Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik > Klasik Mekanik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-09-2012, 17:12
lionawar lionawar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sonuç değişmiyor işte hem büyüklüğü ve hem konumu ile %100 kaplıyor...

Yani fite fit.

Esasen matematiksel olarak:

Ay'ın çapı, Güneş'in ışıkyuvarının çapının yaklaşık 400'de biridir. Ancak Ay'ın Dünya'ya uzaklığı, Güneş'in uzaklığının yine yaklaşık 400'de biridir.

İşte bu sonuca göre tutulma sırasında %100 gibi bir örtme oluyor. gibi ifadesi şundan kullandım: Güneşin etrafında taç bir kısmı vardır. Taç kısım bir halka gibi göründüğü durumlar oluşturabiliyor. Işıkların kenarlardan süzülmesi olayı..

------------------------------------------------------------------------------

Yani önceki kaya yaşı hesaplamaları yanlış mı sonucu var burda anlamadım ?
Alt 28-09-2012, 17:24
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

lionawar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
VraeL için:
(öncelikle hepsini cevaplamam zor..
büyük ihtimalle seni tatmin de etmez zaten, hele de ateist lik gibi demir bir perde var iken: )

2. soruna:
Allah adetinde değişme olmayandır. Bu kurandan. Ve Allah işlerini yaparken hokus pokus ile yapmaz. Bu evreni yaratırken kullandığı şey bilim dir. Yani kurallara bilim diyoruz. Şimdi bu şekilde yaratmış iken tutup da bir şey yapmak istediği zaman o na ters hareket etmez. Kaba misalle: "Ben böyle yaptım ama, şimdilik bu kurallar salla pati yapalım. Şöyle hokka abrakadabra..." . İşte bu yok. Bir iş yapacaksa Allah bu daima bilimsel bir çerçevede açıklanabilir olaylardır. Örneğin çamurdan yarattım dediği (bu konuya uzunca girmeyelim de sadece örnek yazıyorum) zaman bu da böyledir. Kısaca, çamurun kimyasal bileşimine yüksek oranda uygun bir kimya da yarattım demek istemiş. Karbon bazlı yani. ve tabiiki de su. Bunun gibi Allah ben sizin yaptıklarınızı (günah/sevap gibi) kaydediyorum dediği zaman bunun da bir mantıksal / bilimsel karşılığı vardır. Hokus pokus yok. Daha çok örnek var, mesela gökten yağmurlar yağdırıyorum diyor. Eee tabii ki sihirli asasını gökyüzüne uzatıp da yağ demiyor. Bu da bilimsel bir iş. Melekler esasen bir varlığa karşılık da geliyor iken bazen bir kuvvet anlamındadır da. Bu ayrıntıya girmiyoruz. Neden melek kullanıyor O nu anlamaya çalışalım. Bunları kullanması gücü yetmediği anlamında değil. Onları da O yarattı ve bu bir yöntem.

Bu evrenin bir sistematiği var, O na uygun yaratma olmalı ki sistem bozulmasın. Ne yapacaksın bu kelimelerle yapacaksın. Fakat şu noktayı da kaçırmayalım, örneğin çok üstün bir teknoloji sana / bana sihir gibi gelebilir. Mesela çok çok eskiden yıl 1200 felan olsa ve bir ufacık ekrana (cep tele) görüntü ses kaydı yapıp senin ruhunu buraya hapsettim bak desek. Herhalde bizi ortaçağda yakarlardı. Sihir bu deyip. Şu an da dahi bize sihir gibi gelecek teknolojik bazı şeyler olabilir. Toplumsam kültür ne kadar ileri ise bunları anlamamız o kadar kolay olur.

Sana sorum şu vRaeL:

Sen bizim yaptıklarımızın kayıt olamayacağına mı inanıyorsun yoksa kayıt edilmediğine mi ?

