Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-06-2006, 21:18
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Dini Efsane ve Masallar

karacahil";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"2- Adem ile Havva Masalı:
Adem'in topraktan, Havva'nın ise Adem'in kaburga kemiğinden yaratıldığı."

Erkeklerde bilindiği gibi sadece testesteron hormonu var, kadınlarda ise hem testesteron hem de östrojen.
Kadın, erkeğin kaburga/omurga kemiğinden yaratıldıysa (yani erkekteki testesteron hormonunu ondan aldıysa) östrojeni nerden buldu da kadın oldu?

ancak bunun tam tersi düşünülebilir. erkek hem testesteron hem de östrojen hormonuna sahip kadının omurga kemiğinden yaratılırken kadındaki testesteron hormonundan almıştır, östrojene hiç dokunmamıştır.

işin bir de diğer yüzü var ki hormonlarla yaptığım bu akıl yürütmeyi çürütür, tam tersi mahiyettedir. erkekte xy, kadında x kromozomu var, bunlar da cinsiyeti belirler.

hormon ve kromozomla yola çıkmak tam tersi sonuçlar doğuruyor.
Karacahil'in dediğinden anladığımı açıyım da neden anlamadığım daha iyi anlaşılsın.

Kaburga kemiği öyküsü mü bilimsel, evrim mi bilimsel diye bir soru soruyoruz galiba kendimize. Hormonlar mormonlar devreye girdiğine göre. Hormonlarla kaburga kemiği uymuyor, çünkü Havva'ya östrojen nerden verildi o zaman? Adem babamızda testesteron vardı. Demek ki kaburga kemiği öyküsü bilimsel değil. (Not: behey gafil insanoğlu, testesteronu yaratan, kemikten hatun yapan, iki damla da östrojen bulamaz mı, bu nasıl mantıkdır?)

Kromozom öyküsü ise uyuyor. Ademde xy kromozomu vardı. Allah kaburga kemiğiyle birlikte ordan x'i aldı. İkiyle çarptı. xx haline çevirip Havva'ya şırınga etti. Bu durumda kromozom olayı bilimsel olarak kaburga öyküsüne uyuyor. Demek ki kaburga kemiği öyküsü bilimsel.

Şimdi bilimsel son soruyu soralım: Bu yaman çelişkiyi nasıl çözeceğiz?

Karacahil'in söylediklerini böyle anladım. Liop'unkileri de hala anlamaya çalışıyorum.
Alt 12-06-2006, 21:32
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aslında gereksiz bir yazıydı benimki, kendi kendime akıl yürüttüm. Müslüman arkadaşların her şeyi bilime dayandırmaya çalışma çabası vardır ya, hani her bilimsellik de kuran'da vardır. E ben de öyleydim bir zamanlar.
Bir arkadaş kaburga kemiğinden yaratıldığımızın ispatı olabilir diyerek xy kromozomlarını söylemişti ben de kromozomların tam tersi sonuca götüren hormon örneğini vermiş, ispatı olamaz demiştim.
yoksa evrimle ilgisi yoktu yazdıklarımın. Kaldı ki evrim teorisini de bilmiyorum.
Alt 13-06-2006, 08:21
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

XX'teki ikinci X birinci ile aynı olmaz, olamaz. Eğer öyle olsaydı, bütnü kadınlarda o günden bugüne kadar aynı olarak gelirdi. Her neyse, binlerce yıl önce yaşamış bir delinin kuyuya attığı taş ile bu kadar uğraşmaya değmez. Genetik, kalıtım vs. %100 olarak bu Adem Havva masalını mitolojinin yaprakları arasına koyar. Daha üzerine gitmeye gerek yoktur..
Alt 20-11-2007, 20:46
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sargon;
Sonuç olarak ne anladıysan kendi dilinle bir özetlesen de herkes anlasa. *

Ayrıca, Liop'un anlattığı "ilk insan kadınla erkek arasında uzun zaman farkı olduğu, bu arada erkek insan çocuk olmadığı" mantıklı gelmiyor.
Ben hep erkekli-dişili maymunumsu insanların evrile evrile bugüne ulaştığını düşünüyorum.
Alt 20-11-2007, 21:02
asmara asmara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili şeriatçı arkadaşım,

eğer farklı düşüncelere saygılı isen, burada sadece kendi düşüncelerini kişilere saldırmadan açabilirsen ne güzel.
ama sizi değiştirmeye geldim demek bile, farklı düşünceye karşıyım demektir.
bizler okumuş insanlarız, matbaa icad edileli çok oldu. bilgiye ulaşmak eskisi kadar zor değil. yani değişmek isteyen zaten değişir.
belki de buraya geliş sebebin kendi sorularına karşılık bulabilmekti kimbilir...
Alt 20-11-2007, 21:15
-Maximus- -Maximus- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

pante sandıktanmı çıkardın başlığı *

eğer erkek kavramını kabul edersek yaratılış hikayesinide kabul etmek zorunda kalırız.
tüm canlılar dişidir, erkek evrim geçirmiş dişidir.

