Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-02-2007, 13:23
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: yehova şahitlerinin asıl kimliğini öğrenmek istermi

* İsa Mesih'in Dönüşü 1914 Yılında Oldu mu? - İSA MESİH'İN İKİNCİ GELİŞİ NASIL OLACAKTIR?

* * *

Yehova Şahitleri İsa Mesih'in ikinci gelişinin 1914 yılında ruhen gerçekleşmiş olduğunu ilan ederler. Bu onların temel bir öğretisi olup Teşkilatlarının varlığına ve misyonuna kaynaklık etmektedir. Oysa Kutsal Kitap'ta böyle bir düşünce ve öğreti bulunmaz. Kutsal Kitap açık bir şekilde bizlere Mesih'in ikinci kez şahsi ve görünür bir tarzda yeryüzüne geleceğini öğretir.

YİNE YEHOVA ŞAHİTLERİ BU KONUDADA YANILMAKTADIRLAR !!

İSANIN DÖNÜŞÜ 1914 YILINDA OLMAMIŞTIR !

İSA NIN GELİŞİ HERKEZİN ONU GÖRMESİ DEMEKTİR !!

Y. Şahitleri, YCEY kitabının 147'nci sayfasında, Kutsal Kitap'ın bu temel gerçeğini "Mesih'in artık yeryüzüne dönmeye gereksinimi yoktur." diyerek açıkça çarpıtmakta ve bu olayı ruhsallaştırarak tamamen yadsımaktadır! Onlara göre Kutsal Kitap'ta Mesih'in ikinci gelişiyle ilgili kullanılmış olan "gelmek" veya "dönmek" ifadeleri, yalnızca Mesih'in "dikkatini yeryüzüne çevirmesi" ve görünmez bir şekilde ‘hazır bulunması‘ anlamındaymış! Bundan öte onlara göre Mesih bu dönüş vaadını 1914' te dikkatlerini yeryüzüne çevirip, yönetimi ele almak suretiyle aynen gerçekleştirmiştir!

SORMAK İSTİYORUM ;

Kutsal Kitap açık bir şekilde İsa Mesih'in ikinci gelişinin ve Tanrı'nın krallığının kuruluş tarihinin hiç kimse tarafından bilinemeyeceğini SÖYLERKEN , ONLAR KİM OLUYORLARDA BU TARİHİ SAPTAYABİLİYORLAR !!!!!

????

Bizzat İsa Mesih bu konuda şu açıklamada bulunur:

"O günü ve saati, ne gökteki melekler, ne de Oğul bilir; Baba'dan başka kimse bilmez ... Bunun için uyanık kalın. Çünkü Rabbinizin geleceği günü bilemezsiniz." (Mat. 24:36,42).

"Elçiler bir araya geldiklerinde İsa'ya şunu sordular: ''Rab, İsrail'e krallığı şimdi mi geri vereceksin? Baba'nın kendi yetkisiyle belirlemiş olduğu zamanları ve tarihleri sizin bilmenize izin yoktur. " (Elçi. 1:7).

KUTSAL KİTAP O SAATİN VEYA TARİHİN KİMSE TARAFINDAN BİLİNEMEYECEĞİNİ SÖYLERKEN BU ŞARLATANLAR KİM OLUYORLARDA TARİHİ 1914 OLARAK SAPTAYABİLİYORLAR ??*

İsa Mesih'in 1914 yılının Ekim ayında çoktan gelmiş olduğunu ve bu tarihte Tanrı'nın krallığının gökte kurulduğunu ileri sürebiliyorlar!

YOKSA KUTSAL KİTAP YALAN MI SÖLEMİŞ OLUYOR ??

Y. Şahitleri "İsa Mesih 1914 yılında görünmez olarak çoktan geldi" demekle yine yanılıyorlar; çünkü Kutsal Kitap açık bir şekilde İsa Mesih'in ikinci gelişinin görünür bir tarzda ve bu yeryüzümüz üzerine olacağını öğretmektedir.

Bizzat İsa Mesih bütün insanların kendi dönüşünü göreceğini bildirdi: "İnsanoğlu'nun gökteki bulutlar üzerinde büyük güç ve görkemle geldiğini görecekler."

