Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-08-2012, 05:04
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

aysehatun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben şimdi hiçbir şey bilmiyorum diyelim, oluşum sence nasıl oldu? ya da yeniyim bunun tartışıldığı bir başlık verebilir misin? bakayım.
Derdiniz evrimi tartismaksa, evrim basliginda pek cok baslik mevcut. Goruslerimiz de mevcut orada.

Yok yaratici kavrami ise tartismak istediginiz, soruma kendinizce cevap verdiniz.

Nicin 2,3,5 degil? Sizin inandiginiz tek, ama ben de diyorum ki; sizin inandiginiz hatali bir soyutlama bana gore.

Ortaya gerekliligini koyunuz demistim.

Bunun gerekliligine dair ortaya koyus, ben hicbir sey bilmiyorum nasil olustum sence? degildir.

Allah'in yarattigina inanirsiniz o kadar. Zaten bunu ifade ediyorsunuz.

Şu anda olduğuna kesin gözüyle bakılıp, kanıtlanmak için çalışılan bilimsel çalışmalar var mesela. bilim onlara kesin gözüyle bakıyor. neden?çünkü onlar olmadan zincir eksik kalacak ve oluş olmayacak. siz bana etki tepki diyorsunuz ve ben o etki ve tepkiyi mesela ruhen alıyorsam, ruhen nasıl kanıtlayacağım size? inanmakla kendime kanıtlıyorum zaten, kanıtladığım için inanıyorum zaten. ama red edebilirdim tabii ki ama edemezdim, etmemen için çok gerekçe var, bana göre, inananlara göre.
saygılarımla.
Hangi bilimsel calismalarmis onlar? Paylasir misiniz?
Alt 07-08-2012, 05:05
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ruh var yok mu? ya da biz adına ruh dediğimiz o şey, nedir o şey, duygular, düşünceler? nedir?
Ruh inançsal bir kavramdır. Bilimsel olarak hiç ciddiye alınmayan bir kavram.Duygular düşünceler beynin biyokimyasal somut işleyişinin hormonal(somut) oluşumlarıdır.

Ruh? O nedir? Dinlerin cinleri, melekleri, tanrıları gibi hayali bir kavramdır.

Gerçekten bilmekse istediğiniz, lütfen önce neden bahsettiğinizi iyi düşünün.Bilim ne tanrı ne ruh gibi kavramlarla ilgilenmez. Çünkü somuta ,varlığa dayalı değildir bu kavramlar.Hayalürünüdürler.

Saygılar...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 07-08-2012, 05:08
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

ruh var yok mu? ya da biz adına ruh dediğimiz o şey, nedir o şey, duygular, düşünceler? nedir?
Duygulariniz hormonlariniz sebebiyledir.

Dusunce dediginizde beyninizin komplike olarak cozumleme yapmasi sonucudur.
Alt 07-08-2012, 05:13
aysehatun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aysehatun aysehatun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Derdiniz evrimi tartismaksa, evrim basliginda pek cok baslik mevcut. Goruslerimiz de mevcut orada.

Yok yaratici kavrami ise tartismak istediginiz, soruma kendinizce cevap verdiniz.

Nicin 2,3,5 degil? Sizin inandiginiz tek, ama ben de diyorum ki; sizin inandiginiz hatali bir soyutlama bana gore.

Ortaya gerekliligini koyunuz demistim.

Bunun gerekliligine dair ortaya koyus, ben hicbir sey bilmiyorum nasil olustum sence? degildir.

Allah'in yarattigina inanirsiniz o kadar. Zaten bunu ifade ediyorsunuz.

Hangi bilimsel calismalarmis onlar? Paylasir misiniz?
büyük patlamanın,yani yaradılışın,bilimsel laboratuar ortamında tekrar edilmesi. mesela higgs deneyi. basının taktığı adla tanrı parçacığı.

