19-07-2006, 23:44
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: israil Dünyanın en aşağılık ülkesidir!
Nasyonel sosyalist partisinin sitesine mi geldik ne?...
|

20-07-2006, 01:51
|
|
Üye
|
|
|
|
Yahudi/Musevi ayrımını yapmadan konuşmak bizi gücünü cehaletten alan zırva bir saldırganlığa iter. Bugün Yahudi aleminin tepesinde oturan insanların büyük çoğunluğu damarlarında Yahudi'den çok Hazar, Alan, Kuman ve Slav kanı taşımaktadır. Bir ırkın mı yoksa bir ideolojinin mi itham edildiğinden emin olunmadan konuşulması kişiyi çok yanlış yerelere çekecektir.
Yapılanları tasvip edip etmemek kişinin hayata bakış açısına bağlıdır. Ama tarihsel gerçekleri göz ardı ederek konuşmanın savunulabilecek hiç bir yanı yoktur.
|

20-07-2006, 07:40
|
|
Üye
|
|
|
|
Bir gün Israil Türkiye'ye girerse Yahudilere kızacağıma kendi milletime ülkeme kızarım. Bunun Yahudilere sevip sevmemeyle bir alakası yok. Her millet kendi yaptığıyla sorumludur.Sen ülkene sahip çıkmassan başkaları gelir sahip çıkar. Tarihte de bu hep böyle olmuştur.
Elbet bir gün Tanrı Dağı'na uçacağız
|

20-07-2006, 11:19
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
İsrail Türkiye'yi nasıl susturdu!
İsrail'in önce Gazze'nin altyapısını yok edip onlarca sivili katletmesine ardından Lübnan'a yönelip her köşesini bombalamasına, yüzlerce sivili öldürmesine yönelik en şiddetli tepkiyi Türkiye gösterdi. Bu insanlık dışı, ırkçı ve bütün bölgeyi savaş alanına dönüştürmeyi amaçlayan vahşete dünya onay verirken, İslam Konferansı Örgütü tuhaf sessizliğini korurken, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün gibi ülkeler saldırıları destekler bir pozisyon alırken en güçlü ses Türkiye'den yükseldi. Türkiye, hem insani yardım desteğini hızlandırdı hem İsrail'in insanın kanını donduran vahşetine tepkiler gösterdi hem de saldırıların bütün bölgeye yayılmasını önlemek için çaba harcadı.
Saldırılar devam ediyor. ABD, İngiltere ve İsrail Büyük Ortadoğu Savaşı'nın altyapısını hazırlıyor. Şehirlere harabeye dönüyor, yüz binlerce insan Lübnan'dan kaçıyor, çocuklar, siviller ölmeye devam ediyor. Ama Türkiye'nin sesini kestiler! Herkes sustu. Neden? Kim, nasıl susturdu?
Çünkü; İsrail Filistin'i ve Lübnan'ı bombalarken PKK saldırıları anında şiddetlendi. Bitlis ve Siirt'teki saldırılar ile İsrail'in bombardımanı aynı anda gerçekleşti. Türkiye'nin dikkati içeriye yöneltildi. Ardından Kuzey Irak'a girme tartışması alevlendi. ABD'nin Türkiye'ye tavrı ise net oldu: Hayır!
PKK saldırılarıyla Lübnan saldırıları arasında bir bağlantı var mı? Ya da bu saldırıları gerçekten PKK mı yaptı? Neden aynı anda Türkiye'de çatışma tırmandı ya da tırmandırıldı? İsrail'in Kuzey Irak yönetimi üzerindeki etkisini, İsrail istihbaratının bölgedeki faaliyetlerini sadece hatırlatalım. Ama bir olaya özellikle dikkat çekmek istiyorum.
1967 Arap/İsrail Savaşı'nda aynı anda Mısır, Suriye ve Ürdün ordularıyla savaşan İsrail, İran Şahı ile birlikte Kuzey Irak'taki Kürtlere askeri yardımlar yapmaya başladı. İsrail'den İran'a getirilen ağır silahlar karayolu ile Kuzey Irak'a aktarılıyor, İsrailli istihbaratçılar, subaylar aynı güzergahtan bölgeye naklediliyor, Kürt birlikleri eğitiliyordu. Barzani birliklerinin başına geçen İsrailli subaylar Bağdat'a karşı ağır saldırılara girişti. Bölgede görev yapan yüz civarında İsrailli subay hem savaş taktiklerini belirliyor hem de savaşı bizzat komuta ediyordu. Yetenekli gördüklerini ise seçip askeri eğitim için İsrail'e gönderiyordu.
Peki neden? Büyük bir savaşın içinde olan İsrail neden bunu yaptı. Kürtleri sevdiği için mi? Elbette hayır! Hedefi Bağdat'tı. Daha doğrusu Irak birliklerinin İsrail'le savaşan Birleşik Arap Orduları'na katılmasını engellemekti. Nitekim başardı da! Irak ordusu Birleşik Arap Orduları'na çok az destek verebildi. Bütün gücünü Kuzey'e yığmak zorunda kaldı. Bu savaşta tam on bin Irak askeri öldü. İsrail başarmıştı. Kendisi de Kuzey Irak'ta görev yapan Şolom Nakdimon'un hatıralarını anlattığı Mossad adlı kitabı, konuyla ilgili çarpıcı detaylar içeriyor ve bugüne ışık tutuyor.
Irak işgalinden bu yana İsrail'in bölgedeki ağırlığının ne kadar arttığını herkes biliyor artık! İşte bu çalışmaların sonucunu şimdi Türkiye topraklarında görüyoruz. Lübnan saldırılarına karşı yükselen Türkiye tepkisi, anında söndürüldü. PKK üzerinden. Yani PKK İsrail'i kurtardı! Gerçekten PKK mı? Yoksa İsrail'in Barzani için eğittiği birlikler ya da kurduğu istihbarat teşkilatı mı?
Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahalesine dikkat etmek gerekiyor. İsrail saldırılarıyla paralellik kurmak çok tehlikeli. Kürt sorununu İsrail-Filistin sorunuyla, Fransa-Cezayir soruyla örtüştürmek ve buna göre konum belirlemek hem tarihi bir hata, hem de çok ciddi bir kafa karışıklığıdır.
Kuzey Irak'a girme meselesini dar anlamda PKK meselesine indirgemek son derece yanlıştır. Önceki gün savaşın Anadolu topraklarına sıçradığını yazdım. İsrail ve ABD, sadece Lübnan'ı vurmadı, aynı anda Türkiye'yi de vurdu. Vurmaya da devam edecek. Yoğun hazırlık ABD'nin Türkiye'yi Irak batağına çekme manevrası olabilir mi?
Ya da şu ölümcül ihtimale ne dersiniz? Aynı güçlerin Lübnan'da bir işgal başlatmaları, Suriye topraklarına müdahale etmeleri halinde Suriye'deki Kürtler ayaklanacak, ülke parçalanacak, Kuzey Irak bağımsızlığını ilan edecektir. Türkiye, bu büyük korkuya hazırlık yapıyor olabilir mi?
İbrahim Karagül Yenişafak
Bu haber 22919 defa okunmuştur.
|

