Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-04-2014, 06:54
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Verdigin linkte, teta dalgalari ile ilgili, sadece su cumle var.

“Teta dalgaları” uykuya geçerken yada uykunun ilk evrelerinde görülüyorlar. Bunlar biraz daha hızlı; saniyede ortalama 4-7 kez salınıyorlar.
Bilinc ile ilgili ise, ayni link; baska bir dalga cesidinden, bahsediyor.

Son yıllarda üzerinde çalışılan diğer bir dalga türü de "gama". Gama dalgaları saniyede ortalama 40 kez titreşiyor. Bu dalganın, algılama bilinç ve entelektüel düşüncenin kaynağı olduğu düşünülüyor.
Yaraticilik ile ilgili ise, su aciklama var.

Alfa dalgaları günlük performansımızı artıran, beyni stresten koruyan ve genellikle yaratıcı olmamızı sağlayan dalgalar. Bu nedenle bu dalganın baskılanması insanda gerilim, yani stres oluşturuyor. Yaratıcılığımızı ve günlük hayatımızdaki performansımızı geliştirmek için delta dalgalarının artırılması gerekiyor. İnsanın kendisini rahatlatarak stresten uzak kalması, bu dalgaları artırıp performansımızı yükseltiyor.
Ayrica alfa dalgalarina yaraticilikta yardimci olarak delta dalgalarinin artirilmasi acisindan da, delta dalgalari ile ilgili su bilgi var.

“Delta dalgaları”, uykunun derin evresinde ortaya çıkıyor. En fazla saniyede ortalama 4 kez dalgalanan delta dalgaları, en yavaş titreşen dalgalar.
Neyse sen uyaninca, tekrar bakarsin.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 15-04-2014, 00:41
ebucehil ebucehil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

lilalilalila´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ateist bir arkadaşım astral seyahat hakkında şöyle bir şey söyledi:Beyin
(uyurken beyin aktiviyesi altı kat artar. Aynı şekilde bu yüzden ön beyinde yayınlanan beyin dalgaları frekansları normalin

üzerinde olur, ki astral seyehat bu beyin dalgalarının evrenin köşelerinden bize tekrar yansıyan görüntülerini izlemektir.)

sizce bu bilimsel olarak doğru mu yani beyinde göz olmadan görme işlemini sağlayacak dalgalarla görme işlemi sağlayacak yapılar var mı?göz olmadan Dalgalar ile beyne görüntü aktarılabilir mi?

Şimdi bir konuya açıklık getireyim bu verilen beynin yaydığı dalgalar bilimsel olarak gerçektir. Zaten kainat, madde enerji olduğu için beyin gibi komplike bir yapının dalga boylarının olması ve değişmesi de normaldir. Bu enerjide kontrol edilebilir zaten Uzakdoğu meditasyonları, tibet keşişleri bu enerjiyi kontrol etmede ustadırlar. Feng şui felsefesi ya da uygulamasıda bu yönde sayılabilir. Fakat bu astral seyehat anlamına gelmemektedir ki astral seyehat de işin içine genelde ruh girmektedir. o zaman bu dalga boyundan bir şeyler görüldüğü iddiası başka bir şeye girer.
Frekans boyutlarına baktığımızda arkadaşın söylediği uyku halinde beyin aktivitesi artmıyor tam tersine azalıyor. Madem böyle bir görme olayı var bunun deneyini yapmak çok zor olmasa gerek. Fakat beynin dalgalarının kontrol edilebilmesinin insanın gelişimi için yarararlı olacağını düşünüyorum. Dinlerin kökeninin uzakdoğudan geldiğini düşünürsek bunda meditasyonun etkisi yadsınamaz.
Alt 15-04-2014, 17:51
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aslında insan beyni oldukça gizemli bir konu, fakat alışıla gelmişin dışına çıkıncada, birileri tarafından damgalanmakta ayrı bir gerçek.
Neticede içinde yaşanılan hayatın bir gerçeklik algısı var, bunun dışına çıkınca örn. ben sesleri koklayabiliyorum dediğinizde bu bir problem bir hastalık olarak algılanıyor.

SİNESTEZİ
Uyandıkları her sabah kendine has ve değişik. Basitçe gazete okurken bile okudukları her bir kelimede gözlerinin önünde bambaşka renkler parlıyor. Beethoven'ın konçertolarından birini dinlemek onlar için bir havai fişek gösterisine dönüşüyor. Kapı çaldığında çevrelerinde farklı büyüklükte üçgenler görüp, gökkuşağına baktıklarında çeşit çeşit sesler duyuyorlar. İşte tüm bunlar sanrılar gören birinin değil, sinestezi hastalığına sahip bireylerin yaşadıkları.
Sinestezi Yunanca kökenli bir kelime olup birleşik duyu anlamına geliyor. Sinestezi hastalarında herhangi bir duyunun uyarımı otomatik olarak başka bir duyu algısını tetikliyor.
Daha açık bir deyişle, renkleri duyup, şekilleri tadıp, sesleri koklayabiliyorlar.

