Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-07-2010, 16:40
axzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
axzel axzel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

konuyu dağıtan dağıtana,,,

gerçekleri toparlayalım:

sigara haramdır:

çünkü:::::

- sigara sağlığa zararlıdır. kuranda kendinize zarar vermeyiniz denilior.
- israfdır. israf etmek haramdır.
- (normal bir insana göre (ayyaşa göre değil)) sigara pis kokulu bir maddedir. pis olan şeyler haramdır.

not: sigara hiç bir ateiste haram değildir. sigara içen bir ateiste günah yazılmaz. bu sadece müslamanlar içindir.

not1. konumuz domuz eti değildir.

not2. konumuz avrupadaki insanların uzun ömürlü olması değildir.

not3. saldırmak isteyen herşeyde bir kötülük bulabilir. gözünün üstünde kaşın var misali, ateistlerin %99 u böyle. bir tane doğru dürüst ateist yok. sadece hadi gerçekleri anlayalım hmm tamam bu sözün doğru diyen yok. 100 milyon şey sölesek 1 tane doğrumuz çıkmaz size göre. içinizde bir tane etik bir bakış açısı olan vizyon sahibi bir ateist yok. varsa o kişilerle tanışmayı gerçekden isterdim.

saygılarımla...
Alt 29-07-2010, 16:51
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

axzel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
not3. saldırmak isteyen herşeyde bir kötülük bulabilir. gözünün üstünde kaşın var misali, ateistlerin %99 u böyle. bir tane doğru dürüst ateist yok. sadece hadi gerçekleri anlayalım hmm tamam bu sözün doğru diyen yok. 100 milyon şey sölesek 1 tane doğrumuz çıkmaz size göre. içinizde bir tane etik bir bakış açısı olan vizyon sahibi bir ateist yok. varsa o kişilerle tanışmayı gerçekden isterdim.

saygılarımla...

Sayın axzel;

not3. saldırmak isteyen herşeyde bir kötülük bulabilir. gözünün üstünde kaşın var misali, inançlıların %99 u böyle. bir tane doğru dürüst inançlı yok. sadece hadi gerçekleri anlayalım hmm tamam bu sözün doğru diyen yok. 100 milyon şey sölesek 1 tane doğrumuz çıkmaz size göre. içinizde bir tane etik bir bakış açısı olan vizyon sahibi bir inançlı yok. varsa o kişilerle tanışmayı gerçekden isterdim.

Ne dersiniz hoş olmuşmu bu tarzınız?Size saygı duymak isterim.lafla değil, şu sözleri ben söyledim varsayın, saygı duyuyormusunuz insan olarak ateistlere? Ateizmi değil ateistleri hedef alıyorsunuz, kişilerin değil fikirlerin tartışmasını yapın.Bu son cümleleriniz tüm mesajınızı yok etmiş. Kişisel bir aşağılamaya dönüşmüş.Düzeltirsiniz ve bu sözlerinizi silersiniz diye umuyorum yada aynı şekilde karşı görüşü kabul edip işi kişisel saldırıya ve kavgaya dönüştürürsünüz.Seçim sizin. Lütfen düzeltin hatanızı.

şimdilik saygımla gittim.

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 29-07-2010, 17:36
Üye

sayın aliyarafsal;

konu dışı söylemlerinizle ve tek amacınız inkar olmakla başka ne denebilirki, neden sizde denilen doğru olabilirmi deyip denilenin kritiğini yapmıorsunuzki, başka şeylere girip o böle ya bu ya şu ya öteki deyip sıçrayıp duruorsunuz, ben bir şey deyince neden kardeş sen bunu dedin tamam ama bak bu mantıklara aykırı sebebleri bu demiorsunuzki, sadece saldırı yok efendim sizde çalışsaydınız da sağlık sistemini geliştirseydiniz.. ee biz bunumu konuşuorduk.. bizim konuşduğumuz sigaranın haram olması idi.. ve sizde dedinizki avrupalılar daha uzun yaşıor hemde domuz eti yiorlar.. ee o zaman bende dedimki domuz eti yemeklemi uzun yaşadılar. onların uzun yaşama sebebleri başka dedim. yani uzattıkça uzattın başka noktalara. konuşulana cevap vermiorsunuzki. bu yapdığınızın neresi etik ?

