıkarmaya gerek yok. Zaten kuranı anlamadıysanız bunu da anlamadıklarınıza ekleyin ne diyeyim. Kuran 6 günde demekle aşama demek istemiş iken sen de bir Kuran alimi olmadığına göre ve bilenler bunu bu şekilde açıkladığına göre daha fazla insist etme.
Ay ın yarılması konusuna gelince ay ın yarılamaz olduğunu sana düşündüren ney ? Olamaz imkansız mı diyorsun, Yoksa olmayacak mı diyorsun ? Lütfen ortaçağ da ki gibi düşünmeyelim. Bakın google diyor ki şimdi sırada insanları direkt olarak internete bağlama sırasındayız. Artık o noktadayız ve proje üretiyoruz. Çok mu uçuk kaçık geldi.. Bak bilim ne kadar ilerledi. 2000 yıl önceki teknolojisi bizim 5000 yıl sonraki teknolojimizden yüksek bir güç hakkında bu gelişmişlik olamaz demek doğru bir davranış olmayacaktır.
Çamurdan yaratılma hakkında:
Neden mi direkt yazmıyor, kaç kere söyledim yine söylüyorum, ortada Kuranın bir kimya bir fizik kitabı olma durumu yok, anafikir farklı. Sen de sanırım anafikri kaçırdığın için bu tür bir fikrin var. Dünya yapısına uygun olarak yaratmış işte "çamur" demekle. Bu kadar kısa bir şey. Ancak Allah bu cümle ile kimya ile ilgili bir dersin tezinin ilk cümlelerini anlatmak niyetinde değil. O şekilde kitap yazılsaydı, pek de hoş olmazdı. Kimya kitabı mı bu ?
Sen bizim yaptıklarımızın kayıt olamayacağına mı inanıyorsun yoksa kayıt edilmediğine mi ?
Sanırım bu sorunun cevabını kayıt olamayacak şekilde diyorsun, o zaman bilimsel yazıları daha iyi takip ediniz.. İnsan ın aynı zamanda elektronik bir varlık olduğunu da görebilir ve sinyal yaydığını da duyarsınız belki..
Peki bilim böyle diyor iken, bir sinyal çıkan bir vücuda sahip iken, acaba bunu engelleyebilir misin ? Yada giden sinyale hükmedip değiştirebilir misin ?
Çok mu tolkien vari oldu, o zaman bu da masal bak bu yazıyı oku:
http://www.ntvmsnbc.com/id/25011143/
JR Tolkien mi yazmış acaba..
Saygılar..
|
Adam iyice uçtu
sayın lionawar,
allah adet değiştirmez demişsin, adet ise her zaman ki davranıştır demişsin ve karar değiştirmesi adet değişikliğine girmez diyerek benim bütün yazdıklarımın geçersiz olduğunu söylemişsin. Oh ne güzel, ufak bir kavram kargaşası ile bütün o sorduklarımdan kendini muaf etmiş ve sorularımın bir çoğunu cevaplamamışsın. Başından beri zaten şu şey aslında şu anlamdadır demekten başka bir şey yapmadın ve şimdi yine aynısını yapıyorsun.
Yahu sana yukarıda bir ton soru sorduk,
mesela dedim ki;
her şeye gücü yeten allah neden kendine bir huy edinip sonra da o huyu bozulmasın diye
kendini KISITLIYOR,
kos koca allahın kendini kısıtlamaya gerek kalmadan işlerini halletmeye gücü yetmiyor mu diye sordum, cevap alamadım.
mesela sen,
allah evrenin sistematiği bozulmasın diye hopus pokus yapmıyor dedin,
bende,
nasıl olur yahu koskoca allah evrenin sistematiğini bozmadan hokus pokus yapabilecek güce-zekaya sahip değil mi diye sordum, yine cevap alamadım...
Şimdi dönelim başa ve gelelim şu huy-adet-alışkanlık olayına...
Bir bakalım nedir huy-âdetin kelime anlamları:
huy-âdet-alışkanlık-mizâç:
* günlük hayatımızda, kişiye has oldukça sınırlı ve belirli hissî tepkiler ile bunların yoğunluğunu ihtivâ eden durumlardır. Sakin olmak veya teennî ile hareket etmek veya çabuk kızmak ve çabuk öfkelenmek; mizâç özellikleridir.
Açıklamadan da görülebileceği gibi huyun var olabilmesi için önce o kişinin bir kişiliğe sahip olması gerekir. Bir de kişiliğe bakalım kişilik neymiş:
Kişilik:
* Kişilik, bütün bedensel özelliklerin, içgüdülerin, dürtülerin, eğilimlerin, kazanılmış deneyimlerin bütünüdür.
