Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-06-2011, 04:05
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

mahirzz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir ateist allah a inanmamakla kalmaz aynı zamanda dine ve allaha ve inananlara düşmandır.

Nedense dinin hiç bir öğretisinde iyi bir şey görmez..

Ona göre din öğretisinde ki bütün şeyler iğretidir, ve nefretle eleştirilmesi gerekir.

Şimdi burada bir sürü ateist var (allah bereket versin ).

cevaplamak isteyenlere sormak istiyorum:

din de (islam, hristiyan veya yahudilik için) iyi ve güzel olarak gördüğünüz öğretiler nelerdir ? sayabilir misiniz ?

ciddi bir şekilde yok deyin veya var ve şunlar deyiniz..

soruyu etik ve ciddi olarak cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

kaynatanlarıda allah kaynatsın
Hayır ama İslam'ın kendisi harikülade ve fevkifelaket bir Ateizm düşmanlığıdır.
Alt 23-06-2011, 04:13
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ALKA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayır ama İslam'ın kendisi harikülade ve fevkifelaket bir Ateizm düşmanlığıdır.
birde işin o boyutu var.benim gibi düşünmeyine öldürün diyen bir felsefe var bir tarafta diğer tarafta düşünmezsen kimse sana bişey yapmaz.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 23-06-2011, 04:19
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Imanlilarin ateist dusmani olusundan kalkarak, bizlerin de sizlere ayni duygulari besledigimiz sanisina varmissin. Bunca zaman bu forumda yazip da birsey ogrenememek, iman gucunun bir baska sonucu olmali. Bizlerin yaranmaga calistigi bir tanri yok, derdimiz insan. Insan olun da neye inanirsaniz inanin. Ancak, maalesef hem imanli hem de kendiniz gibi kul olmayanlara hosgoruyle bakabileniniz parmakla sayilacak kadar.
Bu soruyu once kendine sormani tavsiye edecegim mahirzzzzzzzzzz.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 23-06-2011, 09:32
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

rakıbalık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sizi okuyanda tüm inananların kendinden olmayana elpençe divan durduğunu zannedecek sayın bursalı.

ateistler, sorgulamadan şüphe etmeden iman etmeyi emreden rant kapısına(din) katlanma lutfu gösteriyorlar sn mahirz. beğendikleri öğreti varmıymış sanki insanlık sadece dinlerle bu dünyada.
Merhaba,

Sn.rakıbalık,siz benim yazımdan bunu mu anladınız...Bakınız arkadaşlar kendi görüşlerini ki bir çoğu katıldıklarımdır,gayet güzel ne t ifade etmişler...Ben nerede " kendinden olmayana elpençe divan durduğunu " vurgulamışım anlamadım...

Sn.mahirzz'in yaptığı sorgulama aslında bir bakıma iyi...En azından hepimiz kendimizi gözden geçirmek için soluklanmış olduk...

Kendinden olmayana kimsenin elpençe durmasına gerek yok...Çok basit sadece " saygı " göstermesi gerek...Zaten insan olarak ilişkilerimizde elle tutulan bir tek bu var...

Ancak anladığınız " yanlış anlamaya neden olan cümlemi " yazarsanız sevinirim,ben mi yanlış ifade etmişim,yoksa siz mi yanlış anlamışsınız...

Çok basitçe kendimizden olmayanı anlamak için çaba sarfetmezsek sadece ve sadece DÜŞMANLAŞIRIZ...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 23-06-2011, 10:07
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin Naturelist ;

Haklisiniz ancak, oruc tutmadigi icin, dindarlar tarafindan dayak atilan bir ulkede, o ateist'in ateizm'den anladigi mecburen nefret ve kin olacaktir.(Bu sadece siddet olarak degil, bircok alanda baski olarak da gorulebilir.) Veya bu kisi nefretini ateizm olarak kusacaktir. Su sahnede humanizden bahsetmek fazla iyimserlik olur sanirim.

Sayin Neva,

Siz de bir yerde haklisiniz,

İnsanlarin icinde yasadigi cografî sartlar ile bu degisir,

ve bunlari etkileyen faktörler

kültür; medeniyet; sosyal tarih farkli düzeylerde olmasidir?

Bir kimsenin, bagli oldugu grubun degerlerini, hayat tarzini, kültürünü,inanc'ini tüm digerlerinden üstün olduguna inanmasi ve digerlerini asagi görerek kendininkine bagimli kılmayı isteme tutumu ve buna inanmasidir ve tek dogru olarak kabul edilir ve yüceltilir. Aynı zamanda, diger gruplarinki kücümsenir, onaylanmaz, asagilanir ve hatta suclanir siddet görür! ve haliyle günümüzde böyle bir tavır olursa, buda dediginiz gibi nefrete, yol açar.

Kendim Almanya’da yasadigim icin belki o yüzden fazla iyimserlige kacmis olabilirim, cünkü burada Türkiye’de ki oruc tutmak tutmamak gibi baskici anlayis yok’tur.

Ama müslümanlar’in kendi aralarinda bu sorunu vardir, giyim tarzindan olsun bunu fark ediyorum, üst kisim kapali, alt kisim ise demeye gerek yok, bütün hatlar ortada!

Bazi kadinlar tesettür’ün sadece basini bir bez parcasiyla örtmekten ibaret oldugunu ve modern olmak istiyorlarsa’da, bu da Islami ölcülere göre aykiridir. Ve hal böyle olunca da ortaya acaip bir manzara cikiyor? Kendi kendime yazik diyorum, bir yandan İslami ölcülere göre örtünmek, ve bir yandan modern olmak istiyorlar.

