Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-01-2007, 22:01
NedimYilmaz NedimYilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Tanrı - Cevaplanamayan Sorular

isyanımvar";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tanrı insanları yaratdı diye mantıksız açıklamasız sözler var düşünceler var.asıl olan insanlar tanrıyı kendileri yarattı daha sonra da dinleri yarattılar.bu yüzden o soruların hiçbirine cevap verilemez vermek yanlış olur olmayan bişeyin ne yapıp yapmayacağını tartışmak mantıksız. :wink: :wink: :wink:
Sayın isyanıvar.;

Burdaki sorulara bu mantıkla yaklaşırsanız kimse sizi muhattaba almaz. Tanrı konusunda size yakın olmama rağmen kendinizi tabulara gömmekten kaçınınız ve yorum getirmeye gayret ediniz.
Alt 13-01-2007, 22:08
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder

spartacus";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Beel;
Beelzebub diyorsunya İşte eyle, bende Zeus diyorum. Hem bak, ben Şeytan'ın başka bir isminide buldum ve bu isim gerçekten değerli geldi bana. AzaEL. Düşünsene, *AzraEL derdik, MikaEL derdik, JismaEL derdikde nedense hiç AzaEL(şeytan) demezdik...

"Eğer ben cinleri(sinekleri,spartacus) Baalzevul`un gücüyle (Baal Zebub, spartacus)kovuyorsam, sizin adamlarınız kimin gücüyle kovuyor? Bu durumda sizi kendi adamlarınız yargılayacak.
Matta 12:27-İncil"
http://www.kutsalkitap.com/kkitap/?b=40&c=12

Oysa zebub demek Cin demek mi? Baal efendi-kral demekse Baal Zebub nasıl sineklerin kralı oluyor?

Bence doğrusu parantez içi belirtimimdir, çünkü sineklerin kovulması, kelime ile daha mantıklı anlam kazanıyor..

Bazen diyorum ki, kelimeler ve görüyorum ki, bu gün isim deyip geçtiklerimiz aslında geçmişte çok anlamlar yüklenmiş, anlamlı kelimelerden oluşmuş bütündürler. Ve nasıl oluyorda Baal Zebub özel isimini, Şeytan yapıyoruz, bunun içinde yukarıdaki İncil'den aktardığım bölüm kafidir. Özel isim değil, misyon şeytanlaşıyor

Baal(Beel, Ba'al, Bel): Babil'in Büyük Tanrısıdır. Babil'in Zeus'udur.
Ya Baal Zebub, neden kötü durumlarda sığınılan bir Tanrı olmasın. Evet Bu günkü Filistin, kavurucu sıcaklar ve iflah olmaz zararlı sinekler. Kime sığınmalı? Baal Zebub'a ve şunu söyleyim Baalzebub aslında Şeytan değildir.
Tek Tanrılı dinlere geçişte, tüm diğer Tanrılara uymak Şeytani olarak değerlendirilmektedir, bu sayede diğer Tanrılarada şeytanlık atfedilmesi anormal değildir.

Baal Efendi demek ise; (Rabb anlamdaşı-KRAL, MALIK- EFENDİ olarakda TÜRKÇE alınabilir)
Baal Zebub, Sineklerin efendisi demektir
Bu durumda sinek istilalarına karşı, sineklerin efendisine başvurmak gerekir. Yani Baal Zebub'a. Baal nedir peki, efendidir, yani Baal kişileştirilmiş, büyük tanrı. Rabb gibi... Anlamlı bir kelime.

Gelelim AzaEL'e, işte bunuda araştırmamız lazım.
Nasıl ki EL tanrısının kızları var, EL-Menat gibi, neden Baal Zebub diye bir Tanrı olmasın ki, AzaEL vaken : )

Şaka bir yana asıl nedene geleyim, Allah yazsam incinirsin, Eğer Zeus yazmakla da düşüncemi ifade edebiliyorsam neden incitici olanı kullanayım, hem önyargısı daha az olmuyor mu, empati için. Ama gel görki, sırf Zeus yazdım diye altında başka anlamlar aranıyor... Baal desem, EL desem kim anlayacak ki, elin Yunanı denmiş, rahatlıkla yazılmış, kavranmış ama iş Arap Tanrılarına gelince yan çizilmiş...

