Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-06-2006, 22:19
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: ispatı ne?

ESLEMTU";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sparta,bilerek söylenen bir iddia bu.gerek yok sırf dediğim bu..yani böyle tiyatrolara gerek yok..ne önemi var benim için şu,olsun bu olsun..Bak bak Kur'an'ın Allah'ı benim Allah'ım olamaz.. Peki neyin Allah'ı senin Allah'ın olur?Bak arkadaşım hani diyelim müslümandın..mürted oldun diyelim..Mürted olan bir kişi bile böyle demez..İma ile Kur'an'ın Allah'ı demez anlatabildin mi?Allah'a isyan eder felan filan..ama böyle bir cümle kurmaz,kuramaz..hemen başka bir seçeneğe giremez..

beni rahatlatacak birşey yok arkadaşım...da böyle tiyatrolara gerek yok.sen kendin rahat ol :=))) dersine iyi çalış...
sn.ESLEMTU,
ben hala kul hakkından korkarım,
sizin böyle bir korkunuz var mı? buralardan yok gibi görünüyor da...
Siz ne biliyorsunuz benim yaşadıklarımı, siz mi yaşadınız. az da olsa empati yapma gereği duydunuz mu, YOOOK,
boş boş konuşuyorsunuz, kendi dediklerinize de ancak siz inanıyorsunuz. güya bana sorular sormuşsunuz, peki neyin Allah'ı benim Allah'ım olurmuş... sizin okumanız olduğundan ciddi şüphelerim var, yazmanız olduğunu görüyorum da...
Lütfen artık benimle uğraşmayın, lütfen..
Rahat ederiz diye bu foruma girdik nedir bu yahu... Ötekiler kafir dedi, iyi dedik, sorgulamak için kafir olalım, burada da ne sahneye koyduğumuz oyun kaldı (ki bence hiç hoş bir topik değildir sor öğrenin açtığı ancak kendisinin nasıl biri olduğunu sergilemektedir) ne misyonerliğimiz, ya yalancılığımız... takiyye yapmıyoruz en azından.
sizin zihninizde hiçbir soru yok mu Allah aşkına? O soruların büyük boyutlara ulaştığını düşünün... ama yapamazsınız, benim kadar cesur olup, kafirliği göze alıp sorgulayamazsınız işte... neden?
dini sorgulamak adamı dinden imandan eder de ondan. Bana veya sorularıma verilmiş bir tek cevabınız var mı sizin? Yoksa biri kahpeye vur emri çıkardı da ona mı uyuyorsunuz sadece...

size soru, sor öğren cevap yazamıyor ya siz yazın bari: kadına boşanma hakkı veren bir tek ayet veya hadis gösterin bana...
benim uydurduğum hadislerden olmasın ama

not: bu foruma geldiğimden beri kendimi hiç bu kadar kızgın hissetmedim. Tüm forum arkadaşlarından özür diliyorum. Ama günlerdir aleyhime yapılan bu iftira ve aşağılama bombardımanı gerçekten çekilir gibi değil. Başka hangi üye için 4 topik açılmıştır hem de aynı kişi tarafından.... hayret birşey ya... bu kadar mı olur.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 14-06-2006, 22:40
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

muslumanlarin herseyi kur'andan bulup hukum cikaririz diye bir iddiasi yokken musluman olmayanlarin bu kur'an sevdasi nerden geliyor anlamak zor biraz.
kur'an gunluk hayatin tum teferruatini yazsa idi heralde 1000 cilt olurdu.bu kur'ani vahyen alacak peygamber de 300 yil yasamali idi heraqlde.bunu okuyacak muslumanlar da 200 yil yasamali idiler.bundan hukum cikarmak da bir olay icin 2 3 yil surerdi heralde.neyse musluman olmayanlara bir diyecek yok.

nikah bir akittir ve tesisi aninda sartlari olabilir.
ayrica hukuki bazi durumlarda nikah taraflarin istegi ile fesfedilir.bu taraf kadin da olabilir.
bunu kur'an yazmaz.fikih kitabi yazar.
siz sadece kur'anda yazanlara gore yasayacaksaniz muslumanligi tamam o zaman o kadarini yasayin ne guzel iste.abdest yerine bir elinizi islatirsiniz.namaz yerine de bir allah dersiniz olur biter.tam size layik.
Alt 14-06-2006, 22:52
erenkutsuz erenkutsuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

erenkutsuz - MSN üzeri Mesaj gönder

sorogren";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
muslumanlarin herseyi kur'andan bulup hukum cikaririz diye bir iddiasi yokken musluman olmayanlarin bu kur'an sevdasi nerden geliyor anlamak zor biraz.
kur'an gunluk hayatin tum teferruatini yazsa idi heralde 1000 cilt olurdu.bu kur'ani vahyen alacak peygamber de 300 yil yasamali idi heraqlde.bunu okuyacak muslumanlar da 200 yil yasamali idiler.bundan hukum cikarmak da bir olay icin 2 3 yil surerdi heralde.neyse musluman olmayanlara bir diyecek yok.

