Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-01-2007, 00:46
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: gazeteci hirant dink öldürüldü !!

abim bunnar ne Türk ne Müsnüman ne Allaha inanan issannar

--------------

* * * Sevgili Cemal

* * * Maalesef bunlar Türk olmadıgı için, Müslüman olmadıgı için, Allah a inanmadıgı için bu vatandaşımızı öldürdüler *.

* * *Hedef Türk olmadıgı için Türklerin, Müslüman olmadıgı iin müslümanların, Allah a inanmadıgı için inananların arasında şüpheli aramak iktiza ediyor. Tabii komplo teorileri hariç.

* * *Sonuç, gerçegi öldürmege çalışıyorlar. Ama biz biliyoruz ki güneş balçıkla *sıvanmıyor. Saat 23 ü geçmiş ve insanlar yürüyorlar ellerinde pankartlarla.

* * * * saygılarımla
Alt 20-01-2007, 00:51
Üye Değil

Hani allahın verdiği canı yalnız allah alırdı?şimdi de inanan ark.lar bu da allahın almaına vesile oldu derse çok gülerim bu acı bi zamanda.
hani islamdaki hoşgörü?bu mu hoşgörü?
Alt 20-01-2007, 01:03
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Batı cephesinde değişen bir şey yok.
Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Uğur Mumcu, Danıştay suikasti vb. aydın ve saygın kişi ve kurumlara yönelik bir çok suikastten birisi.

Genellikle tetikçiler bulunur bulunmasına da arkadakiler izlerini kayettirir. Mesela Abdi İpkeçi ve Papa suikastini de sadece Ağca yapmıştır. Herhangi bir Ağaca röpörtajını dinleyin anlayacaksınız ki, Ağca cezaevinden tek başına kaçmıştır, yurt dışına tek başına çıkmıştır ve papaya tek başına suikast yapmıştır. Haa arada ona yardım eden dostları vardır ama o dostlar sadece onu seven dostlarıdır ve suikaste kadar da onun böyle bir şey yapacağını bilmemektedirler.

Tabii arada bir Ağca ile röportajlar sansasyonel bir habermiş gibi tanıtılır ve saatlerce Ağca dinlettirilir ve siz de dinlersiniz acaba adam *farklı bir şey mi söyleyecek diye ama o ele vermez onu destekleyenleri, yardım edenleri veya suikastinin asıl amaçlarını.

Aynı Danıştay suikastinde olduğu gibi suikastçi bir gazete resmini cebinde taşıyarak göstermiştir "kişisel" kinini ve kafasına koymuştur o eylemi yapacaktır ve o eylem de sadece ona ait bir eylemdir. Tabii ne hikmetse Danıştay'ın kameraları da çalışmaz o gün tesadüf bu ya...Suikastten sonra suikastçi yakalanır polis soruştrmasına maruz kalır ama ne soruşturma ?!

"Silahı nereden buldun" sorusuna "Maltepe'de birisi verdi" der suikastçi ama *kimdir o veren belli değildir. Sanki adam Maltepe'de yürürken tanımadığı birisi yanına yaklaşmış ve silahı vermiştir ona...

Komiktir ama öyledir o silahı veren hiç bir zaman bulunmaz.

Evet arkadaşlar kabule edelim ki, ideolojisini ırkçılık, mezhepçilik ve dincilik üzerine bina etmiş bir "derin devlet" gerçeği ile karşı karşıyayız.

Bu cinayet zaten öteden beri süregelen seri cinayetlerin devamıdır.

80 öncesi Abdi İpkeçi cinayeti ve Maraş, Çorum, Sivas da Alevi katliamları
80 sonrası Madımak'da Alevi katliamı ve çok yazar ve aydına suikast...

Nefret üreten bir dincilik
Nefret üreten bir mezhepçilik
Nefret üreten bir milliyetçilik

Türkiye'nin geleceğinde olmayacaktır.

Eğer suikastçiler yakalanırsa takip edin, arkadaki isimlere ulaşılacak mı yoksa arkası gizlenmeye mi çalışılacak ? Eğer suikast "kişiselleştiriliyorsa" anlayın ki, bu bir "derin devlet" cinayetidir.

Ama söylediğim gibi onlar Türkiye'nin geleceğinde olmayacaktır.
Alt 20-01-2007, 01:20
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

dilaver amca bideunutmuşum yazmaya...

yokarda dediklerime ilave ediyom..