Mahallenin Delisi de, anlamışsın işte (Senin yaptığın deliliğin tanımıyla...)
Yazan: Deli Adayı
Müraacat: Beelzebub : )
Çok değerli ve kıymetli(anlatım bozukluğu yapiyom dikkat) abim ıspartaküs(CeMaL kardeşimin kulakları çınnasın) müjdeden alıntı yapmışsın teşekkür ederim.Şu benim kafası kopasıca nickim için.Bak görüyon mu burayı da karıştırıp forum kirliliğine sebeb oluyo.Bu beel zibidi, Baal zevul,Beel Zebub(Ahanda ben)

İmdi bu cinlerin efendisi ki şeytan da cinlerden di(dumansız ateşten muhteviyat bünye) hep fitne fesat. H.z İsa'ya çamur yapmak isteyen zibidiler onu cinlerin efendisi ile kovduğu gene cinleri iftirası atıyolar.Beel baştan kokmuş yani balık gibi.Kokmuş balık ızgara olmaz demi?Izgara olsa da yenmez.Valla ben yemem.Neyse uzatmayım.Kısaca kötü o baştan kötü.Tıpkı Azeyzel gibim(okunduğu gibi yazdım).Bu arada bu azazel azrail olabilir mi acaba?Bukonu da ilim iffan abidesi CeMaL kardeşimiz belkim aydınlatır.Ben bilmiyom çünküm.Deliyim :wink:

Şimdik bu kavramlar şeytan,iblis,azazel,beel unuttuklarım varsa :cry: baştan hep kötü,kötü oğlu kötü.Mesela bir isimin birçok anlamı vardır.Muhammed,Mustafa,Ahmet,Mehmet,Mahmut bunnar gibi yani.Ben iblis demiyom da beel diyom nacizane.Biliyon deliyim ben

Çok sayın abim spartaküs delilik psiko abime de size de bana da çok yakıştı valla bak.Ben kabul ediyom.Aramıza hoş geldin şereflendirdin bu makamı.İnşallah insanlık için hayırlara vesile olur.

Ben satırlarıma son verirken saygılarımla ellerinden öpüyom ve diyom ki:En doğrusunu Allah bilir.
Alt 13-01-2007, 22:34
Üye Değil

site ahalisinin ideal tanrı arayışına bir katkı da ben yapayım *
henüz tanrı kavramını üzerimizden atamamış'isek, en büyük hatamızı
halen devam ettiriyorsak, demekki ilkel korkularımız devam ediyor.

tanrı kavramı insanın en büyük hatasıdır, üstesinden gelemediği tüm
sorunlar için, tüm korkuları için kendi uydurduğu hayali bir karaktere
havale etmiştir.

oysaki insanın artık hayali avuntulara ihtiyacı yoktur, illa bir tanrı aranacaksa
en büyük tanrı *bilimdir, insanın tanrıdan beklentilerinin tamamını
bilim karşılayabilir, ve *gelecekte daha fazlasınıda karşılayacaktır.

örneğin ilkel bir dilek vardır, *allah tan şifa dilemek, geçmişte çaresi olmayan hastalıklar
için bu hayali karakterden yardım istemek normal olabilir, ancak günümüz şartlarında
bu hayali karakterden beklentilerimizin tamamını bilim karşılamakta.

günümüz mevcut sorunlarınıda bilim çare olacaktır, *geçmişte çaresi olmadığı için genetik
bir çok hastalıktan kaynaklanan sakatlıklar hep bu hayali karaktere havale edilmiştir.
down sendromlu bir çocuğun doğması geçmişte tanrı ya havale edilebirdi, ancak günümüzde
tanrı dan demek ahmaklık ce cahillikten başka birşey değildir, çünkü bilim sayesinde
bu tür hastalıklar daha anne karnıdayken mudahale edilip durdurulabiliyor.

hastalıklı, zayıf, rahatsız bireylerin gen havuzuna bıraktıkları materyalları, her yönden sakat
bireylerin toplum içinde varlıklarını sürdürmelerine neden oluyor, yani arabası ile seyahat
ederken kalp krizi geçirip size çarpan adam, atalarından devraldığı hastalıklı genler yüzünden
kalp krizi geçirip size çarpmıştır, allahın takdiri değildir.

bilim sayesinde genlere yapılacak yapay mudahaleler, bu tür hastalıkların gelecek kuşaklara
aktarılmasına engel olabilir. buda aslında tanrı diye aradığımız ideal insanın yaratılması demek.

