Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-06-2010, 04:33
zahit zahit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ilk önce tartip ondan sonra satacaksin?

SYN:Onurmusa.
---------------
Size benim tavsiyem zahit isimli üye olarakdan benim dünki yazimi bir zahmet okuyun iyice anliyarak pesin karar"Lar vermeden ondan sonra devletin kimler icin negibi yasalar cikarib kürt bölgelerine kimleri gönderdigini bilin.-O-Giden irkci,fasist tiblerin neler yapdigini ögrenin.
Hincinizi vatan vede insan severliginizi oturub güzel bir düsünün.
Her zaman keskin sirke Küpüne zarar Verir?Ben senin devletini Karekder olarakdan cokiyi taniyorum?OSMANA AYRI-HASHOYA Ayri bir deger yargisi
VARDIR?Cogu zaman osmani korur vede kullanir-Sira hashoya gelir onuda.
cevresiyle yok eder?Fayili mecul"Lara katar?Belkide kizdigin bu vatandaslarin yakinlari akrabalari Bu cirkin savasda yok oldular?
Sen kalkibda bu dilleri ne hakla hakaret düzeyini cikartiyorsun?
BEN IDDA EDIYORUM BENDEN FAZLA ÜLKESINI SEVENE Fazla raslamadim?
NOT:Bütün yazilarimi dikkatli oku belki ileride bu konulari tartisa biliriz?
Alt 15-06-2010, 07:59
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

onurmusa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarında silahsız, sivil bir insanın ölmesine hiç üzülmediniz ama bakıyorum. Yalandan bile olsa üzülseydiniz keşke insanlık gereği. BDP bile ara sıra şehitlere de üzüldüğünü söylüyor. Siz onu da yapamıyorsunuz. Bu ülke size ne yaptı ki bu ülkenin ölen masum insanlarına BDP kadar bile üzülemez oldunuz. Bu devlet size nasıl bir kötülük yaptı ki masum bi insanın ölümü bile etkilemez oldu sizin gibi "insan hakları savunucusu" birini...

Ben "Filistin'in de hataları var" demiştim ama siz öyle anlamışsınız öyle olsun. Filistinli örgütlerin yaptıkları terör olaylarına gözlerinizi kapatmanızı da anlıyorum. İşinize gelmiyor çünkü. Takındığınız "insan hakları aşığı" profiline uymuyor dışardan bakıp sağlıklı bir analiz yapmak. Bir tarafı tutup olayı edebileştirmek daha güzel oluyor değil mi?

Dramatik ha? Dramatik? Öyle mi? Ölen kızcağız kız kardeşiniz olsaydı yine "dramatik" mi derdiniz? Ya da sevgiliniz olduğunu düşünün o 23 yaşındaki, masum, sivil kızın. Yine böyle hayatında hiç acı yaşamamış bir insan gibi "ne var canım dramatikleştirmeyin" mi diyecektiniz? Dram nedir ben size söyleyeyim. Ateş sesi duyup "acaba kocamın karakoluna mı saldırıyorlar" diye balkona çıkıp, kafandan roketle vurulmaktır dram. 1,5 aylık karını, 23 yaşında kızını ellerinle toprağa vermektir dram. Bunu görmek için herhangi bir gözlüğe gerek yok. "İnsan" olabilmek kâfi.

En acısı, en dramatiği de ne biliyor musunuz? Birileri sırf o insanlık dışı terör, yaşadığımız şehre, metropollere gelmesin diye, sırf o bomba evimizin içinde patlamasın, o mermi ailemizden birine girmesin diye canını siper edip sınırda çatışırken, gerekirse can verip can alırken birilerinin de o insanlara çamur atması, teröriste arka çıkınca, teröre meşruiyet kazandırınca kendisini demokrasi savunucusu sanması. Birileri bizim için ölürken birileri de klavyenin başından "TC devleti de devlet terörü yapıyor" yazıp kendi çapında, kendi bilgisinde analiz yapıyor. Tevfik Fikret'in dediği gibi:

"Neler yapmadık şu vatan için
Kimimiz öldük
Kimimiz nutuk söyledik"

Bunu zaten pkk söylüyor. Bir de hayata pkk gözlüğüyle bakanlar. Ulusalcılığı bir hakaretmiş gibi kullanmanız da incelenmesi gereken ayrı bir psikoloji. Bu ulusun bütünlüğünü, bu toprakların çıkarlarını savunmak, onur duyulacak bir şeydir. Teröriste "gerilla" demeyi demokratlık sanmaksa acınacak bir durum.