BUNNAR İNSANDA deil::

:cry: cml

'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!
'
Alt 20-01-2007, 01:32
dersimmm dersimmm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hemen senaryo hazır DIŞ ODAKLAR

içerdeki köpeklere bakan yok...
Alt 20-01-2007, 02:16
Üye Değil

Bu ülkede yılllarca, solcu , alevi, kürt insanlarımızı acımadan öldüren alçak, ermeni hrant dink öldürülünce , sıkıntıdan ne yapacaklarını şaşırdı, liyakatsız namussuzlar. bir komonis öldürülse, için için bir de mutlu olurlardı.

Allah bu katil kahpe ajanı yok etsin inşallah ...
Alt 20-01-2007, 02:28
freud freud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

bence yakışan bir evladımızı kaybettik manşeti olmalıdır .hrant hakkında suç duyurusu yapan şişli cumhuriyet savcısı müdahil olarak dava ya katılan avukat neyse ismi kemal mi ne.onlar bu haltı orhan pamuk için tezgahlamışlardı piyango bu kardeşimize çarptı .şişlide linç edeceklerdi son anda önlendi ,demek bu kardeşimiz daha savunmasız bırakılmış gladyo devam ediyor arkadaşlar en umulmadık anda kendilerini gündeme getiriyorlar.301 bu hükümetin sonunu getirecektir.Hrantı suçlu bulan hakim ve bu kararı onayan yargıtay üyelerini de kınıyorum hepimizin başı sağolsun .
Alt 20-01-2007, 03:00
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili Hrant,
Sana sikilan kursun yalniz seni oldurmekle kalmadi, icinde insanlik, kardeslik, birlik olan herbirimizi de derinden agir yaraladi. Bugun meslektaslarinin hakkinda yaptiklari ovguyu dinlerken, goz yaslarimi tutamadim. Seni bu kadar sevenler varken, nasil bu duruma gelindigini aklim almadi. Suclu yalniz tetigi ceken , cektirenler degil, biraz hepimiziz. Hep birlikte ayaga kalkip seslenemedik, seni koruyamadik.
*Sen gittin gitmesine, ancak olumunun heba olmayacagina inaniyorum."Bize degmiyen yilan bin yasasin", "dur bakalim be olacak" zihniyetini temelden degistirecegini umit ediyorum. Hrant Dink'lerin sokaklari doldurmalari biraz hafifletti acilarimi.
* Ailene ve butun dostlarina, ki milyonlarca olduguna eminim, sabir ve metanet diliyorum.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 20-01-2007, 06:08
Üye Değil

Kalmak ve direnmek

İyi de, gidersek nereye gidecektik? Ermenistan’a mı? Peki, benim gibi haksızlıklara dayanamayan biri oradaki haksızlıklara ne kadar katlanacaktı? Orada başım daha büyük belalara girmeyecek miydi? Avrupa ülkelerine gidip yaşamak ise hiç harcım değildi. Şunun şurasında üç gün Batı’ya gitsem, dördüncü gün “Artık bitse de dönsem” diye sıkıntıdan kıvranan ve ülkesini özleyen biriyim, oralarda ne yapardım? Rahat bana batardı! “Kaynayan cehennemler”i bırakıp, “Hazır cennetler”e kaçmak herşeyden önce benim yapıma uygun değildi. Biz yaşadığı cehennemi cennete çevirmeye talip insanlardandık. Türkiye’de kalıp yaşamak, hem bizim gerçek arzumuz, hem de Türkiye’de demokrasi mücadelesi veren, bize destek çıkan, binlerce tanıdık tanımadık dostumuza olan saygımızın gereğiydi. Kalacaktık ve direnecektik. Bir gün gitmek mecburiyetinde kalırsak ama... Tıpkı 1915‘teki gibi çıkacaktık yola... Atalarımız gibi... Nereye gideceğimizi bilmeden... Yürüyerek yürüdükleri yollardan... Duyarak çileyi, yaşayarak ızdırabı... Öylesi bir serzenişle işte, terk edecektik yurdumuzu. Ve gidecektik yüreğimizin değil, ama ayaklarımızın götürdüğü yere... Her neresiyse.

