Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-04-2007, 10:37
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Sünnet çok zararlı bir operasyondur.

Sünnet İlkel insan Sembolizmi için bir ahittir.
Başka konusu oldu yazdık, şimdi burada demekle yetinelim, sünnet Laf Tanrısı ile Rüya kölesi(başkalarını böyle kandıran) Efendi arasında bir antlaşmanın sembolik temsilidir. Kulağa takılan küpe ile sünnet arasında hiç bir fark yoktur, tek fark birisinde kulak delinir diğerinde parça alınır...

Başka bir anlamı yoktur, böylesi abuk bir amaçla yapılan sabuk işin içinde sağlık açısından bir yarar aramak ise, günümüz insanı için avuntudan, her zamanki gibi abuk olana mantıklı bir açıklama getirme çabasından başka bir şey değildir...

Doğal süreç dahilinde işlevi olan hiç bir şeyin alımı sağlığa yararlı değildir, olamaz...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 20-08-2007, 11:30
eylull eylull isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Dinlerde sünnet geleneği...

merhaba grup arkadaslarim ve site yoneticileri..

Teknik sorunlara ragmen forumdaki ilk konumu buraya acmayi basariyorum sanirim..

Ben ayri bir konu basligi altinda belki,ikinci sayi icin kafamizdakileri burada birbirimizle paylasiriz diye dusundum.

Sünnet geleneginin (kadin-erkek) nereden geldigini hangi dinlerde oldugunu(olmadigini) arastirirken cok guzel bir dosya elime gecti.Ne harika ki Dosyanin Turkce desteklisi de mevcut.Bunu okudum,cok ilgimi cekti.dilerseniz incelemeniz icin size gonderebilirim.

Yalniz dosya word la aciliyor,ama bunu ben kopyalayip yapistiramiytorum.sanirim birinizin msn adresine verebilirim.ya da direk linki verebilirim.Ona gore uzerinde daha detayli konusuruz...

simdi cok gec oldu(sabahin 4 u).insan bu foruma girince saatler ucuyormu ne?

Hoscakalin
Alt 20-08-2007, 12:10
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Dinlerde sünnet geleneği...

Sevgili eylull,

Keşke linki de verseydin...

Sevgiler...
Alt 03-09-2007, 07:25
Üye

herkese iyi geceler

Bu konu basliginda devam etmemin daha dogru oldugunu dusundum.Kadin ve erkek sunnetiyle ilgili;

1;Sunnetin dinlere nasil geldigini,Kutsal kitaplarda bununla ilgili verilen surelerin haricinde (olmadigi icin) hadisleri de ekledim.

erkek ve kadin sünnetinin tarihini incelersek, sahte saglik faydalarinin, her ikisinin de mesrulastirilmasina yaradigini görebiliriz. Ama aklijma takilan ;burada sahte saglik yararlarinin bir listesini de vermeli miyiz?(makalede bu da ayrintilariyla ele alinmis)

2-insanin kisisel haklarini da belirten (bedenine do okunulmamasi) gibi bir sonuca baglaniyor.Ben makaleden bir ozet (nasilsa iki sayfa resmen ) cikardim.

Bir bayan olarak sunnetin sadece bayanlar icin degil erkekler icin de olmamasi gerektigini su yasimda kavradim..

ben linki frodoya vermistim.

makalenin tamamini www.sami-aldeeb.com 'de bulabilirsiniz.

Ben kendi capimda bir ozet cikardim.Belirttigim gibi uzun oldu.ama saglik la ilgili sahte inanislari cikarirsam daha kisa olur .Zaten dosyayi sitemize koyariz,dileyen hepsini okur..

(gercekten ozet bile cok ugrastirdi,iki ayri sayfada,birinide ayni yazarin sunnetbilgi platformundan aldigim yazisini namo' da actim ,birini okuyup digerine kopyalayip yapistirdim..

Tabi size uygun sekilde ayri bir ozet de yapabilirsiniz.Vaktiniz varsa tamamini okuyun derim,cok enteresan.

herkese kolay gelsin,

Tanrı hakkındaki bilgimiz, onun ne olduğundan değil, ne olmadığından ibarettir.
Alt 03-09-2007, 09:49
DreiMalAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DreiMalAli DreiMalAli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili eylull

Sünnet hassas olduğum konulardan birisi.
Word dosyaları için teşekürler. 1. dosyayı okudum. 2. dosyaya sonra bakarım.
BM'in sadece kadın sünnetini yasaklayıp erkek sünnetini yasaklar çerçevisine almadığından haberim vardı. Durumun hala aynı olması utanç verici. Ama bir çok Arupa ülkeleri BM'den bağımsız erkek sünnetini de yasakladı. Nedeni "kişinin sağlık/vücud bütünlüğü". Tıbbi hiç bir neden olmadan bir çocuğun penisinin kesilmesi bireyin vücud ve sağlık bütünlüğüne aykırı olması. Fakat maalesef bu ülkelerde yaşayan müslümanlar olsun, yahudiler olsun, kendi ülkelerine giderek çocuklarını sünnet ettirip geri dönüyorlar. Bu sayede yasağı delmiş oluyorlar.

