arkadaşlar beyni yıkanmış tarikat evi mezunları konulara cevap yazar sonra yazdıklarını unutur, ne kadar acizsiniz konu buraya geldi der.
sayın dark screams, siz size öğretilenleri bir an kenara bırakın ve araştırmanıza en basit noktadan başlayarak adım adım ilerleyin. din nedir? hangi dinler vardır? bu dinler nelere inanır? dinler tarihi nedir? bu soruların cevapları size insanlık tarihi ile birlikte pek çok doğru yol açacaktır. sadece tek bir yola saplanıp diğerlerini es geçmeyin, hepsini belli bir düzeyde öğrendiğiniz zaman farklı sorular gelecek aklınıza. en önemlisi "türlerin kökeni" evrim teorisini baştan sona önyargısız okuyun. haşa insan maymundan gelmez mantığını bırakın çünkü bu çok önyargılı bir yaklaşımdır. biraz bilgi edinin ve yazdıklarınızı abla abilerinizden öğrendiklerinizden değil de bilimsel makalelerden almaya çalışın, dünya çapında kabul edilebilir referansları alıntılayarak kanıtlarınızı sunun.
nuh tufanı için 10500 yıl önce bütün dünyada yaşanan bir buzul çağını araştırın karşınıza neler çıkacak bakalım, nuh denen insan dünyayı kaplayan bir buzul çağında her kıtadan hayvanları nasıl toplayabilir bir düşünün. sadece mezopotamyada birkaç halkı düşünmeyin. tanrı eğer azan halklara elçi gönderiyorsa aztekler ms 600 yılına kadar insan kurban etti onlar neden ceza almadı bir düşünün, çünkü orada "tanrı ile konuşma" geleneği yoktu, kimse ben tanrıdan haber alıyorum demedi bu musa ile başlayan bir mezopotamya geleneğidir.
evrime gelirsek,
bilimin türlerin kökenini açıklayabilen tek teorisidir, tabii kimi sorunlar mevcut ama zamanla çözülecektir. her an yeni fosiller ile yeni türlere eksik halkalara ulaşılıyor bu evrimin elini güçlendiriyor. sularda başlayan yaşamı tür tür karaya çıkışı, karaya uyum sağlamayı, en basitten en komlekse giden yaşam piramidini gözlerimizin önüne serer.
benden size bir soru eğer allah herşeyi çok mükemmel yarattı ise neden kimi türler yok oldu? mükemmel ise devam etmeliydi. ayrıca bu insan türleri için de geçerli birçok insan türü kayboldu homosapiense kadar neden mükemmel yaratılan "yeryüzündeki halife" 200000 yıl önceden başlayarak yeryüzünde görüldü ve son temsilcisi 10000 yıldır hakimiyet kurdu, diğerleri tarihten silindi? tanrı hangi insan türüne ruh üflemişti?