Ne sorduğumu anlaman ümidiyle..
sanırım bana yazdıkların buraya kadar.
Cevap için teşekkürler Lionawar,
bende kendi cevaplarımı yazayım:

Allah adetinde değişme olmayandır.
hayır, allahın bırak adetini kararları bile değişmiştir, bunu kuranda görüyoruz:
enfal suresi 65. ve 66. ayetlerde allahın müslümanlardan kaç kişinin müşriklere denk geldiği konusunda karar değiştirdiğini, hatta önceden bilmeyip savaştan sonra anlayabildiğini görüyoruz.

enfal 65: Ey Peygamber! Mü'minleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa, iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkâr edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir.

enfal 66: Şimdi Allah, içinizde zayıflık olduğunu bildi ve sizden hafifletti. Bundan sonra eğer sabreden 100 kişi olursa, 200 kişiye gâlip gelir ve şâyet sizden 1000 kişi olursa, Allah'ın izniyle 2000 kişiye gâlip gelir. Ve Allah, sabredenlerle beraberdir.

görüldüğü gibi önce sizden 1 kişi onlardan 10 kişiye denktir diyor, savaştan sonra anladım ki diyip, sizden 1 kişi onlardan 2 kişiye denktir diyor. Yani tanrı savaştan önce müslümanlardan kaç kişi kaç müşrike eşittir BİLEMEMİŞ...

Kısacası allahın adetinde huyunda kararlarında değişme oluyormuş ve olmuşta. Kaynak ise kuran.

Bu evreni yaratırken kullandığı şey bilim dir. Yani kurallara bilim diyoruz.
Allah bilimi kullanır diyorsunuz fakat bilim bize insanlığın evrimleşerek günümüzdeki vaziyetine geldiğini, evrenin 13-14 milyar yaşında, dünyanın ise ortalama 4-5 milyar yıl yaşında var olduğunu söylüyor. Yani bilimin bize söyledikleri dinler ve kutsal kitaplar ile pek uyuşmuyor, neden?
Misal dünyanın 6 günde oluşması bilim ile uyuşuyor mu?
bugünün bilimcileri dünyanın 6 günde mi oluştuğunu söylüyorlar?
misal ayın yarılıp ikiye bölünüp dünya yüzeyine çakılması bugün bilimle uyuşuyor mu sizce?

Örneğin çamurdan yarattım dediği (bu konuya uzunca girmeyelim de sadece örnek yazıyorum) zaman bu da böyledir. Kısaca, çamurun kimyasal bileşimine yüksek oranda uygun bir kimya da yarattım demek istemiş. Karbon bazlı yani.
Yahu bu allah niyeyse hep bir şeyler demek istiyor, çamurdan yarattım diyor fakat demek istediği çamurun kimyasal bileşimine yüksek orandan uygun bir kimyada yarattım demek istiyor öyle mi? E o zaman neden direk kurana öyle yazmıyor? Yoksa müslümanları cahil mi görmüş ve "şimdi bunlar anlamaz ben direk çamur diyeyim" mi demiş?

Şimdi bu şekilde yaratmış iken tutup da bir şey yapmak istediği zaman o na ters hareket etmez. Kaba misalle: "Ben böyle yaptım ama, şimdilik bu kurallar salla pati yapalım. Şöyle hokka abrakadabra..." . İşte bu yok.
Siz diyorsunuz ki allah evreni yarattığı için ona uygun davranmak ZORUNDA kalıyor, yani allah KENDİNİ SINIRLAMAK MECBURİYETİ içine giriyor öyle mi?

E bu nasıl bir tanrıdır ki kendini sınırlamak zorunda kalıyor, bir savaşta kaç müslümanın kaç kafire denk geldiğini hesaplayamıyor, insanları izlemek için melekleri ve yapay uyduları kullanıyor?

Bu evrenin bir sistematiği var, O na uygun yaratma olmalı ki sistem bozulmasın (...) Ve Allah işlerini yaparken hokus pokus ile yapmaz.
haydaaa "her şeye gücü yeten" allahın gücü, evrenin sistamitiğini bozmadan hokus pokus yapmaya yetmiyor mu?

Sana sorum şu vRaeL:

Sen bizim yaptıklarımızın kayıt olamayacağına mı inanıyorsun yoksa kayıt edilmediğine mi ?
Ben "yüzüklerin efendisi" kitabı yazarı Tolkien'in sizden daha yaratıcı olduğuna inanıyorum.

saygılarımla
Alt 28-09-2012, 17:27
Cumayagittimgelicem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sonuç değişmiyor işte hem büyüklüğü ve hem konumu ile %100 kaplıyor...

Yani fite fit.

Esasen matematiksel olarak:

Ay'ın çapı, Güneş'in ışıkyuvarının çapının yaklaşık 400'de biridir. Ancak Ay'ın Dünya'ya uzaklığı, Güneş'in uzaklığının yine yaklaşık 400'de biridir.