Tüm dini değerler ve kabullere sorgulayarak bakan siz, söz konusu, pkk nın tabanına ezberlettiği laflar olunca bakıyorum hiç sorgulamadan almış kabul etmişsiniz. T.C. devleti de terör uyguluyormuşmuş. pkk siyaset yapacakmış ama karşısındaki güç olanakları tıkamışmış. Ya şey diyeceğim sizin zihniyetinizin dağdaki teröristten bir farkı yok aslında. O da böyle düşünüyor. Bu saçmalıklar uğruna çatışıyor zaten. Diyorum ki siz bırakın her şeyi, çıkın dağa. Sizi tutan mı var? Çıkın, bu yazdıklarınız uğruna savaşın. Böyle klavye başından destek olunmaz örgütünüze. Sizin gibi düşünenler dağda, siz böyle klavye başında, olmuyor. Çıkın, gösterin davanıza sadakatinizi. Buralarda harcanmayın bu fikirlerle.

Derin devlet örgütlenmeleri ile siyaset yollarını tıkamaktaymış da. Sanki o ısrarla savunduğunuz pkk nın arkasında başka başka derin devlet, gizli servisler yok. Sanki okyanus ötesi gizli servisler kurdurmadı hayranı olduğunuz örgütü. Sanki o coğrafyada İsveç'ten Afrika ülkelerine zilyon tane istihbarat teşkilatı cirit atmıyor da bizim devlet keyfinden adam yolluyor oraya. Güneydoğu Anadolu Ortadoğu'ya yetecek su kaynaklarına, Kuzey Irak'tan uzanan gizli petrol yataklarına, ayrıca Irak, İran ve Suriye'yi kontrol edecek bir jeopolitiğe sahip. O terör örgütünün de varlık amacı bu. Efendilerine hizmet amacı bu. O "insan hakları", "demokrasi" filan var ya onlar da sizin gibiler için yem işte. Onlar da sivil-asker ayırmayan bu şiddeti meşrulaştırmak için ortaya atılmış yemler işte. Yiyen yiyor gördüğünüz gibi. Oysa Kürt kökenli vatandaşların yüzde 90'ının yemediği açık. Bunun da en açık kanıtı oy oranları. "İnsan hakları", "demokrasi" adı altında sıralanan talepleri savunan parti 1 milyon oy bile alamıyor. Ülkemizde 20 milyonu aşkın Kürt kökenli yurttaş varken hem de.

Yani bu yemi pkk atıyor, sizin gibiler de yutuyor. İşin özeti bu.

Devleti kutsayan, tepeden bakan, insan hak ve özgürlüklerini devletin ali çıkarları karşısında her zaman böcek gibi ezilmesi olarak gören, despot egemen gözlüğü ile bakıyorsun.

Cümlelerinde tek bir toplumsal tespit ve çözümleme yok iken, beylik laflar ve bol keseden ahkam kesmek diktacı zihniyetini ortaya koyuyor.

Çelişkilerle dolu yazının daha önce yüzlerce örneğini okudum. Bir vali, kaymakam veya bir polis, kafatasçı mhp , chp liderleri de aynı lisanı kullanıyor.
Çözüm üretmek yerine sürekli sorun ve çatışma yaratıp, ölenlerine zıp zıp zıplayan, öldürdüklerine leş muamelesi yapan zihniyet bir de duygudan bahsediyor.

Komik....

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 15-06-2010, 10:29
naper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naper naper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Derin devlet örgütlenmeleri ile siyaset yollarını tıkamaktaymış da. Sanki o ısrarla savunduğunuz pkk nın arkasında başka başka derin devlet, gizli servisler yok. Sanki okyanus ötesi gizli servisler kurdurmadı hayranı olduğunuz örgütü. Sanki o coğrafyada İsveç'ten Afrika ülkelerine zilyon tane istihbarat teşkilatı cirit atmıyor da bizim devlet keyfinden adam yolluyor oraya. Güneydoğu Anadolu Ortadoğu'ya yetecek su kaynaklarına, Kuzey Irak'tan uzanan gizli petrol yataklarına, ayrıca Irak, İran ve Suriye'yi kontrol edecek bir jeopolitiğe sahip. O terör örgütünün de varlık amacı bu. Efendilerine hizmet amacı bu. O "insan hakları", "demokrasi" filan var ya onlar da sizin gibiler için yem işte. Onlar da sivil-asker ayırmayan bu şiddeti meşrulaştırmak için ortaya atılmış yemler işte. Yiyen yiyor gördüğünüz gibi. Oysa Kürt kökenli vatandaşların yüzde 90'ının yemediği açık. Bunun da en açık kanıtı oy oranları. "İnsan hakları", "demokrasi" adı altında sıralanan talepleri savunan parti 1 milyon oy bile alamıyor. Ülkemizde 20 milyonu aşkın Kürt kökenli yurttaş varken hem de.

