09-06-2013, 02:14
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Bu son iletimdir konu ile ilgili; çok fazla yazmak ve birilerinin savunuculuğunu yapmak istemiyorum, sizlerle konuşulmayacağını, sabit fikirli gözü dönmüş ve kör olduğunuzu da biliyorum.
İnanılmaz bile değil sizin haliniz benim için. Akllı olduğunuzu kesinlikle düşünmüyorum ve sizleri gördükçe Kur-an'ın insanları anlatan ve mecazi olan bazı ayetlerini daha da iyi anlıyorum.
Bakınız, akıllı bir insan için sırf bu maddeleri görmek bile bu eylemi yerin dibine sokmak için yeterli ama bu yalnız vatanını ve milletini seven gerçek insanlar için geçerli.
Bana ne derseniz arkamdan ne yazarsanız yazın sizlerden umudum olmasa da ne olur elinizi vicdanınıza koyup bir insan gibi düşünün.
Bir cüceden dev oluyor devlet nerden nereye geldi siz hala aklını yitirmiş gibi aynı şeyleri sayıklıyorsunuz.
İnanın aklınızı yitirmişsiniz.
Size ne denilse, ne anlatılsa boş.
Selametle...
|

09-06-2013, 02:15
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Selalim´isimli üyeden Alıntı
İstediğiniz ne?
|
Hâlâ anlamadınız mı?
İnsanlara sadece düşünce ve ifade özgürlüğü tanısanız bile,bir 11 yıl daha iktidarda kalırdınız ama bu en temel hakları bile çiğnemeye yıllarca devam ettiğiniz için,en sonunda özellikle gençler dayanamadı ve sokağa döküldü..Bu gençler sadece kucaklanmak,sevilmek istiyor..Bir başbakan olarak Erdoğan bu insanları hiç kucaklayamadı ve bunun hesabını verecek bu insanlara..Ya bu ülkeden tüyecek,ya da bu toprakları Cehennem'e çevirecek..Ben Cehennem'e çok yakın olduğumuzu düşünüyorum..
|

09-06-2013, 02:18
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bu son iletimdir konu ile ilgili; çok fazla yazmak ve birilerinin savunuculuğunu yapmak istemiyorum, sizlerle konuşulmayacağını, sabit fikirli gözü dönmüş ve kör olduğunuzu da biliyorum.
İnanılmaz bile değil sizin haliniz benim için. Akllı olduğunuzu kesinlikle düşünmüyorum ve sizleri gördükçe Kur-an'ın insanları anlatan ve mecazi olan bazı ayetlerini daha da iyi anlıyorum.
Bakınız, akıllı bir insan için sırf bu maddeleri görmek bile bu eylemi yerin dibine sokmak için yeterli ama bu yalnız vatanını ve milletini seven gerçek insanlar için geçerli.
Bana ne derseniz arkamdan ne yazarsanız yazın sizlerden umudum olmasa da ne olur elinizi vicdanınıza koyup bir insan gibi düşünün.
Bir cüceden dev oluyor devlet nerden nereye geldi siz hala aklını yitirmiş gibi aynı şeyleri sayıklıyorsunuz.
İnanın aklınızı yitirmişsiniz.
Size ne denilse, ne anlatılsa boş.
Selametle...
|
Islam bir ideoloji politika midir, yoksa bir inanc midir?
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