Yani sevgili neva, burada da kendi aralarinda baski var, ve bizzat kendim de buna sahit olmusumdur, kadincagiz bas örtüsünü cikarmak istiyor ama, emir esinden degilde, kaynatasi kaynanasi cevresinden geliyor, üzücü bir durum.

Baski'siz günler dilegi ile..

Sevgiler

İnsanlık onuru her şeyden üstündür
Alt 23-06-2011, 10:36
mahirzz mahirzz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bunca zaman bu forum da öğrendiğim, apaçık bir nefret içinde olduğunuzdur..
en azından çoğunluk açısından bunu böyle görüyorum.

İlim ilim bilmektir / İlim kendin bilmektir / Sen kendini bilmezsin / Ya nice okumaktır
Alt 23-06-2011, 10:47
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Natürelist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin Neva,

Siz de bir yerde haklisiniz,

İnsanlarin icinde yasadigi cografî sartlar ile bu degisir,

ve bunlari etkileyen faktörler

kültür; medeniyet; sosyal tarih farkli düzeylerde olmasidir?

Kendim Almanya’da yasadigim icin belki o yüzden fazla iyimserlige kacmis olabilirim, cünkü burada Türkiye’de ki oruc tutmak tutmamak gibi baskici anlayis yok’tur.

Sevgiler
Sayin Naturelist;

Ilk mesajimi dikkatli okumamissiniz. Ben Turkiye'de yasamiyorum zaten, yurtdisinda yasiyorum. O yuzden ateizm, icinde yasanilan bolgeye gore algilanir demistim. Ve Turkiye'deki arkadaslarin maruz kaldiklari uzerinden kendimce durumu yorumlamistim.
Alt 23-06-2011, 10:49
Corpse Bride Corpse Bride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bursali68´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,

Sn.rakıbalık,siz benim yazımdan bunu mu anladınız...Bakınız arkadaşlar kendi görüşlerini ki bir çoğu katıldıklarımdır,gayet güzel ne t ifade etmişler...Ben nerede " kendinden olmayana elpençe divan durduğunu " vurgulamışım anlamadım...

Sn.mahirzz'in yaptığı sorgulama aslında bir bakıma iyi...En azından hepimiz kendimizi gözden geçirmek için soluklanmış olduk...

Kendinden olmayana kimsenin elpençe durmasına gerek yok...Çok basit sadece " saygı " göstermesi gerek...Zaten insan olarak ilişkilerimizde elle tutulan bir tek bu var...

Ancak anladığınız " yanlış anlamaya neden olan cümlemi " yazarsanız sevinirim,ben mi yanlış ifade etmişim,yoksa siz mi yanlış anlamışsınız...

Çok basitçe kendimizden olmayanı anlamak için çaba sarfetmezsek sadece ve sadece DÜŞMANLAŞIRIZ...

Sağlıcakla kalınız...
evet bizzat, sizi okuyan derken şahsınızı kastettim. forumu takip ettiğim kadarıyle edindiğim izlenimden, çizdiğiniz profil adına. elpençedivandurmayı eğilmek olarak diilde kendinden olmayana saygı gösteriyorlar manasında ele alarak. siz farklı yada kendinden olmayana anlayışlı olabilirsiniz ama en azından yaşadığımız ülkede ötekileştirme dışlama adına söylemler fetvalar olmuyormu, 99 depremini inanmayanların cezalandırışı sayan hocalar vardı. ve bunu tastikleyen kitleler. başkasının felaketine oh çekip müstehak ona diyenler, daha geçen gün yolda beklerken yanımdaki türbanlı kadın eşiydi sanırım yanındaki önümüzden geçen şortlu bayana ki dizinden az yukardaydı)( bunlar işte cayır cayır yanacak bunların yuzunden günaha giriyor erkekler dedi. adam sanane dedi. nasıl banane körmüsün filan dırdır devam edıyor. bende sigara yaktım bana ters ters bakıyor hayırdır bi durummu var dedim, adam çekti karısını yani basit örneklerde olsa o kadar çokki karşısındakini inandığı tanrı adına yargılayıp asıp kesenler. ben menem biri olduğumdan demiyorum bunları ama devletin polisi dahi böyle, gece bayan arkadaşımla eğlendiğimiz yerden dönerken sırf polis çevirmesi olursa papaz olmayalım diye başına turban takıp araba kullanıyor. ve polis bizi durdurduğunda dediği aynen şu sizin gibi hanfendilerin alkol almadığına inandığım için kontrole gerek yok diyor, alanlar sürtük sanırım beyfendinin nazarında. sn mahirz in sorusu ikiyüzlülük barındırıyor bence bunu hayatın içindeki dini algılayışa bakarak söylüyorum. temennileri olan dinler adına diil.
Alt 23-06-2011, 10:52
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Bu nefretin sebeplerini bir de inanirlari temsilen kendinize sorsaniz? Veya sordunuz mu? Sorduysaniz nedir cevabiniz?
Alt 23-06-2011, 10:55
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

çocuk tacizcilerini, kadınları mal yerine koyanları, yıldızlara şeytana atmalık taş diyenleri, astroitin etrafında dönen insanları, sokağa çıkın inanmayan kim varsa öldürün.... vs şeyleri kabul edip sevmemizi istiyorsan çok şey istiyorsun

ama ben hep diyorum zamanında gerekliydi artık değil.şimdi bilim var cevaplar için dine gerek kalmadı.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna

Önerilen Siteler