20-07-2006, 20:35
|
|
Üye
|
|
|
|
istavrit sana göre lübnan terörist israil degil öylemi..
senin bahsettigin o kavram cümlesi senin nasıl bir insan oldugunu ortaya koyuyor tekrar yazmak zorunda degilim anlayacagınıda sanmıyorum senin yaptıgın veya yazdıgın herşeyi ben ateistlere mal etmiyorum sadece. Sen benim yazdıklarımı anlamıyorsun senin kavram diye nitelendirdiginin türkcesi sapla saman olayıdır sen şöyle yazdıklarıma bir gözden gecir istavrit liop salatası ile aynı kefeye girecek cinsten birisin anlaşıldı.
İyiyi kötüden ögrenenlere daha iyiyi anlatmak zordur.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

20-07-2006, 21:44
|
|
Üye
|
|
|
|
şiddetle amerika ve israili kınıyorum ama bunlar kapitalist düzenin getirdikleri tüm dünya kominist temeller üzerinde yükselmedikçe bunlar devam eder çünkü bunlar kapital düzenin sonuçlarından olan emperyalizm'in doğurduğu öğelerdir ve bunun böyle olacağı kabak gibi belli hatta daha kötüleri de olcak ama şuna adım kadar eminimki
gençlik gelecek gelecek sosyalizm
Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
|