ayrica hukuki bazi durumlarda nikah taraflarin istegi ile fesfedilir.bu taraf kadin da olabilir.
siz sadece kur'anda yazanlara gore yasayacaksaniz muslumanligi tamam o zaman o kadarini yasayin ne guzel iste.abdest yerine bir elinizi islatirsiniz.namaz yerine de bir allah dersiniz olur biter.tam size layik.
kardeşim nuh 950 yıl yaşamış...

hani diyor ya 1000 yıldan 50 eksik diye o işte...

pek tabi muhammed de yaşayabilirdi!

yoksa bana tanrınızın aciz olduğunu mu söylemek istiyorsun???

bu 100 cilt olan kuran'ı okuyacak insanın da 200 yıl yaşaması işi saçma çünkü buna ne gerek var???

peygamber göndericeğine herkesi peygamber yapsaymış ya
Alt 14-06-2006, 22:53
Kıdemli Üye

sorogren";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

ayet ve hadislerde cevap bulamayınca böyle bir cevap yöntemine baş vurdunuz demek. Kur'anın; o kadar önemli şeyler dururken neleri ihtiva ettiğini ikimiz de biliyoruz, bu yüzden o konuya hiç girmeyeceğim.

Erkeğin boşanmasını düzenleyen ayete 've kadın' şeklinde bir ilave yapılmış olsaydı herhalde o kelimeyle sizin dediğiniz gibi 1000 ciltlik bir külliyat halini almazdı Kur'an. bakın ne kadar az yer kaplıyor 've kadın'.
demek ki neymiş, fıkıhçılarımız Kur'an'ın yazarının düşünemediğini düşünüp kadına da boşanma hakkı vermeyi uygun görmüşler. Lütfen bunu artık kabul edin. Hiçbir eksiği olmadığını iddia eden başka bir kitap mıydı yoksa... yanlış hatırlıyor olabilirim tabii...

bu arada müslüman olmayan biri niçin kur'anla ilgileniyor? müslümanlar bile kur'an'dan hüküm çıkarmaya uğraşmazlarken demişsiniz ya... lütfen bu cümlenizi bir daha düşünün, cevabı içinde saklı zira. ilgilenseler benim gibi olurlar da o yüzden ilgilenmiyorlar belki de. Yoksa siz de o yüzden mi Kur'an yerine Said amcayı okuyorsunuz. Sahi Said amca boşanmayla ilgili kadının da hakkı olduğunu yazmış mı bir yerlere.

Alt 14-06-2006, 23:02
Kıdemli Üye

bosanma kelimesi turkcede neyi ifade ediyor biliyoruz da, talak ayri fesih ayridir.
kari koca yazdiklariniz ayni *minval uzerine devam edin.siz kendi dininizdeki durumlari da yazsaniza biraz da biz ogrenelim.

sen hem niye merak ediyon simdi laik bir ulkedeyiz ve sorun yok.erkek veya kadinsaniz esinizi bosayabilirsiniz.bu kadar arastirmayin bir avukata basvurun.esinizin yazisini bekliyorum.
Alt 14-06-2006, 23:14
Kıdemli Üye

hoppala...
bir tek eşim eksikti onu da tamam ettiniz sor öğren...

yahu siz bu hayal gücü ve mantıkla fantastik kurgu türünde senaryolar yazmayı denesenize... tiyatroya da çok aşina görüyorum sizi...

talak boşamaktır, fesih de akdi bozmaktır, boşanmak anlamına gelmez, onun gerekçeleri farklıdır. butlanla ilgili... islam alimleri oraya erişti de Kur'an erişemedi. Siz yine de hem talak'ı hem feshi yazın ayetlerde, her mihnet kabulüm yeter ki gün eksilmesin penceremden.

hay Allah ne günü yahu, gece olmuş...
siz bana bakmayın yazın... hadis de olsa kabulümdür. Yalnız Ebu Hureyrede herhalde olmaz öyle kadınlar lehine hadis, başka ravilere bakın.