İşte bu sonuca göre tutulma sırasında %100 gibi bir örtme oluyor. gibi ifadesi şundan kullandım: Güneşin etrafında taç bir kısmı vardır. Taç kısım bir halka gibi göründüğü durumlar oluşturabiliyor. Işıkların kenarlardan süzülmesi olayı..

------------------------------------------------------------------------------

Yani önceki kaya yaşı hesaplamaları yanlış mı sonucu var burda anlamadım ?
hayır elimizde ki kayaların yaşının neden o kadar eski olmadığı ile ilgili. yani neden dünyanın yaşı kadar eski değil elimizdeki kayalar ve neden ay taşları daha eski yanılgısına düştüğümüzün açıklaması. aslında dünyanın yaşına wikiden bakarsan ay taşları ve dünyanın yaşı ölçümlerinin tutarlı olduğunu görebilirsin

evet wikipedia dan matematiksel olarak aldığımız veriler yaklaşık olarak diyor bizlere.

Konu Cumayagittimgelicem tarafından (28-09-2012 Saat 17:36 ) değiştirilmiştir.
Alt 28-09-2012, 17:54
Üyeliğini Sonlandırmış

Wiki NASA nın elinde kardeşim, NASA bu bilgileri sürekli değiştiriyor, bak yazdım nasa kayaları kaybetmiş, onları kaybetmekle kalmamış raporlarını da kaybetmiş.

Tabii belli bir amaçları var galiba. Ama acaba olabilir mi birileri kandırmak için böyle yalanlarmı attı ortaya da acaba. Kayalara da bakamıyoruz, kaybetmişler, bi daha da AY a gitmiceklermiş. Ee ne bu şimdi anlamadım yani.. Şüphelenmekte haksızmıyım
Alt 28-09-2012, 18:38
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

.. Şüphelenmekte haksızmıyım
sen dünyanın güneş etrafında döndüğünden de hatta mesela dünyanın yuvarlak olduğundan da şüphe ediyormusun?

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 28-09-2012, 18:41
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Wiki NASA nın elinde kardeşim, NASA bu bilgileri sürekli değiştiriyor, bak yazdım nasa kayaları kaybetmiş, onları kaybetmekle kalmamış raporlarını da kaybetmiş.

Tabii belli bir amaçları var galiba. Ama acaba olabilir mi birileri kandırmak için böyle yalanlarmı attı ortaya da acaba. Kayalara da bakamıyoruz, kaybetmişler, bi daha da AY a gitmiceklermiş. Ee ne bu şimdi anlamadım yani.. Şüphelenmekte haksızmıyım
nasa bütün kayaları kaybetmemiş yalnız. ve hediye olarak verilen sonrasında kaybolanlarından bazılarına ulaşılmış. çalıntı olanlardan da tekrar geri alınanlar var. hiç çalınmamış olan kayalarda duruyor.

çalışanların çalması malesef önüne geçilmesi zor bi durum.
Alt 29-09-2012, 09:56
Üyeliğini Sonlandırmış

sayın vRaeL ben karar demedim zaten adet dedim, "adet" her zamanki davranış anlamında, yani sihirsel bir iş yok. O yüzden cümleleriniz boşa çıkıyor kusura bakmayın.

Misal dediğiniz konu; yani dünyanın 6 günde oluşması konusu forumda tartışılmıştı, ben de cevap yazmışımdır belkide, kısaca tekrarlamak gerekirse:

Evet uyuşuyor, Dünya yaratılmazdan evvel gün olamaz. Ayrıca gün devir anlamında, yani aşama demek isteniliyor. 6 aşamada... Hayırlı olsun kardeşim.. Artık bunun daha fazla cılkını cıkarmaya gerek yok. Zaten kuranı anlamadıysanız bunu da anlamadıklarınıza ekleyin ne diyeyim. Kuran 6 günde demekle aşama demek istemiş iken sen de bir Kuran alimi olmadığına göre ve bilenler bunu bu şekilde açıkladığına göre daha fazla insist etme.