21-07-2006, 07:57
|
|
Üye
|
|
|
|
liop ve israil takintili meas,
nefret insanin gozunu koreltiyor galiba..sizde de bunu gormek cok kolay..
bu konuda son bir kez yaziyorum..
islamci militanlar bir catisma durumunda iki vaya daha fazla askeri oldurse soylenecek hic bir sey yoktu..fakat kacirip santaj yapmalari karsiliginda israilin boyle bir tepki verecegini tahmin edemiyorlarmiydi.?ruzgar ektiler firtina bictiler..kumar oynadilar..ucunda kazanmakta vardi..istediklerini yaptirmak veya karsiliginda can vermek..
israilin karsisinda duzenli ordu yok, gerilla var..ayni durumu biz yasmiyormuyuz..karsimizda bir ordu olsa guneydogudaki durum 20 yil surermiydi?
zaman zaman guneydogudada masum insanlar olmektedir, turk ordusu askeri, ve devleti sence assagilikmidir?
ne yapacakti yani..
verin iki askerimizi ne isterseniz yapalim mi diyeceklerdi?..
burada assagilik olan iki askeri kacirip santaj yapan militanlarmidir yoksa kacirilan iki askerini kurtarmak isteyen israilmidir?
daha onceki yazilarimda asagidaki sorulari sormustum, hic birine cevap vermedin..bir kez daha soruyorum..
islamci teroristlerin bellerine bomba baglayip sokaktaki israilli masum insanlari ve cocuklari katlederkende ayni hassasiyeti gosterebiliyormusun meas...?
kacirilan iki israil askeri insan degilmidir sence... ?
bizde zaman zaman sinir otesi operasyonlarla pkk kamplarini vuruyoruz..kamplarda masum kadin ve cocuklarda var...sen o zamanda insan haklari diyormusun meas!!! ?
pkk yanlisi gosterilerde cocuklarini panzerlerin onune atan analarin ve babalarinin haklarinidami ayni gerekce ile savunuyorsun meas.. ?
hangi birimiz arkamizda, bizi bu kadar cok dusunen bir devlet olmasini istemezdik..?
apo suriyede iken genel kurmay "meclisten izin ciksin sabah cikar oglen sam'da oluruz" demisti..bu duzenli ordular icin savas durumudur..zaman zaman sivillerde olecekti..sivillerin olmesinin sorumlusu apoyu barindiran suriyemi, onu bertaraf etmek isteyen bizmi olacaktik?biz o zaman assagilik bir ulke siralamasinda kacinci olurduk meas?
kim ulkesini savas ortamina sokuyorsa cikan faturayi gogusleyecek..
simdi siviller oluyorsa bunun sebebi israilmidir, islamci militanlari barindiran lubnan midir?
laf salatasi yapma sorularimi cevapla meas..
haaa, salata dedim de liop ile salata olmaktan onur duyarim..hiyarsiz salata olmaz..sende *aramiza katilabilirsin!!
yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
|

21-07-2006, 13:13
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
2 Askerini Hizbullaha kaptıran İsrailin Lübnan topraklarında ne işi vardı?1 askerini Hamas'a kaptıran aşşağılık İsrailin bu olaya ebep olan Gazze'deki halkın eğlenmek için gittiği plaja olan alçakça saldırısını ne çabuk unuttunuz.Evet masum siviller ölmesin.Ama İsrailde çocuklar dışında sivil kimse yok.Hatırladıkça hala iğrenirim...Bundan birkaç sene önce televizyona çıkan ve nerdeyse salya sümük ağlayacak duruma gelen İsrail büyükelçisinin yüzhali gözümün önüne geldikçe.Şöyle diyordu büyükelçi spikerin İsrail askerlerinin masum çocuklara ateş açmasını sorunca."Ama o çocuklarda bizim askerlerimize taş atıyorlar.O taşlar yüzünden kaç askerimiz yaralandı biliyor musunuz siz?"
|

21-07-2006, 20:03
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Konu tam olarak bu foruma (Laiklik, Politika ve Tarih) uygun olduğu için buraya taşıdım.
|

21-07-2006, 20:35
|
|
Üye
|
|
|
|
istavrit;
sordugun soruların cevabı yazdıklarımda zaten var sen gercekten arıza birşeymişin ben ne pkk ne beline bomba sararak eylem yapana nede bir başka eyleme katılıyorum yazımdada belirttim dil,din,ırk söz konusu degil İNSAN hayatı benim için önemli olan ve bu ki cocuklar olunca herşey duruyor bildigim ögrendigim herşeye ve bunları yapanlar lanet okuyorum oysa sen israili yaptıklarından dolayı haklı cıkarak kadar ileri gidiyorsun yazdıklarımı anlıyorsun asıl niyetin başka bence senin...
Bir tek kimseye yapılan adaletsizlik, herkese çevrilmiş bir tehdittir.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|