peki ne denebilir bunlara, eciş bücüş gibi kelimelere.. türklerin neresi eciş bücüş... ettiniz çöp yani.. kaç milyon türkü soyup incelediniz, hem konu dışına çıkıor hemde garip sölemlerde bulunuorsunuz..

nedeni basit... amaç saldırmak olunca sonuç önemli değil, sizin amacınız kendinizi veya bizi veya başkalarını bilgilendirmek sonuçda bilgi ile aydınlanmak değil, sadece ve sadece saldırmak, bu ne dior doğru olabilirmi mantıklımı yada ben şunu diorum ama karşıtıda bu acaba ben bunları göremedim mi yok, varsa yoksa körü körüne "zıt"lık...

saygılar
Alt 29-07-2010, 17:41
melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
melih melih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bir a olayı tartışılırken ben a yı anlatmak için b yi söylediysem sen b neden dersen b yi anlatmaya çalışarak daldal dala keklik kuşu gibi sıçramassan daha iyi edersin..

sayın melih...

avrupada insanlar uzun yaşıyor çünkü bu domuzdan mı diorsun,, yoksa avrupada insanlar uzun yaşıyor sende bu zenginliği sağlık sistemini geliştir mi diorsun ne dediğin ne yediğin belli değil... daha ne dediğimi anlamamışsın cevap yazıorsun,..

tartışmanın konusunu ikidebir değiştirmenin sebebi ney? yoksa sen domuz kebabı seviorsun hemde adana usulü.. mü ? peki yeri gelmişken tartışalım istersen adana usulü domuz kebabı mı iyidir yoksa urfa usulümü ? peki sence yanında ne iyi gider onu tartışalım istersen ayranmı gazozmu rakımı? diyelimki ayran iyi gidior bu durumda ayran souk olmalı tabiide hangi yourtla yapılmalı hazır yourtmu? yaa şimdi bu domuz kebabı diyelim ömrüde uzatıorya hani,, deniz kenarında mı iyi gider yoksa dağ havası olan yüksek bir yerdemi,, en iyi nerde olur? yaw bu müslümanlarda ağzının tadını bilmior hani, diyelim dağ havası olan bir yerdeyiz domuz kebabımızda hazır,, peki erzurumlu abimizin yapdığı gibi domuzdan cağ kebab yapsak nasıl olur? yoldan geçenlere ikram etmelimiyiz, eğer bunlardan biri müslüman ise davete icab etmek, katılmak gereği müslüman biri geçerken o na versek nolur? o müslüman kabul etmelimi? bu arada,, cağ kebabının kokusu güseldir, peki domuz etiyle yapılsa nası kokar, koktunuzmu, diyelim bi müslüman gecior, ve ne yendiğini bilmior, etin kokusunu duyarda hoşuna giderse bu haram olur mu?

daldan dala sıçrayalım mı...

hangimiz daha öteye sıçrayacak bakalım...

burger king domuz etinden bir burger yesek nasıl olur....

peki mayonezle domuz eti nasıl gider?

elin bebeleri.. ecüş bücüş... (bunlar tartışma sözlerimi, hiç yakışık almayan sözlerine yakışıklı cevabım:

verir onların eline bizim türkler.. dokuz doğursunlar hatta dokuzu beraber gelsinler.. kimmiş türk görsünler verirler eline. 1 günde gireriz biz atinaya...

saygılar...
"Avrupa uzun yaşamını domuza bağladı "diyen kim?nereden uyduruyorsun bunları?
Domuz zararlı ise Avrupada neden yaşam uzun?bunu anlat
ne lafları kendine göre yontuyorsun?