geçmişte mutasyonlar bilinmiyordu, kromozomlar bilinmiyordu, mayoz bölünme bilinmiyordu, sperm bilinmiyordu, yumurta bilinmiyordu, eşeysel üremenin kuralları bilinmiyordu, *o yüzden eski insanlar içinden çıkamadığı tüm işer için, hayal gücü geniş büyücüler tarafından yaratılan hayali karakterlere inanmış olabirler, ve haklıdırlar da, ancak şartlar değişmiştir, artık eski
büyücülerin yarattığı hayali karakterlere ihtiyacımız yok, artık bilim var, yani yeni tanrı.

gerçek tanrı= bilim
Alt 13-01-2007, 23:17
monuk monuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

site ahalisinin ideal tanri arayisinda oldugu gibi komik bir genelleme hatasina dusen sevgili arkadaslarima bir uyari da ben yapayim.

site ahalisinden kimi arkadaslarin ideal tanri arayisinda olmalari onlarin kocaman bir bosluk deryasinda gezindigi gerceginden baska bir anlama gelmez. halbuki kimi akli basinda ve gercegin cagrisina coktan kulak vermis arkadaslarimiz bilirler ki tanri birdir ve tektir, seni de beni de ezelde yaratmis olan ve bir gun gelip tekrar diriltmek uzere oldurcek olan allahtan baskasi degildir o.

boyle apacik bir gercegi dahi gormekten aciz olan bazi arkadaslarimiz ise kendilerince ortada hala bir tanri arayisi oldugunu dusunmekteler ve bos yere *didinip hayali seyler uzerinden masum insanlari kendilerinin de icinde bulundugu batakliga suruklemeye calismaktadirlar. siz belki kendinizin ancak bir maymundan geldiginizi ileri suren bilim sacmaligina inaniyorsunuz ama o sizin bir bok zannettiginiz darwin amca bile olmeden once `ben ortaya kendim bile emin olmadigim bir teori ortaya attim, saolsun bazi ileri zekali arkadaslar benden cok sahiplendiler bunu, ne garip bir dunya aman tanrim` demistir.

iste sizin biliminiz de bu kadar akliniz da.. ama sasirtmaz bu bizi sonucta, ne de olsa o kadar cok sisirmissiniz ki egonozu, sizi yaratan varligi goremeyip kendinizi her seyin ustunde tutup sonra en ufak bi kotu durum basiniza geldiginde de `ya ama ben naptim ki simdi bunu hakedicek` diyip gotunuz tutustugunda belki de istemeden de olsa duaya basvuruosunuz.

ne de olsa cok kalmadi sunun surasinda dunyanin sonunun gelmesine, sen ne kadar yirtinsan da oleceksin, ben de, hatta dunya da ve otelerde de hepimiz birden gorucez neyin ne oldugunu. ama en azindan su andan gercegi goremeyen arkadaslari bir nebze olsun uyarmaya calisiorum ve o insanlar umarim uyarilmadiklarini iddia etmezler obur tarafta. eger su dediklerimden dahi tehditvari konustugumu dusunenler ve `bu mu yani senin uyari anlayisin` diyenler varsa o da sizin guzelliginiz ne diyim..
Alt 13-01-2007, 23:37
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Gercek tanri= bilim
*Bilime tapmamiz gerekmedigi gibi, tanriya da tapmamiza gerek yok.
*Bir trafik kazasi sonucu olenler ve kurtulanlar. Olay kaza , adi ustunde. Kurtulana, allah yuzune bakmis deyip, rahatlatmaya calisanlar, olene ne buyuk haksizlik ettiklerini farketmezler. *
* Insanlarin bir ozelligi de istediklerini hatirlayip, istemediklerini unutma yetenegi. Hergun etrafimizda sahit oluruz boylelerine. kumar oynamaktan hoslanan biri, kazandiklarini tek tek hatirlarken, kaybetiklerini cabucak unutur; ta ki varini yogunu tuketene kadar.
* Allaha inancim var, istedigimi verdi diyen bircok insana rastladim. Yuzl istekten bir tanesinin gerceklesmesini tanriya baglarken, diger 99 unun neden gerceklesmedigini akillarinin ucundan bile gecirmezler.
*Iste tanri imani budur, insanin kendini kandirmasi. Bunun da tapinilacak bir tarafi yoktur.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 13-01-2007, 23:39
Üye Değil