Allah tekdir!
Alt 07-08-2012, 05:14
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Duygulariniz hormonlariniz sebebiyledir.

Dusunce dediginizde beyninizin komplike olarak cozumleme yapmasi sonucudur.
bu konu araştırdığım kadar, çok tartışmalı ve kesin bir sonuca varılmamış bir olay. yoksa değil mi?

Allah tekdir!
Alt 07-08-2012, 05:20
Üye

büyük patlamanın,yani yaradılışın,bilimsel laboratuar ortamında tekrar edilmesi. mesela higgs deneyi. basının taktığı adla tanrı parçacığı.
Sen ciddi misin?

Tanrı parçacığı dedikleri tam adı tanrının belası parçacık ve bulunması zor olduğu için espri olarak takılmış bir addır.

Tanrı parçacığı olarak anılması tanrıyla uzaktan yakından ilgisiz. Hatta bu parçacık tam tersi tanrının yokluğunu teyite yarıyor. Gerçekten çok ironik bir durumdasınız. Özür dilerim lütfen alınmayın ama biraz araştırın.

Şimdilik saygımla gittim...

Alt 07-08-2012, 05:21
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Guzel, onun icin de Bilim basligimiz mevcut. Mesajlarimiz da mevcut orada.

bu konu araştırdığım kadar, çok tartışmalı ve kesin bir sonuca varılmamış bir olay. yoksa değil mi?

Buyrun koyun arastirmalarinizi ki, ne oldugunu bilelim oncelikle. Bilim bolumunde aciklayabilirsiniz bunlari.
Alt 07-08-2012, 05:24
Üye

Bunun bilimadamlarınca tartışıldığı yok. İnançların gerçekleri redetmesi var sadece. Ruh diye bir şey yoktur.Tüm duygu düşünceler beyinde ve beynin kontrolündeki hormonal-biyokimyasal tepkimelerdir.

Ayrıca kitabınız kalbin düşünce ve duyguların merkezi olarak kalbi söyler. Beyindense haberi bile yok kitabınızın. Tek ayet bulamazsınız beyinle ilgili.

Saygılar...

Alt 07-08-2012, 05:29
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunun bilimadamlarınca tartışıldığı yok. İnançların gerçekleri redetmesi var sadece. Ruh diye bir şey yoktur.Tüm duygu düşünceler beyinde ve beynin kontrolündeki hormonal-biyokimyasal tepkimelerdir.

Ayrıca kitabınız kalbin düşünce ve duyguların merkezi olarak kalbi söyler. Beyindense haberi bile yok kitabınızın. Tek ayet bulamazsınız beyinle ilgili.

Saygılar...
niye her şeyin ayet olarak inmesini bekliyorsunuz? yaşamı kullanım kılavuzu değil ki bu. irade var, düşünme var, iyilik var, kötülük var. hadi kullanın akıllarınızı diyor.

Allah tekdir!
Alt 07-08-2012, 05:43
Üye

niye her şeyin ayet olarak inmesini bekliyorsunuz? yaşamı kullanım kılavuzu değil ki bu. irade var, düşünme var, iyilik var, kötülük var. hadi kullanın akıllarınızı diyor.
Biz bir şey beklemiyoruz. Aklımızı kullanıyoruz. Kalbiyle düşündüğünü sanan bir kitaptan medet uman ve inatla aklını kullanmak yerine 1400 y.yıl önce ben peygamberim diyen birinin tüm bilimsel yanlışlara rağmen söylediklerini baz alarak dünyayı cehenneme çeviriyorsunuz(tüm dinler).

Bunuda hiç olmayan bir varlık adına yaptığınızı iddia ediyorsunuz. Akıl inancın neresinde?

Size bir bilgi daha kurana göre dünya evrenden önce yaratılmıştır. Akıl demişken bunuda bir zahmet araştırın.

Görüşmek üzere, yolcu yolunda gerek dostlar....

Saygımla şimdilik gittim.

Önerilen Siteler