yani öyle bir laf ediyorsun ki gülmek istiyorum ama hava sıcak bunaldım ve bir de sen bunaltma beni
Şimdi sağlık sistemi iyi diye "bütün zararlı yiyecekleri istediğin gibi tüket mi" demek istiyorsun?
aynen bunu diyorsun

kebabların hiç birini yeme direk kanserojen hele mayonezle hiç bir şey yeme
mayonez domuz etinden kat be kat zararlı

burger king gibi ABD yemekleriyle işim olmaz

git bak avrupalı gençlere anlarsın adamlar İngiliz atı gibiler
bak hayvansal protein ,çocuk ve gençlerin fiziksel ve zeka gelişimi çok önemli
yaşı ilerlemiş bir insan için hiç gerekli değil

her gün tarhana ,bulgur yiyen doğuda ki çocukların ve gençlerin fiziksel özelliklerini batı ile karşılaştır belki anlarsın

[/QUOTE]
verir onların eline bizim türkler.. dokuz doğursunlar hatta dokuzu beraber gelsinler.. kimmiş türk görsünler verirler eline. 1 günde gireriz biz atinaya...[/QUOTE]
dokuz doğur ama teknoloji geliştirecek zeka var mı?
hangi kafa ile Yunanistan'a gireceksin sana silahları kim satacak?
et yiyerek zekasını geliştieren toplumlar

müslüman zekası bir tek filistin sapanı üretir
Alt 29-07-2010, 18:37
n4n0_s3c0nD n4n0_s3c0nD isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadasim öncelikle kisisel hakaretlerinden vaz gec. Burda kimse bilgisiz veYa akilsiz degil. Gercek bilgiyi bulmanin pesinde.

Burda senin icin dogru olan bilgiyi bir baska si baska yöntem bulupda arastirip dogruyu bulmaya calismak INKAR etmek degildir.

Ben avrupada yasiyorum . Ben ne alkol kullanirim nede domuz etini yerim bunun dinle bir alakasi olmayipda tiskindigimden dolayi bunlardan uzagim.

Dünyada her maddenin hem yarari hemde zarari vardir..

Sizin toplumca haramdir diye söz ettiginiz alkol be domuz etininde bir cok yararlari vardir.

Bugun rahatsizlandin doktora gidiyorsun damarlarin tikanmis ve sana sarap icmeni õneriyor. Böbreklerinde tas olusuyor sana bira icmeni öneriyor. Proteine ihtiyacin var diyipde domuz etini önerirse o halde toplumca haram dediginiz seyin sagliga yararida varmis meger.

Kendi agzinla diyorsun kirmizi ete alerjim var o halde bunu yemem sadece kendime haramdir diyorsunda doktorda bana sarap icmeyi önerirse o halde bu sarapda bana HARAM degildir.

Yani sorun nerde sizin birseyi haram olup olmadigini butun insanliga mal etmeniz.

Suskunlugum Asaletimdendir ! Her Lafa Verecek Bir Cevabim var ! Lakin Bir lafa Bakarim Lafmi diye ! Birde Söyleyene Bakarim Adam mi diye !
Alt 29-07-2010, 20:11
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın axzel;

konu hakkında düşüncemi belirtmiş ve sizin tartışmanıza dahil olmadan farklı bir soru sorduğumu belirtmiştim. siz ise tartıştığınız kişiye değil genelleme ile herkese saldırdınız. Söylediğiniz ve ben söylemişim gibi sunduğunuz sözler ile alakam olmadığını göz ardı edip yaptığınızın savunmasını yaptığınızı sanmanız iki kez küçültmüş sizi.Saygı duymuyorum size, çünkü karşınızdakilere yüklemeye çalıştığınız özelliklere sahipsiniz. Hatanızı kabul etmiyor ve düzeltmek yerine size yakışanı yapıyorsunuz. tebrik ederim.Siz asla haklı çıkamazsınız bu mantıkla, çünkü empoze edip reddetmeye şartlanmışsınız. Genelleme yapmıyorum siz busunuz. devam edin, ben ortada fikir görürsem ve gerekli görürsem her konuya her zaman katılırım, demogojik söylemlerinizle siz uğraşın durun.Ciddiye alınmak istediğinizde yada ikna edemediğinizde kızıp saldırmayı yol sanıyorsunuz.Sadece aynı tonda tepki alırsınız. Buda hakettiğiniz olur. Hadi kolay gele ego tatmininizde.