Ay ın yarılması konusuna gelince ay ın yarılamaz olduğunu sana düşündüren ney ? Olamaz imkansız mı diyorsun, Yoksa olmayacak mı diyorsun ? Lütfen ortaçağ da ki gibi düşünmeyelim. Bakın google diyor ki şimdi sırada insanları direkt olarak internete bağlama sırasındayız. Artık o noktadayız ve proje üretiyoruz. Çok mu uçuk kaçık geldi.. Bak bilim ne kadar ilerledi. 2000 yıl önceki teknolojisi bizim 5000 yıl sonraki teknolojimizden yüksek bir güç hakkında bu gelişmişlik olamaz demek doğru bir davranış olmayacaktır.

Çamurdan yaratılma hakkında:
Neden mi direkt yazmıyor, kaç kere söyledim yine söylüyorum, ortada Kuranın bir kimya bir fizik kitabı olma durumu yok, anafikir farklı. Sen de sanırım anafikri kaçırdığın için bu tür bir fikrin var. Dünya yapısına uygun olarak yaratmış işte "çamur" demekle. Bu kadar kısa bir şey. Ancak Allah bu cümle ile kimya ile ilgili bir dersin tezinin ilk cümlelerini anlatmak niyetinde değil. O şekilde kitap yazılsaydı, pek de hoş olmazdı. Kimya kitabı mı bu ?

Sanırım bu sorunun cevabını kayıt olamayacak şekilde diyorsun, o zaman bilimsel yazıları daha iyi takip ediniz.. İnsan ın aynı zamanda elektronik bir varlık olduğunu da görebilir ve sinyal yaydığını da duyarsınız belki..

Peki bilim böyle diyor iken, bir sinyal çıkan bir vücuda sahip iken, acaba bunu engelleyebilir misin ? Yada giden sinyale hükmedip değiştirebilir misin ?

Çok mu tolkien vari oldu, o zaman bu da masal bak bu yazıyı oku:

http://www.ntvmsnbc.com/id/25011143/

JR Tolkien mi yazmış acaba..

Saygılar..
Alt 29-09-2012, 10:55
Üye

sayın vRaeL ben karar demedim zaten adet dedim, "adet" her zamanki davranış anlamında, yani sihirsel bir iş yok. O yüzden cümleleriniz boşa çıkıyor kusura bakmayın.

Misal dediğiniz konu; yani dünyanın 6 günde oluşması konusu forumda tartışılmıştı, ben de cevap yazmışımdır belkide, kısaca tekrarlamak gerekirse:

Evet uyuşuyor, Dünya yaratılmazdan evvel gün olamaz. Ayrıca gün devir anlamında, yani aşama demek isteniliyor. 6 aşamada... Hayırlı olsun kardeşim.. Artık bunun daha fazla cılkını cıkarmaya gerek yok. Zaten kuranı anlamadıysanız bunu da anlamadıklarınıza ekleyin ne diyeyim. Kuran 6 günde demekle aşama demek istemiş iken sen de bir Kuran alimi olmadığına göre ve bilenler bunu bu şekilde açıkladığına göre daha fazla insist etme.

Ay ın yarılması konusuna gelince ay ın yarılamaz olduğunu sana düşündüren ney ? Olamaz imkansız mı diyorsun, Yoksa olmayacak mı diyorsun ? Lütfen ortaçağ da ki gibi düşünmeyelim. Bakın google diyor ki şimdi sırada insanları direkt olarak internete bağlama sırasındayız. Artık o noktadayız ve proje üretiyoruz. Çok mu uçuk kaçık geldi.. Bak bilim ne kadar ilerledi. 2000 yıl önceki teknolojisi bizim 5000 yıl sonraki teknolojimizden yüksek bir güç hakkında bu gelişmişlik olamaz demek doğru bir davranış olmayacaktır.

Neden mi direkt yazmıyor, kaç kere söyledim yine söylüyorum, ortada Kuranın bir kimya bir fizik kitabı olma durumu yok, anafikir farklı. Sen de sanırım anafikri kaçırdığın için bu tür bir fikrin var. Dünya yapısına uygun olarak yaratmış işte "çamur" demekle. Bu kadar kısa bir şey. Ancak Allah bu cümle ile kimya ile ilgili bir dersin tezinin ilk cümlelerini anlatmak niyetinde değil. O şekilde kitap yazılsaydı, pek de hoş olmazdı. Kimya kitabı mı bu ?

Sanırım bu sorunun cevabını kayıt olamayacak şekilde diyorsun, o zaman bilimsel yazıları daha iyi takip ediniz.. İnsan ın aynı zamanda elektronik bir varlık olduğunu da görebilir ve sinyal yaydığını da duyarsınız belki..