Yani bu yemi pkk atıyor, sizin gibiler de yutuyor. İşin özeti bu.
Bu kısma tamamiyle katılıyorum.

Biri bana anlatsın;
Kürt sorunu nedir?Kürtlerin ne sorunu vardır?

Bu kadar net soruyorum.İsterse iki cümleyle isterse sayfalarca anlatsın.
Bekliyorum...

bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
Alt 15-06-2010, 12:30
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın onurmusa,

Olmasını beklediğiniz kürt arkadaşımız budur. Lakin, kendisi sanırım artık siteye girmiyor.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=15185

Özlediğimizi de yeri gelmişken belirtmek isterim.

Konu içinde, ölenlerin yakınlarına başşağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 15-06-2010, 18:31
onurmusa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
onurmusa onurmusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

saroz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Devleti kutsayan, tepeden bakan, insan hak ve özgürlüklerini devletin ali çıkarları karşısında her zaman böcek gibi ezilmesi olarak gören, despot egemen gözlüğü ile bakıyorsun.
Bunlar ezberlenmiş, klişe laflar. Benim sözlerimle uzaktan yakından ilgisi yok. Tepeden bakma, despotluk, devleti kutsama, böcek gibi ezme. Ezberletilmiş sözler bunlar. Senin fikrine katılmadık diye despot olduk, güzel

Cümlelerinde tek bir toplumsal tespit ve çözümleme yok iken, beylik laflar ve bol keseden ahkam kesmek diktacı zihniyetini ortaya koyuyor.
Evet şimdi de diktacı olduk. Yine ezbere söylenen sempatizan lafları bunlar.

Ayrıca bu başlık "pkk sorunu ve çözüm önerileri başlığı" değil ki yazımda tespit arıyorsun. Senin yazındaki en büyük çözümleme de "diktacı, kafatasçı" olmuş. Bu mu çözümleme?

Çözümleme istiyorsan önce şu ezberlettikleri lafları bir kenara bırak, gel olayın sosyal, siyasi, ekonomik boyutlarını tartışalım. Meselenin çıkışı nedir, geldiği nokta nedir, çözümü nedir bunu hem de akademik tezlere atıf yaparak tartışalım, sloganlarla değil. Bu konuda yazılmış master ve doktora tezleri var. Yerli, yabancı stratejistlerin analizleri var. Örgütün ezberlettiği sloganları bir kenara bırakmak gerekir bunun için. Herkesi anlamaya çalışmak gerekir.

Devleti yönetenlerin de hataları oldu elbette. Devlet adına bölgede görev yapan sivil ve askerin de. Hükümetlerin de, devlet içi grupların da. Zaten bunu inkar eden yok ki. Bu olayda hiçbir görevlim hiçbir hata yapmadı diyen bir kurum yok ki. Bunların hepsi tartışılır. Doğrular, yanlışlar ortaya konur. Ama bunlar "devlet oraya derin devlet gönderiyor. antidemokratik şeyler bunlar" türünden, çocukların bile söylemeyeceği ucuz sloganlarla olmaz. Sen tarihte derin devletinin olmadığı tek bir devlet biliyor musun? Analiz, bilimsel olur. Gerçekçi olur.

Çelişkilerle dolu yazının daha önce yüzlerce örneğini okudum. Bir vali, kaymakam veya bir polis, kafatasçı mhp , chp liderleri de aynı lisanı kullanıyor.
Elinde çekiç olan her gördüğünü çivi zannedermiş. Senin ağzında örgütün sloganları, herkesi aynı görüyorsun. Sivil bürokrasi başka bir şey, askeri bürokrasi başka. MHP başka, CHP başka, polis başka. Örgütün penceresinden baktığın için hepsi aynı geliyor sana. Çünkü hepsi karşında, "karşı taraf"ta.