yükseldikçe, uçma bilmeynlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır
Alt 20-11-2007, 23:19
Kıdemli Üye

pante sandıktanmı çıkardın başlığı *Very Happy

eğer erkek kavramını kabul edersek yaratılış hikayesinide kabul etmek zorunda kalırız.
tüm canlılar dişidir, erkek evrim geçirmiş dişidir.
Ben arada sandığı yoklarım. *

Bu konuyu çözmem gerek kafamda. Çelişki oluştu şimdi.
Erkeğin dişiden evrim geçirmiş olduğu tamam. Ona katılırım.
Ama insanları hayvanlardan ayrı düşünmek, önce dişinin çok uzun yıllar erkeğe gereksinimi olmadan varolduğu savı mantığıma uymuyor.
İnsanın atası maymun türüne dayanıyorsa, bu maymun türleri dişili erkekli değil miydi?
Maymunumsu ilk insanlar da bunlardan oluştu ve dişili-erkekli olarak evrim geçirmeye devam etti.

Asıl, önce dişinin uzun yıllar tek olması yaratılışa yakın gözüküyor. Sadece tersi durum var. Yaratılışta erkek, burada dişi.
Alt 20-11-2007, 23:30
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

seks, yani dna nın kendini tamir için başvurdugu yöntemden evvel cinsiyet göremiyoruz. Bu anlamda temel forum dişi. Dişilgin temel form olması sadece insanlara özgü degil tüm memelilere özgü. Ancak dna bozukluklarının tamiri seksi ve karşı cinsi gerektiriyor. Seks birbirine ya da ortak dölüte en saglıklı ve gerekli genetik bilginin aktarımıdır. Ancak insanın beyinsel evrimi bunu biraz daha farklı hale getirerek üreme üzerinde iradi kontrolü saglayabilmiş.

* * İlk atalarımızda bu tarz br kontrolun olacagını sanmıyorum. Ama gene de cinsiyeti belrleyen Y kromozomunun varlıgı idi, ve dişi forumu erkek haline getren bu kromoızom idi.

* *saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 20-11-2007, 23:42
Kıdemli Üye

2000 yılında Kenya’da yaptığı kazılarda, bir Homo Erectus’a ait kafatasıyla bir Homo Habilis’a ait çene kemiği aynı seviyede bulundu.
Yedi yıl süren araştırmalar sonucunda iki fosilin de aynı dönemde yaşadığının anlaşılması bilim dünyasını şaşkına çevirdi.
Çünkü Homo Habilus’ların 2.5 ile 1.8 milyon yıl önce, Humo Erectus’ların ise 1.9 milyon yıl öncesinden 250 bin yıl öncesine kadar var olduğu tahmin ediliyordu.

http://www.ozgurmedya.org/newsdetail...=30&NewsID=223

Bu haber doğru mu acaba?
Alt 21-11-2007, 00:25
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrim veya yaradılış

evrimde bir yaradılış *doğa uzun bir süreçte varediyor

Allah 6-7 günde doğa 600-700 bin yılda

aslolan var olmak

niye ve neden varız
1-allaha kulluk etmek için
2-var olduğumuz için
3-doğanın bir parçası olduğumuzdan
4-çok önemli görevlerimiz olduğundan

Evren o kadar büyükki bizim samanyolu galaksisi kıytırık küçük kenarda bi galaksi dünya onun içinde küçücük bi gezegen

kendinizi *bir *hücre gibi görün *bedenizi *dünya gibi *görün *yaşadığınız evi galaksi gibi görün daha bunun dışında koca bir şehir bir ülke bir kıta *bir dünya...............sonsuza doğru gidiyor
Bilim *son yüzyılda gelişti ve her geçen gün yeni bişeyler keşfedilmekte ama ne bilimin ne uzayın sonu var
bu büyüklük karşısında acze düşüp korunma sığınma içgüdüsüyle allahı yaratmış küçük hücre kardeşim ,ben diyor bu bedenin sistemine uyarsam mükafat görürüm .....inşallah

aslolan hayattır beni unutma hatçem

Önerilen Siteler