Sayın elcvb;

size neye inandığınızı sormadımki, bu mantıksız durumu mantıklıca var ise kanıtlarınız onunla sunun diye soruyu sordum. İslam sizin inancınız ben size göresiyle hiç ilgilenmiyorum ve hiç bir önemi yok . Sıradan vaaz ötesi bir cevabınız var ise ve herkesin anlayacağı şekilde sunarsanız faydanız olur diye düşünüyorum.

Hadi kolay gele....

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 29-07-2010, 20:45
axial
Üye Değil

SAyın alchindus;

Geçmişte söyledikleriniz, sizin inançlarınızdır. Yahudiler de kendi kitaplarını bozulmamış kabul eder. Hristyanlar ise müslümanlara inanmazlar bile. Neden ki isa onlara söylemedi mi kendinden sonra peygamber geleceğini.

Kitabın ilahi olduğu sizin tasarrufunuz. Biz bu sitede defalarca onun muhammed tarafından yazıldığını ortaya koyduk. Siz ancak kendinizi kandırırsınız

Konu Nova tarafından (30-07-2010 Saat 00:28 ) değiştirilmiştir. Sebep: Alıntı çıkarıldı
Alt 30-07-2010, 00:09
Balkocha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Balkocha Balkocha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tibbi arastirmalar sonucunda
- Sigaranin insan sagliginda olumsuz etkileri olabildigi
- Gelisimini tamamlamis bir insanin yagli,unlu,sekerli yiyecekleri asiri tuketmesinin bir cok hastaliga yolactigi
- Asiri alkol tuketiminin bir cok fiziksel ve psikolojik sorunlar dodurdugu
Ve daha saymakla bitmeyen bilgilere ulasilmistir.
Bu bilgileri bilim insanlari toplumla paylasmis,yayinlariyla uyarmis ve hatta bir cogu devletler tarafindan resmi olarak engellenmeye calisilmaktadir.
Hal boyleyken neyin zararli neyin faydali,neyin insanca neyin insanlik disi, neyin topluma yararli veya zararli oldugunu bilim tespit edene kadar sadece tartismaya sebep olan bir kitap yerine kendi aklina guvenen bir insanligin munsubu olmayi akil edebilmek daha mantikli olmaz mi?Allah diye tanimladiginiz bir seyin size soylediklerini kendi akliniz(aslinda gavurun bilimi hatirlatana kadar hic de bulamadiginiz ) bile cozemezken,aklinizi ozgur birakin ki, belki Allah kavramini cozersiniz.Boylelikle insanligin onundeki cenneti karartmamis olursunuz.

Saygilarimla
Alt 30-07-2010, 09:26
Üye

sayın n4n0_s3c0nD,

alerjim var o halde bunu yemem sadece kendime haramdir diyorsunda doktorda bana sarap icmeyi önerirse o halde bu sarapda bana HARAM degildir.

demişssiniz, eğer hakkında hüküm verilmemiş olsaydı o taktirde bir uzmana yani örneğin doktora sormanız olabilirdi, ancak içki hakkında kuran da hakkında kesinleşen bir hüküm olması gereği şarap size (eğer müslümansanız) doktor tavsiye etse dahi haramdır.