Peki bilim böyle diyor iken, bir sinyal çıkan bir vücuda sahip iken, acaba bunu engelleyebilir misin ? Yada giden sinyale hükmedip değiştirebilir misin ?

Saygılar..
ne yani ben şimdi bütün yaptıklarımı bir sinyal olarak mı yayıyorum? bu demek oluyor bu kayıtta baya eksikler var senin mantığına göre. çünki yaydığımız sinyaller sınırlıdır. hatta menzilide sınırlıdır. acaba üzerimizde elektrotlar mı var ve özel yazılım sayesinde hot spot olarak kullanılıp teee aya kadar gönderiyorlar. ama gene de dünya üzerinde her gerçekleşen eylemi sadece bu sinyaller ile kayıt altına almak pek de doğru sonuç verecek gibi gözükmüyor

eğer kayıt altına alınma var ise konuşma eylemi bu sinyalden çok daha kolaydır. en azından melekler aracı bir alete ihtiyaç duymadan daha rahat polis gibi ufak dinleme cihazı koyup yada telefon hattına girip vs.. halledebilirler. sonra kıyamet gününden sonra mahkeme kurup aha bak kanıtı burada felan diyebilir.

şu garip ay hikayeniz en sonunda buralara kadar geldi. merak ediyorum konu daha nerelere sapacak. ne gibi garip iddialar duymaya devam edeceğiz.
Alt 30-09-2012, 13:03
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Saygılar..

Adam iyice uçtu

sayın lionawar,

allah adet değiştirmez demişsin, adet ise her zaman ki davranıştır demişsin ve karar değiştirmesi adet değişikliğine girmez diyerek benim bütün yazdıklarımın geçersiz olduğunu söylemişsin. Oh ne güzel, ufak bir kavram kargaşası ile bütün o sorduklarımdan kendini muaf etmiş ve sorularımın bir çoğunu cevaplamamışsın. Başından beri zaten şu şey aslında şu anlamdadır demekten başka bir şey yapmadın ve şimdi yine aynısını yapıyorsun.
Yahu sana yukarıda bir ton soru sorduk,

mesela dedim ki;

her şeye gücü yeten allah neden kendine bir huy edinip sonra da o huyu bozulmasın diye kendini KISITLIYOR, kos koca allahın kendini kısıtlamaya gerek kalmadan işlerini halletmeye gücü yetmiyor mu diye sordum, cevap alamadım.

mesela sen, allah evrenin sistematiği bozulmasın diye hopus pokus yapmıyor dedin,
bende, nasıl olur yahu koskoca allah evrenin sistematiğini bozmadan hokus pokus yapabilecek güce-zekaya sahip değil mi diye sordum, yine cevap alamadım...

Şimdi dönelim başa ve gelelim şu huy-adet-alışkanlık olayına...

Bir bakalım nedir huy-âdetin kelime anlamları:

huy-âdet-alışkanlık-mizâç:
* günlük hayatımızda, kişiye has oldukça sınırlı ve belirli hissî tepkiler ile bunların yoğunluğunu ihtivâ eden durumlardır. Sakin olmak veya teennî ile hareket etmek veya çabuk kızmak ve çabuk öfkelenmek; mizâç özellikleridir.

Açıklamadan da görülebileceği gibi huyun var olabilmesi için önce o kişinin bir kişiliğe sahip olması gerekir. Bir de kişiliğe bakalım kişilik neymiş:

Kişilik:
* Kişilik, bütün bedensel özelliklerin, içgüdülerin, dürtülerin, eğilimlerin, kazanılmış deneyimlerin bütünüdür.
* Kişilik, bir insanın gelişme evrelerinde gerçekleştirdiği bağlantıların bütünüdür.

Evet buradan da görüldüğü için kişilik için bir bireyin kişiliksiz bir durumdan (yani doğumdan) büyüyerek gelişerek çevresel-ailesel-fiziksel koşullar eşliğinde kendisine özgü özellikler kazanması ile oluşur. Yani zamanla oluşan bir şeydir. Kişiliğin barındırdığı özelliklere ise huy-mizâç-âdet nedir.