Devamı >> TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 15-04-2014, 23:52
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

yaw yapmayin arkadaslar .. gizem yok burada.. noronlarin birbiriyle iletisi eletriksel ve norokimyasal yolla oluyor.. dalgalar dediginiz sadece bunlarin makinaya kaydi...
sineztesi de yanlis baglantilar ... bu konuda suruyle kitap var... oliver sacks okuyun...

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 16-04-2014, 00:40
Üye

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yaw yapmayin arkadaslar .. gizem yok burada..
Beyin nakli gerçekleşmediği sürece (bence) beyin gizemini koruyacaktır, benim ondan şüphem yokda, arkadaşın bahsettiği dalgalar normal bir dalga değil zaten, dışarıda ki gelen dalgalar ki beyin bunu nasıl anlayacak, orası meçhul..

Alt 16-02-2017, 06:26
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Cok uzun zamandir paylasmak istiyordum. Yanlis anlasilmaktan cekindigim icin kimseyle paylasamadigim bir olay.

Benim sık sık yasadigim bir durum var. Bu konuda cok ciddiyim. Ben her istedigim zaman (cok cok buyuk olasilikla) bu bahsedecegim seyi yasiyorum. Fakat yatarken belirli bir sekilde yatmam gerekiyor.

Simdi biraz detaya gireyim, belki sizin bir fikriniz vardir.
Cunku bu olayi ben surekli yasiyorum.

Yatarken yine ayni sey olacak diyerek basliyorum.

Uykuya daldigimda ruyada oldugumun bilincindeyim. Hatta bu konuda konusuyorum: " suan ruyadayim. Konusuyorum ama ruyada oldugumun farkindayim, hatta kafami soyle oynatirsam uyanabilirim" diyorum. (Dedigimi yapip uyaniyorum sahiden de)

Sonra dedigim olay basliyor.

Benim bedenim yukari dogru kalkiyor. Bu yavas yavas oluyor. Bazen biraz daha hizli. Fakat genel olarak tavana kadar yukseliyorum. Kollarimi hareket ettirerek tavanin diger taraflarina da gidebiliyorum. Cok nadir olarak farkli bir odaya da gittigim oluyor fakat dedigim gibi, odanin disina genelde cikamiyorum. (Aslinda bu yil icinde bir kere salona, bir kez de bahceye kadar gittim) Tavanda oylece geziyorum. Bu, her zaman yere paralel olarak gerceklesiyor.

Bedenimin kalkmasindan kastim, maddesel anlamda degil. Ben tavana yukseldigimde "simdi uyanip gozlerimi acicam ve ayni yerde yattigimi gorucem" dedigimde, biraz daha hizli olarak bedenime geri iniyorum. Yada yavas yavas bedene dusme seklinde oluyor. Bedenime gelir gelmez gozlerimi acip uyanabiliyorum.

Yani suana kadar hic ben havadayken ruyadan uyanamadim. Bunu defalarca kez denedimse de olmadi. Sadece ruya deyip gecmeyin. Yillardir (son bir iki yildir cok fazla artti) yasadigim birsey.

Belki benimle alay edeceksiniz. Kiminiz cahil yada deli de diyebilir.

Ama ben bu seyi yillardir goruyorum.

Mesela simdi yatacagim. Tekrar olacagindan adim gibi eminim. Bu aralar haftada bir iki kez oluyor.

Maddesel anlamda degil bu olay. Ruyada yasadigim birsey.

Yavas yavas bedenden havaya kalkmak, tavana kadar yukselip orada hareket etmek..uyanmak icin karar aldigimda ayni bedene gelip ( gelir gelmez ) uyanmak. Ve bunun bilincinde olmak. O yasanan sey, eglenceli de oluyor aslinda. Cunku baska yerlere gitmek icin de deniyorum ama ...

Ustelik tum bu sureclerde ruyada oldugunu bilmek..

Isterseniz alay edebilirsiniz.

Rahatsiz oldugum bir konu olmadigindan doktora gitmedim.

Fakat meslegimden mutevellit (havacilik meslegi) ciddi psikoloji testlerinden geciyoruz donem donem ( kontrol amacli) ve bu konuda bir rahatsizligim yok.

Bu konuda fikriniz nedir?
Alt 16-02-2017, 23:46
Üye

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konuda fikriniz nedir?
Aslında tadını çıkartın diyeceğim ama insan bir şeye alıştı mı sonra da bırakması zor olur.
Yoksa Tibetli Lamalar bu tip bir şey için, ömür boyu riyazet ve çile de çekerler ama onların öğretisi zaten bu dünya için değildir. Gerçi onlar daha uyumadan gerçekleştirmek için uğraşırlar ama sonuçta aynı şeydir.