Çözüm üretmek yerine sürekli sorun ve çatışma yaratıp, ölenlerine zıp zıp zıplayan, öldürdüklerine leş muamelesi yapan zihniyet bir de duygudan bahsediyor.

Komik....
Doğduğun, büyüdüğün, yaşamını borçlu olduğun topraklarda, hem de senin için, senin şimdi burda rahat rahat internete girebilesin diye, sırf terör senin evine de gelmesin diye o dağlarda bir yerlerde ölen, şehit olan insanlar var. Üç gün öncesine başına roket isabet eden, tek suçu evinin balkonuna çıkmak olan, 23 yaşında gencecik masum bir kız var. Ve sen bize, bütün bunlara üzülmek bir kenara "ölenlerine zıp zıp zıplayan" diyorsun öyle mi? Bu nasıl bir ifadedir ya. Bu nasıl bir vicdandır. Bir de insan hakları demiyor musun insan gülse mi ağlasa mı bilemiyor.

Dediğin gibi, komik. İnsanın 23 yaşında, yaşama hakkı elinden alınmış bir insana üzülmezken "insan hakları"nı savunduğunu düşünmesi, hem acıklı hem de komik. İçine düştüğün bu durum tek kelimeyle trajikomik.

"Özgürlüğün en büyük düşmanı, halinden memnun olan kölelerdir" Spartacus
Alt 15-06-2010, 18:34
Üye

PKK terör uyguluyor doğrudur. Ancak TC. devleti de terör uyguluyor. Silahların kullanılmasına karşıyım. PKK ulusal ve ekonomik taleplerini siyasal yollarla dile getirmelidir. Ancak, karşısındaki güç bu alandaki olanakları antidemokratik yollarla, hatta gladyo tipi derin devlet örgütlenmeleri ile tıkamaktadır.
Murat Karayılan: "Oysa biz siyasal bir mücadele veriyoruz. Ama devlet buna terör diyor ve Kurd halkına karşı yürüttüğü teröre de ”terörïzmle mücadele” diyor. Devlet üzerimize silah ile, top ile, uçak ile geliyor, Halkımıza zulüm ediyor. Biz de kendimizi savunuyoruz. Aslında bizim esas aldığımız şey silahlı mücadele değil, biz savunma pozisyonundayız ."

Türk milliyetçiliği veya Türk devleti çıkarları gözlüğünden olaya bakarsanız, kaygılarınız anlaşılır olur, ancak insan hak ve özgürlükleri gözlüğünden bakarsanız kabul edilemez olur.

Murat Karayılan: "PKK Kuzey Kurdistan’da Kurd halkının temel ve doğal haklarını talep eden bir harekettir. Bir ulusun temel hak ve özgürlükleri ne ise PKK Kurd halkı için de o hakları istiyor."

Murat Karayılan: "Devlet, cinayetler işleyerek, zor kullanarak hüküm sürdürmeye çalışıyor Kurdistan’da. Üstelik kimse öğrenmesin, bilmesin istiyor bu cinayetleri."

Ne kadar örtüşüyor değil mi? Sanki aynı ağızdan çıkmış gibi.

Konu onurmusa tarafından (15-06-2010 Saat 18:47 ) değiştirilmiştir.
Alt 15-06-2010, 22:19
Kıdemli Üye

Elinde çekiç olan her gördüğünü çivi zannedermiş. Senin ağzında örgütün sloganları, herkesi aynı görüyorsun. Sivil bürokrasi başka bir şey, askeri bürokrasi başka. MHP başka, CHP başka, polis başka. Örgütün penceresinden baktığın için hepsi aynı geliyor sana. Çünkü hepsi karşında, "karşı taraf"ta.

Doğduğun, büyüdüğün, yaşamını borçlu olduğun topraklarda, hem de senin için, senin şimdi burda rahat rahat internete girebilesin diye, sırf terör senin evine de gelmesin diye o dağlarda bir yerlerde ölen, şehit olan insanlar var. Üç gün öncesine başına roket isabet eden, tek suçu evinin balkonuna çıkmak olan, 23 yaşında gencecik masum bir kız var. Ve sen bize, bütün bunlara üzülmek bir kenara "ölenlerine zıp zıp zıplayan" diyorsun öyle mi? Bu nasıl bir ifadedir ya. Bu nasıl bir vicdandır. Bir de insan hakları demiyor musun insan gülse mi ağlasa mı bilemiyor.