Şimdi soruyorum: Ezelden beri var olan, doğmamış ve doğrulmamış olan, her şeyi zaten bilen bir varlığın nasıl olurda kişiliği ve bu kişiliğine ait huyları-âdetleri olabilir? Böyle bir şey mantığa sığar mı? Kaldı ki, huylar ve âdetler bireyleri kimi zamanlar sınırlayan şeylerdir, misal çok sinirli olan bir insan kimi durumlarda sinirinden dolayı mantıklı düşünemez, misal çok içe kapanık biri insan çoğu durumda kendine arkadaş edinemez. Kişilik ve âdet demek bir bireyin zamanla kazandığı ve kendisini kendi benzerlerinden ayıran özellikler demektir. Böyle bir şeyin bir tanrı için geçerli olması düşünülemez bile. Eh, artık hâlâ tutupta allahın huyu adeti var o yüzden böyle böyle davranıyor savını savunmakta ısrar etmezsin sanırım?

Gel gelelim 6 günde yaratılışa,
yine aynı taktik yine aynı temcit pilavı sayın seyirciler:

"yok efenim ordaki sözcük şu şu anlamda kullanılmıştır ve allahın söylemek istediği aslındao değil budur"

Gün kelimesinin önce devir anlamında kullanıldığını, devirden kasıtında aşama olduğunu ifade etmişsin.

Yahu bu allah nasıl bir tanrıysa artık, sürekli birşeyleri ifade etmeye çalışıyor, hem apaçık gönderdim yazdım diyor hemde her kelimesi hem cümlesi ayrı bir şeyi ifade ediyor, hayırdır inşallaaaaaağğğğ.

Madem 6 farklı aşamada yarattığını söylemek istiyor,
o halde aşama veya devir kelimelerini kullansın,
neden gün kelimesini kullanıyor bu tanrı, aşamayı kastettiği halde.
Gel senle forumdaki üyelere bir kaç soru soralım lionawar,

sevgili üyeler, siz hiç bir pc oyunu oynarken mesela 9'uncu seviyeye geldiğinizi ifade etmek için "kanka 9'uncu güne geldim" diyor musunuz?

açıköğretim sınavlarında bir sabah bir de öğlen olmak üzere 2 aşamalı sınava gireceğiniz zaman yetkililer size 2 günlü sınavamı gireceğinizi söylüyor? (.

Bir yarışma programında yarıştığınızda sunucu size 4'üncü aşamaya geldiğinizde "veee iştee yarışmacımız 4'üncü güne geldi" mi diyor? (.

Evet geldik sinyal ve elektronik konusuna:

insanlar elektronik varlıklardır demişsin,
yok daha neler,
devre türümüz ne peki? Analog elektrik devresine mi sahibiz yoksa sayısal devreye mi? Yapımızda silisyum, galyum, silikon veya ısıyı daha iyi ileten yüksek iletkenli macunlar falan da var mı?

Sigorta olayını merak ediyorum,
misal çok sinirlenince hani bazen birden derin nefes alıyoruz ve sakinleşiyoruz, o sigortamız mı oluyor?
O yüzden mi biri sinirlenince sigortalarımı attırmayın laaayn diye bağırıyor.
Üfff acayip aydınlandım. Gerçi aydınlanmama gerek yok zaten elektrikle çalışıyorum.
Ama acayip merak ettim şimdi,
madem elektronik bir varlıksak nasıl oluyorda vücudumuzun yüzde 80'i su oluyor,
bozulmuyor muyuz kanka?
aaaaaa dur dur şimdi çaktım, tabi ya,
doğruya beee,
su iletkenliği arttırıyor o yüzden yüzde80i su vücudumuzun... dimi?

Yok ben sadede gelicem aga asıl merak ettiğim overclock yapabiliyor muyuz kendimize? Overclock yaparsak ısınma sorunu yaşar mıyız? Kaç mhz kârımız olur?