Ürkek ve özgür
Dilerim böylesi bir terk edişi hiç ama hiç yaşamak mecburiyetinde kalmayız. Yaşamamak için fazlasıyla umudumuz, fazlasıyla da nedenimiz var zaten. Şimdi artık Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuruyorum. Bu dava kaç yıl sürer, bilemem. Bildiğim ve beni bir miktar rahatlatan gerçek şu ki, hiç olmazsa dava bitene kadar Türkiye’de yaşamaya devam edeceğim. Mahkemeden lehime bir karar çıkarsa kuşkusuz çok daha sevineceğim ve bu da demektir ki artık ülkemi hiç terk etmek zorunda kalmayacağım. Muhtemelen 2007 benim açımdan daha da zor bir yıl olacak. Yargılanmalar sürecek, yeniler başlayacak. Kimbilir daha ne gibi haksızlıklarla karşı karşıya kalacağım? Ama tüm bunlar olurken şu gerçeği de tek güvencem sayacağım. Evet kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz. Güvercinler kentin ta içlerinde, insan kalabalıklarında dahi yaşamlarını sürdürürler. Evet biraz ürkekçe ama bir o kadar da özgürce.

Sevgili Hrant Dink,
Sen bu ülkenin gerçek bir yurtseveriydin. Üzüntüm sonsuz. Sen insanlık mücadelende başı dik, alnı ak bir şekilde aramızdan ayrıldın. Ürkek bir güvercine bile tahamül edemediler. Bu kana susamı akbabalar bilsinler ki Hrant Drink ölmedi. Peşinden gelecek binlerce Hrant Drinkler var. Aynı şeyi Turan Dursuna da yaptılar. Bu gün binlerce Turan Dursunların olduğu gibi. Uğur Mumcuların, Taner Kışlaların,Bahriye Üçokların, Muammer Aksoyların olduğu gibi...
Eğer insanlık bugünlere kadar gelebilmişse toplumsal çıkarı kendi çıkarlarının üstünde tutan bu cesur aydınların kahramanca mücadeleleriyle olmuştur. Bu bedeller sayesinde insanlık bu güne gelmiştir.

Evet. Her zaman söylüyorum. Bu ülke üzerinde oyunlar oynanmakta. Hrant Drink'in öldürülmesi de bu oyunun bir parçasıdır. Bu ülkenin MİT Başkanı o bir yurtseverdi diyorsa biraz düşünmek lazım. O en azından bizler kadar ülkesini ve milletini seven bir aydındı. Gerçek bir demokrasi mücadelesi verdi hep. Bu ülkede Türkler kadar başka azınlıklarında olduğunu onlarında bu ülkede hakları olduğunu hep savundu. Bu azınlıkların bu ülkenin bir mozayiği olduğunu bunların kardeşçe bir arada yaşamalarının ise gerçek bir demokrasiyle mümkün olabileceğini hep savundu. Ama bu düşünce kana suşamış bu akbabaların işine gelmedi. Yıllardır vatan. millet, din edebiyatıyla sürüleştirilen bu halk bunu haketmiyor. Israrla Hrant Dink gibi bu ülkesini ve milletini seven gerçek yurtseverler olarak insanlarımızı aydınlatmaya devam edelim. Ve Hrant Dink'e uzanan eller kırılsın diyorum. Yakınlarına da sabır diliyorum...
Alt 20-01-2007, 10:21
Üye Değil

Demokratik,Laik ve Hukuk devletinin gereklerinin,ülke içinde yaşayan herkesi kucaklaması için büyük çaba harcayan ama tıpkı sevgili Turan Dursun gibi, aydınlanmanın önünde engel,o karanlıkların eli kanlı katilleri tarafından hunharca ve kalleşçe öldürülen sevgili Hırant Dink ölümünle insanlık bir darbe daha aldı.
Huzur içinde yat çünkü sen ,insanlık adına,demokrasi adına açılan o bayrağı gerçekten mükemmel taşıdın.
Üzüntümü ise sevgili vartor ağabeyim dile getirmiş :
"Sana sikilan kursun yalniz seni oldurmekle kalmadi, icinde insanlik, kardeslik, birlik olan herbirimizi de derinden agir yaraladi. Bugun meslektaslarinin hakkinda yaptiklari ovguyu dinlerken, goz yaslarimi tutamadim. Seni bu kadar sevenler varken, nasil bu duruma gelindigini aklim almadi. Suclu yalniz tetigi ceken , cektirenler degil, biraz hepimiziz. Hep birlikte ayaga kalkip seslenemedik, seni koruyamadik"
Affet bizi lütfen,çünkü ben kendimi affedemiyorum * :cry:

Önerilen Siteler