(Mat. 24:30). Elçi Yuhanna da Esinleme 1:7'de şöyle der: "İşte, bulutlarla geliyor! HER göz O'nu görecek ve O'nun için dövünecekler."

Melekler de Mesih'in bu kişisel ve görünür gelişine tanıklık etmişlerdir:"Sizden göğe alınan bu İsa, göğe çıktığını nasıl gördünüzse, aynı şekilde geri gelecektir." (Elçi. 1:11).

İkinci olarak İsa Mesih'in geri gelişi yeryüzümüz üzerine, büyük bir görkemle, melek ve kutsal kişilerin (kilisenin) eşliğinde olacaktır (Mat. 25:31; Esin. 19:11-21).

"İşte, bulutlarla geliyor! HER GÖZ O'NU GÖRECEK , O'nun bedenini delmiş olanlar bile. O'nun için yeryüzünün bütün halkları dövünecek. Evet, bu böyle olacak, amin!" (Esin. 1:7).

EVET "HER GÖZ ONU GÖRECEK " !!!

"mesih *ekim 1914 yılında çoktan yeryüzüne geldi " diyen YEHOVA ŞAHİTLERİ YANILMAKTADIRLAR !!!

ACABA SİZ ONU GÖRDÜNÜZMÜ ? , BEN GÖRMEDİM

ONUN GELİİ RUHSAL ANLAMDA DEĞİL " *HER GÖZÜN , HERKESİN ONU GÖREBİLMESİ "DEMEKTİR !!

Bu ayetlerin içeriği yorum götürmez bir şekilde açıktır. İsa Mesih görünür bir tarzda, terk etmiş olduğu bu dünyaya yeniden görünür bir tarzda gelecektir. Fakat bu kez O'nun dönüşünü yalnızca bazı seçilmişler değil, o anda yaşamakta olan bütün insanlık görecektir. Kutsal Kitap'ın bu açık beyanlarına ruhsal veya sembolik anlamlar vererek çarpıtmak ciddi bir hatadır!

Yunanca "parusia" dan Türkçeye çevrilen "huzur" veya "gelme" terimine "dikkatleri yeryüzüne çevirmek" ve "yetkiyi ele almak" gibi anlamlar vermek de tamamen yanlıştır! Kutsal Kitap'ın hiçbir yerinde bu terim bu anlamda kullanılmamıştır. Mesih'in dönüşü için kullanılan bu "parusia" kelimesi hiç de O'nun gelişinin görünmez olup, yetkiyi ele alması anlamında değildir. "Parusia" kelimesi İsa Mesih'in günlerinde özellikle bir kralın veya yüksek bir şahsiyetin herhangi bir ülkeyi ziyarete gelmesini ifade etmek için kullanılırdı.

Mesih de, ikinci kez yeryüzüne "Kralların Kralı" olarak geleceğinden bu geliş özellikle, bu "parusia" terimiyle belirtilmiştir. Bundan başka "parusia" kelimesi, Mesih' in Meryem'den doğarak ilk kez yeryüzüne gelişini işaret etmek için de kullanılmıştır! (bkz. II. Pet. 1:16).

Elçi Pavlus da, Filipililer cemaatine yönelik olarak söylemiş olduğu "tekrar yanınıza geldiğimde " ifadesinde, aynı kelimeyi yani "parusia" sözcüğünü kullanmaktaydı! (Fil. 1:26; 2:12; 2. Kor. 10: 10). Acaba Pavlus'un bu kiliseye gelmesi veya dönmesi görünmez bir huzuru mu kapsıyordu, yoksa harfi bir huzuru ve gelişi mi? 1. Kor. 16:17'de ve 2. Kor. 7:6'da Pavlus yine aynı kelimeyi İstefanos, Fortunatas, Ahaykus ve Titus'un gelmelerini ifade etmekte kullanmaktadır! Acaba bu kişilerin gelmesi görünmez bir huzur veya geliş miydi? Bu dikkatlerini belirli bir bölgeye çevirip orada yetki sahibi olmaları mı demekti? Şüphesiz ki, hayır!

AKSİNİ DÜŞÜNMEK ÇOK CİDDİ BİR SAPIKLIKTIR !