monuk kardeş,

tebliğ görevinin ne kadar önemli ve ulvi olduğunu bu sitede bilmeyen yoktur, bu açıdan bakıldığında takdiri hak ediyorsun, ama bunu yaparken kullandığın kelimeler bu görevin kutsiyeti ile çelişiyor. Allah senin bu kelimeleri kullanacağını mutlaka önceden biliyordur da biz gördükçe biraz rahatsız oluyoruz. Kullandığın kelimelerde daha özenli olmanı öneririm.
Alt 14-01-2007, 00:04
Kıdemli Üye

gandalf";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
site ahalisinin ideal tanrı arayışına bir katkı da ben yapayım *
henüz tanrı kavramını üzerimizden atamamış'isek, en büyük hatamızı
halen devam ettiriyorsak, demekki ilkel korkularımız devam ediyor.

tanrı kavramı insanın en büyük hatasıdır, üstesinden gelemediği tüm
sorunlar için, tüm korkuları için kendi uydurduğu hayali bir karaktere
havale etmiştir.

oysaki insanın artık hayali avuntulara ihtiyacı yoktur, illa bir tanrı aranacaksa
en büyük tanrı *bilimdir, insanın tanrıdan beklentilerinin tamamını
bilim karşılayabilir, ve *gelecekte daha fazlasınıda karşılayacaktır.

örneğin ilkel bir dilek vardır, *allah tan şifa dilemek, geçmişte çaresi olmayan hastalıklar
için bu hayali karakterden yardım istemek normal olabilir, ancak günümüz şartlarında
bu hayali karakterden beklentilerimizin tamamını bilim karşılamakta.

günümüz mevcut sorunlarınıda bilim çare olacaktır, *geçmişte çaresi olmadığı için genetik
bir çok hastalıktan kaynaklanan sakatlıklar hep bu hayali karaktere havale edilmiştir.
down sendromlu bir çocuğun doğması geçmişte tanrı ya havale edilebirdi, ancak günümüzde
tanrı dan demek ahmaklık ce cahillikten başka birşey değildir, çünkü bilim sayesinde
bu tür hastalıklar daha anne karnıdayken mudahale edilip durdurulabiliyor.

hastalıklı, zayıf, rahatsız bireylerin gen havuzuna bıraktıkları materyalları, her yönden sakat
bireylerin toplum içinde varlıklarını sürdürmelerine neden oluyor, yani arabası ile seyahat
ederken kalp krizi geçirip size çarpan adam, atalarından devraldığı hastalıklı genler yüzünden
kalp krizi geçirip size çarpmıştır, allahın takdiri değildir.

bilim sayesinde genlere yapılacak yapay mudahaleler, bu tür hastalıkların gelecek kuşaklara
aktarılmasına engel olabilir. buda aslında tanrı diye aradığımız ideal insanın yaratılması demek.

geçmişte mutasyonlar bilinmiyordu, kromozomlar bilinmiyordu, mayoz bölünme bilinmiyordu, sperm bilinmiyordu, yumurta bilinmiyordu, eşeysel üremenin kuralları bilinmiyordu, *o yüzden eski insanlar içinden çıkamadığı tüm işer için, hayal gücü geniş büyücüler tarafından yaratılan hayali karakterlere inanmış olabirler, ve haklıdırlar da, ancak şartlar değişmiştir, artık eski
büyücülerin yarattığı hayali karakterlere ihtiyacımız yok, artık bilim var, yani yeni tanrı.

gerçek tanrı= bilim
''örneğin ilkel bir dilek vardır, *allah tan şifa dilemek, geçmişte çaresi olmayan hastalıklar
bu hayali karakterden beklentilerimizin tamamını bilim karşılamakta.''

Tabi tabi...

Tüm hastalıkların çaresi var zaten.HIV in bile çaresi var.Grip paso mutasyona uğruyo demi form değiştirip duruyo.Şu H5N1 tribe mi giriyo ne?