Eşim oğluma (şimdi 13 yaşında) hamileyken kafama takılmıştı sünnet olgusu. O zamanlar *epeyce bilgi toplamıştım (internet henüz yaygın değildi). Bu sayede oğlum sünnet işkencesinden kurtulmuş oldu. Ben sorumlu olduğum sürece de keyfii yere sünnet olmayacak. Bunu bütün sülalem de böyle biliyor. Bir ara oğlum Türkiyede tatildeyken, babasından habersiz sünnetini yaptıralım, gibi konuşmalar geçtiğini duymuştum. Bu konuşmada mevcut bulunan kişilere (annem de dahil) teker teker telefon ettim. Oğlumun çüküne dokunanların nerelerini keseceğimi, nerelerde süründüreceğimi, başlarına neler geleceğini... "gayet uygun" bir dille kafalarına soktum. O günden beridir de daha "sünnet sohbeti" açılmadı.

Sünnetin tarihcesi hakkında Ateistforumda bir kaç yazım olması lazım. MÖ 2000-li yıllara kadar sünnet olgusunu takip etmek mümkün.
- Mısır piramitlerinde sünnet sahnesi resimleri var. MÖ 2000-li yıllarda.
- Avrupada bataklıklardan çıkarılmış 2000 yıllık bazı cesetler sünnet edilmiş insanlara ait (bataklık cesetleri uzun süre bozulmadan kalabiliyorlar)
...

Sevgiler
Alt 04-09-2007, 23:25
Üye

DreiMalAli

Tesekkurler yorum belirttiginiz icin.Sizin gibi dusunenler cok az gercekten,ister bir dine mensup olsup isterse olmasin sunnet olan turkler cok..Ben de yurtdisinda yasayan bir turk olarak sansliyim ki kizim oldu..Gerci erkek olsaydi babasinin sunnet yapmayacagindan eminim (ki onlarin dininde de sunnet gelenegi varmis zamaninda)..

Sevgili gurup arkadaslarim,bu konu hakkinda epey arastirdim,eger bir yanit vermeye tenezzul etmeyeceksiniz bulten icin calismamin sahsim adina bir geregi yok diye dusunuyorum.

Saygilar

Tanrı hakkındaki bilgimiz, onun ne olduğundan değil, ne olmadığından ibarettir.
Alt 05-09-2007, 01:51
kalkandelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kalkandelen kalkandelen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sünnetle Ne Kaybedilir