09-06-2013, 02:22
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Yol verdi mi Başbakan?
Verse evet, ezecekler, Cumhuriyet kurulduğundan bu yana olmadı mı? Sokaklar kargaşa ve savaş alanı edilmedi mi halka?
Cidden Başbakanın ve kitlesinin hoşgörüsünü göremiyorsunuz. Onların sabrı sayesinde sokakların huzurlu olduğunu da.
Yazık.
Siz tarafgirliğiniz yüzünden ortada olan olayı anlayamıyorsunuz...
Orada verilecek olan mesaj yalnız sokaktakilere değil...
Başbakana iletilen maddelerden sonra hala sokaktakileri savunabilmeniz gülünç. Çocuk kadar aklı olmayanlarla ne konuşulabilir ki?
Üçüncü köprü yapılmasın, üçüncü havaalanı yapılmasın, kanal İstanbul yapılmasın... yapılmasında yapılmasın.... Başka?
Siz toptan aklınızı yitirmişsınız ki hala onları destekleyebiliyorsunuz.
İstediğiniz ne?
Taksim'in Cennete dönüştürülecek olması mı batıyor size.
Trafiğin yerin altına alınacak olması, temiz hava?
Kimlerin neleri katlettiğine bir bakın siz önce.
Bebek cinayeti olur ses çıkarmazlar, taksimden sözde ağaç sevgisi için(!) ormanları katleden orman katilleri ortalığı tutuştururlar.
Neyi savunuyorlar?
Taksim Cennet olacak cennet.
Halka yüzyıldır cehennem ettiğinizi, kan döktüğünüz, döktürdüğünüz yeri hükümet cennete çevirecek.
|
Yiğit Bulut modu açık kalmış kardeş. Bir de kapatıp dene, fazla çalışırsa saçlarda jölelenme yapar.
Yani ortadaki kepazeliği, kibrin yarattığı köpüğü, sansürün artık ALLAH'INI, hayvanlığın/bölücülüğün daniskasını görüp siz de samimi yurtdaşlar olarak bunları protesto edin demiyorum da, biraz demokrat falan olun, bunu bari olabilin be.
Oturup, "şu memleket bu yarı tanrı yöneticilerden nasıl kurtulur, demokrasilerde yönetici nedir?" diye düşüneceğinize, eşantiyonları, örtülü götürüleri, kimlerin cebine gideceği belli olmayan rant kapılarını İCRAAT, HİZMET başlığıyla anlatıp bizi yiyorsunuz. Yahu az düşün be insan, aklın izanın yok mu; herifçioğlu Hollanda'da meclise bisikletiyle gidiyor. Ve bir gün görevi bittiğinde herkes gibi evinde barkında yaşayıp gidiyor, herhangi bir iş ve meslek görevlisi gibi. Ne ALLAH gibi davranıyor, ne Karun gibi. Senin, benim gibi yaşayıp, gidiyor.
O kadar da "vatandaşların/insanların seviyesinde olsun" demiyorum. Böyle bir şeyi bu coğrafyadan bekleyemem. Ama biraz insaf istiyoruz be kardeşim, biraz insaf artık!
Ben AKP karşıtı değilim.
Tengri biliyor, iki sene öncesine ve bu olaylara kadar, en iyi Ulusalcı/Postalcı/Kemalist partinin canı cehenneme deyip AKP'ye oy verebilecek potansiyeldeydim, ilk seferde zaten verdim.
Ama ne oldu biliyor musun? Öyle sıtkım sıyrıldı ki, Kemalist'inin de AKP'sinin de, devletinin de canı cehenneme diyorum.
Ben, o gezi parkında, Manisa Tarzanı gibi Spil Dağı'nda, Ağrı'da, Toros'larda yaşarım arkadaş, ama sizin o kokuşmuş demokrasinizi istemem, artık.
Yeyin, için, kalkının, yol/köprü/mendirek yapın, Avrupa'ya girin, Avrupa size girsin umruda değil.
Ama lütfen susun, şu bed sesiniz, buyurucu ahlakınız kulaklarıma ulaşmasın, samimiyetsiz icraatlarınız kendinize kalsın, beni kendi kendimle bırakın.
Her şeyi paraya tahvil ettiniz, insan gibi yaşamayı, geleneği/göreneği/hoş görüyü bir yerlerinizden anlıyorsunuz anladık.
Ama yetti, yetti de artık kusturuyor be...
|

09-06-2013, 02:26
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
NOLAN´isimli üyeden Alıntı
İslam'da resim yapmak veya müzik dinlemek yasaktır..Bu ne demek?
İslam ancak hayvanlara hitap eden bir dindir demek..Hayvan diyerek hakaret etmiyorum size,sadece hayvanların sanattan anlamadığını ve İslam dininin de sanatla alakası olmadığı için hayvanlara hitap eden bir din olduğunu söylüyorum..
Gelelim Allah'ın sanatına(?)..
-Dişlerimiz çürüyor,kafamız ağrıyor,sürekli hastalanıyoruz,üşüyoruz,yanıyoruz,burnumuz akıyor,kokuyoruz,tuvalet sorunumuz var,..vb
Bu mu sanat
Kemalizmin din olması için bir ritüel göstermeniz lazım bana..Var mı böyle bir şey?
|
Resim ve müziğin yasaklığı konusunda kat'i deliller yok. Allah'ın bizzat kendisi ressam, heykeltraş ve müzisyen iken bahsi geçen sanat dallarının yasak olduğu söylenebilir mi?
Dişlerini fırçalamaman, kafanın ağrımaması için önlem almaman, soğuktan korunmaman, yıkanmaman... Allah'ın suçu değil.
Din için illa ki ritüele ihtiyaç yoktur ancak kemalizm ile ilgili birçok ritüel örneği gösterilebilir.
|

09-06-2013, 02:29
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Ayni nakarati yanitladigim halde tekrarliyorsun.
Hayir toplumun ve farkli halklarinin evrensel hukuk insan haklarina bagli olarak hak ve ozgurlukleri ile birlikte mudahele olmadan yasamasini istiyorum.
|
Ben Allah'ın yasaları ile yönetilmek istiyorum ve bana karışılmamasını istiyorum. Ne dersin?
|

09-06-2013, 02:33
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
reddediyorum´isimli üyeden Alıntı
Ben Allah'ın yasaları ile yönetilmek istiyorum ve bana karışılmamasını istiyorum. Ne dersin?
|
Tabiki kendi kendine yasarsin, ben sana karismam sen de bana.
Ben insanlik yasalari ile yasarim, sen de Allah'inin yasalari ile.
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