AYRICA ONUN GELMESİ 1914 YILINDA OLAMAZ ! ÇÜNKÜ K. KİTAP AÇIKÇA BELİRTİR Kİ ; İSA GÖĞE YÜKSELDİĞİ ANDAN İTİBAREN , TÜM YETKİNİN İSA DA OLMUŞTUR *!!

bakın ayet ne diyor :

"Gökte ve yeryüzünde tüm yetki bana verildi... İşte ben bütün günler dünyanın sonuna kadar sizinle birlikteyim" (Mat. 28:18-20).

"Nerede iki ya da üç kişi benim adımla toplanırsa, ben de orada onların ortasındayım ." (Mat. 18:20).

ACABA YEHOVA ŞAHİTLERİNİN BU ÇALIŞMAMIZDAKİ CİDDİ YANLIŞLARINI GÖRDÜNÜZ MÜ ??

umarım yardımcı olmuşumdur ;

sevgilerimle

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 12-03-2007, 21:44
Kıdemli Üye

SEVGİLİ DOSTLARIM SİZİNLE ÇOK ÖZEL RESİMLERİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM , BUNLAR yehova şahitleri tarafından hazırlanmış , çizilmiŞ, *

sayın yehova şahitleri bu resimleri kitaplarında sergiliyorlar gelin görelim ; sonra yorum sizin ,

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

görebiliyormusunuz bu resimlerdeki ayrıntıları ! ilginç geldimi ,

İLK RESİMDEKİ ŞU GARİP ELEDE BAKIN !

sonraki resimde kadının eteğinde bir adamın resminin ne işi var ??

NO GOD
NO RELIGION

K. Marx
Alt 29-03-2007, 13:37
Kıdemli Üye

Putperest kökenli bir ilahın (jüpiter) kadının eteğinde oluşmuş bu görünümüne siz ne anlam veriyorsunuz?

NO GOD
NO RELIGION

K. Marx
Alt 29-03-2007, 13:59
Kıdemli Üye

peki tanrının isminin YEHOVA olduğunda direten bu tarikat üyelerinin ne kadar kanıtı var ?? gerçekten önyargısız soruyorum nekadar var ? hiç ama hiçç !! çünkü direkt olarak elyazmalarına baktığımızda bile bu isim YEHOVA OLARAK GEÇMEZ !!

tetragrammaton dediğimiz şekilllerle yer alır , ve bu YHVH olarak gümnümüz türkçesine geçer. YHVH *ünsüzleri olarak.. ortadaki ünlüler ise görünmez , yani yazı diline geçmez !! *

yEhOvA : BURDAKİ ÜNSÜZLERİ KOYANLAR YİNE İNSANLARDIR .. KENDİLERİDİR. VE İŞİN KOMİĞİ TANRIYA İLLAKİ BU İSİMLE YAKARMAMIZ GEREKİYORMUŞ !!

işte kanıt :YCEY, sf. 44, 185, Les nations sauront que je suis Jéhovah-Comment? 1974, sf.112).

buradada görülen ; 'Yehova' ismini kullanmanın gerçek dinin bir işareti olup, Tanrı'ya bu isim ile tapınmayanların "irtidat etmiş sapkın kişiler" olduğundur !!

Tanrı' nın temsili ismi Adonay'ın sesli harflerinin, Tanrısal ismi ima eden bu dört ünsüz harf ile karıştırılması sonucunda oluşturulmuştur. ..
ilklerde ona *YEHOWİH dediler.. ama bu pek tutmadı ,,sonra daha karizmatik olanı YEHOVAH ı yakıştırdılar.-Elohim in seslilerinden alınmıştır.-

İngilizcede "Yahweh" veya "Yahuweh" olması gerektiği üzerine tartışmaları olan bu ismin, geri kalan harflerin günümüz tarafından, Avrupa lisanlarına genel olarak girişi şöyledir: Jehóva, Yehóa, Jehova, Jihova, Jehova / Jahve, Jahve (/ Jehova), Jehovah / Jahwe(h), Jehovah, Yehowah, Jehovah / Yahweh, Jiova, Jahve / Jehova, Yahvé / Jéhovah, Ihovah, Jehova / Jahwe, Jahve / Jehova, Yehuwa, Geova / Jahve, evet kısaca günümüzde herkesin kafasına göre okuduğu isim olmuştur.

dikkat edin bunlar sadece görüşlerdir.. gerçek isim gerçek TELAFFUZ BELLİ DEĞİLDİR. !!