1. Dartos Fascia adındaki ısıya duyarlı yumuşak kas tabakasının yaklaşık olarak yarısı.
2. Bağışıklık sisteminin bir parçası olan özelleşmiş Epitelyal Langerhans hücreleri;
3. İçinde dorsal sinirin uzantıları da olan yaklaşık olarak 75 metre uzunluğunda mikroskobik sinir.
4. Yavaş hareketleri, sıcaklıklardaki düşük oynamaları, ve yüzeydeki ince farklılıkları hissedebilen, çeşitli tipte 10,000 ile 20,000 arasında özelleşmiş erotojenik sinir uçları. Bu kayıp üst derideki (sünnet derisi) en önemli duyusal alıcılar olan Maysner yuvarlarının da (meissner's corpuscles) binlercesini içerir.
5. Amacı ve değeri henüz tam olarak anlaşılmamış olan estrojen alıcıları.
6. Hareketli penis derisinin %50'sinden fazlası; penis başının penisi kurumadan, aşırı sürtünme ve tahrişten, ve keratinleşmeden koruyan çok amaçlı kaplaması. Penis başının keratinleşmesinin zarar verici cinsel sonuçları henüz araştırılmamıştır.
7. Yumuşak sırtların frenar bantları (the frenar band of soft ridges); insan vücudunda en fazla zevk yaratan bölge. Yoğun olarak sinirlerle bezenmiş olan bu bölgenin kaybedilmesi, geri kalan penisin hassasiyetini normal bir deri tabakasının hassasiyeti ile aynı hale indirir.
8. Anne sütü ve plazma hücrelerinde de bulunan, bağışıklık antikorlarını, antibakteriyel ve antiviralleri salgılayan, yumuşak mukozanın bağışıklık savunma sistemi.
9. Lenfatik kanallar; bunların kaybı vücudun bağışıklık sistemi içerisinde lenf akışını olumsuz yönde etkileyebilir.
10. Frenulum; glansın aşağı kısmında, "V" şekilli, ağ-görünümlü, genelde üst-deri ile birlikte kesilen veya zarar görerek işlev göremez hale gelen çok duyarlı bir yapı.
11. Feremonları salgılayan iç üstderinin "apokrin bezleri". Feromonların kaybının yol açtığı sonuçlar henüz araştırılmamış olmakla birlikte, olası cinsel eşlere sessiz, görünmeyen, ama güçlü sinyaller yolladığı sanılmaktadır
12. Penisi nemlendirip kayganlaştıran ectopic sebaceous bezleri.
13. Gerekli "kayma" mekanizması. Eğer açılır ve düz olarak yayılırsa, ortalama yetişkinin üstderisi 104 santimetrekare yer kaplar.(yaklaşık olarak bir posta kartı kadar) Kendi kendini kayganlaştıran ve hareketli olan bu deri, penise kendi içinde kayma özelliğini kazandırır; bu da vajinayı kurutmadan, yapay kayganlaştırıcılara ihtiyaç duymadan cinsel ilişkiyi sağlar.
14. Glansın pembe-kırmızı-koyu mor arasındaki rengi. Glans normalde tıpkı dil gibi bir iç organdır.
15. Penis çevresinin önemli bir kısmı. Gevşek üstderinin penise kazandırdığı önemli bir hacim vardır. Bu da sünnetli penisi, sünnet edilmemiş penise göre oldukça ince yapar
16. Sünnet sırasında üstderiyi penise bağlayan doku yırtılarak koparıp atıldığı için, sertleşmiş penis uzunluğunun 2.5 cm kadarı da kaybolur. Bu paylaşılan zar, üst deri ve glansı penis gelişirken sıkıca birbirine bağlar. Onu koparmak glansa zarar verir; ham, enfeksiyona, sürtünmelere ve tahrişe açık hale getirir. Bu durum penisin büzülüp ufalmasına neden olur.
17. Frenular atardamar ve dorsal atardamarı da içeren metrelerce uzunluğunda damar. Bu yoğun kan dolaşımının kesilmesi, penisin gövdesine ve glansına yeterli kan akışını sınırlar, bu da açık bir şekilde penisin doğal işlevine ve gelişimine zarar verir.
18. Her yıl pek çok erkek kötü operasyonlarda ve enfeksiyonlarda penislerini kaybederler. Bazı durumlarda bu da yapay olarak hormon vs, ile cinsiyetin değiştirilmesine yol açar ve erkekler kadın olarak yaşamaya zorlanırlar.
19. Her yıl pek çok erkek tıbben gereksiz sünnet operasyonlarında hayatlarını kaybederler. Bu ölümler milyar dolarlık sünnet endüstrisi tarafından saklanır.
20. Henüz bilimsel olarak kanıtlanmamasına rağmen, penis ile vajinanın mukozal dokusu arasında gerçekleşen elektrik transferi orgazmın oluşumuna yardım eder. Sünnet ile erkekteki mukozal tabakanın kaybedilmesi, bunu engeller.

Dinler afyondur, allah zayif insanlarin kafasinda yarattigi varolmayan birseydir..
Alt 05-09-2007, 07:06
Kıdemli Üye

13. Gerekli "kayma" mekanizması. Eğer açılır ve düz olarak yayılırsa, ortalama yetişkinin üstderisi 104 santimetrekare yer kaplar.
Olayin vahametini carpici bir sekilde acikliyor bu cümle.
Karninizda, sirtinizda, yüzünüzde veya herhangi bir yerinizde 10 cm eninde ve 10 cm genisliginde bir deriyi keserek, yüzerek aldiklarini düsünün.
Ve bu kesme/yüzme esnasinda en sevdikleriniz (anneniz, babaniz, kardesleriniz vs.) karsiniza gecmis göbek atarak oynuyorlar.
"Sünnet dügünü" adiyla.
Igrenc.
Hakikaten igrenc.
Bu cocugun psikolojisi nasil olur dersiniz?

Sevgiler
Alt 05-09-2007, 08:25
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

eylull";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili gurup arkadaslarim,bu konu hakkinda epey arastirdim,eger bir yanit vermeye tenezzul etmeyeceksiniz bulten icin calismamin sahsim adina bir geregi yok diye dusunuyorum.Saygilar
Sevgili eylull,

Eline-emeğine sağlık da biz hala çalışmayı görmüş değiliz. Farklı bir yere mi astın yoksa verdiğin linki mi çözmemizi istedin bilemiyorum. Ama ben ortada bir özet falan göremedim.

Üstelik bunların hiç birinin tenezzülle ilgisi yok. Ayrıca bülten çalışmasının insanların bu konuya olan ilgisiyle ne gibi bir bağlantısı var anlayamadım.

Bazı arkadaşlar word dosyasından bahsediyor. Valla bilmece gibi...

Bak son anda aklıma ne geldi? "Sünnet akıllı tasarıma ters"...

Sevgiler...
Alt 05-09-2007, 16:34
Kıdemli Üye

Word dosyalarinin link adresleri şunlar olmalı:
http://www.sami-aldeeb.com/files/art...ion_1_1998.doc
http://www.sami-aldeeb.com/files/art...ion_2_1998.doc

Sevgiler

Önerilen Siteler