...

ne günlere kaldık hayret bi şey ya.
Alt 01-10-2012, 10:42
Üyeliğini Sonlandırmış

her şeye gücü yeten allah neden kendine bir huy edinip sonra da o huyu bozulmasın diye kendini KISITLIYOR
Bence senin anlama kabiliyetin az, ne de olsa ateistliğin bu vizyonundan kaynaklanıyor olabilir pekala. Ben bu soruya cvp verdim, Bunun mantığını algılama konusunda biraz felsefi bir düşüncen olsa anlarsın. Herşeye gücü yeten Allah illa birebir kendisi mi taşımalı her taşı, yada kendine ait otonom fonksiyonlar üretse ve bunları kullansa ne fark eder. Ee tabi sen allah olmayı daha iyi bilirsin, keşke allah allah olmazdan evvel senin gibi kariyerinde Allah lık yapmış vRaeL e sorsaydı. Ama senin cv o nun eline geçmemiş nereden bilecekti, senin en az 5 yıl allah lık tecrüben olduğunu ve bu konuda master yaptığını. Her şeyi basite indirip saçma sorular soruyorsunuz. Ateistlerin en saçma sorusu zaten: "Allah madem çok güçlü o zaman kendi kaldıramayacağı bir taş yapabilir mi?" Bu mantıkla düşünmeye devam ettikçe ne anlatılırsa anlatılsın anlamaya gücünüz yetmeyecek.

---------------------

mesela sen, allah evrenin sistematiği bozulmasın diye hopus pokus yapmıyor dedin,
bende, nasıl olur yahu koskoca allah evrenin sistematiğini bozmadan hokus pokus yapabilecek güce-zekaya sahip değil mi diye sordum, yine cevap alamadım...
Yani ne diyeyim bu soruyu da cevapladım ama anlayamadın yine. hala aynı noktada tıkanıp kalmışlık, Yine de açıklasam anlayamacaksın. Bak iyi dinle:

Allah kendi yaptığı oyuna (sisteme oyun dedim anladın mı ?) kurallar (bilimsel kanunlar yani) koyuyor, sonra da bir şeyler yapmak istedi mi bu oyunun kuralları dışında iş yapabilse de (yani hile, yada hokus pokus.. ) yapmıyor. Çünkü o zaman kendi koyduğu kuralları her seferinde yıkacak ve anlamsız bir kurallar yığını oluşacak, sistem zamanla kararsız da kalabilir. Bu şekilde kendi yazdığı kurala da uygunlukla hareket ediyor.

Hala anlamadıysan ne diyeyim... Allah kurtarsın..

------------------------------------------------

Şimdi soruyorum: Ezelden beri var olan, doğmamış ve doğrulmamış olan, her şeyi zaten bilen bir varlığın nasıl olurda kişiliği ve bu kişiliğine ait huyları-âdetleri olabilir?
Nasıl olur da olmaz. "Adetulah" nedir öğren. Ama okusan da anlamayacağın yada baştan itiraz etmek için kafanda dikte oluşmuşsa okumanda fayda etmez. Yani önyargılı okuma yaparsan demek istedim..

Yani Allah lığı burda da sen daha iyi biliyorsun olur ..

Adetullah ile senin karar dediğin şeyler farklıdır. Ben adet dedim diyorum sen hala aynı teldesin. Biraz anlamaya çalışmayıp kendi bildiğin ile hiç okumadan kararlar vermişsin, hiç baktınmı adetullah nedir diye ? Ben sana sadece kısa bir bilgi verdim aslında geniş geniş öğren, her noktada ben size şu şöyle diye başka konulara dalarsam asıl konuya asla gelemeyiz. Ve sen kendince zanni hareketler içinde bu gelişmişliği de göstermiyorsun.

Yani tıkanıp kalıyoruz.

Bu şekilde ki mantığını aşman ümidiyle..

--------------------------------------------------

Madem 6 farklı aşamada yarattığını söylemek istiyor,
o halde aşama veya devir kelimelerini kullansın,
Bak zaten aşama veya devir kullanamaz. gün de kullanmamış. Oradaki kelimeler arapça. Yani sen onların üzerinden tefsir ilmi ne girip araştırma yapmalısın. Tutuyorsunuz gün üzerinden gidiyorsunuz. Kuran Arapça ise o takdirde sen de filoloji ilmine girip tefsir ilmini de iyice öğrenip konuşursun. Ama bilmiyorsan o zaman tefsir alimlerinden faydalanırsın. Şimdi gün demiş diyorsun gün felan yok. Gün türkçe ve orada ne demek isteniyor tefsirler var. Kafanıza göre uydurma oluyor bu sizinkiler. Hem bir şey söyleyince mantıklı olanı açıklamışız hala itiraz itiraz.

Ya inanmıyorsan inanma ama bir de O nun anlamı bu değil bu şekilde deyip kendince bir açıklama uydurma. açıklaması nı yapdım, sana göre açıklama yok. bana göre de yok. Diyeceksin ki elmalılı hamdi yazıra göre, mesela böyle. Ondan sonra açıklaması üzerinden konuşuruz. Kafaya göre sallama olmaz.