Alt 14-06-2006, 23:20
Kıdemli Üye

söylemeyi unutmuşum;

ben kendi dinimdeki durumu şu anda yazamıyorum çünkü şu anda bir dinim yok. günlerdir bunu söylüyorum size, ihtimaldir ki bu kez anlarsınız...

başka sorularım da yanıtsız kalmış diğer topiklerde, burada toplayayım bari:

1-Mürted'in nikahı otomatikman düşer mi?

2-Mürted'in (yani ben oluyorum burada) katli sünnet/vacip/ farz mıdır? Ayet ve hadis kabul ediyoruz. Böylece size de biraz Kur'an ve hadis okutmayı amaçlıyoruz.

Alt 14-06-2006, 23:21
erenkutsuz erenkutsuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

erenkutsuz - MSN üzeri Mesaj gönder

karacahil";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
söylemeyi unutmuşum;

ben kendi dinimdeki durumu şu anda yazamıyorum çünkü şu anda bir dinim yok. günlerdir bunu söylüyorum size, ihtimaldir ki bu kez anlarsınız...

başka sorularım da yanıtsız kalmış diğer topiklerde, burada toplayayım bari:

1-Mürted'in nikahı otomatikman düşer mi?

2-Mürted'in (yani ben oluyorum burada) katli sünnet/vacip/ farz mıdır? Ayet ve hadis kabul ediyoruz. Böylece size de biraz Kur'an ve hadis okutmayı amaçlıyoruz.
kardeş sen dinsizsen neden uğraşıyorsun bu imam nikahı tarzı şeylerle...

Materyalistlerin Buluşma Noktası!!!

www.greatnuke.com/materyalist
Alt 14-06-2006, 23:29
ESLEMTU ESLEMTU isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sn.ESLEMTU,
ben hala kul hakkından korkarım,
sizin böyle bir korkunuz var mı? buralardan yok gibi görünüyor da...
Siz ne biliyorsunuz benim yaşadıklarımı, siz mi yaşadınız. az da olsa empati yapma gereği duydunuz mu, YOOOK,
boş boş konuşuyorsunuz, kendi dediklerinize de ancak siz inanıyorsunuz. güya bana sorular sormuşsunuz, peki neyin Allah'ı benim Allah'ım olurmuş... sizin okumanız olduğundan ciddi şüphelerim var, yazmanız olduğunu görüyorum da...
Lütfen artık benimle uğraşmayın, lütfen..

Şimdi konuyu saptırmayalım..Neyse,herneysen.Merhaba cem naber...cemle tanışın ha,birbirinize çok benziyorsunuz.. Pardon.. :=))

Bakın arkadaşım,sorularınız bir dağ kadar olsa,yine bir dağ kadar soruyu yüklenip getireceksiniz.Amaç ne?Munazara mı?Doğruyu mu bulmak?Putperestlerin puta taparlarken hangi akılla taptılar.Ya hindular..İneğe neden taptılar..Ateşe vs..Hangi akılla.. Heva,heves,hezeyan.. Hani bazılarının,evliya türbelerine gidip,çaput bağlamalarındaki düşünceleri ne ise,o..Hayvani bir akıl..Neden reklamlara hemen inanır insan..Gözboyayıcılık olmasın..Ambalaja inanan insan..İçindekini daha bilmiyor ama;Belkide boştur..Belkide çürüktür..Düşünmek zahmetlidir..hz.İbrahim(a.s) putperest kavmine soruyor..Neden kendi yaptığınız,isimlerini kendiniizn ve babalarınızn verdiği şu taşlara tapıyorsunuz?Cevapnları taparken bulduk.başka cevapları yok çünkü..Bu putlar görürler mi?Hayır..İşitirler mi?hayır..Kendilerine zarar veren bir şeyin zararını defedebilirler mi?hayır..Kendisine yararıda olmayan faydasıda olmayan birşeye neden tapıyorsunuz..Ondan birşeyler istiyorsunuz..Ne güzel bir soru silsilesi değil mi?Akılları eğiten bir silsile..Düşünene..Bunlardan neden bahsediyorum..Çünkü,akl-ı selim'e ulaşmamış bir akıla ne dersen de,o yine putuna tapmaya devam eder...Bu sorularından önce,yapılması gereken ise öncelikle tabir-i caizse aklın tamir edilmesidir..Bu forumda bu tür sorulara cevaptan önce,benim uğraştığım şey bu...
Alt 14-06-2006, 23:34
Kıdemli Üye

karacahil biz hani ambargo koymustuk birbirimize.neyse sen o zaman daginik sorma hepsini burada sor da sor.

Önerilen Siteler