O yüzden eğer bu olay bu şekilde hayatınızı etkilemiyorsa, devam edebilirsiniz ama bu bir nevi rüyayı kontrol etmek gibi bir şey olur ki, nette "Lucid rüyalar" diye araştırırsanız bu işten çok muzdarip olanları görürsünüz.

Önceleri rüyaları kontrol etmek, hoş bir deneyim iken, sonraları alışkanlık haline gelmesi, bir mecburiyete dönüşür.
Bu da dünya hayatınızı olumsuz etkiler. Bir nevi rüya alemi daha cazip gelmeye başlar, bu taraf zor gelmeye başlar.

Geçen kızımda gecenin ikisin de korkmuş salona geldi, bende uyanığım tabi, n'oldu deyince, rüyasında bu havalanmış tavandan yatakta ki kendine bakınca korkmuş, o heyecanla yanıma gelmiş.
Ona da gayet normal, bazen öyle şeyler olur korkma filan dedim.

Hasılı bence gayet normal bir şey anlattığınız, çok kişide olur bu.

Alt 17-02-2017, 00:38
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında tadını çıkartın diyeceğim ama insan bir şeye alıştı mı sonra da bırakması zor olur.
Yoksa Tibetli Lamalar bu tip bir şey için, ömür boyu riyazet ve çile de çekerler ama onların öğretisi zaten bu dünya için değildir. Gerçi onlar daha uyumadan gerçekleştirmek için uğraşırlar ama sonuçta aynı şeydir.

O yüzden eğer bu olay bu şekilde hayatınızı etkilemiyorsa, devam edebilirsiniz ama bu bir nevi rüyayı kontrol etmek gibi bir şey olur ki, nette "Lucid rüyalar" diye araştırırsanız bu işten çok muzdarip olanları görürsünüz.

Önceleri rüyaları kontrol etmek, hoş bir deneyim iken, sonraları alışkanlık haline gelmesi, bir mecburiyete dönüşür.
Bu da dünya hayatınızı olumsuz etkiler. Bir nevi rüya alemi daha cazip gelmeye başlar, bu taraf zor gelmeye başlar.

Geçen kızımda gecenin ikisin de korkmuş salona geldi, bende uyanığım tabi, n'oldu deyince, rüyasında bu havalanmış tavandan yatakta ki kendine bakınca korkmuş, o heyecanla yanıma gelmiş.

Sevgili Felâsife, Natan'ı okuduktan sonra tam Felâsifelik demiştim, yanılmamışım

Hatta yorumda bulunacaktım, acaba düşündügüm gibi olacak mı diye erteledim, o da zaten tuttu.
Demek ki, seni az buçuk da olsa tanıyabilmişim, ne mutlu bana

Şimdi gelelim bu rüya meselesine, benim de söyleyecegim Felâsifeden farklı sayılmaz, ben sadece başımdan geçen bir olayı Felâsifenin yorumuna eklemiş olacagım.

Çok sevdiğim birinden çok büyük bir darbe yemiştim, bu darbe psikolojimi bozdu, yıllarca psikoloji tedavisi görmek zorunda kaldım. Üstelik bu bozuk psikolojiyi yaşadıgımda üstüne bir de cezaevindeydim.
Ne yapsam da o kişi hergün rüyalarıma giriyor, bir türlü uyuyamıyordum. Cezaevinde uykuya daldıgım sırada ranzalara, duvarlara, mahkümlara vuruyormuşum haberim yok. İşin daha da kötüsü, daha önceden rüyamı kontrol edebilirken kontrolümün dışına çıkmasıydı. Daha sonraları rüyayla meydan muhaberesine girdim, o saldırdıkça ben dikiliyordum.
Velhasıl şimdilerde ayda bire-ikiye düşürmeyi başardım...

Bir rüya savaşçısı olarak, sayın Natan'ın yapacağı tek şey rüyayı kontrolüne geçirmesi ve aynı rüyayı azaltmasıdır, bunu da mücadeleyle başarabilir...
Alt 17-02-2017, 00:43
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Ben o mesajı yazıp yattıktan sonra tekrar gerçekleşti. Gerçekleşeceğini biliyordum. Çünkü her zaman bunu hissediyorum.

Ruya konusunda çok bilgim yok. Bilinç altının, üst bilinci baskılaması yada dışa vurumu gibi bir şey ama ben ruyamı hep kontrol edebiliyorum. Diğer olay ise. çok farklı bir şey.

teşekkürler cevabınız iin
Alt 17-02-2017, 00:45
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Natan dergahı ne zaman kuruyorsun ?
Şeyhim uçtu diyerek epeyce eleman ve dünyalık toplayabilirsin.
Tabiki şakaydı natan

Bence üstün açık kalmış. Kendine dikkat et .Havalar soğuk.

AHZAB DAN ÖNCE Zeynep mhmd'in GELİNİYDİ AHZAB DAN SONRA Zeynep mhmd'in KARISIYDI .

Önerilen Siteler