ÇIK..3:15'de dikkat etmemiz gereken, yaratıcı biri isim vermekte üzerine VURGU yaparak '' Sonsuza dek adım bu olacak. Kuşaklar boyunca böyle anılacağım. *'' kısaca beni başkaca isimle anmayın demektedir. .. AMA HANGİ İSİMLE ????

YUH. 17:6 "Dünyadan bana verdiğin insanlara senin adını açıkladım...

AMA HANGİ AD !!

Mal 2:2 Her Şeye Egemen RAB diyor ki, söz dinlemez, adımı onurlandırmaya istekli olmazsanız, üzerinize lanet yağdırıp hayırdualarınızı lanete çevireceğim. Lanetledim bile. Çünkü beni onurlandırmaya istekli değilsiniz.

Mal 2:3 "Soyunuzu paylayacağım. Bayramlarınızda kurban ettiğiniz hayvanların gübresini yüzünüze saçacağım. Sizi önümden atacağım.

....

YEHOVA ŞAHİTLERİ *BİR YEHOVAH TUTTURMUŞ TANRISINA BU İSİMLE HİTAP ETMEKTE VE YALNIZCA BU İSİMLE DUA EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMEKLE BİRLİKTE , EĞER BU ADI KULLANMAZSAN "SEN İRTİDAT ETMİŞ YADA ŞEYTANIN TARAFINA GEŞMİŞ BİRİ SİN " DEMEK İSTEMEKTEDİR.

YCEY, sf. 44, 185, Les nations sauront que je suis Jéhovah-Comment? 1974, sf.112

NO GOD
NO RELIGION

K. Marx
Alt 26-04-2007, 14:27
Kıdemli Üye

[align=left:967e0fb578]arkadaşlar çok dikkat etmenizi istediğim bir iki *resim var. bu resim yehova şahitleri tarafından çizilmiş ve kendi kitaplarına asılmıştır.

( BİRAZ ÖNCE GÜNCELLEDİM !!!)

[/align:967e0fb578]

ters haç görmek mümkün .. birde alttaki şu garip görüntü !!

birde sigaranın zararlarını anlattıkları bir broşürleri var ..

ilginç olan üzerinedeki garip resim ...

çok dikkatle bakın !!

NO GOD
NO RELIGION

K. Marx
Alt 27-05-2007, 13:51
Kıdemli Üye

Standart Re: yehova şahitlerinin asıl kimliğini öğrenmek istermisiniz

BENCE bu resimler çok fazla şey anlatıyor !!!

NO GOD
NO RELIGION

K. Marx
Alt 27-05-2007, 15:41
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Çok etkilendim ,şad oldum ,dilşad oldum. Yehovaya şahid oldum. *
Alt 28-05-2007, 18:59
Kıdemli Üye

* *

abi süpersin nerden buluyosun bu lafları

beğendiğine sevindim...

devam edelim....

nedir bu "A" *yoksa anti christ *mi ?? ( ingilizcede mesih karşıtı )

devam edecek..

sevgilerle

habilis

NO GOD
NO RELIGION

K. Marx
Alt 28-05-2007, 23:53
Üye Değil

Sevgili habilis,
bu resimlerde birtakim aciklanmasi zor sekiler var, ama bence bazi resimlerde, ozellikle saclarla ilgili olan kisimda abartma olmus. Ben baska bir noktaya daha dikkat cekmek istiyorum,

"3 *İsa Mesih 1878 yılında tahta oturup, Şeytanı gökten kovmuş ve yine 1878 yılında krallık ünvanına sahip olmuştur. "
Bu yilda gerceklesen en buyuk olay Katolik Papa 9. Pius'un olumu ve 13. Leo'nun papaligi devraldigi yildir. Yehova sahitlerinin, mesihin gelisini, boyle hristiyan aleminin hassas bir yili ile ifade etmeleri, bu adamlarin ne kadar hristiyan oldugunu ortaya koyuyor. Garip.
Alt 29-05-2007, 11:35
Kıdemli Üye

gerçekten ilginç...

NO GOD
NO RELIGION

K. Marx

Önerilen Siteler