----------------------------------------------------------------

sevgili üyeler, siz hiç bir pc oyunu oynarken mesela 9'uncu seviyeye geldiğinizi ifade etmek için "kanka 9'uncu güne geldim" diyor musunuz?
Aynı saçmalık o kadar saçmalık ki, 1400 sene önce yazılmış hem de arapça yazılmış bir kitap için, hiç bir şekilde benzeşmeyen bir örnek veriyorsun. Ne tarihten anlıyorsun, ne de kültür den. Tarih değerlendirmesi yapılırken o günün şartları ile değerlendirme yapılır. Sorunu biraz zenginleştirelim mi :

"Arkadaşlar siz hiç android telefonda angry birds oynarken 9.seviyeye geldiğinizde 9.güne geldim diyormusunuz?"

Senin ki bu işte. Mantıksızlık. Herşeyi devri ile değerlendir. Sen bu işten hiç bir şey anlamıyorsun. Hele de böyle bir örnek vererek gerçekten de anlamadığını ispat ettin.

Çok saygılar...

-------------------------------------------------

Haa diğer örneklerin de aynen bunun gibi tutarsız ? "Tutarsız" : Bu kelimenin anlamı senin bu örneklerini birebir kapsıyor maalesef..

-----------------------------------------------------------

insanlar elektronik varlıklardır demişsin,
yok daha neler,
Ya sen nerde yaşıyorsun, ortaçağ mı yoksa kutuplar mı ?

Hiç mi ntv okumuyorsun, hiç mi belgesel izlemiyorsun, hiç EMAR çektiren akraban olmadı mı senin ? Biraz kültürünü arttır.

Örnek bir haber verdim ki birazcık anla diye, ama hayretler içerisinde kalmışsın,
Bunda hayret edilecek nokta ney ?

ne diyor haberde :

Beyin dalgalarıyla iletişim deneyi başarılı

İngiliz bilimciler beyin dalgalarını elektrik sinyallerine dönüştürerek iki kişinin çok basit düzeyde iletişim kurmasını sağladı.

Bu yazı tolkien den mi ? Yoksa bir masal kitabından mı ?

İnsan biyo elektronik bir canlı dır. Beyin dalgaları diye de bir şey duymadın sen değil mi ?

Hiç mi duymadın ? Ne okuyorsun sen ? Hala yıl 1300 1400 lerdeki kitaplarımı ?

Hiç bir şey bilmediğin belli, gerçekten zerre kadar bilgin yok bu konuda.

bak insan vücudunun çoğu su, ama beyne neden kan gitmiyor hiç düşündün mü ?

Hiç beyin kanaması nedir bu tür bir şey duydun mu ?

Peki taa geçen bir kaç yıl öncemiydi neydi "Ebru Gündeş" bir röportaj sırasında beyin kanaması geçirdi (Allah kimseye göstermesin). Nasıl oldu bu olay ?

Beyin kanaması konusunda bilgin nedir ? Felç nedir ? Hiç felç geçiren birini gördün mü ?

Ama dediğim gibi biraz lütfen oku. En azından şu yaşadığın vücut nedir, nasıl çalışıyor öğren, biyolojisi kimyası nasıl bir öğren.. Tabii bu konularda konuşacaksan. Yoksa böyle bihaber kalırsın.

Haa bi haber daha:
http://www.ntvmsnbc.com/id/25128873/

Diyor ki:
Beyin akımını değiştirmek mümkün
Neurobiofeedback Derneği Başkanı Dr. Tanju Sürmeli, insan beynindeki elektrik akımının değiştirilebileceğinin kanıtlandığını söyledi.

Dr. Tanju Sürmeli, ''İnsan beyninin elektrik akımı ürettiğini biliyoruz. Beyindeki elektrik akımının değiştirilebileceği kanıtlandı. Bununla ilgili küçük bir alet kullanılıyor.

...

Bu tür haberleri seviyorum. Beynin bir çeşit bilgisayar (tabii bildiğimizden farklı) olduğunu biliyoruz. Bence sen bunları ilk defa duydun, yoksa bu şekilde hayret içinde kalmazdın.

Pek saygılarımla..

Önerilen Siteler

Etiket
astronomi, uydu