Neva´isimli üyeden Alıntı
Sayin Naturelist ;
Haklisiniz ancak, oruc tutmadigi icin, dindarlar tarafindan dayak atilan bir ulkede, o ateist'in ateizm'den anladigi mecburen nefret ve kin olacaktir.(Bu sadece siddet olarak degil, bircok alanda baski olarak da gorulebilir.) Veya bu kisi nefretini ateizm olarak kusacaktir. Su sahnede humanizden bahsetmek fazla iyimserlik olur sanirim.
|
Sayin Neva,
Siz de bir yerde haklisiniz,
İnsanlarin icinde yasadigi cografî sartlar ile bu degisir,
ve bunlari etkileyen faktörler
kültür; medeniyet; sosyal tarih farkli düzeylerde olmasidir?
Bir kimsenin, bagli oldugu grubun degerlerini, hayat tarzini, kültürünü,inanc'ini tüm digerlerinden üstün olduguna inanmasi ve digerlerini asagi görerek kendininkine bagimli kılmayı isteme tutumu ve buna inanmasidir ve tek dogru olarak kabul edilir ve yüceltilir. Aynı zamanda, diger gruplarinki kücümsenir, onaylanmaz, asagilanir ve hatta suclanir siddet görür! ve haliyle günümüzde böyle bir tavır olursa, buda dediginiz gibi nefrete, yol açar.
Kendim Almanya’da yasadigim icin belki o yüzden fazla iyimserlige kacmis olabilirim, cünkü burada Türkiye’de ki oruc tutmak tutmamak gibi baskici anlayis yok’tur.
Ama müslümanlar’in kendi aralarinda bu sorunu vardir, giyim tarzindan olsun bunu fark ediyorum, üst kisim kapali, alt kisim ise demeye gerek yok, bütün hatlar ortada!
Bazi kadinlar tesettür’ün sadece basini bir bez parcasiyla örtmekten ibaret oldugunu ve modern olmak istiyorlarsa’da, bu da Islami ölcülere göre aykiridir. Ve hal böyle olunca da ortaya acaip bir manzara cikiyor? Kendi kendime yazik diyorum, bir yandan İslami ölcülere göre örtünmek, ve bir yandan modern olmak istiyorlar.
Yani sevgili neva, burada da kendi aralarinda baski var, ve bizzat kendim de buna sahit olmusumdur, kadincagiz bas örtüsünü cikarmak istiyor ama, emir esinden degilde, kaynatasi kaynanasi cevresinden geliyor, üzücü bir durum.
Baski'siz günler dilegi ile..
Sevgiler