Bilim son noktaya gelmiştir yani tüm ihtiyaçlarımıza cevap veriyo.Bilim=Tanrı

Tabi tabi...
Alt 14-01-2007, 00:29
Üye Değil

beelzbb,

HIV diye bir virüs vardır, ama aiidiiidis hastalığına neden olmaz, sadece bu hastalığa yakalanmış kişilere yapılan testlerde zaman zaman pozitif çıkar. Bu arada, bu testlerin yalancı pozitif çıkmasına neden olan en az 60 farklı neden vardır, afrika'da aiiiidis hastalığının bu kadar yaygın gibi görünmesinin nedeni budur. Hamile bir kadında hiçbir hastalık olmasa dahi elaayza testi pozitif çıkabilir Yani bilim hikayedir, ama en iyi dinden gene de daha iyidir. 100 yıl sonra çok daha iyi olacaktır, 1400 yıl sonra Allah bilir ne olur
Alt 14-01-2007, 00:53
Kıdemli Üye

yfln";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
beelzbb,

HIV diye bir virüs vardır, ama aiidiiidis hastalığına neden olmaz, sadece bu hastalığa yakalanmış kişilere yapılan testlerde zaman zaman pozitif çıkar. Bu arada, bu testlerin yalancı pozitif çıkmasına neden olan en az 60 farklı neden vardır, afrika'da aiiiidis hastalığının bu kadar yaygın gibi görünmesinin nedeni budur. Hamile bir kadında hiçbir hastalık olmasa dahi elaayza testi pozitif çıkabilir Yani bilim hikayedir, ama en iyi dinden gene de daha iyidir. 100 yıl sonra çok daha iyi olacaktır, 1400 yıl sonra Allah bilir ne olur
Yfln neden bana hitab ettiniz anlayamadım.Oysaki ben hiç kimseye hitap etmedim.HIV hakkında verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Bilimin sınırı yok tabi ilerlicek belirli bir zamana kadar.

Bilim ve akılla çelişmeyen ya da ters düşmeyen ancak kabul edilebilir.Madem bana hitaben yazmışsınız ben de size hitaben şunu söyliyim:İyi kiminn iyi si?sizin mi benim mi? başkasının mı?kime göre neye göre? ya da dinin kötüsü de mi var?İyi diye kavramsallaştırmayalımda bence akılcı mı diye kavramsallaştıralım.

İslam...bence akılcı.Akla uygun yani.Bana göre iyi.Yeterince anlaşılır oldu heralde.
Alt 14-01-2007, 01:21
merakli merakli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Silahtan anlamazsınız, ama bir tabanca aldınız. Farkına varmadan namluda bir kurşun bıraktınız, üstelik silahı doğru düzgün saklamadınız. 5 yaşındaki oğlunuz da buldu, oynarken arkadaşını vurdu. doğada ki madde devinimine bir katkı sağlandı. çürükçüller sayesinde bir arada duran C, H, O, N, Fe atomları (moleküller) ayrılacak hale geldi. *başka bir canlılığın bünyesine katılmak üzere yol almaya başladı.

Akşam fazla kaçırdınız, sabah bir uyandınız ki saat 8:30. 9:00'da işte olmanız lazım. Hemen fırlarsınız, yüzünüzü bile yıkamadan giyinip arabaya atlarsınız. Işık sarıdan kırmızıya geçerken gaza basıp birisini ezersiniz, adam acı çekiyordu belki bu hayatta, karısı terketmişti. çocukları da arayıp sormuyordu. çevresine yararlı bir hale gelmemişti. madde devinimine katılması iyi oldu.hem kendisi hem de insanlık kurtuldu

Latent homoseksüelsiniz, ama bir türlü kabul edemiyorsunuz. Akşam birkaç kadehten sonra kadınlar arasında çok popüler bir arkadaşınız maç tartışması sırasında size i... diyor, elinize geçirdiğiniz bıçağı tam kalbine saplıyorsunuz. Ne oldu, canlılığın olmazsa olmazı dolaşım sistemine en büyük darbeyi vurdunuz. vucudunda canlılığı sağlayacak maddeleri taşıyan kan vucut dışına çıktı, maddenin bir türevi olan bilinç de bu esnada başka formlara dönüştü.

ölümden sonra hayat yoksa çok da önemli değil bu kazalar filan ya (!) yani ha 10 sene ha 50 sene yaşanmış, zaten nette popülasyon azalmıyor artıyor, evrimi sekteye uğratacak bir tehlike yok.

ahlak sağlam temeller üzerine kurulmadığı sürece, her an infilak etmeye müsaittir.

Böyle sürer gider bu işler.[/quote]

Önerilen Siteler