----------------------

sayın Balkocha,

evet tıb yani bilim ile belirlenmiş mesele, ancak ben bunun islam daki hükmünü söylüyorum, islama göre bu nedir ? sorusunun cevabını tartışıyorum... dolayısıyla bu konudada kuran ışığında bilimden yararlandım, siz ise kuranı reddedelim bunlara gerek yok diyerek olaya başka bir açısı yüklemişssiniz, ve baska bir noktaya geçmissiniz, konunun içeriğini değil direk konuyu reddetmişsiniz,...

yine size cevap vereceğim ama bunlar bu konunun dışına çıkmak oluyor:
bilim allah ın bilimidir, nerde bulursanız alınız, gavurun bilimi diye bir şey yok, kanunları koyan formülleri hayata geçiren, uygulayıcı allah dır, ...

ayrıca bazıları şu yagıdan hareketle : >"fazla yağlı şeyler yemek zararlıdır.." sanki yağlı şeylerin tamamının haram olabileceği hükmünü çıkarmaya ve bunun da yanlışlığından felan dem vurmuşlar. yanlış olan şu: yağlı şeyler yemek, beslenmenin doğru şekli ile ilgili yani buna "sağlıklı beslenme" deniyor. besin maddeleri kendileri zararlı değil iken onları uygunsuz zaman veya miktarlarda alırsanız bu uygunsuz/sağlıksız beslenmeye yol açar. bu ise haram değildir. ben söylediğim için değil zaten bunların hükmü verilmiş..

-------------------------------

evet kuran güselce belirtmiş, o bir rehber kitapdır, mantalite vermiş, hayata dair, eğer gerçekten kuranı anlasaydınız o zaman dediklerimi anlardınız, çünkü baştan hayır diyerek bir şey dinlenmez, bir şey okunmaz, okumadan dinlemeden zaten hükmü vermişssiniz direk "hayır", bu şekilde ne okursanız okuyun ne dinlerseniz dinleyin "önyargı" ile "hayır" dediğiniz için belirtilen fikirlerin doğruluğunu göremezsiniz.. çünkü baştan taaa en başından fikirlere bakarken "hayır" ile bakıorsunuz.

siz daha benim yazımı veya kurandaki bir ayeti okumadan evvel önce içinizden şunu geçiriyorsunuz >hayır< .

kurandaki yemesi veya içmesi haram olan maddelerin kısaca özeti şöyle:
kuran bazı maddelerin direk isimlerini vermiş: alkol, domuz eti gibi...

diğer maddeler ise peygamberimize hitaben kuranda şöyle denmiş:
sana neyin haram olduğunu soruyorlar, deki size zararlı olan şeyler haramdır.

yine bir başka ayette:
kendinize zarar vermeniz size haram kılınmışdır. deniyor

bu durumda sigara ise dünyadaki milyonlarca yiyecek içecek maddesi gibi kuranda belirtilmemiş maddelerden biri. peki nasıl anlyacağız? işde "kuran ahlaki" ile bakmakla bunu çözebiliriz. bu da hayatta insana yenilmez ve yıkılmaz, sapmaz bir ahlak anlayışı sağlayan güsel bir kitap. buna bakdığımızda yine kuran demişki bilmiyorsanız uzmanına sorunuz demiş. bugün ingiliz veya müslüman üniversitelerde bilim kuruluşlarında yapılan araştırmalarda sigarann zararları ortaya konmuş. ve bundan hareketle sigara haram olduğu sonucu çıkar diyorum.

ben burada domuz etini tartışmıorum.

o yüzden bu konuya girmeniz gerekmez.

ve sigara haram değil diorsanız bunu kurana göre söylüorsunuzdur kuranı redderek söylerseniz zaten haram olma olgusunu reddedersiniz.. ikisi arasında ince bir fark var. ancak birisi hükmü tartışmaya gerek bırakmayan bir durum ortaya çıkarıor.

saygılarımla..
Alt 30-07-2010, 15:12
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

not: sigara hiç bir ateiste haram değildir. sigara içen bir ateiste günah yazılmaz. bu sadece müslamanlar içindir.
Günah herkese günahtır, haram herkese haramdır. İster inançlı olsun, ister inançsız, harama el uzatmış ise haram işlemiş demektir.

Yani günah yazılmaz diye birşey yok.

Sigaraya gelince, bence burada herkesin kendisine sorması gereken şudur.

Sigara sağlığa zararlımıdır?
Zararlıdır.
O zaman içmemeliyim...

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.

Önerilen Siteler