Dediğin gibi, komik. İnsanın 23 yaşında, yaşama hakkı elinden alınmış bir insana üzülmezken "insan hakları"nı savunduğunu düşünmesi, hem acıklı hem de komik. İçine düştüğün bu durum tek kelimeyle trajikomik.

Asker bürokrasi, mhp, chp başka değil. aynı gözlükle bakıyor. devlet üstün vatandaş ise devlete kul köle olması gereken sürü. Bu sihniyet aynılaştırıyor bunları.

O dağlarda ölen her asker için son derece üzülüyorum. Her gerilla içinde üzülüyorum.
Keşke söylediğin gibi olsaydıda o askerler halk için, halkın güvenliği, huzuru, refahı için oralarda savaşıyor olsalardı.

Maalesef, derin güçlerin çözüm yerine sürekli sorunu büyüttükleri, Kürt halkının taleplerini dinlemek yerine şiddetle bastırmayı, köy yakmayı, katliamlar yapmayı, provakasyonlar yaparak iki halkı düşmanlaştırmayı seçtiğini örnekleriyle gördük.

Son örneği, şemdinlideki kitabevine atılan bomba olayı. Eylemi yapanlar halk tarafından yakalandı ve araçlarında çok sayıda silah ve patlayıcı yanında krokiler çıktı. Araçtakiler askeri personeldi ve dönemin genel kurmayı bir tanesi için tanırım iyi çocuktur dedi.

Bunlar yanlışlıkla yapılan hatamıdır?

23 yaşında öldürülen asker eşine de üzüldüm elbette, ancak anlatmaya çalıştığım şeyi sende çok iyi anlamana rağmen demagoji yapmaktan çekinmiyorsun. Kendi ölenin karşısında kıyamet koparırken, öldürdüğü yurttaşına leş muamelesi yapanların çelişkisini ortaya koymak için kullandığım tabirler üzerinden ucuz demagoji üretmekten çekinmiyorsun.

Epiktetos
Alt 15-06-2010, 22:22
Kıdemli Üye

Murat Karayılan: "Oysa biz siyasal bir mücadele veriyoruz. Ama devlet buna terör diyor ve Kurd halkına karşı yürüttüğü teröre de ”terörïzmle mücadele” diyor. Devlet üzerimize silah ile, top ile, uçak ile geliyor, Halkımıza zulüm ediyor. Biz de kendimizi savunuyoruz. Aslında bizim esas aldığımız şey silahlı mücadele değil, biz savunma pozisyonundayız ."

Murat Karayılan: "PKK Kuzey Kurdistan’da Kurd halkının temel ve doğal haklarını talep eden bir harekettir. Bir ulusun temel hak ve özgürlükleri ne ise PKK Kurd halkı için de o hakları istiyor."

Murat Karayılan: "Devlet, cinayetler işleyerek, zor kullanarak hüküm sürdürmeye çalışıyor Kurdistan’da. Üstelik kimse öğrenmesin, bilmesin istiyor bu cinayetleri."

Ne kadar örtüşüyor değil mi? Sanki aynı ağızdan çıkmış gibi.
Alıntıladığın yazılara katılıyorum. Senin tartıştığın şey iddiaların içeriği değil, kim tarafından söylendiği belliki. İşte tam da bu nedenle gerçeği ıskalıyor, sağlıklı bilimsel tespitler yapamıyorsun.

Murat karayılan iki, iki daha dört eder dese, belli ki itiraz edeceksin.

Epiktetos
Alt 16-06-2010, 01:26
Üye

Ben demagoji mi yapıyorum? Kelimelerin anlamlarını bilerek kullanalım lütfen. Senin hakkındaki fikirlerimi, sempatizanı olduğun örgüt hakkındaki düşüncelerimi gayet açık net söylüyorum işte. Hatta o kadar açık söylüyorum ki "insanları itham ediyorsun" diye tepki aldım. Oysa son mesajından anlaşıldı ki ben kimseyi itham etmiyorum, olanı söylüyorum. Son mesajınla beraber tespitlerimde ne kadar haklı olduğumu ispatlamış oldun. Ona gelmeden önce...