* Kişilik, bir insanın gelişme evrelerinde gerçekleştirdiği bağlantıların bütünüdür.
Evet buradan da görüldüğü için kişilik için bir bireyin kişiliksiz bir durumdan (yani doğumdan) büyüyerek gelişerek çevresel-ailesel-fiziksel koşullar eşliğinde kendisine özgü özellikler kazanması ile oluşur. Yani zamanla oluşan bir şeydir. Kişiliğin barındırdığı özelliklere ise huy-mizâç-âdet nedir.
Şimdi soruyorum: Ezelden beri var olan, doğmamış ve doğrulmamış olan, her şeyi zaten bilen bir varlığın nasıl olurda kişiliği ve bu kişiliğine ait huyları-âdetleri olabilir? Böyle bir şey mantığa sığar mı? Kaldı ki, huylar ve âdetler bireyleri kimi zamanlar sınırlayan şeylerdir, misal çok sinirli olan bir insan kimi durumlarda sinirinden dolayı mantıklı düşünemez, misal çok içe kapanık biri insan çoğu durumda kendine arkadaş edinemez. Kişilik ve âdet demek bir bireyin zamanla kazandığı ve kendisini kendi benzerlerinden ayıran özellikler demektir. Böyle bir şeyin bir tanrı için geçerli olması düşünülemez bile. Eh, artık hâlâ tutupta allahın huyu adeti var o yüzden böyle böyle davranıyor savını savunmakta ısrar etmezsin sanırım?
Gel gelelim 6 günde yaratılışa,
yine aynı taktik yine aynı temcit pilavı sayın seyirciler:
"yok efenim ordaki sözcük şu şu anlamda kullanılmıştır ve allahın söylemek istediği aslındao değil budur"
Gün kelimesinin önce devir anlamında kullanıldığını, devirden kasıtında aşama olduğunu ifade etmişsin.
Yahu bu allah nasıl bir tanrıysa artık, sürekli birşeyleri ifade etmeye çalışıyor, hem apaçık gönderdim yazdım diyor hemde her kelimesi hem cümlesi ayrı bir şeyi ifade ediyor, hayırdır inşallaaaaaağğğğ.
Madem 6 farklı aşamada yarattığını söylemek istiyor,
o halde aşama veya devir kelimelerini kullansın,
neden gün kelimesini kullanıyor bu tanrı, aşamayı kastettiği halde.
Gel senle forumdaki üyelere bir kaç soru soralım lionawar,
sevgili üyeler, siz hiç bir pc oyunu oynarken mesela 9'uncu seviyeye geldiğinizi ifade etmek için "kanka 9'uncu güne geldim" diyor musunuz?
açıköğretim sınavlarında bir sabah bir de öğlen olmak üzere 2 aşamalı sınava gireceğiniz zaman yetkililer size 2 günlü sınavamı gireceğinizi söylüyor? (.
Bir yarışma programında yarıştığınızda sunucu size 4'üncü aşamaya geldiğinizde "veee iştee yarışmacımız 4'üncü güne geldi" mi diyor? (.
Evet geldik sinyal ve elektronik konusuna:
insanlar elektronik varlıklardır demişsin,
yok daha neler,
devre türümüz ne peki? Analog elektrik devresine mi sahibiz yoksa sayısal devreye mi? Yapımızda silisyum, galyum, silikon veya ısıyı daha iyi ileten yüksek iletkenli macunlar falan da var mı?
Sigorta olayını merak ediyorum,
misal çok sinirlenince hani bazen birden derin nefes alıyoruz ve sakinleşiyoruz, o sigortamız mı oluyor?
O yüzden mi biri sinirlenince sigortalarımı attırmayın laaayn diye bağırıyor.
Üfff acayip aydınlandım. Gerçi aydınlanmama gerek yok zaten elektrikle çalışıyorum.
Ama acayip merak ettim şimdi,
madem elektronik bir varlıksak nasıl oluyorda vücudumuzun yüzde 80'i su oluyor,
bozulmuyor muyuz kanka?
aaaaaa dur dur şimdi çaktım, tabi ya,
doğruya beee,
su iletkenliği arttırıyor o yüzden yüzde80i su vücudumuzun... dimi?
Yok ben sadede gelicem aga asıl merak ettiğim overclock yapabiliyor muyuz kendimize? Overclock yaparsak ısınma sorunu yaşar mıyız? Kaç mhz kârımız olur?
...
ne günlere kaldık hayret bi şey ya.