09-06-2013, 02:39
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Shibumi´isimli üyeden Alıntı
Yiğit Bulut modu açık kalmış kardeş. Bir de kapatıp dene, fazla çalışırsa saçlarda jölelenme yapar.
Yani ortadaki kepazeliği, kibrin yarattığı köpüğü, sansürün artık ALLAH'INI, hayvanlığın/bölücülüğün daniskasını görüp siz de samimi yurtdaşlar olarak bunları protesto edin demiyorum da, biraz demokrat falan olun, bunu bari olabilin be.
Oturup, "şu memleket bu yarı tanrı yöneticilerden nasıl kurtulur, demokrasilerde yönetici nedir?" diye düşüneceğinize, eşantiyonları, örtülü götürüleri, kimlerin cebine gideceği belli olmayan rant kapılarını İCRAAT, HİZMET başlığıyla anlatıp bizi yiyorsunuz. Yahu az düşün be insan, aklın izanın yok mu; herifçioğlu Hollanda'da meclise bisikletiyle gidiyor. Ve bir gün görevi bittiğinde herkes gibi evinde barkında yaşayıp gidiyor, herhangi bir iş ve meslek görevlisi gibi. Ne ALLAH gibi davranıyor, ne Karun gibi. Senin, benim gibi yaşayıp, gidiyor.
O kadar da "vatandaşların/insanların seviyesinde olsun" demiyorum. Böyle bir şeyi bu coğrafyadan bekleyemem. Ama biraz insaf istiyoruz be kardeşim, biraz insaf artık!
Ben AKP karşıtı değilim.
Tengri biliyor, iki sene öncesine ve bu olaylara kadar, en iyi Ulusalcı/Postalcı/Kemalist partinin canı cehenneme deyip AKP'ye oy verebilecek potansiyeldeydim, ilk seferde zaten verdim.
Ama ne oldu biliyor musun? Öyle sıtkım sıyrıldı ki, Kemalist'inin de AKP'sinin de, devletinin de canı cehenneme diyorum.
Ben, o gezi parkında, Manisa Tarzanı gibi Spil Dağı'nda, Ağrı'da, Toros'larda yaşarım arkadaş, ama sizin o kokuşmuş demokrasinizi istemem, artık.
Yeyin, için, kalkının, yol/köprü/mendirek yapın, Avrupa'ya girin, Avrupa size girsin umruda değil.
Ama lütfen susun, şu bed sesiniz, buyurucu ahlakınız kulaklarıma ulaşmasın, samimiyetsiz icraatlarınız kendinize kalsın, beni kendi kendimle bırakın.
Her şeyi paraya tahvil ettiniz, insan gibi yaşamayı, geleneği/göreneği/hoş görüyü bir yerlerinizden anlıyorsunuz anladık.
Ama yetti, yetti de artık kusturuyor be...
|
Bakın güzel yazmışsınız; duygulandım.
Belli ki gözüdönmüş değilsiniz ama anlayamadığınız o beğenmediğiniz para sizin elinizde olmadığında hiçbir şey olmadığınız...
Parasız devletseniz hiçbir şeysiniz. Hiçbir şey.
Güç=Para
Anlıyor musunuz?
Para yoksa devlet olarak da millet olarak da yok oluyorsunuz. Bu düzenin suçunu Erdoğan'a yüklemeyeceksiniz değil mi? Zira o bu düzene karşı çarpıştığı için (halkın kanını emen faiz düzenine) tüm bu olaylar. Kaç yılın borcunu bitirdi biliyor musunuz? Gelen tüm hükümetlerin, milletin ödeye ödeye bitiremediği, milletin kanının emildiği borcunu...
Gelecek daha iyi olacak umarım.
Sevgiler.
Konu Selalim tarafından (09-06-2013 Saat 02:46 ) değiştirilmiştir.
|

09-06-2013, 02:41
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
reddediyorum´isimli üyeden Alıntı
Resim ve müziğin yasaklığı konusunda kat'i deliller yok. Allah'ın bizzat kendisi ressam, heykeltraş ve müzisyen iken bahsi geçen sanat dallarının yasak olduğu söylenebilir mi?
Dişlerini fırçalamaman, kafanın ağrımaması için önlem almaman, soğuktan korunmaman, yıkanmaman... Allah'ın suçu değil.
Din için illa ki ritüele ihtiyaç yoktur ancak kemalizm ile ilgili birçok ritüel örneği gösterilebilir.
|
Müzik konusunda şu videoya bakınız;
https://www.facebook.com/video/video...23519384392040
Resim konusunda da şu linke;
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0slam'da_resim
|

09-06-2013, 02:41
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
AKP mitingleri photoshoplu mu olacak photoshopsuz mu? Hani daha kalabalık görünsün diye photoshop yapıyorlar ya. Gezi direnişi gibi İzmir'de, Antalya'da, Hatay'da, Adana'da, Eskişehir'de, Dersim'de, Kayseri'de, Samsun'da, Trabzon'da olacak mı acaba? Oralarda da yapın diyeceğiz ama imkansız. Tek çobanınız var hangi birine yetişsin.. Oysa bizim çobanımız yok.
İtaatin sefilliğine karşı, itirazın güzelliği
Başeğmenin bayağılığına karşı, başkaldırının asaleti
İktidarın karanlığına, sinsiliğine karşı, muhalefet etmenin ferahlığı ve gönül rahatlığı
Yapsınlar, yapsınlar ki daha çok arada sırıtsınlar..
|