kuvvaci";p="´isimli üyeden Alıntı
Dostlar!
Bir insanın eğitim hakkı elinden alınabilirmi? Binlerce kızımız başörtüsünden dolayı üniversiteye gidemiyor. Ben yalnızca Üniversitelerde türban serbest bırakılsın diyorum. Kamuda tamam oranın kurallarına uyacak eğer başörtüsü ile hastane veya okulda çalışmak istiyorsa üzgünüm ben en başta dur derim. Dedimye ben eğitim hakkı olarak bakıyorum olaya siyasi simge deniyor parka da siyasi simge değilmi? Doğrudur yanlıştır allah demiştir muhammed demiştir bunları geçelim ve soruyu tekrar soralım bir insanın eğitim hakkı engellenebilirmi? Dostça kalın
|
merhaba kuvvacı abi yazını okudumda biraz kusura bakma ama sacmalamıssın gibime geldi. unıversıtede basortusu serbest olsunda uniyi bitirince okulda hastande takmasın dıyorsun

yahu zaten o zaman cıkarıcaksa 4 yıllık turban takınca sevabmı kazanıcak 4 yıl boyuncada takmasa olur nıye 4 yıl takıyorki. bu arada bence turban serbest olmalı.
turbanın takılması bence ne geriliktir nede cagdısı bir şeydir. birisi turbanlıdır diye cagdısı gerici denemez. burda cok guzel bir yazı gormustum: cıplaklık medenıyetse en medeni yaratıklar hayvanlardır" dıye yazıyordu tamamen katılıyorum. mini etekli dekolteli bir bayan unıversıtede okuyor bişey olmuyorda turbanlı bırı okuyuncamı kıyamet kopuyor. bence bu ulke iki şeyden kaybettı biri laik anti laik çatısması dıgerıde sag sol catısması.ha ülke bölündü ha bölünecek ha seriat geldi ha gelecek korkularıyla sureklı dıken ustunde yasatıldı bu millet.herkes bılıyorki şeriat bu ulkeye bır daha asla gelmez aslında turban seriat gelıyor korkusundan dolayı deil bi inatlasma oldugu ıcın yasak şuanda. turban takılıcak dıyen biriyle buna ızın vermem dıyen dıger partının ıktıdarını saglıyor bu konu.
cagdaslık turbansızlıkla olmuyor bası acmakla cagdaslık olmaz.ben şuna ınanıyorum nasılki simdi orhan pamugun basarısını cekemeyenler ona yumurta atanlardan tarih hesap soracak onları yerden yere vuracaksa bugunde turbanı yasaklayanlarıda aynı seikilde yerden yere vuracaktır.
şimdi bir inanc var burda bazı arkadasların kabul etmedıgı ama mılyarlarca ınsnaın kabul ettıgı bir kıtap var ve bu kıtaba ınanlar basortusunu bir emir telakki edip kullanıyorlar bunu takmayınca cehenneme gideceklerıne ınnaıyorlar siz ınanmıyabılırsınız ama ınan boyle ınanıyor turkıyenınde 100de 80 i hadı buna belkı karsı cıkarsınız yuzde 5 i dıyelım boyle ınanıyor bu yuzde 5 i turbanı bu yuzden takıyor yuzde 4 ude sırf sımge olsun dıye takıyor dıyelım peki ya gerıye kalan yuzde bir e nıye karsı cıkıyorsunuz. kurunun yanında yaştamı yanacak?
turban bence butun humanist ınsanların serbest olsun demesi gereken bir meseledir.
eger alevilere karsı yapılan sıvas katliamını yaparken sadece ınsan hakları ıcın yaparsak bunu antisünnicilige cevırmeden milliyetci bir alevi olmadan yaparsak humanıst dusuncelerle yaparsak daha guzel olur. sivas katliamını lanetleyenlerın turbanada karsı cıkmaları tesaduf deil. ama kin tutmadan kın gutmeyen goruslerımız olmalı.
bu bir insanhakları konusudur.yani televızyonu acmıssınız hergun boynunda hz ali nin kılıcının oldugu kolyeyı takan basınada kırmızı bır kusak baglamıs olan bir alevi hanımın unıversıteye alınmadıgını dusunun herzaman girebılen ama bugun sımgelestırıldıgı ıcın yasaklandı denıp o kızın kapıdan cevrıldıgını dusunun. kendınızı o kızın yerıne koyun. o kolyeyı boynundan koparıp basındakı kusagıda cıkarıp unıversıteye girermiydi uzulmezmıydı.hıcmı ıcı sızlamazdı.
bu hep rovanş oldu
adnan menderese karsılık deniz geçmiş..
gibi.
bılmıyorum ben cok uzuluyorum.gecenlerdede burda biri turbanlı bır kadın haber sunmus tv de dıye fahişe bile denilmişti.
sırf turban kullandıgı ıcın. ya burda dınler tartısılmalı elestırılmelı ama fahişe gibi genelev kadını gibi tabırlerle *bu kutsala hakaret edılmesı dogrumu sizce?
ımkanlarım olsa bende bagımsız dusuncelerın yazabılecegı yorumlar yapabılecegı bir site acardım dinleri eleştirebılırdı herkes ama kutsallara hakaret etmeden.eleştiriyle hakaret cızgısını birbirinden ayırmalıyız bence.ayrıca dısarıdan bakıldıgında burasının ateizm yada farklı dusuncelerın elestırılerın yapıldıgı bir siteden cok milliyetcı alevilerin sunnilige olan hakaretlerı gibi goruluyor bunda yonetımınde payı var tabiki.buraya sivas katlıamının videosunu hemen bulan bir yönetici sinagogların patladıgı ınsanların parcalanarak öldügü istanbuldakı sinagog goruntulerınıde koyması gerekırdı bence.
şimdi iki sorum var:
burası ozgur dusunce adı altında milliyetçi mezhepci sunnilerın kutsallarına yapılan hakaretlere gozyuman hatta bunu ateist dusuncelerın *catısı altında oldugunu ılerı surup *destekleyen bir sitemi?
yoksa yahudiligin muslumanlıgın hristıyanlıgın eksık yada elestırılmesı gereken yerlerının tartısıldıgı teorılerın tartısıldıgı bilimi takıp eden bilimdeki ilerlemeleri ılkcagdan baslıyarak filozofların dusunduklerını tartısan arastıran dinli yada dinsiz herkese hıtap eden bir sitemi?
ben ateist deilim ateistlerden nefret etmem goruslerıne saygı duyarım. ama burda sureklı bir hakaret dalga gecme sozkonusu. peygamberin ıcızldıgı karikatur ıcın burda kaç video yayınlandı allah askına?
ama eger bir aleviye bir sunni boynunda hz ali kılıcı takmıs dıye dövseydı inanın bu sıtede haftalarca tartııslırdı . burası alevi sitesi deil tum dınlerın tum dınsızlerın tum dusuncelerın ozgurce tartısılabıldıgı bir site olsun lutfen