Şu Şemdinli olayı hakkında hiçbir şey bilmiyorsun. Hiçbir şey okumamışsın, televizyonları, gazeteleri, bu konu hakkında yazılan yazıları bile takip etmemişsin. Zaten senden bir analiz beklemiyorum, bu sana haksızlık olur ama en azından bu kadar sığ olmasaydı yorumların. Taraf mı okuyorsun Özgür Gündem mi bilmiyorum ama sana naçizane tavsiyem her fikri oku. Her görüş, her farklı kaynak geçsin elinden. Tek kaynaktan beslenip onun etkisinde kalırsan böyle derinliği olmayan cümlelerle değerlendirirsin olayları. Farklı değerlendirmeler oku ki Şemdinli'de o aracın üstünde tepinip slogan atan, provakasyona gelmiş sürüden bir farkın olsun.

Öncelikle cevabını bilsem de sorayım. Hiç gittin mi, hiç yolun düştü mü Şemdinli'ye? Bak ben sana anlatayım. Şemdinli dediğin bir küçük ilçe. Bu Şemdinli'nin doğru dürüst bir tek caddesi var. O caddede de herkesin bildiği tek bir kitabevi var. Şimdi krokileri görmüşsündür. Keçeli kalemle cadde boydan boya işaretlenmiş. O kitabevi de böyle yuvarlak içine alınmış, üzerine yazılar yazılmış ve öylece arabanın bagajına bırakılmış. O krokiyi bırak bir jandarma istihbarat astsubayına, çocuğa çizsen güler sana. Herkes biliyor zaten burayı der. Tek caddedeki tek kitabevi zaten.

Bir de o iki askerin jandarma istihbaratçı olduğunu duymuşsundur. Hani birisi hakkında dönemin genelkurmay başkanı(genelkurmayı değil, başkanı) "Tanırım, iyi çocuktur" demişti. İşte onlar. Jandarma İstihbarat subay/astsubayı gördün mü hiç hayatında? Askere gitmediysen, gidince göremesen de duyarsın ne olduğunu (Aman askerde burdaki düşüncelerini söyleme). Bir jandarma istihbaratçıya anlatıyorsun hem de salağa anlatır gibi keçeli kalemle, harita üzerine yazarak çizerek.

Bir de üstüne tesadüfe bakın ki arabada beklemesi gereken, gözcülük yapması gereken kişi eski bir terörist, yeni itirafçı olmuş birisi. Ve olaylar gelişir...

İki asker arabadan indikten bir süre sonra patlama, ardından da itirafçının olay yerinden kaybolması. Üstüne halkın arabaya çullanması. Aaa o da ne? Arabanın bagajından çelik yelekler, mermiler, el bombaları ve o çocuğa anlatır gibi çizilmiş krokiler çıkması.

Ve asıl final. Roj Tv'nin 3 dakika sonra sokaktan canlı yayın yapması. Ne ara haber aldınız? Canlı yayın aracınız ne ara oraya gitti? Hadi diyelim ordan geçiyordunuz. Ne ara kurdunuz aparatları? Olayın üzerinden 3 dakika geçmiş. Roj Tv askerleri isim isim açıklıyor, olayı anlatıyor, krokileri veriyor. Ve halk provake edilmiş bir halde arabaya saldırıyor. Ardından asker lojmanlarına yönelip subayların eşlerine saldırıyor.

Senden analitik bakmanı, bu olayı tahlil etmeni beklemiyorum dediğim gibi. Senin yorumun da böyle olacak tabii ki. Kızmıyorum da gerçekten. O yemler, birileri yutsun diye atılıyor zaten.

Alt 16-06-2010, 01:41
Üye

Alıntıladığın yazılara katılıyorum.
Tartışma benim için bitmiştir. Murat Karayılan'ın yukarıya kopyaladığım yazılarına katıldığını söyleyen bir insan benim için tartışmaya, vakit harcamaya değer bir insan değildir. Bir terör örgütü sempatizanıdır. Belki fiilen değil ama fikren destekçisidir. pkk lı bir militandan düşünce anlamında hiçbir farkı yoktur. Ülkesinin insanlarına ve insanlığına ihanet etmiş bir canlıdır.

Yolun açık olsun saroz.

Başta Karayılan olmak üzere aynı fikirleri paylaştığın tüm teröristler kadar açık olsun yolun...

Konu onurmusa tarafından (16-06-2010 Saat 01:46 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler